Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 308 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Orsi

Hozzászólás 2012 jan. 10, 10:10 
Köszönöm a válaszaitokat!

Navy, majd a nimfás topicba teszek fel képet.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jan. 9, 14:36 
Lorba írta:
Nem akarom még ilyen hamar leszoktatni, csak a menetét kérdeztem az etetések csökkentésének.

Arra figyelj, hogy a begyük teljesen kiürüljön. Az ételt amúgy lassanként kevéssé fogják követelni, abból is következtethetsz a csökkentés idejére. A mostanit is lassan négyre mérsékelheted már. Amikor "kirepülnek", akkor már csak kb 3 etetés kell egy nap. Ahogy egyre többet esznek maguktól úgy lehet elhagyni a kézzel etetést.

Hozzászólás 2012 jan. 9, 13:48 
Biztos félreérthetően írtam. :D
Nem akarom még ilyen hamar leszoktatni, csak a menetét kérdeztem az etetések csökkentésének. Mert a mostani napi öt etetés, gondolom nemsokára már sok lesz. Vagy úgyis tudatni fogja velem?

Hozzászólás 2012 jan. 9, 13:32 
Szia. 4 hetest én még nem kezdeném leszoktatni. Én még 5 hetesen is etettem, ahányszor csak kérte, igaz nem nimfa volt hanem szilvafejű, de nem hiszem, hogy nagy a különbség.Én minden nap adtam neki reszelt almát, eleinte keverve a gyári nevelőtápjával, nagyon szerette, a magokkal nehezebben bírt mint a lágy ennivalóval.A kirepülés idejében tapasztalni fogod, hogy nem akar enni én először ettől kétségbe is estem, mert nem tudtam, miért nem kell neki a táp.Ilyenkor mintha kikönnyítenék a begyüket a repüléshez készülve vagy ilyesmi, de tény, hogy nem esznek annyit, mint előtte. És folyton csak gyakorlatoznak, repkednek.Én csak ez után kezdtem csökkenteni a kézi etetést, mint ahogy a szülők is így csinálják. Én így tudom, remélem, jól, nálunk bevált. Képet mutatsz a piciről?

Hozzászólás 2012 jan. 9, 12:31 
Sziasztok!

4 hetes nimfát milyen ütemben szoktatok le a kézi etetésről?
Most 4 óránként adok neki, ez napi ötszöri etetést jelent. (1/2 6-6 körül indul a napom)
Tettem elé egy kis kölest, azt is csipegette, teszek elé fürtöst is a héten.

Előre is köszi a válaszokat!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 21, 22:01 
horti írta:
A táp pedig búzadarából, kölesből, tojásból és vitamin kiegészítőből áll.

Nagyjából 20 évvel ezelőtt egy ehhez hasonló táppal neveltem fel néhány nimfát. Azok picit idősebbek voltak (kb 4 hetesek lehettek) és már akkor is érdeklődést tanúsítottak a fürtösköles iránt (tapasztalatom alapján azt előszeretettel kóstolják meg az épp kirepült madarak is). Nekem szerencsém volt "kirepülés" után hamar rászoktak az önálló táplálkozásra. De mondjuk 4 hetes koruktól folyamatosan volt előttük kaja...

Mai fejjel már az egészre úgy gondolok vissza, hogy nagy mákom volt. Ez a "táp" bár egész jó, de sem tápértékben sem egyebekben meg sem közelíti a gyári kézinevelő tápok minőségét.

Nem nagyon tudok mit tanácsolni, ha már 10 hetes, simán ennie kellene magától is. Ha a többiek között sem kezd el magától enni, akkor ott valami más baj is lehet...

Nincs egy fényképed róla?

Valódi név: Hortobágyi Balázs

Hozzászólás 2011 nov. 21, 21:49 
Szia!
10 hetes, és 3 hetes kora óta nevelem. A táp pedig búzadarából, kölesből, tojásból és vitamin kiegészítőből áll. Most már csak napi 2x kap enni, mert azt hittem, hogy így rá fog szokni a magokra. Még ki is tettem a többi papagájhoz, hogy eltanulja tőlük. De sajnos nem vált be. :(

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 20, 21:38 
horti írta:
Légyszíves segítsetek, hogyan tudnám rávenni az önnálló evésre, mert a tápot sem nagyon fogadja már el és elég sovány.

