Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 dec. 10, 16:44 
Szia,

ha ilyen hamar elkezdett gubbasztani, akkor nagy valószínűséggel szomjas vagy éhes!
Nézd meg megtalálja e a vizet, ennivalót stb.

De ha több részletet elárulsz, honnan vetted hogyan volt tartva és te hogyan tartod, akkor könnyebb lenne a dolgunk nekünk is.

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2011 dec. 10, 16:07 
Sziasztok!
Az egyik zebrapintyem nagyon gubbaszt... Tegnap vettem semmi baja nem volt, még délelőtt sem... Mit tehetnék érte?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 2, 12:18 
Igen, direkt van csak kicsi képekben felrakva, láthatod hogy mi van benne.
Rengeteg pénzt fordítottunk rá, ezért ingyenesen nem tudjuk adni.
Viszont a megvételével (vagy tagság létesítésével) támogatod a munkánkat, a további számok megjelenését és az egyesületünket is (IDRE-t).

Hozzászólás 2011 dec. 2, 12:07 
Köszönöm a válaszokat!
ORLUX a lágyeleség,remélem tetszeni fog a pintyeknek is:)
A Madarász régebbi számait megtaláltam itt az oldalon,de nem tudom megnyitni csak kicsiben,ugy meg nem lehet elolvasni:(

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 2, 9:38 
A hullámos gyári lágyeleség márkától függően, de változó lehet az egzóta lágyeleségtől. De semmi baja nem lesz a zebrának sem tőle. Nyugodtan adhatod.

Magyar Madarászt elektronikusan jelenleg nem lehet kapni, sem letölteni, a közeljövőben lehet hogy ez meg fog változni.
Az eddig megjelent számokat itt megtalálod:
http://www.idre.hu/index.php?option=com ... &Itemid=19

Megrendelhető nálam vagy az idre :@: idre.hu címen. (példányonként 500Ft+postaköltség)

Hozzászólás 2011 dec. 1, 16:06 
üdv!
lenne még 2 kérdésem:
1.) vettem a hullámosoknak tojásos lágyeleséget,azt birom adni a pintyeknek is?
2.) Magyar Madarász lapot lehet interneten is olvasni?hol lehet megvásárolni esetleg letölteni?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 1, 9:33 
Szia Árpi,

a fiókák nagy valószínűséggel álarcosok. Ennél a színváltozatnál bizony gyakran előfordul az, hogy az egyedek nem jól látnak (nem vakok!) Ezt ha jól emlékszem le is írtam a zebrapintyes cikkem valamelyikébe ami a Magyar Madarászban jelent meg.
A külföldi leírások alapján az erős fényt nem szeretik, gyengébb, árnyékosabb elhelyezést igényelnek.
Minden esetre a földre helyezzél neki eleséget és vizet!

Hozzászólás 2011 dec. 1, 9:10 
szia!
a szülők:
nőstény: tiszta fehér,csak könnycsikja van
him: világoshatú szürke (talán....nem értek a profi szinmeghatározáshoz,képek alapján erre hasonlit)

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2011 nov. 30, 22:40 
Szia!

A szülők milyen színűek?

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2011 nov. 30, 15:40 
sziasztok!
kb egy hete repültek ki a kiszebráim.3 tiszta fehér lett.a gond is egy fehérrel(teljesen fehér, a szeme piros,lehet h albino?) van: nem akar szállni,csak a kalit aljában mászkál.ma kivettem és olyan mintha vak volna...:(
jellemző ez a fehérekre?meg lehetne ezt előzni valahogy a jövőben?

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2011 nov. 20, 21:14 
Sziasztok történt nálam egy nagy baj. Szóval az egyik Zebra párom 5 tojásbol szépen kikeltette mind az 5-öt és két hetes korukban, egy pici elhalálozott, nem tudom mi volt a probléma, a begye szépen tele volt. MIndent kapnak amit lehet, Szóval őt kivettem, de másnapra megint elhulott egy, harmad napra pedig a másik három is őket már a szüleik lökték ki, de nekik is tele volt a begyük sőt, szerintem miután már nem éltek is megprobálták etetni őket mert kicsi csőrük tele volt étellel. Tudnátok adni ötleteket mitöl lehetett ez a probléma? Még kezdő vagyok első Költés volt nálam.

IDRE tag
Valódi név: makoviczka zsolt

Hozzászólás 2011 nov. 20, 16:15 
Minden tiszteletem a tied KUVIK!jó hogy ilyen tanácsot kaptam tőled,nem nagyon látók már az odúkba!de úgy tűnik sikerült nekik maga a költés,a kilógó fűszálak szépen mocorognak!remélem a neveléshez is elég érettek már.gondolom ilyenkor már megy minden a maga útján.még egyszer köszönöm szépen! :D :D :D :D :D :D

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 nov. 17, 16:15 
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép

IDRE tag
Valódi név: Viszmeg Zalán

Hozzászólás 2011 nov. 15, 23:19 
Krisz79 írta:

:(( és ezt a verekedést nem hagyják abba? komolyan félek, hogy baja lesz a tojónak. Edig nem csinálták ezt. Vegyem ki a fészket, azt mondod?

