Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 dec. 29, 18:45 
Sziasztok!
Jani ismerem azt az emberkét és galambjait is, vagy is a galambjaimat mert nyár végén vette tőlem, no persze azok szóba se jöhetnek mert a javát mindig visszatartottam. Most arra gondoltam, hogy egy másik mutációt fogok kitenyészteni aminek Grölland lesz a nevük, :lol: de a Girland is szóba jöhet. :mrgreen:

Lajos köszönöm a biztatást, nagy a csábítás ereje mivel Tomi és Jani barátaim is támogatnak, tényleg nagyszerű srácok mindketten, nem hízelegni akarok nekik csak jólesik ha állnak az ember mögött. :)

Az biztos, hogy a tavaszt így is úgy is meg kell várnom az állomány beszerzésével, de legalább a márciust.
Addig meg megy a matek, de egy biztos ha a régi gyémántjaim képeit nézegetem akkor érzek valamit. :roll:
Egyszer kaptam egy tanácsot: Ha értesz valamihez azt nem szabad feladni mert kevesebb leszel!
Na ez a kis szünet megint csak ezt támassza alá, és lehet ez kellet nekem, hogy tisztázzam magamban. :drunken:

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 dec. 29, 13:11 
SzBSanyi írta:
eszterolajos írta:
Gigor György írta:
Sziasztok!
Viszont tavasszal gyorsan be kellene szereznem pár gyémántot ha kiállításra nevezni szeretnék, majd ezt még átgondolom, kár, hogy évvel korábban nem volt ilyen program terv. :|

Szervusz Gyuri !

Erre gondoltam én is..... szerezd csak be azokat a gyémántokat számítunk rád is.

Előzetes tájékoztatásul :
( a regionális meghívásos minősítő kiállítás tervezett helye Karcag, időpontja 2o12. szeptember 28.-29.-3o. )

Remélem összetudom hozni és ott leszek :), (gyűrűrendelést a héten még leadom, valahogy kimaradt az előző rendelésemből a gyémánt méret :()
Üdv. Sanyi

Sanyikám!

A nótában is benne van: Hol jár az eszed?
(A sógoromék Mórahalmon voltak egy két napos kikapcsolódáson, karácsonyi ajándékként :D , a Ráczéknál voltak a madárkertben. Nálad nem jártak?)

Üdv: Tamás

www.gportal.hu/laczkotomi

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 dec. 29, 11:43 
eszterolajos írta:
Gigor György írta:
Sziasztok!
Viszont tavasszal gyorsan be kellene szereznem pár gyémántot ha kiállításra nevezni szeretnék, majd ezt még átgondolom, kár, hogy évvel korábban nem volt ilyen program terv. :|

Szervusz Gyuri !

Erre gondoltam én is..... szerezd csak be azokat a gyémántokat számítunk rád is.

( a regionális meghívásos minősítő kiállítás tervezett helye Karcag, időpontja 2o12. szeptember 28.-29.-3o. )

Remélem összetudom hozni és ott leszek :), (gyűrűrendelést a héten még leadom, valahogy kimaradt az előző rendelésemből a gyémánt méret :()
Üdv. Sanyi

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 dec. 29, 10:08 
Gigor György írta:
Sziasztok!

Szervusz Gyuri !

Hozzászólás 2011 dec. 29, 1:01 
Gyuri!

Apám is a keresztet emlegette, hogy cipelnem kell, de tényleg jó nehéz jutott!
Talán kezdem letenni vagy csak most könnyebnek tűnik?
Nemtom!
Inkább próbálok olyan erős lenni, hogy bírjam vinni még addig, amíg kell!

Egy viccet hallottam a mai madarász túránk alkalmával az idős kezdő, de rendkívül tanult tanár barátomtól!

Egy székely ember kimegy a mezőre szénáért a fiával!
Az ember a lovas kocsin igazgatta a szénát, úgy mondták, hogy tűrte a szénát.
A fia villával hányta a kocsit. Mikor már jókora kupac volt rajta és a fiú már fáradt volt, azt kérdezte: "Édes apám, meddig TŰRŰNK még?"
Mire az apa: "Már nem sokáig, csak addig, amíg anyád él!"

