Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 61  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 ápr. 16, 9:34 
Én rájöttem, hogy nekem jelen anyagi helyzetemben nem éri meg Monorra elutazni. Tenyészmadarat úgysem nagyon vennék ott, látatlanban, inkább utazom tenyésztőhöz fixen lebeszélt madárért.

feketemarcsi írta:
Minden érdeklődővel elbeszélgetek és volt már rá többször is példa, hogy valakinek azt mondtam, ezt nem gondolta át alaposan, vagy nem oda való az a madár, én becsülettel elmondok mindent a viselkedéséről, igényeiről, nem az a fontos, hogy mielőbb elkeljen, hanem hogy a megfelelő ember, a megfelelő madarat kapja és a madár ne érezze magát rosszul, az új gazda se csalódjon. :wink:

Ez szerintem is borzasztóan fontos! Ha olyan érdeklődő jön hozzám, akinek még nem volt madara, rászánom az időt, és mindent elmondok róluk. Tegnap több, mint egy órát beszélgettem egy házaspárral. Olyan is volt, akinek azt mondtam, hogy gondolja át még egyszer, mert szerintem az ő életviteléhez nem passzol a madár...
Hosszú távon nem kifizetődő átverni a vevőt, jobb nekem, ha úgy megy el innen, hogy szép, egészséges madarat, megfelelő "használati utasítást" kapott, és ajánl az ismerőseinek is.

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 17:40 
szia Marcsi !
Te ezek szerint csak mestertenyésztőknek adsz el madarat:!!!!?
Mert honnan tudod, hogy az a lelkes kezdő madarász akinek eladod a szaporulatod egyes példányát nem un rá 2-3 hét múlva és azután is foglalkozik egyáltalán még a madárral.Én is teljesen egyet értek ohikivel, csak azzal egészíteném ki, hogy van kupec,felvásárló és vagy szaporító akit nem mindég tudunk elkerülni :shock:
Nem mindenki engedheti meg azt, hogy akár évekig várjon a tökéletes vevőre :lol:

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 15:27 
feketemarcsi írta:
Én személyesen is ismerek egy-két kupecet, tudom milyen körülmények uralkodnak náluk. Van amelyiknél olyan koszos, fekete pókháló van a kalitkán, hogy azt sem látod, mi van benne, de az sem szerencsésebb, amit bevág egy röpdébe század magával és dob nekik egy kis szemetes kölest.

A ketreceket nem takarítja, nem fertőtleníti évekig, elad, majd beleteszi az újakat.

Én egy napra sem szeretném, hogy ilyen helyre kerülhenek azok a madarak, amiket én szeretettel egy szép hosszú életre neveltem. Úgy gondolom, többre becsülöm a madaraimat és önmagamat annál, hogy az én gyűrűmet viselő madaraim a saját kezemből ilyen körülmények közé kerüljenek.

Egy percig sem mondom hogy ez rossz hozzá állás!!! A te lelked így nyugodt. ..és biztosan igazad van hogy vannak rossz körülmények.... én szerencsére nem ismerek ilyen kupecet.
De kupecet ha már így hívjuk, ismerek.. de nála nem így vannak tartva.. sőt dédnagyapám is kupec volt, megvette háztól a lepukkant tehenet és feljavítva eladta a vásárban... ahogy hallottam nem volt rossz sora nála az állatnak.. pedig kupec volt..

sajnos hogy a kupec szót gyakran negatív értelemben használjuk, ahogyan a parasztot is.. pedig nem lenne rá okunk.. 1-2 kivételtől eltekintve.... csak ott meg nem a foglalkozására értjük. :D

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 15:19 
feketemarcsi írta:
Egyszer láttam egy felvételt, az olaszok sütötték a hullámosokat tollastól nyárson és az énekes madarakat is Romániából szokták csempészni... :roll:

Persze nemzete válogatja! Az angolok sosem ennének nyulat odahaza, csak esetleg Máltán.... mi sem esszük a tengeri malacot, csak a dél-amerikaik. A selyemtyúkot sem eszi meg senki idehaza, csak a kínaiak.
AZ énekes madarak meg hálóval söréttel fogják... szóval ahog yírtam, drága lenne az a pástétom amit standard hullámosokból készítenek...
ismerek olyat aki megkóstolta már a tengerimalacot idehaza, és olyat aki napos fürjeket keltet, hogy aztán azokat elölje és a kígyóinak adja.... mivel jobbak ezek az emberek mint a felvásárló???
Én évekkel ezelőtt díszgalambokkal etettem a kutyáimat, és volt amikor kecsketejet itattam a tyúkjaimmal, pedig biztosan lett volna sokkal jobb helye ezeknek a dolgoknak, de nem kerestem meg a lehetőségeket..

