Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 márc. 2, 1:19 
Figyi csak! :) Nekem semmi üzleti érdekem nincs a dologban, ezt előre leszögezem! :D
Mi lenne, ha megnéznél élőben is madarakat, és utána döntenél? Nem akarok okoskodni, csak megírom amit gondolok. A Monori börze egy élmény, ennyi állatkát egy helyen nem igen lehet látni. Remélhetőleg jó idő lesz és sok madarász lesz kint, mint mindig. Rengetegféle papagájt fogsz tudni megnézegetni. Elidőzhetsz a kalitkák előtt, a hullámosoknál és a katiknál is. Beszélgethetsz a tenyésztőkkel, tartókkal a személyes tapasztalatukról.
Ami tény, hogy a katalin csendesebb. Tény az is, hogy drágább a beszerzési költsége. Azon felül viszont minden ugyanaz, mint a hullámosnál. Most nem a bolti árakat mondom, hanem a Monoriakat, hullámos 800-1000-1200-1500, a katalin 5000től, de ha nem egyet veszel 9000 vagy 8000 is lehet, börze, piac, alkudás! :D A magokat is Monoron vesszük, a 2 kg-os kiszerelés 400 Ft, kicsit jobban megéri, mint az állatosnál, ahol 1000 Ft közelében van egy 800g-1kg körüli zacskóval. Valami vitamint nem árt venni, akármilyen papesz mellett is döntessz. A fürtös köles is Monoron olcsóbb, 5-600 Ftért kapsz egy hatalmas virágcsokornyit. :D
Amúgy nekem is nagyon tetszenek a hullámosból a sárgák. Nemrég kaptam egy pár hullámost, egy sárga hím és egy szürke tojó. Anyunak is van egy néhány hullámosa, de nem hasonlítható a katalinokkal. Kb annyi közös bennük, hogy hasonló a méretük. :) A katalin mászósabb, nézegetőbb, egyéniségebb, lassabb, megfontoltabb. A hullámosokkal én most kezdek ismerkedni, Monoron tervezek venni 2 párat. Nálunk a nappaliban vannak a madarak. Alap esetben kb napi 1 perc a kaja+vízcsere, ha almát reszelsz nekik, akkor 3 perc, ha kicseréled alattuk a papírt, az így már mindennel együtt max 5 perc. Ezen felül minden időt lehet szánni a szelidítésre. :D
Ha pesti vagy tudok mondani neked olcsó kellékes boltot. :) Jó használt kalitkához szerencse kell, hogy kifogd, de már 5000 táján lehet találni. Esetleg kereshetsz útitársat Pestről valamelyik fórumban.
Na, mára ennyi. :) Ha hullámos, hát az, ha kati hát az, mindenképpen fiatal madarat keress, szerintem egyikükben sem fogsz csalódni! :D

Hozzászólás 2012 márc. 2, 0:08 
Hát szeretnék egy-két kedves egyszerű kis madarat, ami panellakásban is elvan, és nem kell RENGETEG energiát beletenni, de azért rászáll a kezemre, nem foglal túl sok helyet és nem drága.
A hullámosok színe nem tetszik (kivéve a lutino), viszont a Katikról sok jót olvastam.

Viszont ahogy számolom egy sima zöld Kati pár 10 e, egy használt kalitka minimum 12-15 e, és akkor még nem ettek semmit. Ja, és nem lehet Pesten kapni, szóval még utazni is kell érte....
Úgyhogy lehet h most hullámosokkal kezdek és amikor belejövök talán váltok Katikra...

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 feb. 15, 23:36 
SzBSanyi írta:
tasi írta:
Prímák!! :D
Milyen madarak kapják?

Idén az Amazonok és nagysanyik kapják, idővel pedig a Rózsások majd később pedig a Jákók

Jól néznek ki :mrgreen: ,de nem fogják ledarálni a nyárfa elég puha fa?

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2012 feb. 15, 22:53 
tasi írta:
Milyen madarak kapják?

