Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 márc. 8, 13:39 
Béla én is Így kezdtem .Addig olvasgattam ezt a topikot ,aztán regisztráltam,aztán bekukorékoltam ,aztán megevett a fene az irígységtől, és most lett madaram, és most azért esz a fene,hogy de jó lenne decemberben egy versenyen ottlenni!!! :o

Hozzászólás 2008 márc. 8, 11:20 
Emberek, tele a fejem tőletek !
A tegnapi javaslat szerint nekifogtam végigolvasni az eddig leirtakat ezekben a topikokban ...
Hát ne mondjam, már zsong a fejem ...
Remélem Dormboló már örömmel nyugtázza, hon van mégis érdeklődés e madárkák iránt és jó ötlet volt ez a topic elinditás.
Sok hasznos infót találtam és a hozzászólásokat is köszönöm.
Arra szeretnélek kérni továbbá benneteket, hogy egy kicsit tegyetek témába magatokkal kapcsolatban. Az érdekelne, ki merre lakik, megtekinthető-e a tenyészete, milen messze van tőlem. Ezenkivül azt szeretném tudni, milyen rendezvényen lehet látni-hallani a közeljövőben rollereket. Esetleg netről letölthető roller énekszakaszokat keresnék ...
Nekem egyelőre az itteni boltokból sikerült néhány madarat beszerezni, de természetesen a koruk és származásuk is bizonytalan. Persze egyszerű szinkanárik, de kezdetnek tanulni biztosan jó lesz. Nagyon szeretem őket és nagyon örülök minden dalnak és új tojáskának ...
Örülök, hogy sikerült szakemberekkel felvenni a kapcsolatot, mert itthon nem sok személyt ismerek, aki segiteni tudna és persze egészen más egy több éves tenyésztő véleménye, mint egy bolti árusé ...
Külön, Gabesz, ha te tudod az itthoni helyzetet, hol vannak Romániában tenyésztők, akikkel érdemes felvenni a kapcsolatot?
Tapasztalat és madárbeszerzés céljából egyaránt érdeklődöm ...
Köszi

Hozzászólás 2008 márc. 8, 10:40 
Sziasztok!

Gabe, gratulálok a kicsikhez!!!
Nálam jövő csütörtök és utána hét csütörtök a két kelési idő, 7 tojás van, kíváncsi leszek mennyi fias ebből. Remélem azért 1-1 mindkét madárnál, legjobb lenne, ha az összes az lenne. Ez a fiú látszólag nagyon szépen dolgozott. :wink:

Esik az eső itt is, nagyon nem szeretem, és még hűvös is van.
Remélem hamarosan kisüt a nap!

Gabesz, ha lesz kismadár, hamar-hamar írd meg nekünk, jó? :D

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 8, 10:25 
doromboló írta:
Aztán meg nem nagy baj ha kelés előtt kihül a tojás....Ilyenkor már több órát is kibír meleg nélkül, ha a környezet legalább 20 fokos. Visszamelegítve ki fog másnap kelni. Pont a kelés napján nem szerencsés a kihülés, mert lelassulva nem tud olyan intenzíven kitörni a burokból.

Köszönöm, megnyugtattál kicsit.
(Az igaz, hogy sokszor nagyfejű vagyok, de ez esetben nem talált. ) Fruzsinámnál már a költés kezdetétől "csőrös" itató van. Onnan volt képes magára dolgozni a vizet :shock: . (Ilusnak is csak itatója van!) A kelés napja ma lenne. Fruzsinám pedig rendesen ül, úgyhogy benne van minden bizodalmam.

Lajos, nem pakolgatom én már sehova. Ha Ilusom fészkében hagytam volna, akkor már semmi esélyük sem lenne. Fruzsi szépen üli őket. Annak idején csak kíváncsiságból indítottam Fruzsinát, hogy vajon sikerül-e... egáltalán nem hittem, hogy szükségem lesz rá. És tessék!

