Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 márc. 16, 20:40 
Szia Marcsi! Valószínűleg a régebbi hozzászólásaimat nem olvastad az etetéssel kapcsolatban, ezért most egy idézetet beszúrok és ami szimpatikus belőle azt majd leszűröd.
Idézet:
Tomi barátom felhívta a figyelmemet hogy madaras86 egyik kérdésére elfelejtettem válaszolni, na most megteszem. Hogy mit kapnak a madaraim enni vagy mit szeretnek a legjobban, ha nagyon rövid szeretnék lenni akkor azt mondanám hogy azt kapnak enni amit a legjobban szeretnek. Komolytalanság nélkül próbáljátok ki hogy vesztek 1doboz kanári magkeveréket szerintem ez a leggazdagabb szemes takarmány galambjaink részére, és nézzétek meg hogy melyik magot fogyasztják a legszívesebben. Elsősorban a fehér kölest vagy sárgát utána vöröset szedik össze leghamarabb, gondolom ők már tudják hogy mi a legjobb nekik. Én is nagyrészt ezzel etetek mellette étkezési búzadara (gríz), költési időszakban csirke indító tápot kiegészítőnek de kipróbálhatjátok a tojó vagy nevelőtápot is. A tojótáppal vigyázzatok, csak a szezon elején adjatok nekik mert felborítja a költési ciklusukat és tojnak majd mint a tyúkok, ezt tapasztalatból mondom. A gyerek tápszert is kipróbáltam, hihetetlen gyorsan fejlődnek tőle de azt nem ajánlom, a madár még ki sem színesedett teljesen és már tojik is. Vissza térve a kajára én lágy eleséget nem adok nekik, sem csíráztatot magokat, sem reszelt gyümölcsöt vagy répát. Mondjátok meg őszintén ezeket az eleségeket a természetben természetes élőhelyükön fogyasztják a galambok, látatok már rügyet vagy csírát vagy akár répát csipegető gyémántot, mikor a szemes takarmány a természetes eleség számukra. A liszt kukactól idegenkednek, viszont a hangyatojást kipróbálhatjátok ha van rá ambíciótok. A vitaminokról: Jolovit-tal havonta egyszer itatom le az állományt, ásványi anyagokról: mész granulátum állandóan van előttük, féreghajtás évente kétszer de a nevét még idáig nem bírtam megjegyezni (nem is érdekel) csak a dobozra írtam rá hogy micsoda. Tiszta vizet minden nap kapnak, télen madárhomok vagy sóder be van téve neki egy tálba, nyáron meg kivannak engedve a röptébe aminek homok az alja. Talán ennyit mondanék röviden az én magkeverékem %-os összeállításáról, lehet hogy elégé leegyszerűsítettem a dolgot de működik, ja és még soha nem felejtettem el nekik enni adni. Ez is valami nem, aki bujt aki nem cső.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 márc. 15, 11:27 
Gyuri!

Ime a fahéj galamb. :D
Kép

A 2 vörös a börzéről. :D
Kép
Kép

:-D
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 márc. 13, 18:42 
Szia Gina! Matyi férjed látott nálam még leválasztva egy fiatal fahéj tojót aminek a szülei világos madarak voltak, úgy is mondhatnám hogy brillant hordozó. Őt tudnám neked odaadni plusz még egy világos hímet de azt még meg kell néznem. Cső.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gigor György 2010 márc. 15, 16:39-kor.

Hozzászólás 2010 márc. 13, 1:10 
"""Marcsi! Gina férje 3 brillant és egy pasztel drapp gyémántot vitt, a brillantok között van egy hím ami elég világos és vékonyan látszik rajta a brillant hatás.Remélem tetszenek majd a madarak, sok sikert hozzájuk. :63:"""

Szia!
A madarak igazán szépségesek, bár Marcsi nem látta még, mert nálam alszanak :D
Bocsánat a bonyodalomért, miszerint is csak hármat kértem és Matyi négyet hozott, de a pasztel tojóról én sem tudtam :mrgreen:
Amennyibe van még eladó szeretnék még egy párt, de legalább egy hímet :wink:
Üdv, Gina

Hozzászólás 2010 márc. 12, 20:20 
Marcsi! Gina férje 3 brillant és egy pasztel drapp gyémántot vitt, a brillantok között van egy hím ami elég világos és vékonyan látszik rajta a brillant hatás.Remélem tetszenek majd a madarak, sok sikert hozzájuk. :63:

Valódi név: Koczeth László

Hozzászólás 2010 márc. 12, 20:15 
köszö :bom: nöm

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára kulturia 2010 márc. 14, 8:49-kor.