Milyen idős? Ha van előtte étel (magokra gondolok elsősorban), akkor magától kellene már csipegetnie. Hányszor kap most enni és milyen kora óta eteted? Milyen tápot használsz?

Valódi név: Hortobágyi Balázs

Hozzászólás 2011 nov. 20, 21:33 
Sziasztok!
Kézzel neveltem fel egy nimfa papagájt mert a szülei magára hagyták.
A kora alapján már önnállóan kellene táplálkoznia, de nem eszi a magokat.
Légyszíves segítsetek, hogyan tudnám rávenni az önnálló evésre, mert a tápot sem nagyon fogadja már el és elég sovány.
Köszi Balázs.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 nov. 6, 10:56 
Reggelre elpusztult... Pedig tegnap amilyen életteli volt már este azthittem megmarad. Nincs szerencsém ezzel az őszi törpe költéssel... :(

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 5, 23:49 
Felhoztam felmelegíteni és kicsit életre kapott. Első etetés eléggé nehezen ment, mert csőr széjjel feszegetős játékot játszott. Aztán kiürült a begye és megint etettem akkor már ő sóvárgott a kajáért. Szóval az etetéssel nincsen baj. Még a fülembe is belecsípett. Egyébként dara + tojás + víz amit kap. Aztán holnap már rakok elé magot meg főtt tojást is, mert a szülei mellett már eszegetett. Nem tudom miért gyengült le ilyen hirtelen pár óra alatt. Lehet az a baj, hogy még nem tollasodott ki rendesen és hideg van neki, de hiába raktam vissza 3x is az oduba mindig kijött. A testvére szerencsére jól van és etetik is a szülők.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 5, 21:21 
adam92 írta:
Valami "jó" recept kellene.

Jó recept nincs. Pucolt magokat lehetne adni neki, nedvesítve talán vagy felhígított lágyeleséget, de mivel nem kézzel nevelt így nehezen hiszem, hogy meg tudnád etetni vele. Esetleg simán kukoricadarát puhíts fel vízzel és azt próbálgasd. Nem is az gond, hogy mit adj neki, hanem hogy hogyan. Tegyél elé fürtös kölest, azt elsőként szokták megkóstolni. A szülők egyáltalán nem etetik?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 5, 19:48 
Lenne egy fontos kérdésem. A kirepült rózsás törpém legyengült és fel kellett hoznom. Teljesen üres volt a begye is. Kapott gyorsan itthon kotyvasztott kaját. Szóval a kérdésem az lenne, hogy mit adjak neki kézzel neveléshez amíg kicsit erőre kap. Nevelőtápom nincs itthon és mire megérkezik 3 nap minimum, de addig is etetni kellene valamivel. Plusz már csipegeti a magokat, szóval csak addig kellene valami amíg erőre kap kicsit. Valami "jó" recept kellene.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 28, 11:44 
Béjla írta:
két kis nimfát nevelgetünk lelkesen, most már a nagyobbik 4+hetes körül van.
Az a gond, hogy kihagy evéseket többedjére hagyott ki 2-t, 3-at is.......
A testvérével semmi ilyen gond nincs, ő még nem eszi ezeket az extrákat, viszont két pofára tolja a Kaytee tápot Ő 4-5 nappal fiatalabb.

Ez normális lehet. Kirepülés előtt visszaveszik a "fogyasztásukat" a kicsik, ilyenkor kevesebbet esznek. Gondolom a kisebbik is csökkenteni fogja az adagját hamarosan. Azt még érdemes megnézni, hogy a kevésbé éhes testvérének a begye rendben van-e azaz nem-e azért nem akar enni, mert emésztetlen kajamaradék van benne. Hányszor eteted? Mivel ilyenkor csökken a táplálékfelvétele (és érdeklődni kezd a szilárd kaja után) nyugodtan lehet (sőt kell is) csökkenteni a etetések számát. "Kirepülés után" pár nappal már csak reggel és este etesd, később már csak este. Ezzel párhuzamosan mindig legyen előttük szilárd kaja (rendes magok, gyümölcs) amit csipegethetnek. Szép lassan áttérnek majd az önálló táplálkozásra.

Hozzászólás 2011 aug. 28, 8:36 
Sziasztok!