Hozzászólás 2011 dec. 29, 0:46 
Szia Gyuri!

Ha csak ez kell, "Ám csak egy szóval mond és meg gyógyul az én lelkem..."

A brilliant vonaladból van néhány madaram, talán több is, mint amivel tavasszal elindulok, van egy öreg pár, ami évek óta együtt költ, a tojó nem fogad el semmilyen más hímet, nagyon nem is erőltettem, pedig elő-elő fordul hibás és gyenge példány a fiókok között minden évben, a vérrokonság miatt, de azért az én saját brilliantjaimat egy kicsit felfrissítettem, meg az idei összes brill örökítőt meghagytam(nem is adok ki belőlük)!

Ha gondolod csak egy szavadba kerül és visszaadom neked a Gigor féle törzs párat :D ! Azért, mert ezt a színt neked köszönhetem!
No meg a Ricsinél is van néhány extra vaganza :shock: !

A tesódtól kaptam 1 hekto vegyi gyümi cefrét, január 6 után fogják kifőzni, még addig üres flaskát is kell vinnem a leendő árunak!
Remélem a legjobbakat, majd egy kis kóstolót neked is adok!

Csá!

Hozzászólás 2011 dec. 28, 22:10 
Sziasztok!
Tomi Barátom, sokszor csak az segít az emberen ha valahol ki tudja adni magából az élete fájdalmait, és nem kell mindig mindent lenyelni mert a romlott ételtől beteg leszel. Most ez a kérdés kihozta belőled a valóságot ami lehet nem is baj, neked is egy nehezebb kereszt jutott mint másnak de azért vagy erős és annak kell lenned mert, hogy könnyedén tudd cipelni és amikor eljön az ideje ledobd magadról. Sajnos ezzel nem vagy egyedül, a gyermekeid szemében meg még erősebbnek fogsz majd tűnni mert tudják honnan álltál fel! :wink:

Hozzászólás 2011 dec. 28, 18:58 
Szervusz Tamás!
Nagyon bele trafáltam a közepébe.Nem sejtettem,hogy ilyen komoly dologról van szó.Kívánom,hogy legyél egészséges,sikeres a madártenyésztésben és jó példát mutatva tudd a fiaidat felnevelni.

Hozzászólás 2011 dec. 28, 12:27 
Tudom "hülyeség ellen nincs orvosság",de mi lenne,ha az asszonyt is beoltanád a madarak szeretetével?
Egyebekben egy kis kedveskedés,netán besegítés az Ő munkájába is és máris másképp áll a dolgokhoz.Az én férjem kimondottan örül,hogy egy kicsit madarászkodom.Mindig felhívom a figyelmét az érdekességekre,együtt nézzük a fiókákat,nyáron a rácson át bedugja a fűkalászokat,pásztortáskát,amiért Neki is hálásak a madarak.A társunkkal is meglehet szerettetni a madarakat,csak őket is meg kell szelidíteni. :mrgreen:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 dec. 28, 11:18 
eszterolajos írta:
Tisztelt topiklakók, Gyémántgalamb tenyésztők !

Tenyész sikerekben gazdag új évet kivánok mindannyiótoknak.

Készül az IDRE 2o12. - évi rendezvény terve, szeptember végére több egyesülettel összefogva tervezünk egy egzota minősítő versenyt, melyben kiemelt szerepet kapnak az egzotikus díszgalombok is, melynek magas szintű bírálatát jól felkészült és hozzáértő külföldi bírókkal fogjuk megoldani.
Ehhez viszont jó tenyészállománynak is kell lennie.
Látva néhányotok lelkesedését úgy vélem érdemes e témában egy előzetes tájékozodó felmérést végezni.
Olvasva a topikban beírtakat az lenne a kérdésem, hogy lenne - e kedvetek egy igazi, barátságos, tisztességes feltételek között szervezett megmérettetésen résztvenni az összel.