Köszönöm a szép virágokat! De ma már a Ti napotok is van, kedves hölgytársaim :wink: (Lajos szerint "ellen neműek" :lol:).
Ám mit érne a virág napsütés nélkül, zöld fű eső nélkül, nyári meleg hűs szellő nélkül, nő férfi nélkül???
Csak együtt kerek a világ. Úgyhogy én nekik is kívánok boldog és szép ünnepnapot!

Gabeee, gratula!!! Te két pohárral kapsz a pezsgőből! :D

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 márc. 8, 10:24 
Nagygabe, hajra, éljen még hurráááá! Gratulálok a csibecsapathoz! :lol:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 8, 10:23 
Drága Gabesz !!!!!
Ne rakosgasd ide - oda annnyit azokat a tojásokat, csak ártassz vele...ha egyszer átraktad akkor hagyd is ott kikelni....

:38:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 márc. 8, 10:25-kor.

Hozzászólás 2008 márc. 8, 10:22 
Gabeszom, nagyon, de nagyon szurkolok neked és a piciknek. Reggel már felhívott az info-kollegánőm, hogy van-e már valami és mikor lesz a keresztelő. Szóval beszél már 4, ill. 6 szem köszt ezekkel a tyúkjaiddal (istenem, micsoda szószörny), hogy tessék, aki nem dolgozik, az nem is eszik! (Német nevelésielv) Itt is esik az eső! :evil:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 8, 10:11 
Szia Gabesz!

Tegnap nem tudtam bekuksizni, de egy üres tojáshéjat kidobtak a fészekből, úgyhogy egy biztos kikelt. Ma reggel egy pillantást tudtam vetni rá, amikor leszállt az anyuka enni. Úgy látom, mind a négy tojás kikelt, bár nehéz megállapítani ezeknél a kis csomóknál ;)

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 8, 9:08 
Már jó régen írtam, hogy nem kéne a fürdővíz ! De szokásodhoz híven mentél a fejed után, mert már egyszer bejött ! Ha egy kotló madár folyamatosan hűti magát az az esetek többségében azzal jár, hogy előbb hül ki belőle a "költőláz". Nagyanyáink is víbe szokták nyomkodni a nemkívántan megkotló tyúkokat.... Aztán meg nem nagy baj ha kelés előtt kihül a tojás....Ilyenkor már több órát is kibír meleg nélkül, ha a környezet legalább 20 fokos. Visszamelegítve ki fog másnap kelni. Pont a kelés napján nem szerencsés a kihülés, mert lelassulva nem tud olyan intenzíven kitörni a burokból. Ha egy apró repedést megtesz a kicsi, akkor hagyni kell néhány órát és ha nem tudja tovább repeszteni, akkor segíteni kell !...És ez nem a kicsi hibája, tehát segíthetünk !
Matyikám ! SZIA !.... :shock: Persze hogy neked írtam ahogy az anyám rögtön jelezte is !... :roll:

Hozzászólás 2008 márc. 8, 8:52 
Kedves Gabesz! Sok boldog születésnapot kívánok Neked!

Kép

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 8, 8:15 
Mindannyiatoknak nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat!
Amaryl, a köszöntőd egy fél sorával is beérném!
Köszönöm :wink: !

Gyönyörű egy nap volt a tegnapi, mondhatom. Fortuna elpártolt mellőlem. Ilusom egész nap rá sem hederített a fészekre, hiába voltak benne incselkedő babszemek. Az 5 tojás pedig továbbra is ott kuksolt Fruzsinám alatt a jó melegben. Estére, ennek a lüke csajnak is eszébe jutott, hogy mintha fészke is van neki... Ráült. Visszacsempésztem alá 3 tojást, egyet és a megjelölt 5.-et továbbra is Fruzsim alatt hagyva (arra gondoltam, ha netán sikeresen kikelnének, jobb esélyük van így megosztva a kicsiknek), és reménykedtem, hogy pillanatnyi elmezavar volt ez csak nála... És hogy a mai napom is pont ilyen fényesen induljon, a reggel mindkét nőszemély a fészken kívül fürdőzött és tollászkodott !!! Nagykésőre Fruzsinám visszaült a tojásokra, de Ilusom most sem mutatott semmi hajlandóságot. így ismét áttettem Fruzsi alá a szinte (mit szinte, elég hidegek voltak) kihűlt tojásokat. Hogy mi lesz ebből? (Raina, hogy lesz ebből egy Ödön is??? :cry: )

