VladTepes írta:
Köszi Warhawk a videót. (hogy a fenébe találtad? csak most, 4.-én töltötték fel). A film zseniális. Pontosabban a benne levő tudásanyag, amit a török öregek egymást túllicitálva osztanak meg. Olyan pontossággal ismerik, elemzik a stigók énekét, amin csak ámulni tudok.
Nem véletlen, hogy feltettem fel ezt a filmet. Egy kisebb könyv tananyagát lehetne belőle megírni. Ha megvan a felirat neked TXT-ben, akkor le kéne tisztességesen fordítani és hozzá lehetne szinkronizálni a filmhez. Vagy akár egy összefoglalót is lehetne írni róla.
VladTepes írta:
Jó lenne, ha egyszer minálunk is lehetne egyszer az életben még kanári ének verseny, olyan mint a Törököknél (vagy Spanyoloknál, stb).
Nekem leginkább az tetszik benne, hogy halál nyugisan elárulják a fogásokat. Nem féltik a tudást, hanem megosztják. Én a törököket annyira nem ismerem, de pl Görögországban beszéltem két szót egy ottani madarásszal, és utána puskával sem lehetett volna leállítani úgy ömlött belőle az információ (és a büszkeség az állománya miatt). Sajna mindezt görgög-angol keverékben így nem állítom, hogy mindent értettem volna belőle.

Ami számomra fájóbb, hogy náluk ez tradíció. A kultúrájuk része. Bár nem ilyen mértékben, de nálunk is megvolt ez. Aztán tudatosan kitörölték belőle.

Diamand írta:
Warhawk köszi a filmet! Nekem még nem volt időm végig nézni, de jól fog most esni, rám fér egy kis agy kikapcsolás...

Kikapcsolódásnak sem rossz, főleg a végén az énekverseny.

Máthé József írta:
... egy érdekes dolgot észre vettem. Mégpedig 1.17.25-nél az ember mögött az a fal nagyon érdekesen van rakva

:):)
Helyi mesteremberek specialitása