Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 jan. 2, 14:32 
Nem inkább a gyógyszer a laktifermét? Én úgy tudtam közben sem árt pótolni a bélflóra baktériumait.

Hozzászólás 2012 jan. 2, 13:47 
Én Trisulmix-szel itatom le őket, utána meg közben is Laktifermet szoktam adni nekik lágy kajára szórva. Ezt szalmonella és kokcidiózis ellen adták az állatpatikában.

Hozzászólás 2012 jan. 2, 12:29 
Marcsi, ne méregess semmit, én már csak viccből kötözködök (bocsi :lol: ). Viszont ha már szóba került a felkészítés, költetés előtt szoktad-e kezelni a madarakat betegségek ellen valamilyen megelőző szerrel, szalmonella, kokci stb. ellen, vagy aki szokta ezt hogyan és mivel teszi?

Hozzászólás 2012 jan. 2, 0:51 
feketemarcsi írta:
Felkészülésnél 2 naponta egy csapott evőkanálnyit páronként. .

Én erről a mennyiségről beszélek, nem arról amit az egész állománynak adsz.

Hozzászólás 2012 jan. 1, 23:35 
feketemarcsi írta:
Felkészülésnél 2 naponta egy csapott evőkanálnyit páronként. .

Marcsi, ezzel a mértékkel akkor nálam naponta 13 pár madárnak 6 és fél csapott evőkanálnyi lágy kaja lenne. Ehhez képest akkor én nem hogy agyontojásozom, hanem inkább alul táplálom őket :lol: . Vagyis mégsem esek túlzásba a napi kétszeri tojás etetéssel.

Hozzászólás 2012 jan. 1, 21:19 
Nem sértődtem meg és bocs,hogy nem fejtettem ki,de tényleg fontos hol tartod a madaraidat.Télen,fűtött helyen van aki már januárban költet.Én a kinti röpdében majd csak márciusban nyitom ki az odukat.Zöldet,gyümölcsöt most is adok nekik,hetente kétszer.Vigyázok,hogy mindig legyen előttük mag.Reggel 5-kor már ég náluk a lámpa,a hidegben hamarabb tudnak enni.A hullámos tojásos lágy kaja nélkül is beindul,de én már februárban hetente kétszer fogok nekik adni,márciusban pedig minden nap a második tojásig.Amikor nevelnek minden nap.Én reszelek bele kekszet is,mert az enyémek szeretik.Gyári lágy kaját nem adok,én itthon vagyok és egy óra múlva kiszoktam venni tőlük ami megmarad.

Hozzászólás 2012 jan. 1, 16:29 
Tojásrakás alatt már nálam sem kapnak lágyat "elvileg". Azért elvileg, mert ez kolóniában kb. csak az első vagy talán a második körig működik, utána már szétcsúsznak a párok a költéssel, azaz némelyik pár még fiókát nevel, a másik pedig már tojik. Ketrecben ezt könnyű elkerülni. De ebből még sosem volt probléma, nem volt tojás kidobálás vagy bármi ilyesmi. Olyan volt, hogy négy-öt nagy fióka alá letojt az anyjuk, de ott se volt gond, mire kikeltek a kicsik kirepültek a nagyok. De ilyet csak egy pár csinált, bár ők végig így költöttek négy kört, míg a többi hármat. Ezt csak azért írom le, mert ezt nézve szerintem nem rontottam el a dolgot a túlzott tojás etetéssel, vagyis semmi se volt eltúlozva.

Hozzászólás 2012 jan. 1, 14:28 
Frici írta:
Na nézzük akkor az agyontojásozást :lol: .
Egy tojásban van kb. 13 g fehérje, 12 g zsír, 0,6 g szénhidrát. Nálam mondjuk van kb. 16 huli, 6 nimfa, meg még mondjuk 5 más madár, ez kb. tavaly így volt. Akkor ez 27 madár. Eleinte kapnak napi fél tojást, ez madaranként 0,24 g fehérje, 0,2 g zsír. Utolsó héten reggel este egy tojást kaptak, akkor ez 0,96 g fehérje, 0,88 g zsír. Nekem ez nem tűnik soknak, ezt a mennyiséget két perc alatt eltüntetik. Fiókaneveléskor reggel és este másfél tojást kaptak. Kekszet nem kapnak, nem látom értelmét.
Én mint kezdő, szívesen tanulok a tapasztaltabb tenyésztőktől, szívesen venném, ha Te is leírnád, hogy hogyan csinálod.

