Nagy Tamás írta:
De ügye azt eddig nem említette senki hogy nem igazán jó a nemek aránya a te röpdédbe. Próbáld meg minnél hamarabb megoldani hogy párok legyenek, mert csak bajod lehet belőle. Ja és 4 hullámos tojónak legalább 6-7 odut szerelj fel.
Szia Tamás!
Köszönöm a segítséget, így már van némi fogalmam, hogy hogyan helyezzem el az odukat. Bár ilyen sok odú mellett, beszűkül a röpde helyük. Tudom, hogy a nemek aránya nem igazán kiegyenlített, és sejtem, hogy inkább a hullámos vonalon van gond. Ez úgy kezdődött, hogy az első madaraim a két öreg hullámos hölgy volt. Ők már 6 évesek. Amikor 4 évesek voltak, akkor gondoltam arra, hogy hímet vegyek nekik, de már sehol sem javasolták, a korukra tekintettel. A másik két hullámos egy csere segítségével került hozzám, a fentiekre való tekintettel direkt tojót kértem. Hím hullámost már csak úgy mernék berakni, ha a két öreg hölgyet kalitkába zárnám (más lehetőség nincs), viszont nagyon sajnálnám ezt megtenni, mert 5 évig kalitkában éltek, látszik rajtuk, hogy élvezik a nagy teret. Így hímet nem tudok betenni.
Nimfa vonalon az első madaram Küzmitől van, ő egy pofafolt nélküli tojó. Bár úgy énekel, mintha hím lenne, de a farka alja egyértelműen bizonyítja, hogy tojó. Utána egy kézzel nevelt nimfa tojó jött, azért, hogy legyen a lakásban is madár, de megsajnáltam, és kitettem a röpdébe. Az utána jövő Szergej már hím nimfa, szerelem volt az első látásra.
Ezek ismeretében mit javasolsz? Merjek betenni még egy hím nimfát (a kézzel nevelt nimfa elvileg még nem ivarérett, 2008. augusztusában született), Szergej elvileg szintén fiatal, de már elmúlt 1 éves.
Vagy merjek betenni hím hullámosokat az öreglányok mellé? Nagyon sajnálnám őket, ha emiatt valami bajuk lenne.
dujuor
Nimfák: