Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 feb. 14, 11:00 
csibaat írta:
Kérdés, hány darab picurt képes felnevelni egy kissanyi pár gond nélkul? Egyszeri koltésnél természetesen. Hogy értheto legyen ez a kissé gyengeelméjunek tuno kérdés, 6 fias tojin gubbaszt a tojó és mivel ekkora mennyiségu utódot nem szoktam meg toluk, félek, hogy ok sem :roll:

Hali!
Szerintem meg oldják kicsit több lágykaját kell gyártani,sürűbben adni nekik.Esetleg lassabban fejlődnek,esetleg besegítesz a nevelésbe :mrgreen:

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2012 feb. 14, 10:54 
conure írta:
csibaat írta:
Kérdés, hány darab picurt képes felnevelni egy kissanyi pár gond nélkul? Egyszeri koltésnél természetesen. Hogy értheto legyen ez a kissé gyengeelméjunek tuno kérdés, 6 fias tojin gubbaszt a tojó és mivel ekkora mennyiségu utódot nem szoktam meg toluk, félek, hogy ok sem :roll:

Ez a pártól és attól függ, bírod e tömni őket napjában többször, változatos, jó mínőségű kajával. Még a nagysándorok is képesek felnevelni hatot, legalábbis én ismerek 1-2 ilyen párt, ahol rendszeresen 5-6 fióka van, és felnevelik.
Ha egy jól nevelő párról van szó, akkor valószínű sikerülni fog. (persze ahhoz ki is kell kelni mindnek)

Eddig jól neveltek, természetesen a kelés nem tolem fugg :mrgreen: egyébként koszonom.

Hozzászólás 2012 feb. 14, 10:51 
csibaat írta:

Ez a pártól és attól függ, bírod e tömni őket napjában többször, változatos, jó mínőségű kajával. Még a nagysándorok is képesek felnevelni hatot, legalábbis én ismerek 1-2 ilyen párt, ahol rendszeresen 5-6 fióka van, és felnevelik.
Ha egy jól nevelő párról van szó, akkor valószínű sikerülni fog. (persze ahhoz ki is kell kelni mindnek)

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2012 feb. 14, 0:01 

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 feb. 13, 23:09 
Ivarérettet vegyél mellé. Előszőr mindenképpen külön raknám, márcsak a karantén miatt is.

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2012 feb. 13, 23:05 
Köszönöm a segítségeteket,majd akkor gyakorlok!:)

Másik kérdésem,hogy amit vásároltam tojó,az papiron 3,5 éves és azért lett eladva mert a hím elpusztult mellőle.
Ha vásárolok mellé egy hímet,milyet javasolnátok,hogy vegyek,úgyértve,hogy ivarérett legyen vagy sem?A másik pedig,hogy egyenlőre majd tartsam külön őket,hogy had szokják egymást?

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 feb. 13, 15:39 
Csak arra kell ügyelni, hogy a két kéz egyszerre végezze a dolgát, mert ha visszahajol a madár akkor, hangos ÁÁááá-zás lesz a vége.Ami tapasztalatszerzésre jó, de fájdalmas.

Mivel én kesztyű fan vagyok a nagysanyiknál 3 bőrkesztyűt vettem fel, aztán ott már nincs gond.Volt amikor hagytam hogy megfogja az előretartott ujjamat és akkor a másikkal már meg tudtam fogni a hátánál.

De tudom, hogy jobb szeretitek a szabadkezes megfogást. :)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2012 feb. 13, 14:36 
Én úgy szoktam megfogni, hogy az egyik kezemmel a madár hátát fogom meg, így a szárnyait is lefogom. A másik kezemmel pedig a fejét fogom meg hátulról úgy, hogy a hüvelyk és a középső újaimmal a csőre tövét fogom. Így nem tud megcsípni, és a nyakát se tudja tekergetni. Remélem érted, hogy hogyan gondolom :)

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2012 feb. 13, 14:17 
Sziasztok!

Ti hogyan fogjátok meg a madaraitokat,hogy ne csípjen óriásiakat vagy mivel?
Vettem egy Kissánodor ivarérett tojót,mert elpusztult a párja és annyira huncut,hogy mindig azt lesi,hogyan lehet kibontani az ajtót,így már 2-szer is vissza kellett tennem,de iszonyat nagy erő van a csőrében.
Van erre valamilyen megoldás,,vagy olyan kesztyű vagy valmai hasonló,amiben nem érezné az ember,hogy a madara milyen nagy erővel csíp?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Valódi név: M.Béla

Hozzászólás 2012 feb. 12, 19:45 
Sziasztok!