Lehetetlen kiválogatni hogy kinek adjak és kinek ne állatot!!! A börze erre nem alkalmas, egy-egy fórum talán igen..

Valódi név: Zatkó Attila

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 15:16 
Ohiki !

Így kerek ahogy leírtad. :08:

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu
http://zacsimadarai.5mp.eu
iwiw : Madarász klub

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 15:08 
feketemarcsi írta:
Én elvből felvásárlónak sosem adnék el madarat, inkább fizessek rá és tartsam még, mint egy ilyen helyre kerüljön, akár néhány napra is.

Már megbocsáss!! Nem ismerjük egymást és lehet most ezután vörös posztó leszek a szemedben, de ez olyan ..... érdekes.... hozzá állás!! Először is nem mindenki tenyészteni vesz állatot. Pont ez a különbség a magyar és más országok közt hogy ha valaki idehaza vesz valamit, akkor rövid időn belül szaporítani akarja. Ami több kevesebb sikerrel de sikerül is..
..és ebben semmi baj sincs... és ha valami felszaporodik, a felesleget eladjuk.
Mivel jobb a helyzete egy olyan hobbi állatnak, amit idehaza vesz meg X Pista, aztán hazaviszi és berakja egy halom másik állat közé... hogy majd lesz belőle tenyész állat... lehetőleg minél nagyobb értékű. ..és ha nem hozza a formát, már cseréli is le... vagy nálunk tyúkászoknál megy a fazékba, kutyának..
Mint ha egy felvásárló megveszi, x pénzért. Nyilvánvaló ha üzletet lát benne, nem fogja hagyni elpusztulni és leromlani, mert akkor veszik a pénze. Ő is eladja valakinek akinek szintén kell az az állat, és hidd el nem megenni akarja, hanem tartani és nem is biztos hogy szaporítani. 2001-ben saját szememmel láttam Franciaországban egy díszállatkereskedésben hogy milyen elképesztő árakon adtak állatokat, a boltos ott röhögött rajtam mikor átszámítottam frankról az árakat forintra... és lehet az is magyar dalmata volt, csak közel 10 x-es áron.... szóval azt a kölyköt nem megenni, bundának vitték, sem kínozni kretén ovodásoknak.... ez még valami múltrendszerbeli berögződés lehet hogy a nyugat az átkos és ott kint a sátán él.
Semmi baj nincs a felvásárlóval... sőt piacot teremt, eurót hoz ide a mi kis forintos piacunkra... és vessetek meg, de igenis odaadom euroért a felesleget. vagyis nálam nincs felhalmozódó felesleg, de nem teszem szóvá ha valaki ezt teszi.
(de ha lenne, odaadnám)
Aki hobbizik, az ne adja pénzért, adja ajándékba, de keresse meg a legjobb helyet amit kedvenceinek szán.. Aki meg szeretne akár csak egy kis hasznot is, az ne sírjon ha fizetnek érte... szolgálja ki a vevőt a lehető legnagyobb megelégedettségére. és úgy hogy a lelkiismerete nyugodt hogy senkit nem csapott be...
Hidd el sokszor idehaza kutyább körülmények között tartanak állatot mint amit a felvásárló biztosít neki. Odakint az állatvédelmet is valahogy másképpen kezelik..

De remélem nem fogsz megverni ha egyszer személyesen is összefutunk valahol... azért amit leírtam ide.
Ez is állattenyésztés!!!!!

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 14:48 
Nem olaszok vásárolnak... :lol:
Különben meg drága lenne a leves 6000 Ft-os kakasból.

