Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Pintér Gáborné

Hozzászólás 2011 nov. 30, 8:42 
Köszönöm a tanácsot és minden jót nektek.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 nov. 29, 19:40 
mizo írta:
africz írta:
Ha van már egy nagysanyi én nem vennék mellé jákót, inkább egy másik nagy sanyit, jákóval maximum elviselni fogják egymást , ahogy azt Kati is mondja. Mi újság az ötösben Kati?

Köszi, ők jól vannak, de sajnos egyébként nagyon ránk jár a rúd: anyukámnak medencecsont és kulccsont törése van, le kellett költöztetnünk a nappaliba, olyanok vagyunk mint az Éjjeli menedékhely díszlete. :(
Nem is tudnak a kölkek kijönni, a hálóban bandázunk. Holnap dől el tutira a költözés, akkor aztán lesz nekik saját madárszobájuk kiülőkkel, boingokkal és hintákkal, az lesz majd a jó világ nekik. :D

Hiányoztok, hogy most nem tudtok jönni, nagyon bírom a papkát, de amint lesz rá mód, nagyon várunk Benneteket! :wink:

Remélem mielőbb rendbe jöttök! Mamának szoritok, ez nem egyszerű ... Papka már menne mindenhova csak ki a lakásból... kiszoktam rakni az ablakba (le van csibedrotozva) kicsit lehül aztán értékeli a jó meleget bent. :lol: :lol:

Hozzászólás 2011 nov. 28, 18:38 
africz írta:
Ha van már egy nagysanyi én nem vennék mellé jákót, inkább egy másik nagy sanyit, jákóval maximum elviselni fogják egymást , ahogy azt Kati is mondja. Mi újság az ötösben Kati?

Köszi, ők jól vannak, de sajnos egyébként nagyon ránk jár a rúd: anyukámnak medencecsont és kulccsont törése van, le kellett költöztetnünk a nappaliba, olyanok vagyunk mint az Éjjeli menedékhely díszlete. :(
Nem is tudnak a kölkek kijönni, a hálóban bandázunk. Holnap dől el tutira a költözés, akkor aztán lesz nekik saját madárszobájuk kiülőkkel, boingokkal és hintákkal, az lesz majd a jó világ nekik. :D

Hiányoztok, hogy most nem tudtok jönni, nagyon bírom a papkát, de amint lesz rá mód, nagyon várunk Benneteket! :wink:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 nov. 28, 17:52 

Hozzászólás 2011 nov. 28, 15:40 
Pintér Gáborné írta:
Én szeretnék elnézést kérni mindazoktól akik csak jó tanáccsal szerettek volna ellátni engem én pedig teljesen félreértelmeztem az üzeneteket és kicsit megbántva éreztem magam.
De már belátom én tévedtem és ezért bocsánat.
Tudom hogy nagy felelőséggel jár egy jákó,de én úgy gondolom,hogy ha bármilyen állatott fogadsz a családba akkor mindegyiknek a lehető legjobb körülmény KELL biztosítanunk.
Szerintem ez így helyes.
Köszönöm a tanácsokat!!!!!

Én mindenről lekések mindig, de csak csatlakozni tudok a többiekhez, különösen Africz beírásaihoz, mert őt, a párját és Kakapo kiráylányt van szerencsém személyesen is ismerni. Imádnivalóak együtt! :D
Jutkának pedig abban van igaza, hogy hatalmas a felelősség de annyira lehet szeretni mindegyiket (mind az ötöt :wink: ), viszont a szürke kitűnik az eszével, az intelligenciájával, ő akar lenni a főnök és ő is a főnök. Ha jól tudom, nagysanyid is van, arra azért vigyázz, a jákó nem tűr meg maga mellett konkurrenciát, nekem rengeteg időmbe és türelmembe tellett, mire összeszoktattam őket és még így is van, hogy Merlin a többiekkel genyóskodik. :roll:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 nov. 27, 18:15 
Én szeretnék elnézést kérni mindazoktól akik csak jó tanáccsal szerettek volna ellátni engem én pedig teljesen félreértelmeztem az üzeneteket és kicsit megbántva éreztem magam.
De már belátom én tévedtem és ezért bocsánat.
Tudom hogy nagy felelőséggel jár egy jákó,de én úgy gondolom,hogy ha bármilyen állatott fogadsz a családba akkor mindegyiknek a lehető legjobb körülmény KELL biztosítanunk.
Szerintem ez így helyes.
Köszönöm a tanácsokat!!!!!