Tetézve príma hangultom, odaki zuhog az eső, mint a kötél.
Jól fog most ez az üveg pezsgő... Köszi.

Gabe! Nálad tegnap kellett keljenek a fiókák!!! Mi a helyzet???
Legalább te írj valami jót!

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 márc. 8, 7:27 
Hát ez meg lemaradt.....
Kép

Boldog Szülinapot.....

Hozzászólás 2008 márc. 8, 7:16 
Kedves Gabesz I

:48:

Hozzászólás 2008 márc. 8, 7:09 
Kedves Bélám !

Király Matyás (király) kérése a tagsági számok cseréjével kapcsolatban megoldható, ha Imolának még nincs szövetségi regisztrációja. Amennyíben van már, akkor Matyit új MNK- ás törzsszámon futtassátok a belépése után, hogy ne kavarjon be a szövetségi regisztrációs névsorba.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 8, 6:18 
Kép

Találtam valamit.... :shock: .....Kedves Doromboló! Megösmered? :D

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 8, 2:25 
Háát elsősorban átsiklottam valamin, ami nagyon fontos..... :oops:

Szóval Gabesz, nagyon boldog születésnapot! :44:

Szia Mátyás! Használd nyugodtan Imola gyűrűit, gyűrűszámát, mert úgysem jönne meg az új ha most rendelnéd meg.
Sok sikert a verebekhez! :08:

ui: 23;23;17;18 a madár négy fő futamban elért teljesítményének a pontjai. szóval nem is olyan kicsi az a gyémánt :wink: . a "belépéspálinkát" nem virtuálisan szoktuk intézni :wink: , hanem személyesen decemberben a versenyen. :lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 márc. 8, 0:08 
Hááát,mondtam én,kár megvénülni.....olvastam itt délután a köszöntőket,szándékomban is volt...aztán mire beszélgetésre került sor Gabesszal,elszállt a fejemből!!! sszép,mondhatom!!!! Viszont pont reggelre nyílt ki szépséges klíviám,drága Gabeszka,épp szülinapodra!!! fogadd szeretettel,még ha virtuálisan is,de így is szép!!!

Kép

Csillagfényes álmaid váljanak valóra,
legyen ünnep lelkednek minden nap és óra.
kerülje a bánat örökre el házad
érjen annyi öröm, mit ember csak kívánhat..."

Hozzászólás 2008 márc. 7, 23:41 
Szégyellem magam , :oops: Elnézést.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 7, 23:17 
Kedves királymátyás!

Kolis = kollégista, azaz kollégiumban lakó diák.
A fórum etikettje szerint mindenki tegeződik mindenkivel, ezt nem betartani illetlenség. :lol:

Gabesz! Boldog születésnapot!

Üdv.:
nagygabe

Hozzászólás 2008 márc. 7, 22:52 
Még egy kérdésem lenne kedves Doromboló úr. Imola azt mondta ,hogy önnel beszélt az én esetleges tagságomrol,és az ő száma és .... alatt lehetnék, én a tag illetve ő rendelt gyűrűket amit én természetesen át vennék.Szeretném ez úton kinyilvánítani belépési szándékomat a nemes kanári tenyésztők eggyesületébe. Kérem ezzel kapcsolatban sziveskedjen nyilatkozni ,és a belépésipálinkát hova küldjem? :01:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 261  Következő