Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 márc. 19, 21:05 
Sziasztok!

Nem dilis vagyok, hanem egyenesen HÁRPIA, ha ez a lökött tojó ilyet csinál, tetszik érteni???
És meg van gyűrűzve a kicsi megint, eddig sem a gyűrűzéssel magával volt a bajom, mert az ment, amint Gabesz is írta az előbb.

A madárka már jó kis meleg lett, sőt! És pici kaja is van a begyében neki, reggelig ellessz. De holnap én dolgozom, így ha hazaértem, csak akkor veszem észre a balesetet megint. Remélem ahogy Gabe-nál, nálam se bántja már őket holnap. Egyébként a gyűrűt alig találtam meg a sz@r között, tényleg hasonlít rá, így nem csoda, hogy annak nézi, és lepucolja, csak azt nem értem, miért nem érzi, hogy mennyire nehéz? Hiszen a pici is repül vele! Utána meg nem hiányzik a létszámból neki?
Na ja, ilyeneken ne agyaljak, mert egyrész ugye ők nem emberek, másrészt meg árt a szépségemnek... :D

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 19, 20:36 
Nacsak, semmi tiprás! :14:
Ne tessék Monát bántani! Ő jól csinált mindent, sőt, a pánikot is jól csinálja, és hamar le is nyugszik, ha kedvesen el tetszel neki magyarázni akárhányadszor, hogy ilyen lökött tisztaságmániások a rollertojók és kirámolják a gyűrűt madarastól... És ha már a gyűrű madarastól jött, akkor nem lehetett olyan laza az a gyűrű, azaz pont jókor volt a lábira ráhúzva!

:24: , Mona kedves, visszahúztad azt a gyűrűt, igaz? És az a lényeg, hogy a MAMA ETESSEN, és melegítse a fiakat. Éjjelre most biztosan vissza is fog ülni a fészekre, abbahgyta már a tonászást, nyugi, nem lesz semmi baj!

Ui: Nagyon ügyesen gyűrűzött már kétszer is Mona, harmadszorra is biztosan meg tudta csinálni!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 19, 20:29 
....és mégegyszer leírom mert már 3 nappal ezelőtt írtam hogy a gyűrűt úgy kell felhúzni, hogy a három első ujj EGYMÁS MELLÉ LEGYEN SIMÍTVA ! Mert ha az egyik ujj áthajlik a másikra, akkor nem fog simán felmenni a gyűrű és az ujjat meg addig szokták ellentartani, a gyűrűt meg közben erőltetve húzni hogy leszakad az ujj vége ! Be kell nyálazni az ujjakat egészen a lábszárig ! Tudjuk hogy a nyál a legjobb síkosító ezért simán fel lehet tolni a gyűrűt mindennel együtt 10 mp. alatt ! Ha ennél több idő kell akkor kezd újra mert valamit el.....ál !
És nyugodj már meg végre !!! Többször ellenőrízd és mindig tedd vissza ha kidobja ! Pár nap és okafogyottá válik a dolog !...

Hozzászólás 2008 márc. 19, 20:17 
Mona ! Nálad dilisebb tyúk nincs a tyúkudvarban !
Hetekkel ezelőtt leírtam hogy gyakran előfordul, hogy a tisztaságmániás tojó ki akarja szórni a fekete szemetet (gyűrű) a fészekből és ha korán volt gyűrűzve a kicsi, akkor csak a gyűrűt húzza le, de ha már szoros akkor a fiókkal együtt fogja kidobni ! ...Megírta ugyanezt a Nagygabe tegnap és azt is hogy nála a felét kiszórták a tojói ! Ennek ellenére parázol itt mint egy nemnormális ! Ne hogy hozzányúlj a madarakhoz ! Eszedbe ne jusson etetni mert úgy megtiporlak hogy kipálik a tojócsöved ! :41: Huzzad vissza a gyűrűt és rakjad a kicsiket úgy a fészekbe hogy lehetőleg ne látszódjanak a gyűrűk ! Egy - két nap és már nem tudja kidobni, hanem meg fogja szokni !...

Hozzászólás 2008 márc. 19, 18:46 
Sziasztok!

Gratulálok, Kati, ügyi vagy! Nekem nem volt ilyen gyors a művelet, de azért 10 perc sem kellett hozzá.