A nevezési feltételeket januárban írjuk ki, de fontos, hogy a madarak gyűrűzve legyenek, ezért még időben megkezdenénk az előszervezést, hogy mindenrte oda tudjunk figyelni és végre azt kapják a versenytől a tenyésztők amit elvárnak.

Kérem, hogy akit érdekel a téma az itt, vagy az idre@idre.hu e-mail címen jelezze a számunkra.

Köszönettel : Eszteró Lajos

- Az előzőeket annyival egészíteném ki, hogy az általatok tenyésztett fajokat ha felsorolnátok az megkönnyítené a szervezés előkészítését és biztosítaná a kiállítás fajgazdagságát.

- A gyűrűzéshez központilag a gyűrűk beszerzésével tudunk segítséget adni, mivel minden jelentkező tenyésztő részére önköltségi áron COM szabványos gyűrűt biztosítunk, megrendelni az idre@idre.hu e-mail címen 2o12. január 15 - ig lehet.

A megrendelésnél a tenyésztő törzsszámát, (ha nincs nálunk lehet igényelni)
a gyűrű belső átmérőjét,
és a darabszámot kell megadni.
Részletes tájékoztatást az idre@idre.hu e-mail címen adunk.

Tájékoztatásul még annyit, hogy az egzotikus díszgalambok szekciójában ( O ) elkezdtük elkészíteni a standard leírásokat, melyet külön kiadványban az egyesületnél meg lehet rendelni. a kiadás tervezett ideje 2o12. julius 15.

Hozzászólás 2011 dec. 28, 10:40 
Valami Ivan....Nem tudom a teljes nevét. Angolul próbálunk beszélni, csak én se vagyok 100%-os (bár szerintem érthető amit írok, csak nem nagy körmondatokban fogalmazom meg, hanem röviden tömören:) ), ő meg úgy látom még kevésbé. Vagy csak úgy tesz mint aki nem akarja érteni:) Mindenáron venni akar, én meg a cserét erőltetném. Eladni biztos nem fogok. Meglátom mire jutunk.

A kirándulásra meg jó hangulatot és sok jó élményt!:) Fiad ennyire belemerült a dologba? Sikerült beoltani?:)

Az asszony pedig reméljük nem olvassa a fórumot!:D

Hozzászólás 2011 dec. 28, 0:18 
Szia Jani!

Cseh tenyésztő? Hogy hívják?
Angolul komunikáltok vagy segít valamelyik szlovák barátunk a tolmácsolásban neked?

Holnap megyek egy kis madarász kirándulásra a fiammal és egy idős, jófej kezdő madarász emberrel :D ! Az uticélok: Csomád, Őrbottyány, Veresegyház és Gödöllő! 3 helyen papagájoznak és az egyik barátom gimpliket tenyészt és egyéb magevőket! Galamb sajna egyik helyen sincs :( , de se baj, végre nem hallom az asszony hülyeségeit :D !

Hali!

Hozzászólás 2011 dec. 27, 22:13 
Szia Tomi!

Kuvik írta nekem, onnan tudom.
Én se voltam még, de ahogy hallottam mindig jó kiállításuk van.

Kaptam képeket a Cseh tenyésztőtől, majd küldöm, van benne pár nagyon tuti madár, mindemellett ajánlotta, hogy ha bármilyen egzotikus galambot szeretnék beszerezni, szívesen segít :)
Ráadásul van fokföldije is, amiből nekem szintén kellene vérfrissítés és a képein láttam egy fehéret is, igaz eléggé takarásban van. A levelezés során rákérdeztem, de a fehérekkel kapcsolatban nem reagált túl aktívan. Úgy érzem nem is érti 100%-osan amit írok, de majd csak dűlőre jutunk.

Hozzászólás 2011 dec. 27, 21:26 
Szia Jani!

Ott a helyünk :D !

Bár én még nem néztem meg a helyszínt. Karcag?
Hallani már hallottam róla, de én még nem jártam ott!
Itt lesz már az ideje!

Gondolom Kalikó is ott lesz!

Leszünk még egy páron!

Úgy kell csinálni, hogy jó legyen, mondom ezt én, aki még eddig semmit sem csinált!

Köszönjük a meghívást!

