Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 98  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 dec. 31, 13:25 
Mindenkinek boldog, sok kis gouldban gazdag évet kívánok!

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2011 dec. 29, 12:43 
Gratulálok Kátya! Szépek a madaraid. Ahogy látom elég szép nagy helyük is van.

Hozzászólás 2011 dec. 29, 12:35 
Szépek Kátya,Gratula! :wink:

IDRE tag
Valódi név: Mátyus Katalin

Hozzászólás 2011 dec. 29, 12:21 
Sziasztok!

Tegnap végre kirepűlt 1 Gould, ma még 3 csatlakozott hozzá, de csak 3 madárkát tudtam lencsevégre kapni egyszerre!
Csatolmány:
Magyarázat: Már 4 kirepűlt, de csak 3 van itt!:-)))
PC290413.JPG
PC290413.JPG [ 129.74 KiB | Megtekintve 5325 alkalommal. ]

Kata

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 11, 17:10 
Sziasztok!

Laci és Kanike én is gratulálok a kicsikhez! Enyémek még mindig csupaszok, tolluk nincs ,de hangjuk már nagyon nagy! Én is kiváncsi leszek a színeikre, de az még soká lesz!:-)

Kata

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 dec. 10, 21:55 
Attila69 írta:
Szerintem kék lessz :wink:
Én 3 héttel a kirepülés után választom le őket.

Attila köszi a segítséget.!

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2011 dec. 10, 20:55 
Sziasztok!
Mindenkinek :31:
Kanike írta:
Sziasztok. Gratulálok a fiókokhoz. :) Gondoltam megmutatom én is hogy első próbálkozásra, és a madaraimnak is az első költésük!,mit sikerült összehozniuk.

1.pár: Piros fejű,lila mellű, zöld hím x piros fejű,fehér mellű,zöld tojó. 6 tojiból 5 fióka kelt, és szépen nevelik őket. :)
Kép Kép Kép Kép
2.pár: Piros fejű, lila mellű, kék hím x Piros fejű, lila mellű, zöld tojó/kék h.:5 tojiból csak 1fióka kelt, de őt szépen nevelik. :)
Kép Kép
Kérdésem hogy ez az egyke milyen színű lesz?
Az apja is nálam színesedett ki,de ő kékebb volt már kölyöknek is, ezért a bizonytalanság.
A másik kérdés hogy hány hetesen választhatom le biztonsággal a fiatalokat.

Szerintem kék lessz :wink:
Én 3 héttel a kirepülés után választom le őket.

Hozzászólás 2011 dec. 10, 19:21 
Sziasztok. Gratulálok a fiókokhoz. :) Gondoltam megmutatom én is hogy első próbálkozásra, és a madaraimnak is az első költésük!,mit sikerült összehozniuk.

1.pár: Piros fejű,lila mellű, zöld hím x piros fejű,fehér mellű,zöld tojó. 6 tojiból 5 fióka kelt, és szépen nevelik őket. :)
Kép Kép Kép Kép
2.pár: Piros fejű, lila mellű, kék hím x Piros fejű, lila mellű, zöld tojó/kék h.:5 tojiból csak 1fióka kelt, de őt szépen nevelik. :)
Kép Kép
Kérdésem hogy ez az egyke milyen színű lesz?
Az apja is nálam színesedett ki,de ő kékebb volt már kölyöknek is, ezért a bizonytalanság.
A másik kérdés hogy hány hetesen választhatom le biztonsággal a fiatalokat.

Hozzászólás 2011 dec. 10, 17:00 
Gratula Kata!Nekem is a napokban fog kirepülni egy hatos fogat az egyik piros fejű páromtól...sajnos a kép nem túl jó...
Kép

Hozzászólás 2011 dec. 10, 12:55 
Gratulálok a fiókákhoz és különösen ahhoz, hogy gyűrűzöd is őket.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 10, 12:28 
Sziasztok!

Ma meggyürűztem a Gouldokat ! A szülők 1 órán keresztűl nem mertek viszamenni a fészekbe, majd frászt kaptam! :(
Aztán a tojó megelégelte a fiú idétlenkedését és bement , aztán a fiú is ! Remélem minden rendben lesz! Ja, :D 5 fióka van!

Kata

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 4, 19:46 
Látom mindenki elhagyta ezt a helyet, ezért gondoltam leírom a nálam történteket. Gould párnál van fióka ,jó lenne ha több lenne, de úgy eldugták a fészket, hogy képtelen vagyok benézni. Nagy nehezen 3 nappal ezelött , sikerült egy picit odavilágítani , akkor egy tojást láttam ,de nem tudtam a fészekbe teljesen bevilágítani, mert egy kanyart csináltak! Tegnap már tudtam ,hogy kikelt az utolsó (vagy az-az egy) a fiú viselkedéséből! Ma csipogást is hallottam elég hangosan, kicsit aggódtam ,hogy nem etetik, de aztán csend lett ,így bizakodom ,hogy minden rendben lesz! Ez a második költésük, az elsőnél a fiú nem vett részt aktívan, végül otthagyta a lány is 16 nap után a tojásokat, pedig benne voltak a picik. Most a fiú is részt vett a költésben és most nagyon komolyan veszi a feladatát.:-)))))

Kata

Hozzászólás 2011 nov. 18, 13:37 
Sziasztok!