Elnézést, az adatok 100 gramm tojásra vonatkoznak, egy tojás 50-60 gramm, tehát az adatok kb. feleződnek.

Hozzászólás 2012 jan. 1, 14:18 
Ha valaki félreértené, én most a költés előtti felkészítésről beszélek, nem a telelő madarakról.

Hozzászólás 2012 jan. 1, 14:16 
Na nézzük akkor az agyontojásozást :lol: .
Egy tojásban van kb. 13 g fehérje, 12 g zsír, 0,6 g szénhidrát. Nálam mondjuk van kb. 16 huli, 6 nimfa, meg még mondjuk 5 más madár, ez kb. tavaly így volt. Akkor ez 27 madár. Eleinte kapnak napi fél tojást, ez madaranként 0,24 g fehérje, 0,2 g zsír. Utolsó héten reggel este egy tojást kaptak, akkor ez 0,96 g fehérje, 0,88 g zsír. Nekem ez nem tűnik soknak, ezt a mennyiséget két perc alatt eltüntetik. Fiókaneveléskor reggel és este másfél tojást kaptak. Kekszet nem kapnak, nem látom értelmét.
Én mint kezdő, szívesen tanulok a tapasztaltabb tenyésztőktől, szívesen venném, ha Te is leírnád, hogy hogyan csinálod.

Hozzászólás 2012 jan. 1, 14:01 
A legfontosabb szempont talán amit szem előtt kell tartani,hogy kinti röpdében ,vagy benti helyiségben egy tenyésztő kalitkában teleltetjük -e a madarakat.
Utóbbi esetben rengeteg lehetősége van a tenyésztőnek,hogy kedvére beavatkozzon és akár naprakészen változtasson a tartási paramétereken.
Külső fűtetlen röpdében kolóniás tartás mellett a legfontosabb szempont ,hogy minden madár elégséges energiát vehessen fel.
Ezt csak úgy lehetséges biztosítani,ha bizonyos mértékű túlméretezést tanúsítunk a takarmányozásukban.
Ha melegszik az idő ,majd csökken az energia igényük,és nem lesznek tulsúlyosak,szaporodásra alkalmatlanok.
Heti két alkalommal szaporodási időn kívül is adok lágyeleséget a kinti madaraknak.

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2012 jan. 1, 13:18 
Hogy érted, hogy "annyira tojásozni"? Ez alatt mire gondolsz?

Hozzászólás 2012 jan. 1, 13:02 
Nem kapnak semmilyen extra kaját most, sima magkeverék, vitamin, almaecet, némi zöld. Meg kint a szabadban nem nagyon veszélyezteti őket az elzsírosodás ilyen időben, meg nagy helyen vannak nem ketrecben. Meg egy sem áll az elhullás szélén ha jól látom :lol: . Szerintem csak jól költő a bandám, nem kell sokat noszogatni őket, hogy szaporodjanak :lol: . Inkább leállítani nehéz őket.

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 dec. 28, 21:22 
www.parrot4sale.com

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 dec. 28, 20:05 
Ismer valaki valamilyen papagájos hirdetéses oldalt, a környező országokból?

Hozzászólás 2011 dec. 24, 21:05 
Minden kedves fórumos barátomnak békés,boldog ünnepeket kívánok!

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2011 dec. 24, 18:20 
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 dec. 24, 15:17 
Kép

Hozzászólás 2011 dec. 24, 13:02 
Kép

Valódi név: Bíró József

Hozzászólás 2011 dec. 23, 20:14 
adam92 írta:
József írta:
Üdv mindenkinek, szeretném meg kérdezni,hogy van e esélye a törpém tojásának kikelésére ha már le tette a tojását,.......vagy inkább vegyem ki alóla ne csücsüljön rajta,ahol telelnek zárt helyiség de éjszaka le hűl 5 fokik legalább!

van

Kösz,

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 100  Következő