Vagy tegyél be fészekanyagot. Főleg tollat. Mivel a vadon gyűjtést nem ajánlom, inkább a párnából szedj ki párat vagy ha van ismerősöd akinek van papagája, tőle kérj. És azt add nekik, legalább napi 3-4-szer 3-4 darabot. Nálam ez segített. A tojó teljesen kopasz volt a két szárnya között. miután elkezdtem tollat adni nekik, a hím azt hordta be és a tojót békén hagyta, ami kb. 7-10 nap után már szépen visszatollasodott.

Valódi név: Krisz

Hozzászólás 2011 nov. 12, 21:00 
Bernát írta:
Krisz79 írta:
sziasztok
kezdő zebrapinty tulajdonos vagyok, és lenne egy kérdésem: kb. 1 éve van meg a 2 pintyem, idén nyáron tojtak először, talán 3 tojásuk volt, de mindegyiket megették. Kb. 3 hete megint tojni kezdtek, először egyet megették, aztán a tojó tojt mégegy tojást, ami azóta is a fészekben van. Nem kotlottak meg, csak este, sötétben ülnek bele a fészkükbe, ekkor vannak a tojáson. Ez a tojás így megromlik? Mert mintha sötétetbb lenne a színe már. Tegnap megint tojtak egy tojást, ma szintén egyet, tehát most 3 van a fészekben, ám tegnap óta elkezdtek verekedni. A him egyfolytában kergeti a tojót, nem hagyja békén, szegénykémnek a hátán lekopaszotta a tollat, valamint a faroktollai is nagyon megritkult. Ez normális náluk? Mit tegyek, rakjam külön a himet, hogy ne bánsa, vagy ez "normális" dolog náluk? Nem szeretném, ha a tojóm emiatt elpusztulna. Nem tudom apalban milyen színű a bőrük, de a tojónak elég sötét a megkopaszott hátán.
köszönöm a segítségeteket előre is!

Szia!

Odu le!Sajnos ez a párod nem tenyészpár. :?

:(( és ezt a verekedést nem hagyják abba? komolyan félek, hogy baja lesz a tojónak. Edig nem csinálták ezt. Vegyem ki a fészket, azt mondod?

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 nov. 12, 20:12 
Krisz79 írta:
sziasztok
kezdő zebrapinty tulajdonos vagyok, és lenne egy kérdésem: kb. 1 éve van meg a 2 pintyem, idén nyáron tojtak először, talán 3 tojásuk volt, de mindegyiket megették. Kb. 3 hete megint tojni kezdtek, először egyet megették, aztán a tojó tojt mégegy tojást, ami azóta is a fészekben van. Nem kotlottak meg, csak este, sötétben ülnek bele a fészkükbe, ekkor vannak a tojáson. Ez a tojás így megromlik? Mert mintha sötétetbb lenne a színe már. Tegnap megint tojtak egy tojást, ma szintén egyet, tehát most 3 van a fészekben, ám tegnap óta elkezdtek verekedni. A him egyfolytában kergeti a tojót, nem hagyja békén, szegénykémnek a hátán lekopaszotta a tollat, valamint a faroktollai is nagyon megritkult. Ez normális náluk? Mit tegyek, rakjam külön a himet, hogy ne bánsa, vagy ez "normális" dolog náluk? Nem szeretném, ha a tojóm emiatt elpusztulna. Nem tudom apalban milyen színű a bőrük, de a tojónak elég sötét a megkopaszott hátán.

Szia!

Odu le!Sajnos ez a párod nem tenyészpár. :?

Valódi név: Krisz

Hozzászólás 2011 nov. 12, 20:06 
sziasztok

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2011 nov. 12, 9:48 
Helló!!!
Nem nagyon szoktam beleszólni a "nagyok" dolgába, de én hagynám őket , ha biztos vagy benne, hogy 9 hónaposak. (Esetleg a st. zebrák esetében mérvadó lehet (?) az egy év. (Azok életritmusa amúgy is sokkal "nyugodtabb"!) A tojások elvételének szerintem semmi értelme. Természetesen a madarak a tieid, és azt csinálsz amit akarsz, de szerintem több kárt csinálsz ha "belenyulsz" a költés megindulásába. Ha hagyod őket tovább, a későbbiekben írd meg az eredményt. (Nekem nincsenek kétségeim!!!)

IDRE tag
Valódi név: makoviczka zsolt

Hozzászólás 2011 nov. 11, 21:53 
KÖSZI A GYORS VÁLASZT!
gondoltam erre én is ,csak van ahol már 4 tojás van!
lehet nem ülnek el,akkor később kivegyem a tojásokat?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 nov. 11, 18:41 
1 éves koruk előtt nem költetném őket. Meg lehet nem is fognak elülni, csak letojnak 1-2 tojást.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 205  Következő