Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 feb. 11, 17:19 
Ez egy hím. Ne aggódj ha nem jönnek ki még. Majd összehaverkodnak.

Hozzászólás 2012 feb. 11, 16:31 
Sziasztok!Szeretném a segítségeteket kérni kaptam egy papagájt amire a gazdája azt mondta,hogy fiú.Vettem hozzá egy lányt de nem igazán akarnak barátkozni.Szeretném ha segítenétek megállapítani,hogy tényleg fiú-e vagy két lány lett a kalitkában.Köszi
Kép

Kép[/url]

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 feb. 6, 15:25 
Klári, szép a kisasszony :) Sok boldogságot nekik és persze nektek pedig nagy örömet hozzájuk. Biztos nemsokára lesznek kis királyfik is :D

Valódi név: Klári

Hozzászólás 2012 feb. 5, 20:53 
Bemutatom Nektek Luca Királykisasszonyt, Pötyi Királyfi menyasszonyát... :lol:
Kép

Hozzászólás 2012 feb. 4, 5:59 
Idézet:
szerintem is valamilyen hiányuk van. Mit adsz nekik a magkeveréken kívül?

Köszönöm a válaszokat!
A magkeveréken kívül szoktam a vizükbe kondicseppet tenni+kapnak naponta reszelt almát összekeverve lágyeleséggel és répát, bár utóbbit ritkábban mert csak fintorogtak rá, ahogy a főtt tojásra is.Tyúkhúrt is adok nekik 1-2 naponta,azt imádják:) Megpróbálok majd hétfőn Kondifix-Minerált szerezni, hátha jót tesz nekik:)

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 feb. 3, 18:02 
BrigiVac írta:
A kalitka alján van nekik reszelt almás lágyeleség, azt már csipegetik, a fürtös kölessel is próbálkoznak. Csak nekem még mindig olyan kopasznak tűnnek..

Alma helyett inkább reszelt répát keverj a lágyeleségbe.
Sajnos a nimfáknál gyakran előfordul, hogy megtépik a fiókákat. Többnyire a tojók szokták ezt tenni. Akármi a kiváltó ok (általában valaminek a hiánya, pl. foszforhiány) egy idő után szokássá is válhat, és ebben az esetben jobb kivonni őt a tenyésztésből.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 feb. 3, 17:45 
BrigiVac írta:
Próbálok egy mai képet feltölteni, de ha esetleg nem sikerül kikelésük óta képek:
http://indafoto.hu/ejfeli/kismadaraink/page/1
Csatolmány:
Kep 001.jpg

.

Szia Brigi!
A képeken látszik, hogy a kicsikről már egész kis koruk óta eszik a szülők a tollat, úgyhogy ez nem a leválasztáskori tolltépés, amikor önállóságra akarják nevelni a kicsiket, szerintem is valamilyen hiányuk van. Mit adsz nekik a magkeveréken kívül?

Valódi név: Viktor

Hozzászólás 2012 feb. 3, 16:42 
BrigiVac írta:
Szerintem jól tetted a szétválasztást. Ha a kicsik önállóak lesznek, újra összeteheted a szülőket.
4-5 napja kirepült madaraktól én azért többet várnék.... nem tudnál esetleg feltenni fényképeket róluk?[/quote]

Próbálok egy mai képet feltölteni, de ha esetleg nem sikerül kikelésük óta képek:
Csatolmány:
Kep 001.jpg

Ugyan így néztek ki nálam is a kicsik..... de majd helyrejönnek csak idő kell nekik.

Hozzászólás 2012 feb. 3, 16:35 
Idézet:
Szerintem jól tetted a szétválasztást. Ha a kicsik önállóak lesznek, újra összeteheted a szülőket.
4-5 napja kirepült madaraktól én azért többet várnék.... nem tudnál esetleg feltenni fényképeket róluk?

Csatolmány:
Kep 001.jpg
Kep 001.jpg [ 97.95 KiB | Megtekintve 3037 alkalommal. ]

Nagyon izgágák és "kócosak" mióta a hím piszkálta őket. Ő a nagyobbik, nem akart az ujjamon megülni, viszont repült 2 métert és a függönyre tapadt. Tehát tud ő kapaszkodni, csak nem akar:)
A kalitka alján van nekik reszelt almás lágyeleség, azt már csipegetik, a fürtös kölessel is próbálkoznak. Csak nekem még mindig olyan kopasznak tűnnek..

Valódi név: Viktor

Hozzászólás 2012 feb. 3, 16:33 
[quote="BrigiVac"]Sziasztok!

