Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 márc. 21, 8:24 
Több levelet és privát üzenetet is kaptam, köszönöm szépem mindenkinek, aki hozzászólt !
Az általános útbaigazitásokat és tanácsokat megpróbálom alkalmazni, a jelen helyzetben a kis madárral sajnos látszólag túl későn jött a segitő szándék. Alig mozog már, a csőrét sem tátja, etetni sem lehet.
Alighanem az utolsókat rúgja ... :03:
Valamitől nagyon gyenge és nem akar vagy nem tud már enni sem.
Sajnos nem tudok rájönni, hogy mitől. Ugyanazt a kaját kapja, mint a többiek és azok virulnak és erősödnek.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 20, 19:41 
Szia ll. Béla!

Küldtem PÜ.-t! Kérlek jelezd ha nem kaptad meg!

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 20, 11:42 
Béla írta:
..... Remélem erre a kérdésre fog valaki válaszolni, ugyanis a legutóbbiakhoz senki nem akart hozzászólni ... :(

Ne mond mááááá' ll Béla..... Melik kérdésed maradt válaszolatlanul?! :shock:

Szia Zottan! Lapozz vissza egyet. Ott ajánlottak egy jó lizard tenyésztőt.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 márc. 20, 11:00 
Köszönöm a hozzászólást, megpróbálok aszerint cselekedni.
A madárkák már tollasodnak és nem igazán van hova áttegyem másik fészekbe, mert vagy csak tojások vannak, vagy már négy nagyocska (a kisebbnél nagyobb, de a nagyobbnál kisebb) fióka eléggé kitölti a fészket. Melyiket lenne érdemesebb átrakni, a kicsit (nem nyomnák el?) vagy a nagyot? Igy a nagy rendesen elnyomja a kicsikét, az alig jut kajához.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 20, 10:46 
Szia Druszám ! Valószínű nem egyszerre keltek ahogy írod is ! Nem tudom mennyi idősek, mekkora a különbség...A multkorira azért nem válaszoltunk (ha egyre gondolunk) mert olyanokat kérdezel amire csak akkor lehetne válaszolni ha ott lenne kézben...Ez is hasonló helyzet ezért fél napba telik mire sikerül megválaszolni ! Tehát ha már a nagyobbik tokos a másik meg csak pihés akkor csak úgy tudod megmenteni, hogy átrakod másik fészekbe. Ha már mindkettő tokos, csak kisebb méretkülönbség van akkor naponta többször is ha lehet rakjad a fészekbe előre a kicsit és mögéje, vagy háttal a nagyobbikat. Ha már tollasak, akkor ha nagy a különbség akkor vedd ki a kicsit és szemöldök csipesszel etesd te a már többször leírt pépes kajával 2 óránként úgy, hogy mindenhová viszed magaddal meleg takaróval pl. vattával burkolva... Vagy etetés után visszarakod de a kajáért könyörgő másikat meg ne etesd !...

Hozzászólás 2008 márc. 20, 9:55 
Sziasztok ...
Bocs, hogy megint zavarkodok, de most van egy sürgős bajom. Remélem erre a kérdésre fog valaki válaszolni, ugyanis a legutóbbiakhoz senki nem akart hozzászólni ... :(
Tehát, a probléma az, hogy egy fészekben van két kis fiókám, korra egynapos különbségűek, de a nagyobbik túlnőtte a kicsit és már kétszer akkora. Ő kicsit életrevalóbb, gyakrabban kér enni, a szüleik mind csak őt etetik, a kicsike alig kap kaját.
Mit kezdjek velük, nehogy éhenhaljon a szegényke?
Légyszi, adjon tanácsot valaki ...

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 márc. 16, 23:46 
Gabesz írta:
Timba írta:
Láttam a kis Rolit, hát tündérien néz ki! Mi lesz a sorsa? Megtartod?

Szia, Timba! Nagyon aranyosak ezek a kis pihések! Kis ufó az 5. :lol: .
Nőjenek nagyra! Talán fel tudja a mama is nevelni az öt porontyot, de ha jól emlékszem, nálad párban nevelnek a kanárik. Tévednék? Mi lett itt a papával?