Hozzászólás 2011 dec. 27, 20:27 
Lajosnak pedig köszönjük a meghívást!

Hozzászólás 2011 dec. 27, 20:26 
Szia Tomi! És a kiállításhoz mit szólsz? Karcag, az végülis egész jó helyen van.

Hozzászólás 2011 dec. 27, 20:21 
Sziasztok!

Én is nyilatkoznék a lentebbi két madár nemével kapcsolatban. Véleményem szerint és a látott képek és leírtak alapján mindkét gerle hím ivarú!
Az alsóbbik(fehérhátú kék) 100% hím, a világos(fehérhátú ezüst) példányt is annak nézem, bár nagyon helytálló Jani hozzászólása minden tekintetben, de tényleg, ha együtt fotóznád őket, akkor jobb lenne az összkép, de azért én a világos madárkáról megnéznék egy olyan képet, ahol jól kivehetők lennének a testarányok, testtartás, a farok hosszúság és mell szélesség! A szem gyűrű vastagságára én sem hagyatkoznék, a lent említettek miatt. Én hímnek saccolom azt is, de a gyémánt gerlék mindig tudnak váratlan meglepetéseket okozni a gyakorlott tenyésztőknek is. Az említett hatásokra és még jó pár tényezőre képes egy tojóként viselkedő és kinéző madár, az egyik pillantról a másikra hímmé válni és fordítva is! Lásd. az élet számos területein is előfordulnak nőies testű férfiak és férfias nők! Mindezen gondolataimtól függetlenül, kicsi az esély, hogy tojó legyen a világos gyémánt gerle!

Hozzászólás 2011 dec. 27, 18:59 
Azért várd meg a többieket is, hogy mit mondanak! A tenyésztőt nem feltétlen kell hibáztatni, ha két hím is, nem biztos,hogy direkt vágott át. Ekkora helyen két pár nem férne meg.

Valódi név: N.Tamas

Hozzászólás 2011 dec. 27, 18:50 
Szia Jani!!

Köszi a választ. GONDOLTAM HOGY HÍM MIND A KETTŐ. :? Nagyon meg szívatott a tenyésztő....... Kérdés hogy szerzek hozzájuk 2 tojót akkor lehetnek együtt a 2 hím meg a 2 tojó????

Hozzászólás 2011 dec. 27, 18:34 
Szia Tamás/Buher! Melyiket használjam?:)
Az alsó madár 100%, hogy hím. A felső, világosabb madárra nem tenném a fejem. Az a baj, hogy a szemgyűrű mérete sok mindentől függ, egyrészt kortól, vérvonaltól és attól is,hogy milyen kaját kapnak, milyenek a fényviszonyok, költési vagy nyugalmi időszak van-e. Idei madarak, igaz? És nyugalmi időszak van, viszonylag kevés fénnyel. Mind emelllett ezüst, amikre kevésbé jellemző az olyan nagy szemgyűrű, mint a vadasakra. Bár világos színeknél is vannak kivételek, pl a Gyuri féle brillantoknak van amelyik tojónak olyan szemgyűrűje van, hogy egy hímet megszégyenít, szerintem ez nagyon mutatós. Én az előbbiek alapján inkább azt mondom, hogy hím. A testalkat viszont inkább tojó felé húz. Egyébként ha együtt fotózod őket az jobb kiindulási pont. Na az egyik "szakértő" jól megaszondta, várjuk a biztosabb hozzászólásokat:)
Még talán annyit,hogy az a háló a kalitka körül elég veszélyes dolog! Ha egy kis szál leszakad belőle és a madár lábára tekeredik, akkor le is száradhat tőle. Ezt nem is meséltem, de pl a gyémántok lábának átnézésénél az egyik madaram lábára egy hosszú hajszál tekeredett rá. Valószínűleg a húgomé. De hogy hogy a fenébe, mikor soha nem méltóztatik a madárházba betenni a lábát....? Szerencsére még időben le lett szedve, ha szorosabbra húzódik gáz van. Kanárinál láttam már lábujj leszáradását kis zsineg miatt.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 126  Következő