Sürgősen eladó a képen látható gould amandina pár. A him 2 éves a tojó egy éves múlt. Már nagyon keresik az odút, de nálam idén nem kaphatnak, mert sajnos meg kell válnom tőlük (költözés miatt).

Külön-külön nem adom őket! Áruk: 12.000.-Ft

A tartásukra használt műanyag vitrin-kalitka is eladó (60 x 37 x 35 cm), ha valakit érdekel 9.000.-Ft-ba kerül.

Jakab Szabolcs 30-2072-775 (Budapest XIV.)

Csatolmányok:
gouldok.jpg
gouldok.jpg [ 27.24 KiB | Megtekintve 5222 alkalommal. ]

Hozzászólás 2011 nov. 12, 16:33 
Januári gouldok sárga színben,piros és narancs fejjel eladók,nem testvérek,nagy méretűek,sirálykamentesek!

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 okt. 21, 21:50 
Én lefújtam vele a macsekokat mielőtt elolvastam volna, hogy nem szabad :oops: , szerencsétleneknek úgy habzott a szája, mintha szappant ettek volna. Talán az a baj, hogy a macskák rögtön nekiállnak lenyalogatni a bundájukról az egészet, bajuk nem lett semmi. A kutyák meg a madarak nem nyalják le, talán csak ezért nem jó macskára.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 21, 21:33 
kasia197 írta:
Mi a véleményed az Insecticid 2000-ről, ha ismered?

Hatóanyaga Permetrin és Biorezmetrin. Ez egy melegvérűekre nem ártalmas, idegrendszere ható méreg. Rovarokra és halakra viszont erősen mérgező. Azért próbáld nem a szemükbe spriccelni. Egyes leírások szerint macskákra is mérgezően hat, ugyanakkor a szert macskák bolhátlanítására is ajánlják (valójában egyiknek sincs teljesen igaza, a macskák egy velük született allergia miatt nem érintkezhetnek a szerrel).

Hozzászólás 2011 okt. 21, 20:49 
kasia197 írta:
Szeretnék valami olyan szert, amivel le lehet fújni a madarakat ,anélkül hogy meg kellene őket fogni. Ami engem aggaszt, az az hogy az ilyenfajta sprayk nem károsak ha a madarak belélegzik?
Sziasztok. Én a piretmixet: http://www.piretmix.hu/diszmadarak.html használom a Gouldjaimnál és a papagájaimnál egyaránt, rossz tapasztalatom nincs ezzel a szerrel. Fújom vele néha a madarakat is ,ülőfákat,aljzatot,stb. Igaz hogy előtte Csabához hasonlóan én is hipós vízzel fertőtlenítek mindent.

Hozzászólás 2011 okt. 21, 18:52 
Katalin!
Teljesen változó, hogy első költésnél milyen a termékenységi arány. Ha szerencséd van, akkor első költésre is termékeny lehet akár az összes tojás.
A sárga gouldok azért sárgák, mert hiányzik belőlük a fekete eumelanin. Mivel pont ettől a pigmenttől lenne a tojók csőre fekete, ennek hiányában a sárga tojók csőre sohasem lesz fekete, így emiatt ne aggódjál.
A gouldoknál nagyon változó, hogy hogyan viselkednek a költési időszakban. Az általános, hogy nappal mindketten a fészekben vannak, de éjjel csak a tojó. Ettől azonban bármilyen eltérés lehet. Van olyan hím, ami szeret éjjel is a fészekben aludni, és vanamikor felpörög a tojó és kizavarja a hímet a fészekből. Nálad úgy tűnik ez mind a kettő összejött. De emiatt ne aggódjál.
Ha most is adod nekik a lágyeleséget, akkor azt gyorsan vedd el. A költés alatt nem szabad nekik adni, mert túlpörögnek és esetleg kiszórják majd a fiókákat, mert új fészekaljat akarnak rakni. Majd, amikor eljön a kelés ideje, akkor add újra a lágyeleséget. A zöldet adogasd nekik, előbb utóbb rákapnak, de nevelnek enélkül is tökéletesen.

Hozzászólás 2011 szept. 11, 21:33 
Fiatal, 6 hónapos gould hí énekelni tanul. Még nem vedlettek át. Gondolom ennek fekete feje lesz talán...

Hozzászólás 2011 szept. 11, 20:18 
Hello! Nagyon szepen szeretnem megkoszonni a gyors valaszokat Warhawk es Attila forumozo kolleganak!!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 98  Következő