Náluk nincsenek tenyésztők!!!! Európában Idehaza a legmagasabb az egy főre eső dísz vagy hobbi állat!!
Ebben legalább élen járunk!!! Lehet hogy itthon egy papagájosnál van az udvaron annyi madár mint odakint egy kisebb városban összesen.

Ahogy a magyarok járnak Straubingba, úgy a románok hozzánk.. gondolom én.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 11:03 
ohiki írta:
Mi ugyan DEK-esek a sátornál baromfiakat árultunk, többen is többfélét, de azt hiszem azok akik fizettek is valamiért, leginkább idegen ajkúak voltak. legalábbis a 75%-uk az volt. Ami nem baj, csak szomorú, hogy nem magyarok vásárolnak. Gondolom anyagi megfontolásból!!!
:cry:

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy hova kerül az a töménytelen mennyiségben felvásárolt állat...

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 10:32 
ancsa írta:
Helló Mindenkinek!
Megtudná mondani valaki, hogy a börzén mennyiért adták a hullámosokat és hogy voltak-e felvásárlók?

Az apró madarakkal kapcsolatban nem tudok mit mondani, de felvásárlók azok voltak és asszem mindig is lesznek!
Mi ugyan DEK-esek a sátornál baromfiakat árultunk, többen is többfélét, de azt hiszem azok akik fizettek is valamiért, leginkább idegen ajkúak voltak. legalábbis a 75%-uk az volt. Ami nem baj, csak szomorú, hogy nem magyarok vásárolnak. Gondolom anyagi megfontolásból!!!
:cry:

Hozzászólás 2010 ápr. 14, 11:44 
Én is 1000-1200 körüli pénzért láttam hullámosokat.
Standardokat pedig 2500-4000 között.
Két nagyon szép ivarérett tojót vettem 1200/ db áron. :D
Hogy a nepperek mennyit kínáltak a madárért sajnos nem tudom.

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 21:34 
Hát ez két nagyon eltérő infó! Persze attól még lehet igaz. Még valaki aki ott volt...???

Valódi név: Bujáki Bálint

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 20:36 
Sziasztok!

Állítólag 700-ért sem nagyon vitték. :cry:

Nem igen láttam,hogy nagyon vették volna őket.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 19:34 
Szia Ancsa!

Bár én nem árultam, de láttam Román felvásárlókat! Konkrétan nem tudom mennyiért vették a felvásárlók. Akiktől én kérdeztem,(kiváncsiságból) azok 1000-1300 ig mondták a normálokat. Standardok pedig 2500ft-tól felfelé.

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 18:54 
Helló Mindenkinek!
Megtudná mondani valaki, hogy a börzén mennyiért adták a hullámosokat és hogy voltak-e felvásárlók?

Valódi név: Pintér Gábor

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 17:45 
Sziasztok. Ismertek olyas valakit aki tart sárgaállú papagájt?
Köszi.

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 14:17 
ckuzmos írta:
Szia István,

kár hogy nem találkoztunk Monoron, oda adtam volna a Magyar Madarász példányodat...

Szia Csaba!
Én is sajnálom nagyon,hogy nem volt lehetőségünk a személyes találkozásra.
Valahogy elvesztünk a nagy sokaságban és bőségben.
Lényeg ,hogy sikeres volt a börze és jó volt az idő,az ujság meg majd megérkezik postán ,és remélem nekünk is lessz alkalmunk talán már májusban beszélni. :D

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 14:05 
Gumisember írta:
Jók a képek! Némelyik madár még megfordulni sem tud akkora helyre volt belegyömöszölve...

Köszönöm! :D
Már bánom ,hogy nem készítettem többet ,de kezdetben a vásárlás ,majd a minél előbbi gyorsan haza megcsodálni vezérelt.
De volt téma és látnivaló rendesen.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 21:41 
Szia István,

kár hogy nem találkoztunk Monoron, oda adtam volna a Magyar Madarász példányodat...

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 20:54 
Jók a képek! Némelyik madár még megfordulni sem tud akkora helyre volt belegyömöszölve...

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 16:43 
Monor 2010,04,11.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 61  Következő