Sajnos bejött, amit Gabe mondott: úgy kidobta az egyik fiókát gyűrűstől a mama, mint a sicc! Szegényke a fészekkel szembeni sarokban landolt, és ott próbált valamit kezdeni magával. Felvettem, és mivel erősen elkezdett kérni, bele is tettem a fészekbe gyorsan. A gyűrű természetesen nem volt rajta... A begye üres volt a kis teste meg hideg.
Azóta kapott enni, a mama rá is ült. De nem tudom, meg merjem-e megint próbálni a gyűrű felrakását? :shock:

A másik fészekaljból kikelt egy fióka, a másik ezek szerint már csak holnap fog. Ő is kéri az ételt szépen, a mama meg eteti. Holnap kíváncsian várom a testvérét!

Gyerekek, megesz az aggodalom! nem bírok nyugodni azóta, mióta megtaláltam a kismadarat a földön. Most meg a mamája megint tornázik, ahelyett, hogy melegítené! Nem tudom mi lesz a sorsa a kicsiknek, de ha kell, én magam nevelem fel őket! Ilyenkor már nem lesz nagy baj, nem, ha mégis nekem kellene kézbe vennem a sorsukat? Hiszen 1 hetesek. Mire számíthatok?

Hozzászólás 2008 márc. 19, 14:57 
Hali,ifjúság!!! jöttem örömködni!!! meggyűrűztem /először életemben/ Oszkárt!!!! és stopperel mértem az időt,gondoltam,nevessetek egyet,ha elvacakolok vele vagy 10 percet...és tudjátok,mennyi idő alatt került fel rá a gyűrű????? haha,úgysem találjátok ki,nem egészen 30 másodperc alatt!!!!és azért tartott ilyen soká,mert először,mikor csak az első lábujjai voltak benne,visszahúzta és kezdhettem előlről!!!! nnnna,ügyi vagyok???????Mikor visszaadtam az anyájának,az gyorsan megtömte és betakargatta,már csak rajta múlik a többi....bízom benne,nem hajítja ki gyűrűstől!!! Egyébként a 4 tojóból már csak egy sztrájkol,remélem megembereli ő is magát....nem lenne hátrány! :05: :06:

Hozzászólás 2008 márc. 19, 8:17 
Gratulálok, Mona! Hogy irigyelek titeket, boldog "nagyszüleitek"! Csak legyen már kész ez a nyavajás házam, akkor talán nekem is ...
Mona, lesz majd nekünk skypetalanok is kép a csibecsapatról? :55:

Hozzászólás 2008 márc. 18, 23:47 
:D :D :D nehogymááá a művésznevemre kűűűddddd,mert a bank nem azon utalja a tagdíjamat!!))))))) és még a végén nem áll össze a kép!!!)))))) megírom most,priviben!!! :24:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 18, 23:12 
Szia Mona!

Holnap nézz rájuk sűrűn, mert nálam a gyűrűzés napján a 12 kismadaramból 7-et kidobtak a fészekből. Sajnos a legelső el is pusztult, a többi szerencsésen túlélte. Figyeld a kalitka alján a gyűrűket is, mert előfordul, hogy lehúzza róluk az anyjuk.
Csak az első napon volt ezzel problémám, utána már minden rendben ment.

Hozzászólás 2008 márc. 18, 23:09 
Szia Mona! :)

Aranyos ez a Skype-os élő közvetítés! 8) :lol:
Eszembe juttattad Dobosapát, ahogy aggódva, mint egy igazi Apa nézte, ahogy Küzmi beavatta neki a madárkákat gyűrűzés ügyileg. Úgy aggódott, mint egy szülőszobás friss apuka! :D

Gratulálok és sok sikert nektek! :wink:

(nekem ma reggelre volt meglepi az első sirályka toji! :wink: )

Hozzászólás 2008 márc. 18, 23:03 
Sziasztok!

