Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 534 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 nov. 2, 18:52 
Akkor jó. Megnyugottam. :)

Hozzászólás 2011 nov. 2, 18:17 
adam92 írta:
Most hogy láttam a topikot eszembe jutott amit megakarok már kérdezni egy ideje. A tojó is énekelget valamennyire? Vettem opalin tojót meg hímet még Monoron és bár a színek alapján tényleg tojó az egyik, de az is énekelget néha. Nem olyan intenzív, mint a hím, de azért énekelget.

A tojók is énekelgetnek;)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 2, 17:59 
Most hogy láttam a topikot eszembe jutott amit megakarok már kérdezni egy ideje. A tojó is énekelget valamennyire? Vettem opalin tojót meg hímet még Monoron és bár a színek alapján tényleg tojó az egyik, de az is énekelget néha. Nem olyan intenzív, mint a hím, de azért énekelget.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 2, 17:53 
Szia mako01!

Nem hinném, hogy tartási gond lenne(bár lehet, de nem valószínű). A minden madár más, ahogyan az emberek is különböznek egymástól. Lehet, hogy tied egy a csendesebb típushoz tartozik.

IDRE tag
Valódi név: makoviczka zsolt

Hozzászólás 2011 nov. 2, 17:00 
sziasztok!valami tanács kellene nekem.van 1 pár énekesem!minap voltam kereskedésbe és ott láttam vad színű hímet olyan szépen énekelt !az lenne a kérdésem hogy vajon az enyém miért nem énekel?pedig hím biztos!tartásbeli problémák volnának vagy csupán nem jó a pár neki néha nagyon ritkán elkezd udvarolni húzza a szárnyát meg fütyül azt ennyi!nagy helyen vannak változatos a kajájuk!nem értem mi van vele? talán valami vitamin az feloldaná?válaszotok előre is köszönöm!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 23, 15:11 
Kyra írta:
Köszi a tippet. Te hogy raktad be a madaraidnak a fűzfát? Csak mossam le és már tehetem is be neki?

Feleségem 3 vékony ágat összefon (amolyan kis koszorút csinál belőlük) és 24 órára beáztatjuk egy vödör vízbe. Utána így betesszük a madarakhoz. Rövid időn belül csak apró darabkák utalnak rá, hogy volt valami bent :lol:

Persze az az összefonás totál felesleges, de ő elvan vele ;)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 23, 12:15 
Hali! Ezt a sütős módszert terrarisztikánál szokták alkalmazni, de igazából én annyit szoktam ott is és a madaraimnál is csak, hogy letörölgetem kicsit és kész. Persze én direkt olyan helyről szedem az ágakat ahol nincs semmi bajuk és így nem is igényelnek semmi kezelést. Ha nagyon biztosra akarsz menni akkor maximum ecetes forró vízzel mosd át az ágat és szárítsd meg én ezt szoktam még néha a terráriumba kerülő ágnál megtenni.

Hozzászólás 2011 okt. 23, 12:10 
Warhawk írta:
Erről még nem hallottam, de arról már igen, hogy 24 órára vízbe áztatják (és párszor leöntik a vizet róla). Ez persze max a rárakódott dolgokat oldja le. A sütős is jópofa, kérdés mi marad a végére a fűzfából :)

Köszi a tippet. Te hogy raktad be a madaraidnak a fűzfát? Csak mossam le és már tehetem is be neki?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 23, 11:10 
Kyra írta:
A kérdésem az lenne, hogy a fát kell valahogy kezelni? Olvastam, hogy vki sütőbe tette, hogy a magas hőfokon kiölje a nem kívánatos dolgokat a fából! :D

Erről még nem hallottam, de arról már igen, hogy 24 órára vízbe áztatják (és párszor leöntik a vizet róla). Ez persze max a rárakódott dolgokat oldja le. A sütős is jópofa, kérdés mi marad a végére a fűzfából :)

Kyra írta:
Esetleg lehet még berakni neki vmi növényt ami nem mérgező?? Esetleg bambuszrudat, vagy vmit?

Növényt nemigen, mert úgyis lerombolják (ha nem más azzal, hogy rámennek). Viszont ülőrúdnak mindenképpen fát és ne a kereskedelemben is kapható műanyag vackokat tegyél be.

Hozzászólás 2011 okt. 23, 10:21 
A kalitka készen áll! Délután megyek fűzfát keresni!
A kérdésem az lenne, hogy a fát kell valahogy kezelni? Olvastam, hogy vki sütőbe tette, hogy a magas hőfokon kiölje a nem kívánatos dolgokat a fából! :D
Esetleg lehet még berakni neki vmi növényt ami nem mérgező?? Esetleg bambuszrudat, vagy vmit?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 20, 16:22 
Kyra írta:
...Aztán kicseleztem, mindig lejjebb húztam a rudat, míg a végén az ujjamon kötött ki!
Ezt elpróbáltuk párszor, aztán már csak az ujjam maradt és arra is simán ráment!

Nagyon jól haladtok. Menni fog ez. :D

Kyra írta:
A nagy kalitka nemsokára kész, fűzfát még keresnem kell. A szomorúfűz nem jó, igaz? Esetleg milyen fából jó még neki az ülő?

