Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 12, 17:01 
A leürülni és üríteni más ám, nem tudom nincs e félreértés. Ha legközelebb nem "nyomiszkol" a kicsi,akkor azonnal egy kis élőflórás joghurtot de ha nincs végső esetben a kefír is megteszi a kajához keverve fele - fele arányban....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 12, 15:15 
Befejező rész:

Tegnap este kapott enni jócskán a fióka, de üríteni nem láttam. Eddig nem írtam, de minden kajolás után nyomickolt egy jó nagyot fiaim derültségére. Ma reggelre felpuffadt. Olajjal is bekentem a kloákáját, de hiába. Nem volt ereje már nyomni sem... kérni még annyira sem. Ez várható volt, tudom. És elment.

Sajnálom, ha naívan bízakodó de szomorú véget ért történetemmel lehangoló voltam és csalódást okoztam, ha netán magammal ragadtam volna bárkinek is a képzeletét. Elfogadom, hogy nem természetszerű a csodákban hinni, de olyan jó lett volna... Most majd jösztök ti és számoltok be sikerekről ( Amarylnál kikelt már egy pici fióka! ). Kis pihenő után talán én is. Az elmúlt 5 nap alatt szerzett tapasztalatokat igyekszem pozitívan felfogni. Megtorpantam kicsit ugyan- mert jelenlegi madaraim jellemzői sok kérdést vetettek fel, amiket kell figyelembe vennem,- de nem adom fel!

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 márc. 12, 14:25 
Hihííj ! Ez a rövidebb csőr valami új ! :lol: A söprés az nem csapperfüggő hanem ha kefélni akar akkor söpör, ha meg csak dalolászik akkor meg nem....bár igaz ami igaz a rollerek inkább totyorognak a boton felfújt torokzacskóval. A legtöbben röpdében tartjuk a rollereket legalábbis a fiatalokat az őszi tréningig. Egyébként meg tenyészteni hogy lehetne röpdébe, ha azt sem tudod éppen ma melyik legény ketyerészett be a tojónak ?!.... A minőségi fajtatiszta tenyésztés alapja a tenyészegyedek kiválasztása értékmérő tulajdonságuk ill. rokoni szálak ismerte szerint ! A free sex sehol nem szerencsés dolog ! :roll: Viszont egy jó hímet 3 tojóval el lehet képzelni, hisz ott a keresztbeverés nem fordulhat elő és költhető vagy 15 - 30 kölök.... :shock:

Hozzászólás 2008 márc. 12, 12:30 
A tojóknak rövidebb csőrük volt, mint amit máshol láttam a színkanáriknál.
Volt, hogy három madár is dalolt egyszerre tisztes távban (általában) egymástól. Olyan halkan-lágyan, rolleresen zárt csőrrel. 8) A viselkedésük ének közben sem volt olyan, mint a csappereké, akik fütty közben "illegnek-billegnek". Ezek vízszintesen nyújtott testtel-nyakkal-fejjel egy irányba daloltak, nem jobbra-balra-fel-le.

Láttam egy "nézeteltérést" is, mikor röptükben összeakaszkodtak egy pillanatra. Toll nem hullott, verekedés valójában nem is volt, csak egy kis "rangsor-pontosítás" :twisted: :lol:
Megfigyeltem olyat is, mikor az egyik éneklő kanári mellé szállt egy másik hím. Ekkor abbahagyta az énekét, erre a másik kezdett el dalolni. Ennyivel le is rendezték a domináns rangsort. :idea:
A tojókkal sem erőszakoskodtak, csak dalolásztak nekik. :)

Tudom, hogy a roller nem tipikus röpdemadár (sőt...), de a madarak ott ezt nem tudták! :P :lol:

Van még a repdében 17-18 zebrapinty, két kákapinty és egy háromszínű papagájamandína. Szépen megvannak. :)

Hallottál már arról, hogy a rollereket így kolóniában tartja/tartotta valaki ekkora repdében?

Nos, én ezeket tapasztaltam. Szerintem rollerek voltak.

Üdv, Balu ;)

Hozzászólás 2008 márc. 12, 12:11 
Nem Szegediek voltak az biztos !...Egyébként honnét veszed hogy rollerek voltak a röpdébe ?... Ahol az 5 tojóra 2 hímet szabadott volna tenni mert nagy gyikolászások lesznek !

