Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 9, 23:26 
visu írta:
A tenyésztő elmondása szerint 2011 június elején született.

Vagy nem. Szerintem ennél idősebb. (Kirepülési idő kb két hónap. Utána még etetni kell. Három hónaposan mondjuk rá, hogy épp önálló lesz).

visu írta:
Már hogy a fenébe ne rántanám el a kezem ha már töbszőr véresre fogta a kezem, és ez konkrétan nem azt jelenti hogy félek tőle, csak nem akarom hogy tele legyek csípés nyommal és nem is kellemes érzés.

Nos... ez jogos, de mégis neked kell lenni a keményebbnek. Ez nem azt jelenti, hogy hagyd, hogy csípjen, csak találj ki valamit amivel "elhiteted vele", hogy nem ijedtél meg tőle :) Hangosan szólj ilyenkor rá, hogy "Nem szabad!" vagy valami hasonló. Mindig ugyanazt mondjátok. Ha véletlen jól viselkedik, akkor éreztessétek vele. Ha rosszalkodik, akkor próbáld megvonni a figyelmed (ha egyedül van és unatkozik akkor számára a figyelem megvonása is egyfajta büntetés). Esetleg zárd vissza ilyenkor rövid időre. Próbálkozhatsz még más módszerekkel is (mint pl a langyos vizes permetezés amikor nem bír magával), előre nem lehet tudni mi az ami beválik az ő esetében.

visu írta:
Akkor most hogy lehet ezt a főnökség gondot orvosolni? Olvastam a Társunk a papagáj könyvben, hogy a papagáj a rangsorban elötte állót soha nem csípi meg, na ezt kellene nekünk valahogy elérni:)

Igen, ez a cél. Az nem jó megoldás, hogy féljen tőled, mert akkor meg nem megy hozzád oda. Azt kell elhitetni vele, hogy nem félsz tőle, nem futamodsz meg tőle. Ha kitartóbb vagy mint ő, akkor fel fogja adni. Amit még tehetsz, hogy rengeteget tanítsd. Azalatt nem támad, azzal lekötöd a figyelmét. Ne csak almát adj neki jutalomfalatnak, hanem esetleg szotyit, az kisebb adag, abból többször lehet "jutalmazni".

Valódi név: Péter István

Hozzászólás 2011 nov. 9, 22:09 
Szia!
Köszi a választ. Ezen a zöld tenyésztői bizonylaton nincs születési dátum. Kiállítás dátuma 2011. 09.21.
A tenyésztő elmondása szerint 2011 június elején született. Így én úgy számoltam, hogy 4 hónapos korában került ide. Azért ez egy hosszú életű állatnál nem nevezhető idősnek:). Én úgy tudtam a serdülőkor késöbb kezdődik. Igazad van, mi is úgy tippeljük hogy ő akar a főnök lenni. A félelem már egy másik kérdés. Már hogy a fenébe ne rántanám el a kezem ha már töbszőr véresre fogta a kezem, és ez konkrétan nem azt jelenti hogy félek tőle, csak nem akarom hogy tele legyek csípés nyommal és nem is kellemes érzés. Ráadásul a gyerekek is látják és ők tényleg félnek is tőle ez miatt. Most is közeledtem a kalitka felé és morog. Akkor most hogy lehet ezt a főnökség gondot orvosolni? Olvastam a Társunk a papagáj könyvben, hogy a papagáj a rangsorban elötte állót soha nem csípi meg, na ezt kellene nekünk valahogy elérni:). Mit tegyünk ha morog, támad hogy ez megszünjön? Tényleg azonnal tátott szájjal támad ha kint van pl. az ülőrúdján és közeledünk. Semmi jel, csak szárny kifeszítve és már támad is előre (készítek majd videót, de ahoz hasonló mint mikor a kígyó kilő). Próbáltam mindenre válaszolni.
Köszönettel: István

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 9, 21:48 
visu írta:
Mára már megtanulta a pálcaérintést és 2 nap alatt a forgást. Beszélni is hamar elkezdett szerintem. 2 hét után már mondta a nevét és most már mondja hogy " Dugó okos papagáj", meg hasonlók.

Okos madár, jól haladtok.

visu írta:
Viszont ami nem az igazi, és ezzel elront mindent , hogy nagyon vad. Nem tudom mit kellene vele tenni, hogy szelídüljön. Elvileg kézzel nevelt, de már önálló volt mikor idekerült.

Egész pontosan milyen idős? (A CITES papíron rajta kell legyen a születés dátuma).

visu írta:
Miután elfogy az alma azonnal megcsípi a kezem minden jel nélkül. Egyébként ha szabadon van , akkor símán betámad úgy, hogy csak ülök a fotelbe és felénk repül nyitott csörrel és morog meg fújtat közben. Ez van akkor is ha mi közeledünk felé. Ezek a csípések elég komolyak, mert vérzik a helye és be is kékül, tehát nem figyelmeztetés. Összeségében nem igazán értem a madár viselkedését.