Persze, hogy megtartom Rolandot!!! Legalább is novemberig. Gondold el, majd benevezek az egy szem madarammal a Nagy Énekversenyre! :lol: Ha pedig mégse Roland, hanem Rolina, akkor még tovább is marad :wink: .

Szia Gabesz!

Majd írd meg mikor lesz a verseny, mert majd elmegyek meglesni! :-)
Nálam elvileg párban nevelnek a madarak, de ezeknek az apukájuk most egy másik fészeknyi kicsit etetget anyukával együtt, ugyanis most több asszonykája is akadt! Na ezt jól megfogalmaztam. MAgyarul több tojóval párzott, és most egy másikkal van együtt...

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 16, 17:31 
Timba írta:

Szia, Timba! Nagyon aranyosak ezek a kis pihések! Kis ufó az 5. :lol: .
Nőjenek nagyra! Talán fel tudja a mama is nevelni az öt porontyot, de ha jól emlékszem, nálad párban nevelnek a kanárik. Tévednék? Mi lett itt a papával?

Persze, hogy megtartom Rolandot!!! Legalább is novemberig. Gondold el, majd benevezek az egy szem madarammal a Nagy Énekversenyre! :lol: Ha pedig mégse Roland, hanem Rolina, akkor még tovább is marad :wink: .

Hozzászólás 2008 márc. 16, 14:23 
1 nap késéssel, de kikelt az 5. kismadár is!
:72:
Szegény anyu egyedül van, remélem fogja bírni a tempót!

Kép
Kép
Kép

Gabesz!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 márc. 15, 14:18 
Szia Gabesz!

Sajnálom, akkor ezek szerint lemaradtam egy kicsit.
Igen, a kicsik ők voltak, de most pótanyu alatt vannak mert az igazi nem foglalkozott velük. :-(
Ahogy számoltam, ma kikelt az 5 kismadárka. Ők nagyon pontosak voltak.
Egyébként akikért aggódtam, hogy miért nem kelnek már, 16 napot töltöttek a tojásban! Ennyitmég sose vártam a kelésre! :-)
De szerencsére mind megvan.
Most mennem kell, sajna vár a munka! :-)
Mindenkinek további kellemes hétvégét kívánok!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 márc. 15, 12:47 
margareta írta:
Sziasztok, már én is gondoltam erre a balzsamra, vagy valamelyik kámforos reumakenőcsre is (az is gyulladásra van), csak mint írtam nem szeretném folyton zaklatni, nagyon nehéz megfogni szegényt...

Drága barátném! Nem gondolni kell a balzsmra, hanem bekenni vele a madár lábát! Ha a megfogás probléma, akkor időzítsd a kezelést mindig estére, vagy kora reggelre. Este, szürkületben, vagy lámpaoltás után gyerekjáték megfogni a madarat, és könnyűszerrel lekezelheted a lábát. De ezt én nem kell neked mondjam...

Hozzászólás 2008 márc. 15, 9:32 
Sziasztok, már én is gondoltam erre a balzsamra, vagy valamelyik kámforos reumakenőcsre is (az is gyulladásra van), csak mint írtam nem szeretném folyton zaklatni, nagyon nehéz megfogni szegényt...
A vislekedésével hála Isten semmi baj, most is egyre rójja a köröket a nagyszoba felé, és utána meg ugyanúgy fújja a nótáját, sokkal többet énekel, mint a Frickó, reggel korán már megfürdött (azt sem hagyná ki egy nap sem) míg a Frici már hetek óta nem fürdik....
Eszik is, ahogy mindig szokott, szereti a tyúkhúrt, ami már van bőven...
Szóval nagyon kitartó és jó tűrőképességű kismadár az angyalkám...
Ma reggel mintha kicsit kevésbé volna neki piros, de ez változik napközben, akkor álldogál féllábon, amikor nagyon csúnya piros...
Mindenkinek további szép ünneplős napot, jó sok napsütést, puszillak titeket:Margó

Hozzászólás 2008 márc. 14, 22:36 
Peru balzsam?

