feketemarcsi írta:
Én elvből felvásárlónak sosem adnék el madarat, inkább fizessek rá és tartsam még, mint egy ilyen helyre kerüljön, akár néhány napra is.
Már megbocsáss!! Nem ismerjük egymást és lehet most ezután vörös posztó leszek a szemedben, de ez olyan ..... érdekes.... hozzá állás!! Először is nem mindenki tenyészteni vesz állatot. Pont ez a különbség a magyar és más országok közt hogy ha valaki idehaza vesz valamit, akkor rövid időn belül szaporítani akarja. Ami több kevesebb sikerrel de sikerül is..
..és ebben semmi baj sincs... és ha valami felszaporodik, a felesleget eladjuk.
Mivel jobb a helyzete egy olyan hobbi állatnak, amit idehaza vesz meg X Pista, aztán hazaviszi és berakja egy halom másik állat közé... hogy majd lesz belőle tenyész állat... lehetőleg minél nagyobb értékű. ..és ha nem hozza a formát, már cseréli is le... vagy nálunk tyúkászoknál megy a fazékba, kutyának..
Mint ha egy felvásárló megveszi, x pénzért. Nyilvánvaló ha üzletet lát benne, nem fogja hagyni elpusztulni és leromlani, mert akkor veszik a pénze. Ő is eladja valakinek akinek szintén kell az az állat, és hidd el nem megenni akarja, hanem tartani és nem is biztos hogy szaporítani. 2001-ben saját szememmel láttam Franciaországban egy díszállatkereskedésben hogy milyen elképesztő árakon adtak állatokat, a boltos ott röhögött rajtam mikor átszámítottam frankról az árakat forintra... és lehet az is magyar dalmata volt, csak közel 10 x-es áron.... szóval azt a kölyköt nem megenni, bundának vitték, sem kínozni kretén ovodásoknak.... ez még valami múltrendszerbeli berögződés lehet hogy a nyugat az átkos és ott kint a sátán él.
Semmi baj nincs a felvásárlóval... sőt piacot teremt, eurót hoz ide a mi kis forintos piacunkra... és vessetek meg, de igenis odaadom euroért a felesleget. vagyis nálam nincs felhalmozódó felesleg, de nem teszem szóvá ha valaki ezt teszi.
(de ha lenne, odaadnám)
Aki hobbizik, az ne adja pénzért, adja ajándékba, de keresse meg a legjobb helyet amit kedvenceinek szán.. Aki meg szeretne akár csak egy kis hasznot is, az ne sírjon ha fizetnek érte... szolgálja ki a vevőt a lehető legnagyobb megelégedettségére. és úgy hogy a lelkiismerete nyugodt hogy senkit nem csapott be...
Hidd el sokszor idehaza kutyább körülmények között tartanak állatot mint amit a felvásárló biztosít neki. Odakint az állatvédelmet is valahogy másképpen kezelik..
De remélem nem fogsz megverni ha egyszer személyesen is összefutunk valahol... azért amit leírtam ide.
Ez is állattenyésztés!!!!!