Köszönöm a véleményeket.Megpróbálok minél hamarabb keresni egy szép nagy ivarérett tojót amit a szülők neveltek.Próbálok addig is sokat foglalkozni a hímmel.Sokat kiabál a közvetlen mellette lévő volierben van egy pár galléros papagáj a hím szelíd és egymással fütyörésznek, kommunikálnak nem unatkozik.Gritt és szépia minden papagájom előtt van egész évben.Nem használtam semmilyen kalciumos folyadékot.Jó pár éve foglalkozom papagájokkal és még ilyen tojás problémám soha nem volt.Nem tudtam elképzelni pont a Nagy Sándoromat fogom el veszíteni.

Üdvözlettel:Béci

Hozzászólás 2012 feb. 11, 11:53 
Szervusz Bela!

Először is azt ajánlom,hogy tedd fel a kérdésedet más oldalra is itt az IDRE-n gyorsabban kapsz választ.Madaras 86-tól szerintem pü-ben is kérdezhetsz,nagy a gyakorlata és segítőkész.
Egyébként az a véleményem,hogy minél előbb vegyél hozzá párt,de semmiképpen ne tedd be,csak szokják egymást és ne legyen a hímed egyedül.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 11, 11:45 
Szerintem ez mehet a sándorpapagájos topikba majd később... :)

Vegyél neki párt, de ne azonnal tedd össze őket. Pontosan azért, mert most még a régi párját keresi, simán megtépné az újat. És igen, mindenképpen ivarérett szülők által nevelt madarat vegyél.

A tojáselakadást mi okozhatta? Volt előttük gritt? Esetleg használtál valami erősebb (folyadék alapú) kalciumos kiegészítőt?

Valódi név: M.Béla

Hozzászólás 2012 feb. 11, 11:41 
Sziasztok!! Szeretnék véleményeket kérni!Tegnap sajnos elhalálozott a nagy Sándor tojóm.A második tojását nem bírta megtojni.Amit lehetett mindent próbáltunk.3éves igen jól harmonizáló pár voltak.kézzel neveltem őket de már nem kéz szelídek.A hímtől félek nehogy be stresszeljen ,megtépje magát esetleg elpusztuljon.mindenhol keresi párját kiabál neki szaladgál az odúba.A kérdésem az keressek hozzá minél előbb új tojót vagy egyenlőre várjak?Hallottam mástól kínával járt így vitt új tojót és megtépte a hím.Úgy gondolom ha veszek párt 2-3 éves szülő által nevelt tojót keresek.Várom a véleményeket előre is köszönöm! Üdvözlettel:Béci!!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 4, 19:30 
Menjünk át ezzel a "kötetlen beszélgetések" topikba? Az úgyis kong az ürességtől.... :D

(Olvassátok el a Wikipédiás linkemet, abban leírják, hogy mennyire furán működik ez a dolog).

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 feb. 4, 19:20 
OFF Azért, mert a meleg víz csak bizonyos tényezők jelenlétében fagy meg előbb, mint a hideg víz. Alapjáraton a hidegvíz fagy meg előbb. Például ha majd jó hideg lesz próbáljátok meg hogy forró vízzel kimentek és széjjel fröcskölitek, ha minden klappol akkor eléggé hamar porhó lesz az egész. OFF

Hozzászólás 2012 feb. 4, 18:48 
Én is kipróbáltam és nálunk is hamarabb fagyott mg a hideg víz. Valamit akkor rosszul csinálunk :D

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 4, 18:32 
Köszi Márkó!

Hozzászólás 2012 feb. 4, 15:27 
A belső : 1m(SZ) X 1m(H) X 2m (M)
A Külső : 1m (SZ) X 1,5 m (H) X 2m (M)

Nagy Tamás írta:
márkó írta:
Köszi Tamás !
Az első két röpdén 16X16X1,2 mm-es van a másik kettőn pedig 19X19X1,5 mm-es !!

Nagy Tamás írta:
Sziasztok!

Nálam is körbe fóliázott röpdében vannak (il egyik oldal tégla fal, egy másik pedig üveg fal).

Reménykedem benne, hogy nem fagy le a lábuk/körmük.

Márkó grat a sanyikhoz meg a röpdéhez is!!!

A sanyiknál milyen drótot használtál?

Értem.

Mekkorák a fakkok?

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 feb. 3, 17:39 
tasi írta:
Én eddig is langyos vizet adtam nekik, ezután is azt fogok.
Magamból indulok ki, nekem jól tud esni hidegben a meleg ital. :mrgreen:

Dettó! :D

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2012 feb. 3, 14:31 
Kipróbáltam, nálunk nem érvényesülnek a fizika törvényei... :?
Két egyforma edényben kitettem ugyanannyi vizet a teraszra (meleget-hideget).
A hideg kb 10 perc után elkezdett hártyásodni, a meleg nem...

Én eddig is langyos vizet adtam nekik, ezután is azt fogok.
Magamból indulok ki, nekem jól tud esni hidegben a meleg ital. :mrgreen:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 71  Következő