Hozzászólás 2008 márc. 12, 10:15 
doromboló írta:
Szia Balu ! Volt egy fickó akinek ruszki felesége volt és disznövény boltjuk de arra már nem emléxem hogy hol... aztán együtt voltak a boltjukban színkanárikkal, úgy hogy ment ott a kavarc. Egyszer rá is beszéltem hogy küldjön madarakat a versenyre. Küldött is félpirosakat s mikor mondtam neki hogy ez nem hiszem hogy frankó akkor aszonta, hogy azért pirosodtak be enyhén a madarai mert egy kaját kapnak a színesekkel és a színező őket is megfogta !... Hát ez számomra akkor új volt mert ismereteim szerint a roller nem szineződik de hát messzirő gyütt ember azt mond amit akar.....Ráadásul a madarak meg sem szólaltak...úgy hogy nem tudom hogy mik is voltak de többé nem jelentkeztek.....

Nem Szegeden volt véletlenül? A fickó volt katonatiszt, a feleségét pedig Irinának hívják? :roll:

Na mindegy, ahol én voltam, ott nem erről/róluk van szó.
Itt nincs keverve a rollerállomány más fajtákkal. :wink:
Szerettek volna mindenféle színes madarat, de mondtam nekik, hogy a kb. 5 pár már így is súrolja a határt mennyiségileg. A hímek még képesek kitérni egymás elől a torzsalkodások után. (ami még elenyésző volt)
Abban maradtunk, hogy a vadas-citromsárga madarakhoz nem mérgező növényt, fát raknak be, így színesítik tovább a repdét.
A röpde kb. 6 négyzetméter alapterületű és 2,5 méter magas lehet...

Hozzászólás 2008 márc. 12, 7:12 
Gabeszom, nagyon szurkolunk neked, alig merem már a topicba nézni..., Vigyázz Ödönre és nagyon tarts be a használati utasítást (lásd Doromboló), remek pipi-anyuka vagy!!! :lol: 36 tanár vagyunk, szóval tudod, hány újjat szorítunk...

Hozzászólás 2008 márc. 12, 0:34 
Azért néha kell hagyni leürülni is !!!...Ezt a szülők módszeresen csinálják nehogy megromoljon a régi kaja ha véletlenül elékeveredik a friss..

Hozzászólás 2008 márc. 11, 22:50 
doromboló írta:
...most nem világos hogy etetnek még vagy nem a pintyek...mert hogy egyszer nem etettek este az azért is lehet mert mint írtam a biológiai ütemet nem szabad megzavarni ! A pintyek este már nem etetnek mert tudják hogy nem kell mert más etet...

Az történt- mint már írtam is, hogy a tegnap délután én etettem, majd amikor a pintyeket etetni láttam késő estig nem is vettem ki a fiakat!!! pont azért, hogy ne zavarjam meg a bioritmusukat, ha netán elindult az ösztönös etetés. Estig többször is láttam az etetés aktusát, de mielőtt lefeküdtem volna, még leellenőriztem. És akkor láttam, hogy bizony csak pici csoda történt, mert ugyan etették a pintyek, de vagy nem tudtak eleget adni, vagy nem adtak annyiszor, ahányszor ezek kérték- (etetés helyett kurkásztak is), mert üres volt a begyük. Úgyhogy én adtam nekik ismét.
Most az egy szem madárkám itt alszik a lámpa alatt bebugyolálva szőrcsomóba, mert más állandó hőmérsékletű hőforrásom nincs. Ha meglesem, mit csinál, nagyra nyitja a csőrét, pedig félig kaja van még benne :wink: .
Pici fecskendővel etetek. Főtt tojás+párolt sárgarépa+ kekszpor+ pár csepp meleg kamillatea= finomra pépesítve a lágyeleség. Loptam bele virágport is. ízlik neki. Ma már 3 napos. Csak bírná még!!!