Hozzászólás 2011 nov. 26, 19:19 
nagynejutka írta:
Most jutott eszembe, volt pár hónapja itt egy srác aki elakarta ajándékozni a madárkáját.
Tud valaki valamit rólla ?

Talált gazdát az Alex madara.

Hozzászólás 2011 nov. 26, 13:26 
Most jutott eszembe, volt pár hónapja itt egy srác aki elakarta ajándékozni a madárkáját.
Tud valaki valamit rólla ?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 26, 11:26 
Pintér Gáborné írta:
Nem szeretném ketrecben tartani állandóan,de az viszont nagyon rosszul esik,hogy ennyire elnézel engem azért mert nem tudom egyszerre kifizetni az árát.

Nem, félre értetted. Senki sem néz le vagy el téged. Pontosan azért hívják/hívták fel a figyelmed ezekre a dolgokra, mert jót akarnak vele. Sokan nem is gondolják, hogy valójában nem megvenni "drága" a madarat, hanem tartani, foglalkozni vele. Biztos vagyok benne, hogy jó helyre kerül ha hozzád kerül egy ilyen madárka, de készülj fel rá, hogy a megvételével csak elkezdődnek a kiadások, de nem érnek véget. És ez csak a dolog anyagi oldala. Mint ahogy a többiek is írták, rengeteg időt, energiát igényel egy ilyen madár. Nem szobadísz (igen, vannak akik ezt gondolják, de leveledből látszik, hogy te nem ilyen vagy). Ő egy új családtag lesz.

Hozzászólás 2011 nov. 26, 8:53 
Kimaradt az előző monológból.
Nekik van az udvaron röpdéjük , csak az a gond, hogy oda csak velem jön ki Pedro,
Babut még kitudja a párom vinni.
A külön szobát is azért kapták, hogy ha mennem kell a kórházba tudjam röpülnek eleget,
talán így nem érzik meg annyira a hiányomat.

Hozzászólás 2011 nov. 26, 8:07 
Kedves Pintérné !
Nem nézett le senki azért mert .............
Nem akar senki bántani, csak segíteni akar, mert jót akar
1.madárnak
2.neked
Leírom az én történetemet.
Az én vágyaim között is szerepelt a Jákó.
Egy gyenge pillanatomban megvettem.
Ha már éreztetek olyat, hogy összecsaptak a fejetek felett a hullámok, vagytok a nagy világban egyedül, nincs veletek senki akihez szólhatnátok, aki meghallgat....
A párotok 1000-el a munkájának él, a gyereketek felnőtt, éli az életét...
Lassan 2 éve mikor esett az a hatalmas hó, elindultam Pestre a Picurkáért, az úton jégbordák, sík jég, ép eszű ember visszafordult volna.
Mindig kimásztam a gödörből, de most úgy éreztem nem tudok, csak vele.
Munkahelyen gondok voltak, minden nap 6 órára mentem dolgozni egy 4 hetes madárkával.
Szigetelt doboz, plédbe csavarva, utazó táska, tollkabát amiben utazott, 4 óránként etettem.
Szépen felcseperedett, közben az egészségem nem jól alakult, nagyon emlegette az orvosom a műtétet.
Felkészített jó pár hét kórház, akkor úgy láttam jónak hozok egy fiút , hogy elviselje a távollétemet.
Iszonyatos roham, hogy minél hamarabb megszokják egymást, összeszoktak, a műtét elmaradt.
Rajongással szeretem Őket, mindent próbálok megadni nekik, de , ha csak tehetem mindenkit próbálok meg
győzni, arról, hogy Jákót vegyen.
Ahhoz, hogy megadjuk nekik azt amire szükségük van ,vagy csak 1 pici töredékét is annak, minden nap rendszeresen..... nem 1 évig hanem sokáig , nagyon kevés ember tudja, nézd meg a hirdetéseket.
Családi okok miatt..
Bocs, hogy esetleg untattalak benneteket, megyek mert felébredtek a gyerekek és hívnak.

