Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 ápr. 19, 13:52 
Nagyon szép (a mama is)!
Milyen a papa hogy a fióka sárga?

Ha megengedsz nekem egy apró észrevételt, több fészekanyagot helyezzél be, vagy fűrészport, mert ahogy elnézem az egyik tojás meg is tört a kotlás alatt...

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 ápr. 19, 13:35 
Az első kisnimfa idén és a mama!

Kép

Hozzászólás 2009 ápr. 18, 14:00 
Gicca írta:
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni.
Nekem azt mondták, hogy a madarak szárnyát ha kifeszítem és a belső oldalán esőcsepp szerű fehér foltok vannak akkor biztosan tojó. Ez tényleg így van? Kérlek szépen segítsetek. Előre is nagyon szépen köszönöm.

Szia Gicca!

Ne csak a szárnyát, a farkát is nézd.

Itt egy link:

Felül tojó képek, alul hím kép.

http://www.cockatielcottage.net/cockatiels4.html

dujuor

Hozzászólás 2009 ápr. 18, 13:48 
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni.
Nekem azt mondták, hogy a madarak szárnyát ha kifeszítem és a belső oldalán esőcsepp szerű fehér foltok vannak akkor biztosan tojó. Ez tényleg így van? Kérlek szépen segítsetek. Előre is nagyon szépen köszönöm.

Hozzászólás 2009 ápr. 15, 18:59 
zotya001 írta:
SZIASZTOK
ÁLITOLAGOSAN VAN KÉT PÁR NIMFÁM MINDKETTŐ PÁR KÜLÖN VAN
SZERINTETEK HA ÖSSZEENGEDEM ŐKET AKKOR NAGYOBB ESÉLYVAN ARRA HOGY SZAPORODJANAK ??

Szia zotya001!

2 pár nimfa közös elhelyezéséhez kb 2 köbméteres röpde szükséges és legalább 3-4 odut helyezz el! Szerintem a nimfáknál nem befojásolja a költést az hogy közös helyen vannak vagy páranként külön. Páranként külön tartva nyugodtabb az életük. Mivel közösen tartva kialakul a rangsor és az ulul lévőt mindig meg-meg hajtja az "erősebb". Nálam három pár van együtt.

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 ápr. 14, 22:03 
zotya001 írta:
SZIASZTOK
SZERINTETEK HA ÖSSZEENGEDEM ŐKET AKKOR NAGYOBB ESÉLYVAN ARRA HOGY SZAPORODJANAK ??

Figyelj, a nimfák békés állatok alapvetően.
Szóval nyugodtan egybe engedheted őket ha van elég helyed!
Esély az mindig van :)

Nálam kikelt ma az első kis nimfa! :)

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2009 ápr. 14, 13:48 
SZIASZTOK

Hozzászólás 2009 ápr. 13, 20:36 
Köszönöm a válaszokat!

Hozzászólás 2009 ápr. 13, 16:03 
Szia Málna!

Szerintem is ki lehet rakni már őket. Nekem Márc. 12. én kerültek ki a röpdébe, a garázsban teleltek.

Hozzászólás 2009 ápr. 13, 15:55 
málna írta:
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek! Szerintetek eddig lakásban tartott nimfákat ki lehet már tenni kinti röpdébe?

Köszi előre is!

Szerintem már bőven igen. Nálam kint is teleltek. De most már nagyon jó idő van. Örülni fognak a napfénynek.

dujuor

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dujuor 2009 ápr. 13, 16:04-kor.

Hozzászólás 2009 ápr. 13, 15:44 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek! Szerintetek eddig lakásban tartott nimfákat ki lehet már tenni kinti röpdébe?

Köszi előre is!

Hozzászólás 2009 ápr. 7, 23:28 
A papagájnak egy nap alatt megaláltam a gazdáját, aki természetesen nagyon örült Flótinak (tényleg szerencsés flótás). Bárcsak mi is ilyen szerencsések lennénk, meg a mi Totyink is.
Mindenkinek üzenem, hogy használjuk az internetet ilyen esetekben és adjunk fel sok-sok hirdetést képpel, fórumokon jelentkezzünk.
Szerintem nagyon ügyes voltam.

