Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 422 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Fábri Attila

Hozzászólás 2012 jan. 4, 15:45 
Ígazán nincs mit.

Valódi név: Farkas Balázs

Hozzászólás 2012 jan. 3, 22:36 
Jó akkor majd mikor látom, hogy alakul valami a párok között jobban figyelem őket mert amúgy van több volier is csak most gondoltam ide teszem be őket.
Köszönöm szépen.

Hozzászólás 2012 jan. 3, 20:23 
Azt még nem emlitettem,hogy most hiába lesznek el jól együtt a gond majd költés alatt fog igazán kiderülni,mert akkor lesznek csak teljesen aktívak.kalitban is költenek,de nálam a háromszínűek csak 140x60x40 cm feletti doboz kalitban voltak megbizható szülök,mert kisebb helyen félénkebben kotlottak a tojásokon és a fiókákat is kidobálták.Nem félénk madarak,de költésnél azok lesznek ha nem érzik magukat bíztonságban,ehez pedig nagyobb hely szükséges. És ez ugyan igy van a kis kuba pintyeknél is.Azért írtam ezt a két fajt mert ezeknél van nagyobb tapasztalatom.Valamint ha sikerül jó helyet kialakitanod számukra én ugy vettem észre hogy a hím viselkedéde is megváltozik költésnél még pedig jó irányba,ami kotlásban való besegitésben bontakozik ki.(nappal is le váltja a tojót,éjszaka a hím is be megy az odúba)Ha zavargatva vannak ez a segitő munka a hím részéről részlegesen vagy teljesen el is maradhat.

Hozzászólás 2012 jan. 3, 19:32 
Köszönöm szépen a tanácsot majd nézegetem őket ahogy időm engedi. Most még megpróbálom akkor így, hogy együtt hagyom őket mert elég nagy volierben vannak és kb. 13-14 fészek van benn. Hogyha majd valami rendellenességet veszek észre akkor kikerülnek kalitba. Úgy hallottam, hogy ott is szívesen költenek.

Hozzászólás 2012 jan. 3, 16:04 
Szia Balázs!

Nekem rossz tapasztalataim vannak a közös költésekről.A legerössebb egyedek birtokolják az adott területet és a gyengébb egyedeket állandóan zaklatják,elnyomják. Ez költési időszakban nem szerencsés,mert pl.a tojó nem tud nyugodtan kotlani,a hím túlzottan a fészek védelmével van elfoglalva és nem beszélve arról,hogy a fészekanyagot állandóan lopkodni fogják egymástól pláne hogy ha valamely faj hím egyede túl van pörögve.A nyársfarkú egyik rossz tulajdonsága,hogy minden fészekbe szeret be kukucskálni és ha az odút kiszemelte magának ott is alszik(mert ez a faj költési időszakon kivül is minden éjszakát az odúban,vagy a megszokott hálóhelyén tölti.)Pedig én egy 3,3x3,5-ös madárszobában tartottam 4-5 pár madarat.Ha ragaszkodsz a közös tartáshoz én azt javasolnám,hogy minden pár madárra legalább 2db fészket helyez ki,ha egyáltalán a hely nagysága megengedi.Az is lehet,hogy a te madaraid majd jól megférnem egymással,de 1-2 veszekedős egyed álltalában mindik van egy csapatban,ráadásül egy rangsor egy alá-fölé
rendeltség minden állományban kialakul és itt kezdödnek a problémák....
Az adott fajnak megvannak az alap tulajdonságai pl.békés természetű és nem békés természetű fajok,valamint a szaporodási ciklusban hogyan viselkednek faj és nem faj társaival szemben.De viszont akadhatnak olyan egyedek is melyek meghazuttolják az adott fajról szerzett ismereteinket a már fentiekben emlitett sajátosságokra értve.
Minden esetre a "Puding probája az evés,, tehát ez majd élesben fog kiderülni.Remélem tudtam valamit segiteni.

Üdv:zöldi67

Valódi név: Botta Attila

Hozzászólás 2012 jan. 3, 13:35 
farkasbazsi993 írta:
Sziasztok

Nemrég vásároltam 1 pár háromszínű papagájamandinát és tenyészteni is szeretném őket ezért betettem egy nagy társas volierbe ahol vannak kákák, zebrapintyek, gouldok, ékfarkú amandinák. Megfognak férni egymás mellett???