Hozzászólás 2011 nov. 26, 1:42 
Pintér Gáborné írta:
africz írta:
Pintér Gáborné írta:
Sziasztok. Köszönöm szépen a sok jó tanácsot.
Nagyon hálás vagyok érte.
A ketrec a tálak játékok eledel vitamin...... már beszereztem és már minden megvan csak sajnos nem tudok egy összegben kifizetni egy jákót.
De ez nem azt jelenti hogy nem gondoskodnék róla különben időhiányban nem szenvedek mivel egész nap
itthon vagyok.

Ez igy jól hangzik arra is felkészültél, hogy ne ketrecben üljön ? És ha nem ott ül akkor bizony szét szed ezt azt a csőrt koptatni kell... mi lesz 5-10 év múlva ? akkor is otthon ülsz majd vele, ezek fontos kérdések.

Nem szeretném ketrecben tartani állandóan,de az viszont nagyon rosszul esik,hogy ennyire elnézel engem azért mert nem tudom egyszerre kifizetni az árát.
De az biztos hogy teljes szívemből szeretni fogom élete végéig vagy az én életem végéig,de akkor is lesz aki gondoskodni fog róla abban is biztos vagyok.
Nem biztos hogy 5-10 év múlva is itthon ülök majd vele de lesz rá elegendő időm ha egyszer megvásároltam és a családunk tagja lesz nem fogom elhanyagolni. Egyébként nem azért szeretnék jákót mert csak a divatot akarom követni,hanem mert nekem ez a madár tetszik a legjobban minden jó és rossz tulajdonságával együtt.

Szó sincs arról, hogy nekem bármi gondom lenne azzal, hogy nem tudod kifizetni, ha igy értetted elnézést kérek érte. Arra szerettem volna, csak felhivni a figyelmet , hogy sok áldozattal jár és állandó törödést igényel bűn ketrecben tartani.
Engem a válaszod meggyőzőtt, hogy kész vagy arra, hogy egy jákó társa legyél. Ami gond szokott még lenni, hogy a család többi tagja , hogy viseli.
Például odáig el tud fajulni, hogy többször majdnem elváltunk a madár miatt, pedig a feleségem biologus és imádja a kis madarat.
Egy kis vidámság is legyen... Feleségem mondta a kismadárnak Papka , válasz a madártól ? : 'Kuka Te !' esküszöm sosem mondtam ilyet :D aztán mondta a kismadár nagyon szeretlek!

Hozzászólás 2011 nov. 25, 22:11 
africz írta:
Pintér Gáborné írta:
A ketrec a tálak játékok eledel vitamin...... már beszereztem és már minden megvan csak sajnos nem tudok egy összegben kifizetni egy jákót.
De ez nem azt jelenti hogy nem gondoskodnék róla különben időhiányban nem szenvedek mivel egész nap
itthon vagyok.

Ez igy jól hangzik arra is felkészültél, hogy ne ketrecben üljön ? És ha nem ott ül akkor bizony szét szed ezt azt a csőrt koptatni kell... mi lesz 5-10 év múlva ? akkor is otthon ülsz majd vele, ezek fontos kérdések.

De az biztos hogy teljes szívemből szeretni fogom élete végéig vagy az én életem végéig,de akkor is lesz aki gondoskodni fog róla abban is biztos vagyok.
Nem biztos hogy 5-10 év múlva is itthon ülök majd vele de lesz rá elegendő időm ha egyszer megvásároltam és a családunk tagja lesz nem fogom elhanyagolni. Egyébként nem azért szeretnék jákót mert csak a divatot akarom követni,hanem mert nekem ez a madár tetszik a legjobban minden jó és rossz tulajdonságával együtt.