Hozzászólás 2010 márc. 11, 20:51 
Szia Marcsi! Ha nem veszed tolakodásnak akkor megkérdezhetem hogy honnan lesznek a brillantjaid?
Idézet:
nekem egy vadas párom van, egy vadas hím ezüst tojóval és holnap érkezik egy brillant pár, ha minden igaz,

Hozzászólás 2010 márc. 11, 14:47 
4-5napig nevelték őket. :(

Kép

Hozzászólás 2010 márc. 11, 14:41 
Meg hát. :D
Még akarok venni egy párt. :P

Ez a pár most költött csak nem űltak a piciken és kihűltek. :(
Pedig 2 vörös fioka volt. :cry:

Hozzászólás 2010 márc. 11, 14:37 
feketemarcsi írta:
Bernát, neked van vörösed? :shock:

Szerinted?? :mrgreen: :P

Hím
Kép
Tojó
Kép

Hozzászólás 2010 márc. 11, 14:31 
Nekem is olyan színű a tojóm! :D

Hozzászólás 2010 márc. 11, 14:23 
:mrgreen:

Kép

Hozzászólás 2010 márc. 6, 0:05 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YZp3UaYtT3U[/youtube]

Hozzászólás 2010 márc. 4, 19:50 
A 2 fiatalom. :-D

Kép
Kép
Szép lesz a farok tolla. :-D
Kép

Hozzászólás 2010 márc. 4, 19:33 
Húúú! Itt megint mekkora tömeg van, na megyek is mert a franc fog sorba állni! :29:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 27, 21:03 
kuvik írta:
Csak egy kérdés: -Hogyan szednél 30l hangyabábot egy nap alatt, és azt tökéletesen tisztára ki is tisztítanád?

Ha tudnám, akkor nyitnék egy hangyatojás-nagykert... :roll:

Hozzászólás 2010 feb. 27, 20:36 
Helló!!! Minek vagy kinek adsz naponta 30l hangyabábot, talán hangyászsünöd van? Miért kellene tökéletesen tisztára takarítani? De azért ad le nyugodtan sztorit, kíváncsi vagyok rá. Én biztos fognák három vödröt és az utamba kerülő összes hangya tehenet lefejném amíg tele nem lesznek az edények, utána rohannék vele a pasztörizálóba. Cső.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 feb. 27, 15:54 
Helló!!!

Csak egy kérdés: -Hogyan szednél 30l hangyabábot egy nap alatt, és azt tökéletesen tisztára ki is tisztítanád? Pedig nem lehetetlen, sőt teljesen egyszerű!!! (Ennyit a h.báb gyűjtésről!)

Hozzászólás 2010 feb. 27, 13:24 
Tegnap keltek. :mrgreen:
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 26, 21:04 
Sziasztok! Úgy látszik még sem egy lakatlan szigeten ordibálok. Én azt a módszert ismerem amikor csak fel kell túrni a hangya bojt hogy felszínre kerüljenek a tojások, és elég leteríteni akár egy zsebkendőt is közvetlenül melléjük mert a hangyák rögtön sietnek a tojásaikat árnyékos biztonságos helyre behordani. Így csak a zsepit felemelve belemarkolhatunk a tojásokba és ha már kéznél van a zsepi akkor meg is tölthetjük velük. Jó étvágyat kívánva madarainknak. Vagy azt is megtehetjük hogy kiszemelünk egy jó karban lévő nőstény hangyát legelészés közben, őt nagyon könnyen fel lehet ismerni a lába között csilingelő tőgyéről, na ezt a test tájt jól vegyük szemügyre mert ha nem csilingel akkor még biztos nem rakott tojásokat. Tehát ha meg van a kiszemelt kanca akkor csak észrevétlenül kövessük míg fel nem röppen és vissza száll a fészkére, na így már megvan a fészek is. Amikor elhelyezkedett a bölcső szélén lábaival támaszkodva és megpróbál rákotlani a petékre akkor egy határozott hirtelen mozdulattal megtámasszuk a popiját olyan vasaltorrú-gumitalpú-65 mintájú-bőrbakanccsal amitől a hangya mamánk agancsa belefúródik az avarba. Így a bogarunk ferde háta és a jászol vízszintes síkja egy nagy madárcsőrt alkotnak mint amikor a víziló ásít, és már csak a nyelvéről kell lesöpörni a tojikat, ezt viszont érdemes egy szemfényvesztő gyors kar legyintéssel megtenni mert ha elég ügyesek vagyunk akkor a menetszéltől felhevülnek és rögtön keményre főlnek. Már csak a markunkban porrá morzsoljuk, mivel hogy nem kell meghámozni őket és oda hintjük madaraink elé. Nem röhög! :89:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 126  Következő