Hozzászólás 2009 ápr. 6, 19:52 
A saját papagájom keresgélése közben (május 28-án elrepült zöld színű, fekete szem körüli csíkú, fekete pofacsíkú, feketés csőrű, lilás fejű szakállas papagájom :-( ) rátaláltunk Újpest Duna Plazanál egy nimfa papagájra. Sötétszürke, fehér szárny, sárga fej, és narancs pofafolt. Bóbitája citromsárga, szürke csíkkal. A madár jól van és most keresi nálunk gazdáját.
Hívjatok. 06703899441, 06203419988

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2009 ápr. 4, 11:01 
Ha csatlakozni szeretné ide:

http://ilpetbt.shp.hu/hpc/web.php?a=ilp ... dalak_YnNt

itt jelentkezhetsz: ildiko@shp.hu

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 márc. 29, 11:40 
Igazán nincs mit köszönnöd!

Ha Küzmi azt mondta hogy tojó akkor biztos az!!! A Monori börzére én is megyek :D ! Úgyhogy akkor hímet vegyél, milyet akrasz?

Nekem van egy tarka nimfa hímem aminek teljesen csikozott a farktolla mint a tojóknak. Tojónak is vettem de olyan szépen énekel hogy az csak na. És most egy fehérarcú fahéj gyöngyös tojóval van együtt, bár még egyenlőre csak 2 tojást tojt a tojó de nem ülik azt, ez az első költésük. Úgyhogy én is "ráfáztam" mert csak a tollakra hagyatkoztam és még sem az lett ami nagy könyvben meg van írva!

Hozzászólás 2009 márc. 29, 11:30 
Nagy Tamás írta:
Szia Diju!
A képen látható foltnéküli nimfád a tojó? Így a képen eléggé hímnek tünik és még ha énekel is?!?!

Szia Tamás.

Köszönöm, hogy ennyit segítesz, most már kezd némi fogalmam kialakulni, hogy mit és hogy.

Igen, a képen látható foltnélküli a tojó. Küzmi azt mondta, hogy biztos, és hogy nála már volt tojása is. Valamint én is találtam a röpdébe egy tojást. Ide is feltettem a képét, és kizárásos alapon is csak Tamara maradt a "bűnös".

Gyorsan kirohantam és lefényképeztem a farkát, amennyire tudtam. Meg felteszem a beazonosított tojást. Amikor találtam, akkor csak Tamara, és a két öreghölgy hullámos volt bent, és a kézzelnevelt Nimfa (Riki), de akkor még csak pár hónapos volt.

Valahol a telefonomon is megvan Tamara hangja, esetleg fel tudom azt is tenni.

Tamara farka ( a pofafolt nélküli):
Kép

Riki farka (a kézzelnevelt nimfa):
Kép

A kérdéses tojás:
Kép

Most már teljesen össze vagyok zavarodva. Most akkor tojó, vagy nem tojó? Mert nem mindegy, hogy mit veszek a Monori börzén majd.

Köszönöm előre is: dujuor

Hozzászólás 2009 márc. 29, 10:55 
Szia Diju!

A páratlan tojó nimfád mellé szerintem nyugodtan szerezhetsz egy vele kb egyidős hímet vagy esetleg fiatalabbat mint ő. A képen látható foltnéküli nimfád a tojó? Így a képen eléggé hímnek tünik és még ha énekel is?!?!
Hullámosoknál tudomásom szerint 5 éves korig "szokták" engedni a költést. Ezek már biztos nem úgy költenek mint egy második éves tojó de szerintem bajuk nem lesz a költéstől. Nekem ilyen idős tojóm még soha nem volt úgyhogy konkrét tapasztalatom nincs-e téren és nem is lesz. Minden évben új tojókat hagyok magamnak.
A két fiatalabnak meg biztos jó lenne ha lenne párjuk :D . De te tudod mit teszel.

Hozzászólás 2009 márc. 29, 10:39 
Nagy Tamás írta:
De ügye azt eddig nem említette senki hogy nem igazán jó a nemek aránya a te röpdédbe. Próbáld meg minnél hamarabb megoldani hogy párok legyenek, mert csak bajod lehet belőle. Ja és 4 hullámos tojónak legalább 6-7 odut szerelj fel.

Szia Tamás!

