Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 márc. 7, 22:33 
Kedves Doromboló úr láttam a tőrzskönyvben 23,23,17,18.Nem vagyok tisztában mi mit jelent de sejtem egy kis gyémánt került a tulajdonomba, bízom benne , hogy megtudok felelni a kihívásnak. és nem érdemtelenül lettem LIFÓ és FIFÓ gazdája. Imola is skót és selti tulaj.

Hozzászólás 2008 márc. 7, 22:25 
Nekem 15 évig voltak skótjaim ,az édesapámnak tavaj pusztult el és vettünk neki egy trikolort ez a 5. unokája.

Hozzászólás 2008 márc. 7, 22:21 
A kolis az SKÓT juhász(COLLI)? ÉN gondoltam királybéla :lol:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 márc. 7, 22:14 
Hát ez a Doromboló teljesen szét van csúszva :22:
Gondolom az előbbi hozzászólást sem Bélának szántat, hanem Mátyásnak
.

Nem gond, mi így is értjük a lényeget :61:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 7, 21:52 
Húúú én mekkora hülye vagyok ! Igazad volt Necóka !....Én a 2007-esek között néztem a 29-est és közban 2005-ös...Hihííííj ! :lol:
Akkor minden papír jóóóó !
Mátyásom ! Ne rakjad össze még őket csak ha a csajszi már rendezgeti a fészket. Egyébként 04-es egy 90 pontos madár de az énekét csak akkor tudod majd értékelni, ha külön tartod a csapperektől !...Nálam is van most egy recesszív fehér csapper a lakásban, a barátom megkért a tartására néhány napig mert elutazott...Hát mit mondjak...állandóan le van takarva szegény mert mi már nem bírjuk elviselni azokat a magas éles hangokat....Remeg a dobhártyánk tőle ! A nejem azért veszexik velem hogy vigyem ki a madárházba de nem szeretném megörjíteni a rollikat sem...szóval nehéz ügy lett belőle és várjuk a havert mint a megváltót... :14:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2008 márc. 8, 8:36-kor.

IDRE tag

Hozzászólás 2008 márc. 7, 21:43 
királymátyás írta:
Köszönöm a segítséget ckuzmos. Ez a név mit takar? cukormókus v mi? :?:

Majdnem! :61:
A kolis éveimben ragadt rám ez a felhasználó név :93:
Segítsek?

Üdv:
Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 márc. 7, 20:29 
Kedves Imola nagyon szépen köszönöm a madárkákat! Ma nagyon sokat gyönyörködtem bennük. Nagyon SZÉP,ÉLÉNK,TISZTA, madárkákat kaptam egy igaz szerető gazditol.Tudom a madarasok nem gazdinak hívják a gazdit. Én láttam Imola kutyáit .Ő ezért GAZDI!!!! :P

Hozzászólás 2008 márc. 7, 20:13 
Szép estét kívánok Mindenkinek!
Isten éltessen sokáig Kedves Gabesz!!
Kép

Hozzászólás 2008 márc. 7, 20:11 
Köszönöm a segítséget ckuzmos. Ez a név mit takar? cukormókus v mi? :?:

Hozzászólás 2008 márc. 7, 19:58 
Kedves Gabesz!

Nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!!! :D

Kép

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 7, 19:40 
Béla írta:
felénk nincs különbség téve a szin vagy alak vagy hangkanárik között...

Kedves Béla, én is így gondoltam, mert csak magyar nyelven kerestem az erdélyi kanárisokat... Hiába. Ám találtam a román oldalak közt a www.animale.ro honlapot, azon belül is pedig vannak sokan alak- és színkanárisok is. A www.canaridecantec.ro. -n pedig a román rollerosokat találod, köztük nagyon sokan erdélyiek, ahogy magam is.