Ezt most nem értem - megint:

két kis nimfát nevelgetünk lelkesen, most már a nagyobbik 4+hetes körül van.
Az a gond, hogy kihagy evéseket többedjére hagyott ki 2-t, 3-at is.
különben semmi látványos baja nincs: tollászkodik, totyog, és abszolút nem sír, sőt csipkedi a homokot, meg most kapott v.kölest és lágyeleséget (alma,répa,keksz) amikbe belenyalt!

A testvérével semmi ilyen gond nincs, ő még nem eszi ezeket az extrákat, viszont két pofára tolja a Kaytee tápot Ő 4-5 nappal fiatalabb.

Gond ez? Mi a megoldás?

Köszi:

Imi

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 16, 16:59 
Béjla írta:
Szóval eddig meseszép volt minden, de ma délután elkezdtek sírni! Kaja van még a begyükben 15:00-kor rendesen ettek.

Eleget ettek? Kicsit figyeld őket, hogy hogyan viselkednek. Lehet csak megnyugodtak és végre "ki merik nyitni a szájukat". Nekem amik voltak nimfák azok meglehetősen rémisztő hangokat adtak ki időnként ;)

Hozzászólás 2011 aug. 16, 16:47 
Sziasztok!

Asszem beütött a krakk, vagy nemtudom!

Tegnap este elhoztam a madárkákat, rögtön meg is lettek etetve, majd ma reggel újra, és három óránként ismételve. (mindig üres beggyel voltak)
Műanyag edényben laknak, papírtörölközővel kibélelve, amit minden etetésnél cserélünk. Iszonyat mennyiséget kakkantanak. Az edény le van takarva (tehát nem a madarak) egy ruhával.
Szóval eddig meseszép volt minden, de ma délután elkezdtek sírni! Kaja van még a begyükben 15:00-kor rendesen ettek.

Mi lehet a baj?????? Baj van egyáltalán????????

Hozzászólás 2011 aug. 16, 3:45 
Jogos, és elnézést!

Köszöntök mindenkit!

Igen! A "10" az 22:00 lenne!

Tegnap este megvolt az első etetés! Egyenlőre a 1:4 arányt alkalmaztuk, nehogy hirtelen sok legyen a piciknek. Érdekes volt, hogy én nagyobb ellenkezésre számítottam. Nyelték, mint kacsa a nokedlit!

Szorítsatok nekünk! :-)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 15, 20:09 
Üdv itt a fórumon!

Béjla írta:
Etetés reggel 6 és 10 óra között, a begy kiürülésének ütemében

Mármint 22.00 az a 10 ugye? :)

Béjla írta:
Madarak (2) meleg helyen tartása, nem tudom, hogy ekkora madárnál is kell-e még, vagy elég, hogy egymást melegítik?!

Mivel szerencsére jó meleg az idő, azt kell mondjam nem szabadna gond legyen belőle. A huzatra vigyázzatok inkább, nehogy huzatot kapjanak.

Béjla írta:
Lehet jó megoldás, ha valami könnyű szellőző ruhával letakarjuk a madarakat és úgy melegítjük Őket?

Ha a műanyag doboz tetejét takarod le az nem gond (legalább sötét van egy kicsit mint az odúban). Direktben a madarakat ne akarjátok betakarni.

Hozzászólás 2011 aug. 15, 14:47 
Kép

Körülbelül a képen látható fejlettségű nimfa bébik kerülnek hozzánk ma este!
Sajna, a mamájuk nem gondoskodik róluk megfelelően, a gazdájuk pedig nem tud velük foglalkozni, így megpróbáljuk, hátha...

Végig olvastam a fórumot (madaraink vannak/voltak eddig is, csak a kézzel nevelés maradt ki), és az alábbi intézkedéseket tettük meg eddig, illetve így tervezünk nekifogni:

Kaytee kézzel nevelő táp beszerzése
Műanyag doboz előkészítve és bélelve papírtörlővel
Etetés reggel 6 és 10 óra között, a begy kiürülésének ütemében
Fecskendő kínálása madár bal oldaláról
Madarak (2) meleg helyen tartása, nem tudom, hogy ekkora madárnál is kell-e még, vagy elég, hogy egymást melegítik?!

OLvastam, hogy 15W izzó lehet jó, amivel nincs is gond, de kéket bizti, hogy nem fogok tudni szerezni. Lehet jó megoldás, ha valami könnyű szellőző ruhával letakarjuk a madarakat és úgy melegítjük Őket?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 308 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Következő