Nálam a háromszínűek gouldokkal, kákákkal, nyársfarkúakkal és rácsosokkal vannak együtt.
Ezek közül a rácsos a legagresszívabb, ha költ, de ő sem veszélyes.

Hozzászólás 2012 jan. 3, 13:16 
Sziasztok

Nemrég vásároltam 1 pár háromszínű papagájamandinát és tenyészteni is szeretném őket ezért betettem egy nagy társas volierbe ahol vannak kákák, zebrapintyek, gouldok, ékfarkú amandinák. Megfognak férni egymás mellett???

IDRE tag
Valódi név: Noszály Bettina Blanka

Hozzászólás 2011 nov. 24, 17:39 
Hát...nem tudom... csak azt olvastam régen... De most már akkor nem fogom! :) Köszi a választ! :))

Üdv.: Betti

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 21, 18:40 
bettina írta:
Nem is tudom, hol olvastam még régen, hogy le kell szedni..?

Nem.... nem is tudom, miért kellene leszedni?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 nov. 21, 18:29 
Sziasztok! :)

Az lenne a kérdésem, hogy például amikor lágy eleséget készítetek, ti lehúzzátok a tojáshéjról azt a kis vékony hártyát? Nem is tudom, hol olvastam még régen, hogy le kell szedni..?

A válaszokat előre is köszönöm! :)
Üdv.:N. Betti

Hozzászólás 2011 szept. 13, 15:46 
Hím forbes pihenget délután. Sajnos nálam még nem keltettek, pedig már 1 éve itt van...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 5, 20:26 
Igen. Ez valóban nagyon fontos. Köszönöm, és igyekszem. :)

N. Bettina

Hozzászólás 2011 aug. 28, 19:06 
Hát ez sem valami túl nagy.Nálam 100x40x60-as ban sem költöttek valami megbízhatóan.Most 140x50x80-as tenyészboxokban vannak elhelyezve páronként költési ídőszakban és így már minden rendben.Remélem a te párod be éri kevesebb helyel is.Sok síkert hozzájuk.Végül is az lényeg,hogy költéskor mennyire érzik magukat bíztonságban.

Üdv:Attila

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 28, 10:54 
Kb. 70x40x75 magas. :)

N.Betti

Hozzászólás 2011 aug. 27, 20:58 
Szia Betti ! Milyen nagy az új helyük?

Üdv:Attila

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 27, 8:40 
Heló! :D :D

De régen várok én már erre.... :drunken: Végre, hosszas keresés után sikerült beszerezni egy jóval nagyobb kalitkát a madaraknak! :P :D Kedden át is költöztek, raktam be nekik odút, és máris szépen gyarapodik a fészek. :P Picike meg, ha minden igaz, megy át a közepesbe nemsokára.

Nem valami aktív most a topic.... Mi újság? :drunken: :D :D :)

N.Betti

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 10, 18:08 
:D :D Szijasztok!! :D

Ma reggel kirepült a Picike névre keresztelt fióka! : )))
Szépen, egészségesen és tollasan! :D 8) Még egy picit esetlenke, néha elvéti az ülőrudakat, de egyébként ügyesen mozog a számára még ismeretlen kalitban. :P

Az lenne a kérdésem, hogy fogják még őt etetni a szülők? Ha igen meddig? : )
Van valami, amire ilyenkor jobban oda kéne figyelnem?
Válaszotokat előre is köszönöm! :) :wink: :drunken:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 19, 14:39 
Sziasztok! :)

Tudom, nem nagy szám, de azért leírom: Két napja kelt ki az 1. kismadár a papagájamandinák alatt!! :D :o :P :drunken: Annyira örülök neki, hogy az nem is igaz. :lol:
Szeretnék megköszönni minden segítséget, és minden építő hozzászólást, amit írtatok. Igyekeztem mindent megtenni. :D
A pici egészséges, mocorog. A szülei jól gondját viselik, a begye meg van tömve, és már hallottam csipogni is :) . Remélem ilyen jól lesz a jövőben is, és a szülők is ilyen szépen fognak majd gondozni minden kis fiókát, aki náluk születik. :))