Üdv: Gabesz

IDRE tag

Hozzászólás 2008 márc. 7, 19:23 
királymátyás írta:
Nem tudom még kezelni ezt a szerkeztőt . Ki akartam emelni a 29-et meg pirosba kihúzni.Ezt jelenti az a sizemitudomén meg colormitudomén... :roll:

Semmi gond nincs Mátyás, majd belejössz :)
De ha a BBcode-ot kikapcsolod a hozzászólásodban, soha sem fog sikerülni...

Megpiszkáltam a számot, most már remélem Dorolmboló is jól látja :wink:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 7, 19:07 
Köszönöm szépen a köszöntést! Nagyon szeretem Micimackót!

Érdekesen indult a napom... Ilusom alatt holnap pattant volna négy gyönyörű tojás, erre ez a dilis egész reggel ugrabugrált a rúdon, miután megreggelizett, tornázott össze-vissza és egyáltalán rá se hederített többé a fészekre. Nem tudom, mennyi ideig voltak a tojások takaró nélkül, de azt hiszem fél óra telt el az idegtépő idő alatt. Jelzem, távolról figyeltem néha odapillantva, mert közben suliba készült a család. Már nem várhattam tovább, félek, ez is sok volt, áttettem Fruzsina alá az összeset az egyedüli 5. bérbeadott tojás mellé. Meglátjuk a négyből is hány bír kikelni :? , majd az az ötödik is kérdéses. Fruzsi is nagyon jó nevelő voölt, remélem, most sem hagy cserben!

Rolandom ma születésnapi ajándékként a fészek szélén vigyázzban állva várt!!! Ügyesen kapaszkodott, ujjait helyesen tartotta, csakhogy megnyugtasson, vele semmi baj!

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 márc. 7, 19:06 
Nem tudom még kezelni ezt a szerkeztőt . Ki akartam emelni a 29-et meg pirosba kihúzni.Ezt jelenti az a sizemitudomén meg colormitudomén... :roll:

Hozzászólás 2008 márc. 7, 19:02 
,Tisztelt Doromboló úr a szóban forgó szám 29 jól látható. :shock: . A tojó a fészket szépen elfogadta csak magasabra tettem. Szerintem a fiú nincs igazán felkészülve még a dologra....... vagy meg van szeppenve a csapperek fűl süketítő lármájátol. Adtam nekik Quikó tojásost pici hántolt napraforgit, csibehúrt. A fiatal úr nem nagyon hangol , a asszonyka fészkel. Mindenkit köszöntök név- és születésnapja alkalmából .Hólnap NŐNAP pipik ,jércék ,tyúkok,kotlók. (Gallus gallus domesticus)-ok MILLIÓ BARÁTI ÖLELÉS mindenkinek.

Hozzászólás 2008 márc. 7, 18:20 
Drága Gabesz!

"Senki sem kérdezte meg, hogy akarsz-e megszületni,
s a távozásról is más fog dönteni.
De a közte levő idő a Te kezedben van,
ne hagyd veszendőbe menni!"

Isten éltessen születésnapod alkalmából sok-sok szeretettel!!!

Kép

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 7, 17:03 
Béla írta:
Tehát az első nagy kérdés: mitől lesznek terméketlen tojások, különböző párositások után is? .....

Szia Béla!

Mi is kezdő kanárisok vagyunk, csak egy kicsit korábban kezdtük a kezdést :wink: .

Ha más szervi baja nincs a madaraknak, ivarérettek akkor nagy valószinűséggel nincs öszhangban a tojók és a hímek ivari ciklusa.
Alaphelyzetben azt kell tudni, hogy a madaraknál a szaporodás ciklust a nappalok hosszabbodása, a hőmérséklet emelkedése, valamint a fehérjedús táplálék arányának növekedése indítja el. A kanáriknál az a helyzet, hogy a hímek nehezebben kerülnek ezen változások hatására nászhangulatba, ezért őket 2-3 héttel korábban szokták a tenyésztők elkezdeni stimulálni,( ha egy helységben vannak a tojókkal) legalább a fehérjedús takarmány etetésével. Ideális esetben a tojók más helységben vannak, ilyenkor a hőmérsékletet és a nappalok hosszának növelését is e szerint (tehát 2-3 hét csúszással) kell indítani.
A szaporodásra kész állapotnak látható jelei vannak.
A tojóknál: kipirult kloaka, csőrében a fészekanyaggal röpköd, a bekészített fészekbe beleül, rendezgeti azt, a hím énekére lelapul az ülőpálcára és farkát, szárnyát rezegtetve párzásra hív.
A hímeknél: megduzzadt ivarszerv, sokat és tüzesen, szárnyát lecsapva énekel, főleg ha tojót lát.