Hozzászólás 2011 nov. 25, 20:05 
Pintér Gáborné írta:
itthon vagyok.

Hozzászólás 2011 nov. 25, 9:08 
itthon vagyok.

Hozzászólás 2011 nov. 24, 19:40 
nagynejutka írta:
Pintér Gáborné írta:
Sziasztok szeretném a segítségeteket kérni. Régóta vágyom egy kis jákó fiókára,de sajnos egyösszegben nem tudom kifizetni,ezért olyan tenyésztőt vagy magán személyt keresek akinél részletfizetésre is van mód.
Nagyon boldog lennék.
Köszi :D

Sajnos tenyésztőt nem tudok, de 1 tanácsot szeretnék adni.
Keress a közeledben olyat akinek van és beszélj vele, menj el hozzá, hogy megtudd milyen velük élni.
A gond az, hogy mindenhol, mindenki csak a jó, kellemes dolgokat írja le, a többiről senki nem beszél vagy ír
és ezek is lényeges dolgok.

Ez a legfontossabb ha nem a gyereked lesz akkor inkább ne , ne nyomoritsd meg se a madár se a saját életed.

Én otthon maradtam vele 'gyes'-en igy béke van , egyébként mindig hiányolt ha nem voltam otthon és örületbe kergette a feleségem aki otthonról dolgozott.

Minden képes szétszedni , tönkre tenni, ajtók, ruha bármi , semmi nem marad egyben

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 nov. 24, 18:16 
dobozostej írta:
A papagájozásban jóformán a papagáj a "legolcsóbb" :D

Ez így van!

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 nov. 23, 21:35 
A papagájozásban jóformán a papagáj a "legolcsóbb" :D

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 nov. 23, 21:13 
nagynejutka írta:
Pintér Gáborné írta:
Sziasztok szeretném a segítségeteket kérni. Régóta vágyom egy kis jákó fiókára,de sajnos egyösszegben nem tudom kifizetni,ezért olyan tenyésztőt vagy magán személyt keresek akinél részletfizetésre is van mód.
Nagyon boldog lennék.

Keress a közeledben olyat akinek van és beszélj vele, menj el hozzá, hogy megtudd milyen velük élni.
A gond az, hogy mindenhol, mindenki csak a jó, kellemes dolgokat írja le, a többiről senki nem beszél vagy ír

Példa a kellemetlen dolgokra?

IME: - Alfi ha nem foglalkoznak vele, eszeveszettül kaparja a kalitkája alját, vagy az ülőfáját...ami eléggé hangos...
- Néha becsületesen ki tudja engedni a hangját...sajnálnám a szomszédaim, ha társasházban laknék...
- Mikor a kezemen mászkál bizony nem egyszer véresre karcolja a körmével a bőröm...
- Kb. akkorát pottyant mint egy nagyobb galamb, de általában a ruhámra, a bútorokra, és egy órán belül akár 3x. is...
- Tollporától hetente végig kell törölni minden bútort...( ha valaki aszthmás akkor ne is tartson ilyen madarat!)
- Mikor a tollát váltja, bizony elég sok röpköd belőle a lakásban...
- Amikor repül a lakásban ( természetesen szüksége van repülésre a légzése miatt is), néha elvéti a "landolást" így néha kell új dolgokat vásárolni...főleg csrepes virágokat...
- Magára hagyom, és észre veszi, egyszerűen el kezdi bontani a gipszkarton falat...vagy az ajtófélfát...
- Ha valami nem tetszik neki, lazán kidobálja a kalitkából...magok, cafatokra tépett újságpapír, stb.
De! Mégis imádni való!!!

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 nov. 23, 20:41 
Pintér Gáborné írta:
Nagyon boldog lennék.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 148  Következő