Köszönöm a segítséget, így már van némi fogalmam, hogy hogyan helyezzem el az odukat. Bár ilyen sok odú mellett, beszűkül a röpde helyük. Tudom, hogy a nemek aránya nem igazán kiegyenlített, és sejtem, hogy inkább a hullámos vonalon van gond. Ez úgy kezdődött, hogy az első madaraim a két öreg hullámos hölgy volt. Ők már 6 évesek. Amikor 4 évesek voltak, akkor gondoltam arra, hogy hímet vegyek nekik, de már sehol sem javasolták, a korukra tekintettel. A másik két hullámos egy csere segítségével került hozzám, a fentiekre való tekintettel direkt tojót kértem. Hím hullámost már csak úgy mernék berakni, ha a két öreg hölgyet kalitkába zárnám (más lehetőség nincs), viszont nagyon sajnálnám ezt megtenni, mert 5 évig kalitkában éltek, látszik rajtuk, hogy élvezik a nagy teret. Így hímet nem tudok betenni.

Nimfa vonalon az első madaram Küzmitől van, ő egy pofafolt nélküli tojó. Bár úgy énekel, mintha hím lenne, de a farka alja egyértelműen bizonyítja, hogy tojó. Utána egy kézzel nevelt nimfa tojó jött, azért, hogy legyen a lakásban is madár, de megsajnáltam, és kitettem a röpdébe. Az utána jövő Szergej már hím nimfa, szerelem volt az első látásra.

Ezek ismeretében mit javasolsz? Merjek betenni még egy hím nimfát (a kézzel nevelt nimfa elvileg még nem ivarérett, 2008. augusztusában született), Szergej elvileg szintén fiatal, de már elmúlt 1 éves.

Vagy merjek betenni hím hullámosokat az öreglányok mellé? Nagyon sajnálnám őket, ha emiatt valami bajuk lenne.

dujuor

Nimfák:

Kép

Hozzászólás 2009 márc. 29, 9:43 
dujuor írta:

Hú Tamás, nagyon szépen köszönöm a gyors választ.

Még egy kérdésem lenne. Ezeket az odukat rakhatom egymás mellé 1 sorba, vagy pedig "elszórva" rakjam be? Mármint hogy egyiket alacsonyabbra, a másikat magasabbra? És a hullámosoknak fejenként 1-et rakjak be (tehát összesen 4-et), vagy többet abból is?

És még egy kérdés: Elég, ha mindegyikbe szénát rakok, vagy inkább tőzeget, és faforgácsot pakoljak be?

Köszönöm előre is: dujuor

Szia Diju!

Nálam úgy van megoldva a dolog hogy polcon vannak az oduk(mostmár).

Talán látszik egy kicsit:
http://kepfeltoltes.hu/view/090321/Mada ... es.hu_.jpg

Alulról az első 3 polcon szétszorva vannak elhelyezve a hullámos oduk. És felülröl 1-2-ik polcon pedig a nimfák odujai vannak. A nálam mindig is szétszorva voltak elhelyezve az oduk. A domináns tojó elfoglalta a számára legkedvezöbb odut (nem feltétlenül a legmagasabb helyen lévő az!!!). És a többi is ahogy következett a rangsorban úgy választott odut!
Idén volt először egy kis harc egy azon odujért de szerencsére csak kissebb toltépés volt és nem történt komoly sérüés.

De ügye azt eddig nem említette senki hogy nem igazán jó a nemek aránya a te röpdédbe. Próbáld meg minnél hamarabb megoldani hogy párok legyenek, mert csak bajod lehet belőle. Ja és 4 hullámos tojónak legalább 6-7 odut szerelj fel.

Andrásnak valószínűleg igaza van!
Én eddig mindig forgácsot használtam és biztos hogy hetente egyszer(legalább) ki kell takarítani az odukat. Főleg ha 5-7 kicsi is lapul benne.
A következő költésnél én is kipróbálom a fűrészport.

Hozzászólás 2009 márc. 28, 20:09 
Szia András!

Jobban belegondolva ez tényleg így van. :72:

Mindenképpen kipróbálom a következő keltésnél.
Ha neked bevállt bizonyára nekem is jó lessz.

Ezért szeretem az idrét,mindig lehet tanulni valami újat!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225 ... 232  Következő