Komoly szaporodást gátló tényező lehet az elhízás is.
Azt mondod a tojások üresek, tehát a tojók jók, fészket építenek, kotlanak stb.
A hímeket nézd, és figyeld meg. Elsősorban azt, hogy nem e kövérek. Vedd őket kézbe, oly módon, hogy hanyat feküdjenek a kezedben. A kloakájuknál fújd szét a tollakat, és ha tömött zsírpárnákat látsz fogd őket sovány kajára és tedd őket nagy helyre, hogy leröpködhessék a fölösleget.

Hát első nekifutásra ennyi, de kérdezz bátran ha valami nem tiszta. Estére szerintem benéz a másik Béla (Doromboló) és kiegészít vagy helyesbít ha kell, vagy van más ötlete?!

(Most látom már meg is jött a Főnök (rajta van a póló :lol: ) sőt meg is előzött :oops: )

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 márc. 8, 5:28-kor.

Hozzászólás 2008 márc. 7, 16:32 
:48: Kedves Gabesz kívánok neked népes tyúkudvarom összes tagja nevében boldog születésnapot ! Kívánom hogy még nagyon sok évet okítsd a fiatal jércéket és kukorikat és trécselj a tyúkjaiddal erőben egészségben !!!.....

Hozzászólás 2008 márc. 7, 16:29 
Hát kedves druszám így ebben a sorrendben kersd a bajok okát... :lol:
De hát nyilván tudod te mert miért írtad volna ezt a lehető felsorolást ?!...Máskülönben meg mi innen honnét tudnánk hogy ezek közül melyik a bűnös vagy talán mindegyik egyszerre.... Te rokonságban lehetsz a Gizmó haverommal mert ő szokott ilyesmiket kérdezni ? :lol:
Tedd azt amit az előbb az Amaryl írt : lapozz jópárat vissza....
Egyébiránt meg ne mondj ilyent hogy nálatok nincs különbség az ének, a szín és az alakkanárik között mert mindegyiknek külön clubja van Romániában de az erdélyiek közöt is sokan vannak akik ebbe vagy abba a clubba tartoznak !
Azért a lényeget leírom a kedvedért immáron kb. tizedszer, hogy ha a hím télen melegen volt tartva és tüzesen énekel ill. fütyül és nincs nagy sárga hólyag a hasán, tehát nincs túlságosan elhízva és nem öregebb 6 évesnél akkor alkalmas párzásra. A tojó pedig ha szépen kidomborodott hasú de nem ill. csak kicsit kövér, a kloákája körül enyhe pirosas gyűrű látható és a berakott fészket hamar elkezdi rendezni akkor ez is rendben van. Ha összeraktad őket a hím felfújt torokzacskóval elkezd udvarolni neki trillázva s a csajszi szépen behomorít, a hím a hátára ugrik és bever neki úgy istenigazából, majd leesve a tojóról mellé kuporodik és hasonló homorú testformát vesz fel mint a tojó s a tojó a fiú fejére vagy irányába koppint kettőt hármat, akkor 99% hogy fias tojások lesznek.

Hozzászólás 2008 márc. 7, 15:02 
Szia Béla! ahogy írod,ennek bizony bármelyik oka lehet,de addig is,míg előkerül a profik közül valaki,ami jobbára este szokott történni,nem árt,ha visszaolvasgatsz,itt a fórumon mindent megtalálsz,ami a tenyésztéssel kapcsolatos!!! ne sajnáld rá az idődet,hidd el,megéri!!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 261  Következő