Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 98  Következő
Szerző Üzenet
IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2012 szept. 4, 14:20 
A képen látható madarak nem ritkák, de persze ritkábbak, mint a vadtípusú madarak. Az áruk sem horror (Persze minden viszonyítás kérdése.). Tudnod kell azonban, hogy ez a fenotípus nem egy mutáció eredménye, hanem három mutáció kombinációjaként jön létre.
A madarak fekete fejű, fehér mellű, sárga hátú gouldok.
A fehér mell mutáció eredményezi, hogy a mell nem lila, hanem fehér. A sárga hátért felelős gén okozza, hogy nincsen melanin a madárban, így az összes fekete szín fehér, az összes zöld sárgára változik. A fekete fejért felelős gén egy normál madárban fekete fejet eredményezne, de mivel a sárga hátért felelős gén megakadályozza a melanin termelődését, így a sárga hát és fekete fej kombinációja fehér maszkot,fehér torkot és fehér farkat eredményez.

Valódi név: Krisztián

Hozzászólás 2012 szept. 4, 9:20 
Sziasztok!

Kérdésem az volna hogy mennyire ritka a lutino gould amandina?

Nálunk kapható? Ára mennyi lehet? Gondolom horror.... :shock:

Csatolmányok:
1000136620.jpg
1000136620.jpg [ 17.28 KiB | Megtekintve 4730 alkalommal. ]

IDRE tag
Valódi név: Mátyus Katalin

Hozzászólás 2012 aug. 18, 17:27 
Köszönöm! :P

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 18, 13:29 
Nem sikerült a feltőltés tökéletesen,sajnos! Majd legközelebb,ha lesz időm,talán több képet is sikerül egyszerre feltennem,de lehet ,hogy egyszerre csak egyet lehet,én hármat szerettem volna :D :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 18, 13:22 
KépKépKép

Sziasztok!
Már nagyon régen töltöttem fel fotókat, nem tudom sikerült-e. Szerettem volna kicsit feldobni a topikot, mert nagyon kevés itt a :( mozgás .Kérdésem is lenne, van egy fehéres madárka az egyik képen, nagyon lassan színesedik, miért és milyen lesz? :roll:

Kata

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2012 aug. 18, 15:30-kor.
Képbeszúrás javítva

Hozzászólás 2012 feb. 28, 7:04 
Köszi Csaba a gyors választ.

Hozzászólás 2012 feb. 27, 23:14 
Ez attól függ, hogy mihez szoktak és milyen életfázisban vannak.
Ha fokozatosan szoknak hozzá ehhez a hőmérséklethez, akkor szaporodnak és szépen nevelnek is. De ez semmiképpen sem tekinthető a számukra ideális hőmérsékletnek. Érdemes vastagabb falú odút használni, ami tartja a hőt. Vedléskor viszont ez a hőmérséklet nagyon alacsony nekik. Nagy esély van rá, hogy ha elkezdenek vedleni, akkor a vedlésük elhúzódik, vagy akár félbe is marad.

Hozzászólás 2012 feb. 27, 22:30 
Sziasztok!
Gould amandiná-nak elég 17-18 fok ,hogy jólérezék magukat és még szaporodhatnak is vagy ez elég hideg nekik?

Hozzászólás 2012 feb. 19, 19:01 
Nem lehet, hogy még csak a tokokat látod? A gouldoknál elég látványos tud lenni a vedlés. Egy gyorsan vedlő madárnál az is előfordulhat, hogy teljesen fehér a feje a tokoktól. Aztán pár nap múlva kibomlanak a tokok és újra szép lesz a madár.

Hozzászólás 2012 feb. 19, 18:50 
Nagyon szép színezetű gouldokat vettem át egy barátomtól. Most vedlenek, és az új tollak sokkal színszegényebbek mint a régiek. Mi lehet az oka?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 15, 16:07 
Köszönöm fiúk mindenkinek, tudtam ,hogy rátok számíthatok! :)

Kata

Hozzászólás 2012 jan. 15, 15:37 
Kata!
Küldtem PÜ-t.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 15, 14:37 
Szia Csaba!