Jó éjt!
Gabesz

Hozzászólás 2008 márc. 11, 22:20 
Szia Balu ! Volt egy fickó akinek ruszki felesége volt és disznövény boltjuk de arra már nem emléxem hogy hol... aztán együtt voltak a boltjukban színkanárikkal, úgy hogy ment ott a kavarc. Egyszer rá is beszéltem hogy küldjön madarakat a versenyre. Küldött is félpirosakat s mikor mondtam neki hogy ez nem hiszem hogy frankó akkor aszonta, hogy azért pirosodtak be enyhén a madarai mert egy kaját kapnak a színesekkel és a színező őket is megfogta !... Hát ez számomra akkor új volt mert ismereteim szerint a roller nem szineződik de hát messzirő gyütt ember azt mond amit akar.....Ráadásul a madarak meg sem szólaltak...úgy hogy nem tudom hogy mik is voltak de többé nem jelentkeztek.....

Hozzászólás 2008 márc. 11, 22:11 
...most nem világos hogy etetnek még vagy nem a pintyek...mert hogy egyszer nem etettek este az azért is lehet mert mint írtam a biológiai ütemet nem szabad megzavarni ! A pintyek este már nem etetnek mert tudják hogy nem kell mert más etet...
Ha kiderül hogy etetnek még a pintyek napközben vagy nem, attól függően kell benthagyni vagy végleg kivenni a kicsit és vinni meleg vattába csomagolva egy dobozban mindenhova, mert óránként, később 2 óránként meg kell etetni. Óra alatt legyen a doboz a radiátoron, vagy valami melegközeli helyen....A lámpával való melegítés nagyon kiszárítja a kicsit ezért a szétpaszírozott főttojást és kekszport nagyon hígra kell csinálni és nem vizzel hanem teával cukor nélkül !... Etetni ilyen kis madarat legjobb szemöldök csipesszel. A kinyított csőrbe bele kell engedni a felcsippentett kaját úgy, hogy a csőrrel való találkozáskor egyszerűen ki kell nyítni a csipeszt és beletolni a csőr mellé a csipesz szárait ! Így a szétnyíláskor pont a csőrbe esik bele az ennivaló...
Később lehet belereszelni a kajába sárgarépát de nagyon finomra ! Az A vitamin provitaminja fontos a stabil ellenálló képesség kialakulásához !

Hozzászólás 2008 márc. 11, 22:03 
Balance írta:
doromboló írta:
Hol láttad a rollereket ?...

Halásztelken egy dísznövény nagykereskedésben. :wink:

Olyan volt, mint ha nem is a csőrükkel hanem a torkukkal daloltak volna! :)

Még annyit, hogy piros Cseh felségjelű gyűrűket is láttam XXX egyedi jelöléssel is. A többi számot sajna nem láttam.
Remélem, mond ez Neked valamit. ;)

Üdv, Balu :)

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 márc. 11, 21:52 
Hát persze, hogy téged vártunk Gabesz!
Azt hiszem a többiek nevében is mondhatom, egyként szorítunk Neked!
Sajnálom a két kicsit :cry: , remélem a harmadik lesz olyan kitartó mint Te és felnő!
"A remény hal meg utoljára!"

Sok sikert, és nagyon várom a fejleményeket! :)

Hozzászólás 2008 márc. 11, 19:29 
Hú, de nagy a csend... Csaknem engem vártatok? :shock:
Igaz, még nincs befejezve a történet.
Van fejlemény. Nem a legjobb, nem is bíztató, de van.

Este lefekvés előtt megetettem a három picit, mert nem volt étel a begyükben. Ha láttam is több etetést, vagy nem volt elég a táplálék mennyisége, amit a fiókáknak adni tudtak, vagy nem sikerült annyiszor az etetés, ahányszor ezek a kicsik kérték, mert különböző a módszer. Este még jól ettek a kézi kajából.
Ma reggelre csak az egyik fióka volt nagyon éhes, másik kettő nem kérte. Beléjük erőltettem két kis falatot, de tudtam ez mit jelent...
A meglyukadt tojást valószínű a pintyek törték fel és bontották ki, mert nem volt elkészülve benne a fióka.
Délre a két kis gyengét megnyomva találtam a fészek alján.
Az egy szem túlélő madárka itt alszik most az összegöngyölt fészekben a lámpa alatt egy testvérkemeleg hőmérő társaságában. 40,5 C-t mutat. Hagyom aludni. Fél óra múlva kap még egy adag kaját, mert ő még kéri. Nagyon kéri.

