Navy írta:
Sziasztok! Mi a véleményetek, együtt tartható-e egy szilvafejű és egy kissándor közös kalitkában? A szilvafejű majdnem 1 éves, és gondoltam, vennék egy egészen fiatal kissándort.
Madaras, itt írok, hátha ezt inkább olvasod, asszem a szilvád mégis hím:) kezd ugyanúgy hülyéskedni mint a másik, koppant és kifehéríti a pupilláját vagy mi.Viszont még egyiken sincs vállfoltnak nyoma sem, pedig az idősebb már 2 éves lesz áprilisban.Talán tavasszal vedlenek majd? A bébi kissándor nem velük lakna, hanem egy másik szilvával.
Szia!
A tőlem való madár is két éves lesz most tavasszal, vagy rosszul emlékszem? A színesedést nem tudom, az egy évvel korábbi tesója nálam van, az 2évesen kezdett el színesedni, de nyár végén, vedlési időszakban. Hogy aztán ez fűtött helyen hogy működik, az más dolog, egyik ismerősömnek fűtött helyen vannak, a tieiddel egy idősek és most kezdenek színesedni, már látszik a nemük.
Én nem nagyon kísérleteznék egy kalitkában együtt tartani kissándort és szilvát, röpdében még esetleg, ha nincs párjuk, de szerintem a kalit kicsi erre.