Mégegyszer mindent köszönök. Üdv.: N.Bettina

Hozzászólás 2011 máj. 16, 22:59 
Szia Kati! Örülök,hogy örülsz a fél sikeredhez.A háromszínűek,már csak ilyenek későn érőek,persze nem mindegyik.Zebrákkal én is neveltettem,már háromszínűt,de kirepülés után,már nem etették a fiókát,így hát én neveltem fel sikeresen. A kirepülési idő nálam:22-24 nap.Remélem a következő költésed,már dajkázás nélkül is menni fog. Szerintem nem érzik magukat biztonságban,azért nem ülik a tojásokat.Próbálj meg több odút berakni nekik(legalább 3 darabot)különböző helyekre,általában a sarkokat részesítik előnyben és minél magasabban legyen az odú elhelyezve(a röpde legfelső részében,mert csak így érzik magukat biztonságban)Persze,mint mindenhol itt is vannak kivételek.A te volt hímed,már apa lett 4 darab gyönyörű fiókája repült ki a napokban a fészekből.Most jelenleg a párja 5 darab tojáson kotlik,már 6 napja.Sok sikert és örömöt kívánok.Üdv:Attila

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2011 máj. 16, 16:04 
kasia197 írta:
Sziasztok!
Hát sejtésem beigazolódott, a tojó nem ülte a tojásokat, így kénytelen voltam kivenni alóla őket (4 db) és 2-2 arányban betettem őket egy zebrapárhoz és egy sirálykapárhoz. Én hobbiból tartom őket, így nem madárgyárat tartok fenn.
Ami a lényeg 3 nappal ezelőtt a zebrák alatt levő 2 amandina tojásból kikelt egy kis fióka :lol: én annyira örülök neki,hogy az hihetetlen.Persze jobban örültem volna ha a saját szülei nevelik fel,de gondolom ez lehetett az első költése a tojónak és még tapasztalatlan volt ez ügyben, de a 4.-ik tojás lerakása után 4 nappal még jéghidegek voltak a tojások és nem is láttam hogy a tojó bent lett volna a fészekben.
A zebra szülők nem igen mutattak érdeklődést a kis amandina iránt ők a 4 nappal idősebb kis zebrával voltak elfoglalva,direkt figyeltem őket etetési időben,nem etették,gondolom nem fogadták el a türkizkék pöttyökkel övezett kis csőrét.... Cselhez folyamodtam, szépen kivettem ezt a kis gyönyörűséget és betettem egy sirálykapárhoz, akinek már kirepülés előtt álló fiókája van. Szintén lesben álltam kb 2 méterre tőlük hogy mit lépnek a sirálykaszülők.
Először csak nézegették,nézegették,utána beugrottak a lopótökbe szépen maguk elé forgatták a kis amandinát , az egyik a sirálykafiókát tömte, a másiknak pedig a csőréről lógott lefele a kis 3 színű papagájamandina, annyira rátapadt, mohón evett.
Ma szintén rájuk kukucskáltam szépen fekszik, mocorog, forgolódik a kis amandina az odúban.
Ami még fontos lehet, ő már szabad ég alatt született, a kinti nagy röpdében, ott is fog lenni kb okt végéig,remélem minden rendben lesz a hűvös ídő ellenére.
Megfigyeltem hogy a kinnt született madaraim immunrendszere nagyon ellenálló a hőmérséklet ingadozással szemben, télen sem hullanak el madarak, míg fütött helyen voltak több gond volt velük, huzat stb.
Úgyhogy Zoldikám, nagyon szépen köszönöm,hogy a tojód ilyen nagy örömöt okozott nekem :04: :01: :02: ,remélem az én hímem is állja a sarat......Amint kirepült küldök képeket......Tényleg, mikorra várhat a kirepülés ideje?Köszi és szép napot mindenkinek

U.i:Megint rájuk kukucskáltam,és most vettem észre,hogy már a 2.kis 3 színű is kikelt :40:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 422 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Következő