Köszönöm, ezzel sokat segítettél! Most másban kérném a segítségeteket Monoron szoktam venni fürtős kölest ,lassan fogyóban, volt egy telefonszámom ,pici cetlin, na ezt én jól eltettem,annyira, hogy legalább 2 hete keresem ,de nincs meg! IDRE területén árul ,segítsetek légyszi!!

Köszönöm! Kata

Hozzászólás 2012 jan. 13, 23:09 
Kata!
A kornál úgyis fontosabb a fióka fejlettsége a gyűrűzésnél. Akkor érdemes gyűrűzni, amikor kb 1 mm-es tokok vannak a fióka szárnyélén.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 13, 22:19 
Szia Csaba!

Köszönöm a válaszod! Nekem természetes körülmények között vannak a fészkek, amit általában a madarak maguk készítenek, olyan helyen, ahová nem látok be. Így ha a gyürű lecsúszott akkor azt nem látom meg ! A kelés időpontjait, számítással tudom kikalkulálni ,a tojó eltkotlásából. Ez nem olyan pontos 1-3 nap eltérés is lehet! A madarak viszont ezt környezetet szeretik, élvezik és engem ez tesz boldoggá! Talán jobban figyelek legközelebb! :D

Szia Kata

Hozzászólás 2012 jan. 13, 17:19 
Valószínűleg egy kicsit korán tetted fel a gyűrűt. Akkor igazán jó a gyűrűzés, ha éppen csak felmegy a gyűrű, akkor biztos, hogy se fel, se le nem csúszik. Gyűrűzés után másnap érdemes ránézni a kicsikre, főleg, ha könnyen megy fel a gyűrű. Ilyenkor, ha észreveszed, hogy nincs a lábán a gyűrű, akkor még szinte biztos, hogy fel tudod tenni neki. Valószínű, hogy meg is találod ilyenkor még a fészekben a gyűrűt. Ha korán teszed fel a gyűrűt, akkor az még nagyobb baj, ha felcsúszik, mert akkor elszorítja a madár lábát. Ha másnap megnézed, akkor ezt a problémát is tudod még korrigálni.
A fiókák nem leszedik a gyűrűt, hanem ahogy a fészekben közlekednek hátrafelé a dolgukat elvégezni, egyszerűen le tud csúszni róluk, ha laza a gyűrű.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 13, 16:33 
Sziasztok!

Hallottatok már olyat,hogy leszedték magukról a gyűrüt? Két Gouldon nem látom a gyűrűt,az egyiket megfogtam ,mondom hátha felcsúszott a combjára, de nem , nincs rajta . a kicsi vakarékon rajta van! Bánatos vagyok nagyon! :(

Kata

Hozzászólás 2012 jan. 5, 22:37 
Minden további nélkül hozzászoknak a bolti lágyeleséghez. A fontos azonban az, hogy most nevelnek-e. Ha nevelnek, akkor azt add nekik, amit eddig kaptak. Ha nem, akkor hozzá tudod őket szoktatni máshoz is, de ha éppen nem vedlenek és nem akarod őket éppen most költetni, akkor viszonylag kevés kell nekik max heti egyszer kétszer egy kevés, csak azért, hogy megszokják a lágyeleséget.

Hozzászólás 2012 jan. 5, 21:49 
Sziasztok!Azt kérdezném ,hogy a gouldoknak orlux frutti patee helyettesíti-e a főt tojást? Vagy inkább adjak nekik azt is (főt tojást)? Köszi

Valódi név: BENJÁMIN

Hozzászólás 2012 jan. 2, 20:49 
Sziasztok!!Minden kedves madár barátnak,Boldog Új Esztendőt!!
Lenne egy kérdésem,ha tudtuk válaszolni,nagyon megköszönném.
A zebra pintyekhez,szeretnék berakni,Guold amandinát,megférnek egymás mellett?Vagy rizs pintyet?Köszi a választ:-)

Üdv:Benji

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 98  Következő