Ismerve az előzményeket és a közrejátszó tényezőket, már az is csoda, hogy ez az egy szem fióka is életben van! Nagyon boldog lennék, ha ő magmaradna legalább nekem. És megtanultam ez alatt a pár nap alatt, hogyan kell fiókát etetni és megtapasztaltam, milyen érzés egy láthatatlan reménysugárba kapaszkodva menteni a menthetetlent.
Azért még halványan, de ott dereng...

Hozzászólás 2008 márc. 11, 7:40 
Gabeszom, nagyon szurkolok nektek, na még Ödönnek! :D Vinnék neked két pulykasonkát is, sőt, egész baromfiudvart! :lol: (Sajnos a tyúkfélék az egyetlen állatok a világon, amelyiktől félek, ha hiszed, ha nem). :oops: Kítartás, de sajnos minden bene van... Reméljük a legjobbat.

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 márc. 10, 23:22 
Szia Gabesz!

Ez egyszerűen fantasztikus amit írtál! :55:
Ez a kitartás és szív amivel harcolsz a kicsikér, az példamutató! :31:
Nagyon nagyon nagyon szorítok Neked (és a kis nevelőszülőknek) hogy sikeresen felnőjenek a kicsik!

Hozzászólás 2008 márc. 10, 22:46 
:67:
Csak halkan írom, nehogy elkiabáljam magam... Egyelőre úgy látszik, sínen vagyunk! A 3 fióka rendületlenül kéri a kaját és a pótszülők hivatásszerűen rendezik is őket. A maradék toji is meglyukadt, nagyon meglehet, hogy már ki is kelt a kis jövevény... Hogy neki jut-e a három éhenkórász után, nem is tudom. A hím is nagyon gondosan végigpakolja a nagyra tátott csőröket, néha megkurkássza őket, mert zebráéknál ez a szokás :wink: . Etetésbe azóta nem szóltam bele.

Nagyon köszönöm mindeniketek hozzászólását, legyen az figyelmeztető, bátorító, izgatottan drukkoló, netán a legrosszabbra is felkészítő, vagy csak egyszerűen mellettem kitartó :wink: ! Tudom, úgyis a Nagy Természet fogja eldönteni, megmaradjanak-e ezek a pici lekek, vagy sem. Én csak besegítettem és reménykedem.

A zebrák tojásai nincsenek már alattuk :oops: , mert a kanári tojásokra cseréltem. Több sor etetést is végignéztem, de talán lámpaoltás előtt leellenőrzöm és megtömöm még a piciket, ha netán ezek után is üres lenne a begyük... Majd lecsekkolom. A kvártély és hőmérséklet probléma is megoldódott :wink: . Mostmár csak Fortuna kellene kicsit besegítsen!

Hozzászólás 2008 márc. 10, 22:01 
Szia Gabesz! :)

Te most tulajdonképp mit is tenyésztesz? :roll: Rollereket, vagy jól nevelő zebrákat? 8) :lol:

További sok sikert a kis csapathoz! :D

Üdv, Balance

Hozzászólás 2008 márc. 10, 20:48 
Sziasztok!

Drága Gabesz, most egyszerre sírok és nevetek örömömben! HURRÁ!!!! Itt az Isteni segítség!!! Csak maradjon is így!!!

Nálam még 3 nap van, tart a visszaszámlálás, csak lassan nem tudom eldönteni ki a lázasabb: a kotló tojók vagy én... :D

Hozzászólás 2008 márc. 10, 20:27 
Én csak annyit írtam hogy nem tudom győzik e majd a zebrák a nagyhasúakat de rögtön meg is jegyeztem, hogy ha a szürke légykapó egy marhanagy kakukkot fel tud nevelni akkor talán ezek is !....Sőt azt is írtam hogy a kispintyek a legjobb dajkamadarak !... Egyébként a legtöbb extra guldos sirálykával teszi biztossá az újj színváltozatok felnevelődését.
Most akkor már hagyni kellene az etetést mert a periódusok bezevarása nem szerncsés !...De ha a saját tojásuk kikel nehogy otthagyják a rollereket, bár azok már olyan intenzíven kérhetnek hogy annak már a vándorsólyom sem tudna ellenállni !....

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 261  Következő