Jelentem a családnak, hogy ma este átestem a keresztségen: 2 kismadarat is meggyűrűztem!!! :D
Gabesz Kollegina hathatós és áldásos segítségével: skype-n keresztül figyelte élőben a tevékenységemet, és drukkolt, segített, melyik ujjat merre hajtsam, hol pihentessem meg a gyűrűt, vigyázzak, el ne törjem a lábát...!
Az egész úgy kezdődött, hogy én ma nem néztem meg a fiatalokat, nehogy megzavarjam a mamájukat ezzel is. Gabesz kérdezte meg mennyi idősek, és érdeklődött, tettem-e rájuk gyűrűt? Kiderült, hogy nem, és 6 naposak, ezért felhívta a figyelmemet, hogy nem ártana megnézni őket, hátha tokosak a tollai már. Erre megnéztem őket és elkerekedtek a szemeim mekkorát nőttek tegnap óta és hogy a szárnyaik végén bizony szép tokos tolllak vannak! :shock:
No, kamera gyorsan bekapcs., és indult az élő közvetítés, minek eredményeképpen a 2 kis poronty szép gyűrűs lett, immár az én számom ékesíti őket! Nagyon remélem a mama nem lesz túlbuzgó és tisztaságmániás, és nem dobja ki őket a gyűrűkkel együtt holnapra!
A madarak színe is látszik már: az egyik tarka lesz a másik meg sárga.

A másik fészekaljból holnap után kelnek ki a madárkák, nagyon izgulok értük is!

Hozzászólás 2008 márc. 18, 22:17 
Lajosom ! Csoda történt ! A "jótündér" ekütte a képet és már tovább is küttem de a nevét sajnos nem tudom...nem ugrik be mert idáig csak Katy-zott meg Amarylozott ...?!

Hozzászólás 2008 márc. 18, 22:04 
Mit tudok én ?!....Még gépelni is csak egyetlen újjal ! :oops:
Szedd le te ha letudod és küldd már el ahová kell légyszi !?...A tagdíjat már befizettem a T. Sanyinak !....

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 18, 9:44 
Hú tényleg Amaryl a fénykép a szövetségi tagsághoz kell oda küld ahol fő állású tag kívánsz lenni Szerintem Bélához, mivel elsősorban rolis vagy és csak aztán rizses.

Béla Amaryl avatar képét le tudod menteni és e-mailban elküldheted az mdosz@freemail.hu címre és kész...

Hozzászólás 2008 márc. 18, 9:03 
Lajos az IDRE tagdíjat írta !...Tehát akinek más gyűrűk is kellenek, mert más madarai is vannak azoknak biztosítanak tagságot, de a Roller szakcsoport 1000 Ft tagdíjat + 200 Ft-ot szed be a fényképre amit nekem a címemre egy levélben borítékban a személyi adatokkal és egy igazolványképpel együtt kell elküldeni...

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 18, 3:13 
doromboló írta:
Necoka ! A Tóth Sanyi nem veszi fel a telefont és az üzenetrögzítője meg azt mondja , megtelt !...Holnap megint próbálom....

Oké, köszi!

Szia Gabesz! Nem tudtam tenni sehová, mindenhol 4-5 tojáson ülnek a csajok, különben meg tök hidegek voltak sajnos a mamával együtt. Felesleges is lett volna, 8 napos tojásokban tuti hogy elhalt az embrió... :cry:

Az ivarmeghatározásról meg.....Tavaly felkészítésnél egy madárkám két hétig a füttykalitban csücsült ......most meg 5 tojáson :lol: .

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 márc. 17, 23:47 
haha,az nem is lenne rossz....mert vagy nem vagyok kisminkelve,vagy a hajam szénaboglya...így aztán sosem ülök így fényképezőgép elé :D :D vagy csak nem jut eszembe!!! :( Viszon a pénzt átutaltam!!!! :oops:

Hozzászólás 2008 márc. 17, 23:11 
számlaszám :

569ooo51-1o53142o
Tagdíj 1 ooo,- + 5oo,- + fénykép!!!!!, vagy rakjam fel az avatart???,

Hozzászólás 2008 márc. 17, 22:59 
Legalább lesz mihez támaszkodni.

Hozzászólás 2008 márc. 17, 22:35 
Béla,Lajos,legyetek szívesek,Írjátok meg priviben,hova kell uatlnom a tagdíjat,mert nem találom sehol a számlaszámot!
Gabesz,nem lesz tolongás,mert ott a kordon!!! :57:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 261  Következő