Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 jan. 10, 20:46 
robi83, ha egy tojásban a kotlás kb. 5. napjától apró erecskék látszanak, az azt jelenti, hogy beindult benne egy kis élet fejlődése :) A kecskék tojásai fiasak. Ahogy Frici is írta, ha átlátszó egy tojás, vagy csak a sárga rész látható benne, az sajnos nem fias.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 jan. 10, 20:22 
robi83 írta:
helló
elméletileg lassan kelni kéne a kiskecskéimnek , karácsony előtt már ült a tojó.
Megnézni nagyon nem tudom a tojásokat mer lerágja kezem :P
Kicsi de nagyon erős zseblámpával úgy ahogy át világítottam mindegyiket , valamisötét erezett valami látszott .
Hülye kérdés Azjó? :mrgreen:

Jó ám, az átlátszó a rossz :lol: .

Hozzászólás 2012 jan. 10, 19:58 
helló
elméletileg lassan kelni kéne a kiskecskéimnek , karácsony előtt már ült a tojó.
Megnézni nagyon nem tudom a tojásokat mer lerágja kezem :P
Kicsi de nagyon erős zseblámpával úgy ahogy át világítottam mindegyiket , valamisötét erezett valami látszott .
Hülye kérdés Azjó? :mrgreen:

Valódi név: Luca

Hozzászólás 2012 jan. 6, 0:50 
Rendben, kicserélem őket faágakra amint lesz időm. Amúgy berendezhető teljesen úgy, hogy tiszta legyen az etető-itató, ebből sose volt gond.

Hozzászólás 2012 jan. 6, 0:34 
Közben visszanéztem a hozzászólásaidat, ők a te madaraid, igaz?
download/file.php?id=653&mode=view
Ugyan fa ez az ülőrúd, de úgy látom,hogy valami páccal vagy festékkel van lefestve és az alakját se tartom ideálisnak. Ha lehet természetes fa ágat tegyél be nekik. Fűzfa lenne a legjobb, amennyiben hozzá tudsz jutni. Olyan vastagságú, amit nem ér át a lábuk. Nem tudom pontosan mekkora a kalitka, elég kicsinek látszik, de ha meg tudod oldani akkor a kalitka két szélébe rakj 1-1 rudat, az egyiket kicsit feljebb, a másikat lentebb. Remélhetőleg a kalitka méretei engedik azt, hogy úgy helyezd el őket, hogy olyan távolságra legyenek a rácstól, hogy a farkuk ne érjen a rácshoz, különben tördelheti azt. Így tudnak a legtöbbet mozogni a kalitban és maga a kalit is így rendezhető be a legkönnyebben úgy,hogy legyen szabad hely (az itatónak és etetőnek), ahova nem kerül az ürülékükből.

Hozzászólás 2012 jan. 6, 0:32 
Szia!

Dehogy haragszom, egyáltalán nem, és tudom, hogy nem direkt nem adtatok tanácsot, ezt butaság is lenne gondolni. Amúgy madárhomok van eleve nekik berakva már a kezdetek óta, szóval ezzel nincs gond. Ha majd világos lesz és normálisan lehet fényképezni, megpróbálom lefotózni a lábát.
Kipróbálok annyi megoldást ahányat csak lehet.
Köszi a választ:)

Hozzászólás 2012 jan. 6, 0:19 
Szia!

Ne haragudj, nem rajtad nevettem, hanem az állatorvos hülyeségén. Ez a hosszú karom miatti tollkivakarás egyszerűen páratlan! Ezért is kértem volna a képet a madár lábáról. Egyébként ne gondold,hogy a virágfölddel nem okozhatsz problémát! Sok szempontból jobb lenne és hatásosabb is, ha madárhomokot tennél be neki! Egyrészt ha már koptatásról van szó, akkor nagyobb hatása lesz, másrészt egyéb funkciókat is szolgálhat, pl emésztés, harmadrészt kisebb az esély parazitával való fertőzésre.

Tanácsot nem azért nem kaptál, mert nem akarunk segíteni, hanem mert nem tudtuk a választ, viszont csak azért,hogy okoskodjunk nem kezdtünk el hülyeségeket írni. És véletlen se érezd úgy, hogy feléd lenne bármi negatív érzelmem, az állatorvosod kijelentését tartom nevetségesnek. Mellesleg egy hosszabb karommal hogy tudna jobban és durvábban vakarózni a madár?!!!!!!!!! Ha vakarózásra akarja visszavezetni azt ne a karom hosszára hivatkozva tegye meg, hanem azt mondja meg, hogy mi miatt vakarózik a madár és az irritáció okát kellene megszüntetni! Véleményem szerint ez egy logikusabb gondolatmenet lenne.