Szerintem serdül. Pont a legrosszabb korban került hozzád. De (ha jól tippelek a korát illetően) ez normális viselkedés a részéről (különösen azután, hogy titeket nem volt ideje megszokni).

visu írta:
Arra kérnék 1-2 biztatást , hogy lesz ez a papagáj még teljesen kézszelíd simogatható madár. Tudom sok türelem kell hozzá, de egy ismerősöm szerint ez soha nem lesz teljesen kézszelíd. Szerinte valamennyit biztos javul , de mindig ilyen marad.

Minden madarat (még a vadon fogottat is) meg lehet szelídíteni, csak rajtad múlik. Kitartás és türelem kérdése. Ha pedig épp most "serdül" akkor a viselkedése teljesen normális, most feszegeti a határokat. Ő akar lenni a főnök. Tudom könnyű mondani, de ne vegyél tudomást a támadásáról (ez a legnehezebb az egészben), ugyanis ha egyszer rájön, hogy féltek tőle, akkor vége...

Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 9, 21:11 
Üdv mindenkinek!
Eltelt egy bő hónap mióta megvan a papagáj. Nagyon szépen fejlődik a tanulásba. 1 hét után kezdtem kiengedni a kalitkából és a klikker képzést is akkor kezdtük. Mára már megtanulta a pálcaérintést és 2 nap alatt a forgást. Beszélni is hamar elkezdett szerintem. 2 hét után már mondta a nevét és most már mondja hogy " Dugó okos papagáj", meg hasonlók. Viszont ami nem az igazi, és ezzel elront mindent , hogy nagyon vad. Nem tudom mit kellene vele tenni, hogy szelídüljön. Elvileg kézzel nevelt, de már önálló volt mikor idekerült. Egyébként nem fél tölünk, mert simán rászáll a fejünkre , meg a kezemre ha alma van nállam ( az a jutalom falat). Miután elfogy az alma azonnal megcsípi a kezem minden jel nélkül. Egyébként ha szabadon van , akkor símán betámad úgy, hogy csak ülök a fotelbe és felénk repül nyitott csörrel és morog meg fújtat közben. Ez van akkor is ha mi közeledünk felé. Ezek a csípések elég komolyak, mert vérzik a helye és be is kékül, tehát nem figyelmeztetés. Összeségében nem igazán értem a madár viselkedését. Amikor kimegyünk a szobából olyan kedvesen hívogat be minket, meg ránk is száll , tehát keresi a kontaktust, viszont mikor hozzánk ér vagy én próbálok felé közeledni , teljesen támadólag lép fől. Nem tudom kinek milyen tapasztalata van ilyen téren, szívesen vennék 1-2 ötletet. A kimegyek a szobából módszert kipróbáltam és az nem igazán vált be. Arra kérnék 1-2 biztatást , hogy lesz ez a papagáj még teljesen kézszelíd simogatható madár. Tudom sok türelem kell hozzá, de egy ismerősöm szerint ez soha nem lesz teljesen kézszelíd. Szerinte valamennyit biztos javul , de mindig ilyen marad. Kicsit hosszú lett, de próbáltam mindent összefoglalni.
Válaszokat köszönöm.
István

Hozzászólás 2011 nov. 9, 20:47 
Köszönöm szépen :)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 nov. 7, 22:19 
szia.

Én úgy gondolom, hogy nyugodtan lehet használni illóolajat, hisz nagyon sok illatfajta, jótékony hatással van a szervezetre (borsmenta, fahéj, citrom stb..) Véleményem szerint nem káros a madárnak.

Hozzászólás 2011 nov. 6, 20:49 
Sziasztok!

Lenne egy kérdés. A nappalinkban van Lola ami eléggé nagy és nyitott. Télen szoktunk párologtatni különböző illóolajokat. A madár számára nem káros ez,lehet használni?
Előre is köszi

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 26, 20:30 
nagynejutka írta:
Sokat tépelődtem megírjam-e a mi találkozásunkat a Doktor Úrral.
...
Anya hogy tudtad megállni, hogy nem borítottad rá az asztalt ?

De mi volt a baj? Mert az nem derült ki ennyiből (legalábbis számomra).

Hozzászólás 2011 okt. 26, 13:09 
Sokat tépelődtem megírjam-e a mi találkozásunkat a Doktor Úrral.

Egy vasárnap hívtam, nem vette fel, visszahívott.
Sajna a találkozás már nem sikerült ilyen jól, mikor hazaértünk a párom megkérdezte:
Anya hogy tudtad megállni, hogy nem borítottad rá az asztalt ?
(Ő pedig egy hihetetlen nyugodt ember)
Borzalmas volt az egészet átélni és nyelni nagyokat , de Pedró beteg volt.

