Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 33  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 feb. 7, 23:21 
De, ezt mondanám, épp mert ezek mellett az összegek mellett már nem oszt, nem szoroz. Legalábbis nekem megérne ennyit a nyugalmam.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 7, 23:18 
Istvám írta:
Nem ezt mondanád ha 120 ezret + kalitka + benzint is számolnád. :D

Ez azért vicces volt... Te társat vettél, s hidd el, amit tőle kapsz, többet ér, mint amennyiért megvetted...

Zorkával értek egyet, ha már valami nálam van, az legyen tisztán az enyém, s ne legyen körülötte semmi gáz...

Valódi név: Fehér István

Hozzászólás 2012 feb. 7, 22:44 
Nem ezt mondanád ha 120 ezret + kalitka + benzint is számolnád. :D

Hozzászólás 2012 feb. 7, 22:00 
Én megmondanám neki, hogy inkább odaadom azt az 5 ropit, és jelentse le a madarat, mielőbb.

Hozzászólás 2012 feb. 7, 21:39 
Ezt én sem értem, de még amikor elmentünk érte 5 ezret elengedett a madár árából, mert 50 kilométerre lakom és a benzinkőltség miatt. Tényleg adott egy csomó tápszert, meg rendes volt. Lehet, hogy ő így csinálja ezt a jelentősdit.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 7, 21:21 
Nem kell erőszakosnak lenni. Szerintem le fogja jelenteni. Mások is úgy csinálják (na jó, nem mindenki), hogy egyszerre több madarat jelent le. Neki meg elég sok van tuti be tudja "suvasztani" valahova. De akkor sem értem mi szüksége van erre, mert nem ez a tétel a fióka árában...

Hozzászólás 2012 feb. 7, 21:16 
Jó gondolom őt sem kell félteni, de mit tudnék csinálni? Erőszakoskodjak? Olyan rendes volt adott egy csomó tápot meg vitaminokat mindennap felhív, hogy mi van a madárkával. Nem tudom... Tényleg elég kínos lenne hívogatni, hogy na mi lesz papírral.. Én nem tudtam, hogy ilyen fontos ez a papír és a tudatlanságomon spórolt kicsit.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 feb. 7, 21:14 
Én sem vagyok gazdag de a fiókák bevizsgálása 5000 Ft-ba került, de végül is mindegy mert ezt az ember belekalkulálja az eladási árba.Én ettől jóval olcsóbb madarakat árulok, nem hiszem el, hogy neki nem fért volna bele egy 100.e. Ft feletti madár árába.Főleg úgy, hogy szegről-végről Te fizeted meg a végén.
Szóval az a baj, hogy amikor az ember veszi a madarat, olyan kínos követelőzni azután, ami úgy is járna neked.
Ráadásul még kötelező is lenne neki adni....

A gondolkodásmódot még mindig elég nehéz megreformálni hazánkban.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 feb. 7, 20:59 
István, egyáltalán nem rád haragszom, hisz itt csakis segítő szándékkal írtunk neked...viszont én akkor sem hagynám ezt tavaszig húzódni. Mi van ha nem lesz nemes szaporulata majd csak júniusban? Akkor majd vársz őszig? A nemesek két fiókát nevelnek egy költésnél maximum. Ha a következő fészekalj egyik fiókájának kapod majd meg a papírját, akkor megint lesz egy emberke aki nem kap papírt. Vele mi lesz? Illetve mi van a többiekkel akik szintén nem kaptak tenyésztői bizonylatot?Szégyelje magát de nagyon!

Ellenőrzéskor pontosan úgy jöttek ahogy írtad....megjelentek a semmiből. Én regisztrálva vagyok a nyilvántartásba így tudják a címem. Ki lehet nevetni, de előtte nem hívtak fel, csak megjelentek a ház előtt. Készítettek egy jegyzőkönyvet amiben leírták, hogy milyen madarakat tartok, milyen röpdékben helyeztem el őket, megfelelően el vannak-e látva stb. Van olyan tenyésztő akit pl. 40 éve senki sem ellenőrzött, de elég egy ellenőrzés és vakarózhat az illető, na meg járhat az állatkertbe nézegetni a madarait.

Jajj nehogy sajnáljuk már a tenyésztőt. Ha madaranként kellene fizetni az 5700 ft-ot nem lenne mit ennie? Ugye ezt nem gondoltad komolyan?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 7, 20:49 
Istvám írta:
A tenyésztőt abban a részben megértem, hogy jó 5700 forint nem sok, de gondoljunk csak bele nyugdíjas nem 150 ezer a nyugdíja. Ha madaranként fizetné akkor enni sem lenne pénze.