Mindemellett én Frici véleményét támogatom, jellegzetes kecske vedlési probléma, adj neki különböző kiegészítőket, vedlést elősegítő készítményeket!

A karom kapcsán pedig ha nem kezdene el kopni, akkor valóban jó a Betty módszere, ezzel kapcsolatban viszont ha nincs tapasztalatod akkor első alkalomkor lehet jobb az állatorvos segítségét kérni.

Hozzászólás 2012 jan. 5, 21:21 
Sziasztok!

Örülök, hogy jól szórakozol azon amit írtam, az viszont korrekt, hogy utána ki is fejtetted a véleményed. Azért mentem le állatorvoshoz, merthogy előtte, amint láttad, itt is feltettem a kérdést, de te sem tudtál rá érdemben választ adni. Mivel a madár ettől nem nézett ki jobban, így gondoltam egy képzett szakemberre, akihez már nagyságrendileg 5 éve viszem le az állatokat, ha baj van, és még egy daganatos hullámospapagájjal is tudott mit kezdeni (amivel mások semmit). Szóval a szakértelmével nincs gond. A "nagy a körme ezért kivakarja a tollát" megfogalmazást nem szó szerint idéztem, természetesen kifejtette bővebben, és elnézést, hogy leegyszerűsítettem, de úgy tűnik, nem is baj. Viszont úgy gondolom, (mivel ez fiatal madár, szóval nem a kor miatt van nagy körme), hogy kicsit se árthat neki, ha kap egy kaparnivaló felületet, ami mondjuk nem a szobanövények alatt van, és csak az övé. (Amúgy fa ülőrúd van).
Másrészt pedig éppen ott volt a rendelőben az egyik madara (csak kecskéi vannak), ami egy nagyon szép példány volt, és élvezettel kaparta a kalitka mellé tett virágok földjét, szóval meggyőzött.
Betty, köszönöm a válaszodat, de szerintem maradok a földnél, meglátjuk, mi lesz, rosszat biztosan nem tesz neki. Viszont a tollazata olyan állapotban van már vagy másfél hónapja, hogy nem kellemes ránézni, szóval biztos nem vedlik, valami más a probléma, most meglátjuk, hogy ez-e.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 jan. 5, 21:02 
Luca, nekem is volt egy olyan kecskefiúm akinek hatalmasra tudott nőni a körme pedig olyan vastag faágat raktam nekik a röpdébe amin nem ért át a körmük, tehát kophatott volna.
Ha csak ez az egy pár madarad van, én azt javaslom, hogy vágd le a körmét. (Én is ezt tettem) :) Arra kell vigyázni, hogy az élő szövetbe nem szabad belevágni. Ha több madarad van, akkor nyilván ez nem a legjobb megoldás. A virágföldet egy fél nap alatt ki fogja kapirgálni neked a cserépből, így készíts tartaléknak minden napra egyet :D

Hozzászólás 2012 jan. 5, 20:54 
Szia Luca!

Hogy ne csak nevessek:

"túl hosszú a körme, és ezért vakarózás közben akaratlanul is kitépi a tollakat."
Erre sajnos nem igazán tudok értelmeset reagálni, egy óvodástól elfogadnám ezt az elméletet, de azért ez még egy állatorvostól is durva kijelentés....

Ettől függetlenül a hosszú köröm valóban nem egy jó dolog, de nem emiatt ilyen a madarad füle mellett, ez fix. A köröm hossza függ egyrészt a tartási körülményektől, a madár korától és genetika is közre játszhat. Az idősebb madaraknak többnyire már nagyobb a körme. A tartási körülmények nem tudom, hogy milyenek, de gondolom lakásban tartott madárról van szó, ott gyakori hiba, hogy a kalitkába műanyag ülőrudat tesznek be. Na ha így lenne, akkor ezt mindenképp cseréld le fára! Azt elhiszem, hogy egy röpdében, ahogy pl Frici is tartja a madarait, ha a madarak ásnak azzal kopik a körmük, de hogy egy tál alapvetően morzsalékos szerkezetű virágföldtől mivel lesz jobb......? Ráadásul egy hét alatt? Annyira ireális az egész. Csak kíváncsiság képen, légy szíves tegyél fel a madarad lábáról egy képet!
Nem tyúk féle madár, de úgy kapar, mint egy tyúk, a tál föld arra mindenesetre jó lesz,hogy a madár komfortérzetét növelje.