Hozzászólás 2008 márc. 14, 22:23 
Margó, drága, nem vagyok madárdoktor, emberből indulok ki, csak érdeklődnék, hogy a madárkád úgy általában hogyan viselkedik? Fáradékonyabb-e, sokat pihen-e, étvágya milyen?
Csúnya ez a láb nagyon, 2x akkorának tűnik a vastagsága így a képeken, mint a másik.
Valami gyulladáscsökkentő kenőccsel mindenképpen kellene kezelni, ha van otthon. De a viselkedése is érdekelne.

Hozzászólás 2008 márc. 14, 15:07 
Szia Timba aranyosak a kis tollpihék, büszke "anyuka" lehetsz!

Sajnos nálunk látod mindig előjönnek ezek a nyavalyák, még jó, hogy nem viseli meg szegénykémet jobban a dolog, most is egyre fújja a magáét :wink:
Próbáltam közelről lefotózni, de mint írtam sajnos nem igazán értek hozzá és elég homályos lett, ahogy megpróbáltam felnagyítani a képet..
Még azok a bütykök is megvannak itt-ott, a szaruvastagodásból az ujjakon főleg... de az megint egy másik probléma...

Hozzászólás 2008 márc. 14, 15:03 
Timba írta:
Olvastam a kismadárkádról, sajnálom, hogy ez történt. De már kelt azóta újabb egyed, reméljük ők szerencsésebbek lesznek! Drukkolok értük!

Nos, régen olvashattál, mert azokért már nem kell drukkolni.
Gratulálok a pici fiókákhoz! Ők voltak, akiket félettél, hogy nem tudnak a tojásból kikelni?

Margó, rettenetesen néz ki az láb! Fájhat is szegény madárnak :( ...

Hozzászólás 2008 márc. 14, 14:43 
Kép
Kép

Kép

Szia Lajos!
Hát megpróbáltam valami képfélét produkálni, de elég siralmas lett. Sajnos a f.gép tulajdonosa és szakértője (a fiam) most nincs itthon, és én meg nem nagyon értek ehhez az új gépéhez, így csak tapogattam, mint a vak tyúk, hátha összejön valami. Pedig tudom ő negyon messziről csinál éles közeli képet (mint egy távcsővel) de én sajnos ezt még nem tudom.... A jobb lába a piros jobban, most mindig azt húzza fel.
Sajnos ennyire telt tőlem, azért köszi, hogy foglalkoztok a témával...

Hozzászólás 2008 márc. 14, 13:15 
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 márc. 14, 13:12 
Szia Margó!
Rág láttalak itt!
Ezek szerint még mindíg lábproblémákkal küszködsz. Ez szomorú, de talán valaki tud végre segíteni!
Gabesz!
Olvastam a kismadárkádról, sajnálom, hogy ez történt. De már kelt azóta újabb egyed, reméljük ők szerencsésebbek lesznek! Drukkolok értük!
Nálam is beindult a kelési láz. Bár az egyik új tojóban csalódtam kicsit. Úgy ült végig, mint egy kisangyal, aztán mire kikeltek megzavarodott és nem érdekelte a dolog. Így át kellett raknom őket egy másik fészekbe. Szerencsére most keltek a többiek is, így szinte semmi korkülönbség nincs köztük. A többiek szépen keltek és a szülők gondosan etetgetik őket. Még holnapra várok 5 kelést, remélem az is rendben lezajlik. A legelső kicsiket ma meg is gyűrűztem, nagyon csinosak lettek. :-)
A sárga mozaikokkal is van némi gondom. Pontosabban csak színbeli gond. Ugyanis kettő kicsinek lett 1-1 aprócska fekete folt a nyakán. Gondolom valamelyik őstől szerezték, mert a szülők tiszták. :-(
Így ők már csak hobbimadarak lesznek.

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 14, 12:48 
Szia Margaréta !

Légyszíves tegyél már fel egy közelit arról a lábakról

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 76  Következő