Semmi baj nincs a szomorú fűzzel, én is azt adok. Bármely fűzfaféle megfelel. Csak arra kell vigyázni, hogy ne autóút közeléből származzon.

Hozzászólás 2011 okt. 20, 16:06 
Sziasztok!

Úgy érzem meg kell osztanom valakivel a történteket, mivel per.pill. egyedül vagyok itthon. Meg amúgy is, szeretek beszélgetni veletek! :)
Az előbb takarítottam egyetlen drága kék énekes madárkámat. Azért áradozom ennyire mert megpróbáltam, hogy ráüljön a benyújtott ülőrúdra, ami pluszban még akad, és sikerült! :D
Aztán kicseleztem, mindig lejjebb húztam a rudat, míg a végén az ujjamon kötött ki!
Ezt elpróbáltuk párszor, aztán már csak az ujjam maradt és arra is simán ráment!
Nagyon boldog vagyok! :D Csemegének fürtös kölest kapott a "mutatvány" befejezését követően. Próbáltam neki közben is odaadni, kicsit macerásan, az egyik kezemen ült a másikkal elé tartottam a fürtöst, de semmi. Most már csócsálja!
Úgy érzem egész szépen haladunk!

A nagy kalitka nemsokára kész, fűzfát még keresnem kell. A szomorúfűz nem jó, igaz? Esetleg milyen fából jó még neki az ülő?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 12, 20:54 
Ha kap egy párt akkor szerintem teljesen felesleges játékokat rakni a kalitkába. Csak elfoglalják a helyet. Legyen nekik rágnivaló fűzfagally és azzal játszani is tudnak ha akarnak. Más sztem nem kell.

Hozzászólás 2011 okt. 12, 18:31 
madaras86 írta:
Szia!

Van a környéken fűzfa? Ha van, akkor ne is gondolkozz másban! Ha nincs akkor majd ötletelünk:) Műanyag ülőrudat semmiképpen se hagyj bent neki! A lutinóknál a hímek hátán, farktőnél nagy piros foltnak kell lennie. De láttam már olyan tojót, aminek volt pár(1-2) piros toll a farktövén.

A fűzfa kipipálva, van sok a környéken! Majd kicsi megritkítom! :D
Szerintem akkor ez pont olyan tojó lesz akinek van 1-2 kis piros tolla! Szerintem elhozom, majd ha kész lesz a helyük.

Spárgából gyárthatok neki játékot? Vagy baj lehet, hogy ha csócsálja?

Hozzászólás 2011 okt. 12, 18:20 
Szia!

Van a környéken fűzfa? Ha van, akkor ne is gondolkozz másban! Ha nincs akkor majd ötletelünk:) Műanyag ülőrudat semmiképpen se hagyj bent neki! A lutinóknál a hímek hátán, farktőnél nagy piros foltnak kell lennie. De láttam már olyan tojót, aminek volt pár(1-2) piros toll a farktövén.

Hozzászólás 2011 okt. 12, 18:03 
Sziasztok!

Újra itt! :)
Több kérdésem is lenne.
Milyen fákat szabad berakni az énekesnek a kalitkába? Tudtommal van olyan is amit nem lehet. Milyen "játékokat" lehetne neki készíteni? Én eddig azt gondoltam ki, hogy spárgából tudnék neki kötni létrát és gyárthatnék hintát is. Kérlek adjatok még ötleteket.
Másrészt láttam most egy citromsárga állítólag tojót eladót. Azért írom, hogy állítólag mert nem tudtam igazán megfigyelni, siettem a buszhoz, de mintha egy ici-pici piros lett volna a hátán, nagyon minimális. Szerintetek? Már kételkedem, ugyanis a kék énekesemnek nincs színes folt a farka felett mégis hím. Már összezavarodtam! :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 11, 18:36 
Nekem is eszembe jutott, de már ma jobban néznek ki, mint amikor hoztam vmivel. Szóval marad majd a rendes kép róluk pár hónap múlva.

Hozzászólás 2011 okt. 11, 10:50 
[quote="adam92"]

Tegyél fel róluk "Ilyen volt, ilyen lett" képeket! :-D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 10, 20:17 
Na vettem én is tegnap egy hím és egy tojó opalin énekest. Kis ütött kopott madárkák. :) Jártam körbe mire láttam egy helyen többféle madárral együtt. Kicsit megtépték őket a kis sanyik meg a többiek, a farktollukat is megrendezték (nincsenek kopasz foltok, de azért észre vehető eléggé). 10 percet álltam a rüpkalit előtt és gondolkodtam mi legyen. Aztán elhoztam őket, mert egyébként élénk madarak és nem láttam semmi belső problémát. 4000 volt a 2 madár szóval szerintem megérte. Remélem majd pár hónap múlva már rakhatok fel róluk képet, hogy milyen gyönyörüek lettek itt nálam. Ja és egy kérdés a töredezett végű farktollakat kiszedjem vagy megvárjam, míg maguktól levedlik szerintetek?

Hozzászólás 2011 okt. 8, 20:30 
Szia!

Jövő tavaszra tuti ivarérett lesz a hímed. Ha párja lenne nagy valószínűséggel kevesebbet dumálna, magányos madár többet kiabál mert ezzel keres párt. Az ajtó meg attól függ milyen anyagból és milyen kalitkát akarsz csinálni?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 534 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Következő