Új vagyok itt, véleményetekre lennék kíváncsi, mivel láttam, hogy itt tapasztaltabb madarasok vannak.

Üdv

Nyáron jártam úgy hogy nekem a nimfa tojóm tépkedte a fiókák tollait én is különválasztottam őket. itt a fórumon mondták hogy vitamin, méghozzá foszfor hiánya volt a tojónak. Vettem nekik Kondifix-Minerált,(azóta is folyamatosan adom nekik) és rákövetkező költéskor már rendesen nevelte a fiókáit és nem tépkedte őket. :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 3, 16:02 
BrigiVac írta:
Szerintetek jó ötlet volt szétválasztani a szülőket?

Másik kérdés: normális, hogy a fiókák még nem tudnak felülni az ülőrudakra, csak alul totyognak, meg se próbálnak felkapaszkodni?

4-5 napja kirepült madaraktól én azért többet várnék.... nem tudnál esetleg feltenni fényképeket róluk?

Hozzászólás 2012 feb. 3, 15:53 
Sziasztok!

Új vagyok itt, véleményetekre lennék kíváncsi, mivel láttam, hogy itt tapasztaltabb madarasok vannak.

A tojásokból dec. 26-án bújtak ki a kis nimfáink.A szülők első fészekalja, ám rendesen gondozzák őket.4-5 napja hagyták el az odút, a szárnyuk és a farkuk nagyon szépen nő, viszont a testükön még csak pihék vannak.
A hím is eteti a kicsiket, azonban 2 napja azzal szórakozik, hogy a kicsik tollait tépdesi, néhol véresek lettek.
Az odút tegnap levettem, mert mentek volna vissza a szülők,de egyelőre nem akarok több kicsit.Ma megint tépte a kicsiket a hím, ezért külön kalitkába tettem őt, félek, hogy agyonveri/tépi a kicsiket.Egész nap felelgetnek a tojóval egymásnak, de a tojó a két kicsit rendesen eteti továbbra is.
Szerintetek jó ötlet volt szétválasztani a szülőket? Csak ideiglenes megoldásnak szántam, ha a fiókák pár hét múlva önállóak lesznek, visszateszem a párjához, a kicsiket pedig majd külön a szülőktől.
Másik kérdés: normális, hogy a fiókák még nem tudnak felülni az ülőrudakra, csak alul totyognak, meg se próbálnak felkapaszkodni?

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 feb. 2, 16:43 
Betty írta:
Klári, ha fütyül, akkor biztos, hogy legény Pötyi :D Csak sikerül szerezned egy arát mellé? De jó, majd hozzad a fotót az esküvőről :mrgreen:

Egy ara kicsit nagy lenne hozzá :P (csak vicceltem értem én )

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 feb. 2, 13:51 
Klári, ha fütyül, akkor biztos, hogy legény Pötyi :D Csak sikerül szerezned egy arát mellé? De jó, majd hozzad a fotót az esküvőről :mrgreen:

Hozzászólás 2012 feb. 2, 9:23 
Köszönöm, bíztam a megerősítésben. Igen, énekel, beszélget és fütyül. Szombaton megkapja a menyasszonyt :D

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2012 feb. 1, 22:49 
Nagyon fiúsnak néz ki :wink:

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 1, 22:20 
Mivel tarka, képről a nemét elég nehéz megmondani...
Ha énekel hím, ha nem, tojó. :)

Hozzászólás 2012 feb. 1, 13:02 
Sziasztok. Kérném szépen a segítségeteket. Nekem meggyőződésem, hogy Pötyike fiú, meg tudnátok ebben erősíteni? Még nem késő, mert most veszünk neki párt, és ugye nem mindegy, hogy Lucát, vagy Lajost... :D Köszönöm előre is.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2012 jan. 27, 17:38 
adam92 írta:
Csak nem mindegy, hogy csiripel vagy énekel esetleg.

Igen, jó lenne tudni, hogy mit értesz csiripelés alatt! Mert ha csak a kiabálást, akkor azt egyaránt hallatják a hímek és a tojók is. Viszont, ha hallasz "dallamszerű" egymás után ismétlődő hangokat, na az lenne az a bizonyos ének. Minden hím (((kicsit))) másképp énekel.

Egyébként a lutinót hímnek mondanám a tarka meg TALÁN tojó. DE ha 2010-es madarak, akkor az ének alapján ezt már el lehet dönteni!!!

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 jan. 26, 22:27 
Csak nem mindegy, hogy csiripel vagy énekel esetleg.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 232  Következő