Hozzászólás 2011 okt. 26, 6:40 
Köszönöm!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 25, 19:12 
Józsi, igen nála voltam. Ő csinálja egyedül az országban ezt a szondás módszert. Nagyon rendes egy doki.
A lejuttatott kavics 6 hónapig biztos, hogy elég lesz most neki, de tegnap megpróbáltam a nagyon apró szeműt lenyeletni vele és utána gyorsan inni adtam neki, hogy ne rázza ki a csőréből :shock: 6 hónap múlva úgyis kiderül az újabb vizsgálatnál, hogy sikerrel jártam-e :)
Lehet megpróbálom holnap a vadaknál az almára szórni a kisebb kavicsokat. Az a baj, hogy Kincső olyan rafkós, hogy inkább nem eszik belőle ha valamit lát rajta :?

Hozzászólás 2011 okt. 24, 20:23 
Betty!

Az Attilánál voltál?
Én hetente két-három alkalommal a gyümölcsükre szórók egy kis kanálnyit így nagyobb az esélye hogy bekerül a gyomrába.

06205243185

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 24, 19:12 
A gritt vagy apró kavics, elengedhetetlen a madár életében. Jól tetted, hogy adtál a madaradnak, viszont azt ha eszik belőle 4-5 szemet, észre sem fogod venni. Nekem volt olyan madaram aki mindig kerülte a tálat amiben a gritt volt és egy röntgen alkalmával tele volt a zúzógyomra.

Azt, hogy eszik-e a madár belőle, csak a röntgen tudja kimutatni. Sajnos ma én ezt megtapasztaltam az egyik jákómnál. :( Mint kiderült egy májusi és egy mai röntgen alapján, hogy egyáltalán nem eszik grittet :( Rengeteget eszik a madár, viszont a kavics hiányában a táplálék nem őrlődik meg így nem tud felszívódni. A madaram ezért elég sovány annak ellenére, hogy óriási mennyiségű ételt megeszik. Ma szondával került a begyébe kavics és remélem ezután nem lesz szükség szondával lejuttatni a kavicsokat. Állítólag sok madár a szondás beavatkozás után, magától elkezdi enni a kis kavicsdarabkákat.

Hozzászólás 2011 okt. 24, 17:43 
Sziasztok!

Régebben olvastam hogy ügye kell adni vagy ásványianyagtömböt vagy valamilyen madárhomokot az ásványianyag szükséglet kielégítésére. Vettem kifejezetten erre a célra gyártott madárhomokot.Betettem,de rá sem néz,nem kell neki. Mit csináljak? Vegyek valami mást vagy mi?

Előre is köszönöm!

Hozzászólás 2011 okt. 10, 14:35 
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Ez a hullámpapír tényleg jónak tünik, ezt fogom kipróbálni.
A tenyésztő szerint lány, de nem vizsgáltatta be. Kicsit várok és majd bevizsgáltatom, mert azért szeretném pontosan tudni. Köszönöm, hogy javítottad a videó beillesztést, ennek majd utánna olvasok hogyan is kell beilleszteni. Azért nem képet tettem, mert azt még ennyire sem tudom ( próbáltam ennek is utánna olvasni, de még nem sajátítottam el :) .

Üdv: István

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 10, 13:10 
István (itt is) gratulálok az új családtaghoz :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 10, 9:55 
Amúgy gratula, nagyon szép kis legény.. vagy leány!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 10, 9:35 
feketemarcsi írta:
Visu, lehet venni hullámpapírt tekercsben.

Öööö... nem ugyanezt írtam én is? ;)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 okt. 9, 22:02 
visu írta:
Újságot nem akarok ( pedig abból dobnak be bőven) , mert lejár és tépkedi a papírt is és nem akarom , hogy ólommérgezést kapjon.

A mostani újságok már nem tartalmaznak ólmot, szóval nem lenne gond, de ... sokkal praktikusabb, ha veszel egy festék/barkács boltban (mondjuk akár az Obi-ban) egy nagy tekercs hullámpapírt. Nem rossz az ár/érték aránya. Vagy marad a madárhomok (amit ha szerencsés vagy nem szór ki ha kevésbé szerencsés vagy akkor homokozót csinál a lakásból).

Hozzászólás 2011 okt. 9, 19:36 
Üdv. mindenkinek!

Kedd óta amazon tulajdonos lettem.
Csináltam róla egy rövid videót. A videón látszik a kalitka is, és szeretném kérdezni, hogy ti mit használtok a kalitka tálcájába? Én eddig zsírpapírt tettem, de lassan elfogy és nem egy olcsó dolog kétnaponta cserélgetni. Újságot nem akarok ( pedig abból dobnak be bőven) , mert lejár és tépkedi a papírt is és nem akarom , hogy ólommérgezést kapjon.
Válaszokat köszönöm.

Üdv: István

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 okt. 9, 22:00-kor.
Videó beillesztésének javítása

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Következő