Sziasztok!
Hát sejtésem beigazolódott, a tojó nem ülte a tojásokat, így kénytelen voltam kivenni alóla őket (4 db) és 2-2 arányban betettem őket egy zebrapárhoz és egy sirálykapárhoz. Én hobbiból tartom őket, így nem madárgyárat tartok fenn.
Ami a lényeg 3 nappal ezelőtt a zebrák alatt levő 2 amandina tojásból kikelt egy kis fióka

én annyira örülök neki,hogy az hihetetlen.Persze jobban örültem volna ha a saját szülei nevelik fel,de gondolom ez lehetett az első költése a tojónak és még tapasztalatlan volt ez ügyben, de a 4.-ik tojás lerakása után 4 nappal még jéghidegek voltak a tojások és nem is láttam hogy a tojó bent lett volna a fészekben.
A zebra szülők nem igen mutattak érdeklődést a kis amandina iránt ők a 4 nappal idősebb kis zebrával voltak elfoglalva,direkt figyeltem őket etetési időben,nem etették,gondolom nem fogadták el a türkizkék pöttyökkel övezett kis csőrét.... Cselhez folyamodtam, szépen kivettem ezt a kis gyönyörűséget és betettem egy sirálykapárhoz, akinek már kirepülés előtt álló fiókája van. Szintén lesben álltam kb 2 méterre tőlük hogy mit lépnek a sirálykaszülők.
Először csak nézegették,nézegették,utána beugrottak a lopótökbe szépen maguk elé forgatták a kis amandinát , az egyik a sirálykafiókát tömte, a másiknak pedig a csőréről lógott lefele a kis 3 színű papagájamandina, annyira rátapadt, mohón evett.
Ma szintén rájuk kukucskáltam szépen fekszik, mocorog, forgolódik a kis amandina az odúban.
Ami még fontos lehet, ő már szabad ég alatt született, a kinti nagy röpdében, ott is fog lenni kb okt végéig,remélem minden rendben lesz a hűvös ídő ellenére.
Megfigyeltem hogy a kinnt született madaraim immunrendszere nagyon ellenálló a hőmérséklet ingadozással szemben, télen sem hullanak el madarak, míg fütött helyen voltak több gond volt velük, huzat stb.
Úgyhogy Zoldikám, nagyon szépen köszönöm,hogy a tojód ilyen nagy örömöt okozott nekem

,remélem az én hímem is állja a sarat......Amint kirepült küldök képeket......Tényleg, mikorra várhat a kirepülés ideje?Köszi és szép napot mindenkinek
U.i:Megint rájuk kukucskáltam,és most vettem észre,hogy már a 2.kis 3 színű is kikelt