130.000 Ft-os madár árába bőven beleférne még az az 5700 Ft is akár. Mint ahogy belefér a többi becsületes tenyésztőnek akik maguktól adják ezt a papírt. Ezt az érvet te sem gondolhattad komolyan!

Istvám írta:
Én tudok várni tavaszig. A segítséget nagyon köszönöm, mert tényleg rengeteget segítetek.

Semmi gond azzal, hogy várni kell rá, de ha nem kéred nem kaptad volna meg. És ez itt a baj. Amúgy szerintem olvasd vissza a többi hozzászólást is (ne csak a legfelsőt), mert azért itt elég sok érv elhangzott, nem csak Bettyé.

Istvám írta:
Nem rám kell haragudni, mert ezeket nem én mondtam hanem a tenyésztő.

Senki sem rád haragszik, mert te ez ügyben vétlen vagy. De ez a hozzáállás meglehetősen rossz fényt vet a többi (ismétlem tisztességes) tenyésztőre akik kérés és litánia nélkül is adják azt a papírt amit a törvény előír. Ez nem hit kérdése, ez jogszabály.

Hozzászólás 2012 feb. 7, 20:34 
És hogy ellenőriztek? Csak hirtelen megjelentek a semmiből? Ha ti nem árultok el senkinek akkor gondolom nem jelennek meg mondván, hogy látnoki képességeik vannak és tudjuk, hogy önnek egy Nemes papagája van kérjük a papírt. :D Nem regisztrálták sehol, hogy én vásároltam egy ilyen fajta madarat. A tenyésztőt abban a részben megértem, hogy jó 5700 forint nem sok, de gondoljunk csak bele nyugdíjas nem 150 ezer a nyugdíja. Ha madaranként fizetné akkor enni sem lenne pénze. Én tudok várni tavaszig. A segítséget nagyon köszönöm, mert tényleg rengeteget segítetek. Nem rám kell haragudni, mert ezeket nem én mondtam hanem a tenyésztő.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 feb. 7, 20:21 
Istvám írta:
Mondta, hogy senki nem utazik arra, hogy milyen papírjai vannak a madárnak. Az állatorvos sem kéri. A kutyát sem érdekli.

Erre a senki nem utazik arra, hogy milyen papírjai vannak a madárnak, csak annyit mondanék, hogy engem történetesen már kétszer is ellenőriztek!!!! Mindkét alkalommal rendben találtak mindent. István, te tudsz tavaszig nyugodtan aludni?

Istvám írta:
Ja és, hogy ne adjak az interneten írt megjegyzésekre ezzel kapcsolatban, mert sokan azt sem tudják, hogy mi ez a papír csak annyit, hogy KELL....

Döntsd el, hogy kinek a szavára adsz. Itt csak segíteni akarunk neked és a hasonló helyzetben lévő gazdiknak, ugyanis sajnos sokan vannak akiknek fogalmuk sincs, hogy milyen kötelezettségük van egy ilyen madár tartásánál.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 7, 20:09 
Így igaz. Vagy (ne adj' isten) elrepül a madár. A tulajdonosnak van bizonylata, a minisztériumnak van adatbázisa. Mondjuk megtalálják. Ha picit is értenek hozzá, akkor csak a bizonylat ellenében adják ki (elvégre azzal tudod igazolni, hogy a tiéd). De tovább megyek. Esetleg megkérdezik a minisztériumot, hogy az ilyen és ilyen gyűrűszámmal rendelkező madár kinek a nevén van bejelentve. Nem lesz senkinek (a tenyésztőt ugyan be tudják azonosítani, de viszont nincs lejelentve a madár). Hiába is vetted meg és hiába is találták meg - te azt vissza már nem kapod.

Nem sci-fi ez a történet, egy jákóval fordult elő nemrég, hogy a gyűrű alapján visszakeresték a tulajt és az így vissza kapta az elveszett madarát.

Igazából azt a kicsinyes hozzáállást nem értem (mert ha egyszerre lejelent 4-5-6 madarat, akkor az már madaranként csak alig 1000 ft), hogy miért ezzel akarnak "spórolni". És miért próbálja valaki utána az ő mulasztását elbagatellizálni és mások hülyeségeként feltüntetni... :evil:

Hozzászólás 2012 feb. 7, 19:25 
Istvám írta:
A kutyát sem érdekli. Végülis ezt logikusan átgondolva nem megyek be az illetékes hatósági szervekhez és kezdem el magyarázni, hogy nekem ilyen madaram van és nincs hozzá papír MÉG. Ja és, hogy ne adjak az interneten írt megjegyzésekre ezzel kapcsolatban, mert sokan azt sem tudják, hogy mi ez a papír csak annyit, hogy KELL..

