Akiknél hasonló eset adódott ott szinte minden madár kazánházban, pincében, túl száraz levegőjű helyiségben telel. Én az enyémeket (kivéve ezeket akik hazajöttek a szobába) nem hagyom télen költeni. Majd ha tavasszal mennek a nyári helyükre, akkor nem lesznek ilyen gondok. A nimfáim nyáron gyönyörűen költöttek, most meg az összes tojásuk (7db) befulladt. Ugyanígy jártam a kecske papagájjal is aki kétszer is nevelt fiókát a nyáron, most az ő tojása is befuladt. Ugyanúgy kapnak enni. Minden nap alma, répa, saláta, fürtös köles, lágykaja, tehát a táplálékra nem lehet fogni. Fürdési lehetősége minden madaramnak van, ettől függetlenül virágfújóval szoktam őket hetente 3x permetezni. Ugyanabban a röptetőben vannak mint nyáron is, így a helyük sem kisebb. Akárki akármit is mond, biztos, hogy a levegő nem jó. Szellőztetek is náluk elég sűrűn, de a fa tüzelésnek köszönhetően nem jó a levegő a helyiségben.
Neked tavasztól milyen helyen vannak? Szabadban? Ha ez az első költésük akkor szerintem tavasszal sikeresebbek lesznek. Ha elveszed tőlük a tojást, a tojó újból le fog tojni és ugyanígy be fognak fulladni a kicsik a tojásban (nagy valószínűséggel).
Vedd el az odút tőlük szerintem........fórumozók, ti mit mondtok?