Hozzászólás 2012 jan. 5, 20:33 
Hát elsőre én is, de az állatorvosokkal nem szabad szembeszállni :lol: .

Hozzászólás 2012 jan. 5, 20:27 
Ne haragudjatok, de ezen iszonyat jót nevettem :D
Hajrá állatorvosok! :D
Te jó ég.......... :D

Hozzászólás 2012 jan. 5, 20:03 
Szia Luca! A kecskék valóban kapirgálnak, mint a tyúkok, nekem röpdében vannak, jó kis gödröket tudnak kaparni a homokba, meg az összes kaját kikaparják az etetőből :twisted: . Az enyémek körme nem is hegyes, lecsúsznak a karomról is olyan tompa nekik, ebben igaza lehet a dokinak, hogy a föld koptatja le. Hát nem tudom ez a virágcserepes dolog hogy fog beválni, szerintem nagyon hamar ki fogja üríteni belőle a földet :D , majd írd meg mit kezd vele. Szerintem még valamilyen jó kérges faágat se ártana betenni nekik.

Hozzászólás 2012 jan. 5, 19:48 
Kedves "Frici", Ferenc! Ma voltam az állatorvosnál a kopaszodó hímemmel, és azt mondta, hogy az a probléma, hogy túl hosszú a körme, és ezért vakarózás közben akaratlanul is kitépi a tollakat. A körömhosszra pedig azt mondta, hogy elméletileg kötelező lenne egy tálka szikkadt virágföldet berakni, amin kaparászhat és egy hét alatt lekoptatja azzal a körmét (neki is kecskepapagája van és ő is ezt csinálta, mert neki is ugyanígy volt a madara), és mivel ez Új-Zélandon ilyen tyúkféle madár, ezért tényleg muszáj neki kaparnia - ahogy azt a sima tyúkfélék is szokták. Szóval az a lényeg, hogy ezek a földön szeretnek lenni (fészkelni is, ezen meg is lepődtem, de pl Új-Zélandon is a földön csinálnak fészket:-o), és így a földön tudják koptatni a körmüket is.
Én most csinálok neki ilyen földes tálkát, egy nap alatt megszikkasztom a radiátoron hogy jó kemény legyen, és holnap megkapja, és elméletileg rendbe is fog jönni, és az orvos szerint az lesz a kedvenc helye, mint a kakasnak a szemétdomb:)
Na gondoltam elmondom mit tudtam meg, remélem hasznodra válik:)

Luca

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 jan. 2, 10:28 
Hímet cseréld le, ne a tojót.

IDRE tag
Valódi név: Nagy Andrea

Hozzászólás 2012 jan. 2, 10:25 
Helló!

Pár hónapja tettem fel róla képet és akkor azt mondtátok, hogy ő a hím.
Már másik tojó is került mellé, de az sem hozta tűzbe.

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2012 jan. 1, 22:32 
Biztos hím?

IDRE tag
Valódi név: Nagy Andrea

Hozzászólás 2012 jan. 1, 18:17 
Sziasztok!

Van egy kis gondom a kecske fiúmmal.
Már lassan 1.5 éves, de semmi érdeklődést nem mutat a tojó iránt.
Csori kis csajszi próbálja rávenni, hogy etesse, már párzásra is hívta de semmi.
Ha külön veszem őket akkor viszont nagyon kiabál utána.
Ha kieresztem őket követi mindenhova.

Szerintetek mit lehetne tenni?

Üdv Andi

Hozzászólás 2011 dec. 31, 17:49 
A nyulat csak példának hoztam fel, hogy annál volt ilyen eltűnő és újra megjelenő betegség. Most már legalább tudom mi volt, bár nyulat nem tartok többé. Lehet, hogy a papeszoknál is van ilyesmi.

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2011 dec. 31, 17:39 
Frici!
(Amit te mondazs a nyulakról az mixomatózis A fülön és az orron jön ki var vagy göb szerűségek
ezt a szúnyog terjeszti általába 90% elpusztul) Nekemsi van egy ilyen egyed énekesem csak neki meg a nyaka ilyesmi...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 143  Következő