Bocs, hogy beledumálok, sajnos elég egy jóindulató szomszéd, hogy elkezdjenek érdeklődni. Persze ez extrém, de előfordulhat.
Amúgy a tenyésztőbe én is belefutottam, a gyerekeim találtak a neten egy hirdetést, fotóval, amin egy nemes fiú egy napraforgómaggal (csak az volt benne) teli tál előtt kuksol. Most a név alapján rákerestem a tenyésztőre, és bingó, stimmelt a telefonszám...

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 7, 18:41 
Istvám írta:
Fészkaljonként 5700 forint. Az mindegy, hogy egy darab vagy 10 van neki akkor is ennyi.

Igen, ez így van (lentebb írtam is). Ezt nem tudta kikalkulálni a madarad árából. :(

Istvám írta:
Ja és, hogy ne adjak az interneten írt megjegyzésekre ezzel kapcsolatban, mert sokan azt sem tudják, hogy mi ez a papír csak annyit, hogy KELL...

Erre mit mondjak? Pont az a lényeg, hogy KELL az a papír. Nem opcionális. Minősíti azt aki ilyent állít miközben egy olyan papírt nem ad ki amit törvény előírta kötelessége lenne. Persze őt ez nem érdekli (kivéve, hogy ez 5700 Ft kiadás a számára). Ha büntetnek, akkor nem őt fogják, hanem téged. És nehogy azt hidd, hogy ebből nem lehetne gondod. Persze az érem másik oldala, hogy ha nem tudják, hogy van madarad, akkor bizony nem fogják ellenőrizni sem. Ugyanakkor arra nem lehet építeni, hogy senki soha nem fogja kérni tőled a papírt. Ki tudja mit hoz a jövő. Ha pár év múlva meg esetleg szigorítanak, akkor nehéz lesz legalizálnod egy több éves madarat - utólag.

Azt kell mondjam hatalmasat csalódtam abban a tenyésztőben. Szakmailag ott van, de ez a hozzáállás elég tisztességtelennek nevezhető... :evil:

Hozzászólás 2012 feb. 7, 18:17 
Beszéltem vele. Azt mondta, hogy tavasszal mikor lesz neki több fióka beregisztrálja a madarat. Fészkaljonként 5700 forint. Az mindegy, hogy egy darab vagy 10 van neki akkor is ennyi. Ezért ő tavasszal tudja majd küldeni a papírt. Mondta, hogy senki nem utazik arra, hogy milyen papírjai vannak a madárnak. Az állatorvos sem kéri. A kutyát sem érdekli. Végülis ezt logikusan átgondolva nem megyek be az illetékes hatósági szervekhez és kezdem el magyarázni, hogy nekem ilyen madaram van és nincs hozzá papír MÉG. Ja és, hogy ne adjak az interneten írt megjegyzésekre ezzel kapcsolatban, mert sokan azt sem tudják, hogy mi ez a papír csak annyit, hogy KELL....

Tehát tavasszal ha minden igaz.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 6, 22:54 
Istvám írta:
Utána néztem ennek a tenyésztőnek. Nagyon komoly szakmai tekintély.

Viszont ha "lebuksz" a madaraddal, akkor téged hurcolnak meg és neked lesz belőle bajod.

Hozzászólás 2012 feb. 6, 22:27 
Utána néztem ennek a tenyésztőnek. Nagyon komoly szakmai tekintély.

Megjelent róla egy cikk a szabad földben, valamint a Duna tévé is meg interjuholta.

Itt látható róla egy videó az elején kb 10 percig ő beszél a madarakról nézzétek meg.

http://kereso.nava.hu/document/play/id/1067904/seek/41275

Elég lassan tőlti be a videót, de megéri megnézni. Szóval tőle származik a kis nemesünk.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 6, 22:24 
Istvám írta:
Igen, van rajta gyűrű. Majd holnap felhívom és megkérem remélem adni fog.

Ha a gyűrű rajta van akkor nincs baj. Valószínűleg ha kérsz, akkor ad majd papírt. Gondolom a szaporulat bejelentést akarta megspórolni (fészekaljanként kell fizetnie). Viszont ha bármi okból kifolyólag kiderül, hogy nincs neked ilyen papírod, akkor téged büntetnek meg, a madarat meg elkobozzák.

Hozzászólás 2012 feb. 6, 22:09 
Igen, van rajta gyűrű. Majd holnap felhívom és megkérem remélem adni fog.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Istvám 2012 feb. 6, 22:27-kor.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 33  Következő