maggot írta:
...Kirepültek nálam a csicsörke fiókák...
Szevasz Jani!
gratulálok! csinos kis csicsőrök

nomeg rendesen el is vannak kényeztetve minden földi jóval

helyes
én csak 1 hónap után adok a fiataloknak zöldséget-gyümölcsöt-zöldet, és az Orlux egzótás lágyeleséget (szárított rákokkal fűszerezett) a főttojáshoz keverem, nálam a kifejlett lisztkukacokat is (2-3cm) is elfogadják, kinyomkodják a beltartalmukat a csőrükkel, mint mi a kempingsajtot
jól néznek ki ezek a Prestige magkeverékek, ezek közül aztán tényleg kedvükre válogathatnak a mozcsik, mondjuk nálam az egzóta/kanári 1:1 magkeverék is szépen fogy, de lehet, hogy én is feltúrbózóm majd ilyen vad magkeverékekkel is...
már eljutottam a „The Birds of Africa” című könyv mozambiki csicsörkéket leíró részének táplálékos részéhet, gondoltam ezt a kis "ízelítőt" idekopizom
"
Tápláléka: Kis magok; ezenfelül virágszirmok, gyümölcsök, kisebb levelek, nektár és rovarok. Kedveli a fészekvirágzatúakat, mint például az Ursinia és Vernonia fajokat (Dél-Afrika); a fügét (Sierra Leone). Fogyasztja az Eucalyptus, Helianthus annuus (napraforgó), Sorghum caffrorum (kafir cirok), Panicum maximum (guineai köles), Casuarina equisetifolia (zsurlólevelű kazuárfa) magját, a Kniphofia (fáklyaliliom) szirmait, a Hibiscus rosasinensis (rózsamályva) leveleit. Felkeresi az Aloe marlothii (aloé faj), A. candelabrum, A. arborescens és Strychnos innocua csőszerű fürtös virágzatát a bennük található nektár miatt. Fogságban elfogadja az Alternanthera pungens (papagájfű faj), Bidens pilosa (farkasfog), Sonchus oleraceus (szelíd csorbóka), Poa trivialis (sovány perje) és Panicum laevifolium (simalevelű köles) magjait; a Senecio tamides (aggófű faj), Alternanthera ficoidea (papagájfű faj) és Flaveria bidentis rügyeit, virágszirmait és leveleit (Brickell és Konigkramer 1997). Elfogyasztja a légy lárvákat, levéltetveket és a kisebb hernyókat. A fiókákat termeszekkel, szöcskékkel valamint tekintélyes mennyiségű magokkal etetik."
én speciel a virágszírmon és a nektáron meglepődtem...