Idén az Amazonok és nagysanyik kapják, idővel pedig a Rózsások majd később pedig a Jákók

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 15, 22:52 
conure írta:
Jól látom, a falhoz simuló részén van a kémlelő?

a kémlelő az etető folyosó felé van :wink:

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2012 feb. 15, 21:25 
Milyen madarak kapják?

Hozzászólás 2012 feb. 15, 21:05 
Jól látom, a falhoz simuló részén van a kémlelő?

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 feb. 15, 20:28 
Béreltél egy harkályt??? :D

Tök jók!

Száradni? Tedd a kandallóba. :mrgreen:

Asszem nyáron én is nekilátok a sorozatgyártásnak.Kicsit irigy lettem a mennyiség láttán. :oops:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 15, 20:20 
Képzeljétek ma megérkeztek a rönkodúk :)
Most még nem rakhatom fel a madaraknak mert még száradni kell nekik 2-3 hétig.

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2012 feb. 15, 19:10 
jojo írta:
Ez ugyan off

budapesti állattkert régen---orangután ketrec.

Wili a hím "szerzett" egy M10 csavart és hozzá egy anyát.Bevette a szájába mindkettőt, --külön volt az anya és a csavar-- és kis idő múlva összecsavarozva kiköpte.Majd megint bekapta, és szétcsavarozta a szájába és ismét kiköpte..olcsó játék.. :)

A kis "nyelvzseni"...! :mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 feb. 15, 13:03 
Ez ugyan off

budapesti állattkert régen---orangután ketrec.

Wili a hím "szerzett" egy M10 csavart és hozzá egy anyát.Bevette a szájába mindkettőt, --külön volt az anya és a csavar-- és kis idő múlva összecsavarozva kiköpte.Majd megint bekapta, és szétcsavarozta a szájába és ismét kiköpte..olcsó játék.. :)

Hozzászólás 2012 feb. 15, 12:05 
:mrgreen:

Nálam a kékhomlokú amazonoknál a hím aki nagy bűvész.
Rozsdamentes fém edényeket használok etetés-itatáshoz.
Nem (csak) a klasszikus kisállatok számára gyártottat, hanem amit a "Teszkóban" lehet venni, amolyan öblösebb tál formát.
Én hegesztettem nekik keretet amibe bele illeszkednek, arra pedig egy felnyitható másikat ami leszorítja az edényeket, hogy a "nagyok" ne dobálják le a földre azokat.
A két keretet egy egyszerű karabínerrel fogatom össze.
A kékhomlokúaknál egy idő után mindig lent volt a karabíner a földön.
Kifigyeltem, hogy a hím, amint feltettem a karabínert odaszállt, és egyetlen gyakorlott mozdulattal lepattintotta és nagyon jól elszórakoztatta magát vele.
Egyszer, keresem a karabínert a földön, nem látom sehol, mire észrevettem, hogy a röpde túlsó felén szépen be volt akasztva a rácsba... :shock: :mrgreen:
Azóta náluk nem zárom össze a két keretet, szerencsére ők nem az az edénydobálós fajta... :D

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 15, 12:05 
A papagájok Houdini reinkarnációi ... :lol:

Hozzászólás 2012 feb. 15, 11:00 
Feledékenység? Vagy talán mégsem?

Az októberi születésű nappapagáj fiataljaim még együtt vannak a szüleikkel, és az odút is bent hagytam nekik télire. Az odú oldalán van egy méretes kémlelő nyílás zsanérosan, bajonettzárasan.
Múltnap látom, hogy az ajtó tárva-nyitva, gondoltam rosszul reteszeltem be, és szépen bezártam. Rá két napra újra nyitva. Mi van? Megint rosszul zártam? Azóta minden nap zárom, másnapra "valakik" meg kinyitják :lol:
Ha egyszer rákapnak a rosszaságra, akkor nincs megállás.

Kép egy hasonló bajonettzárról:
Kép
Nem csak el kell húzni, hanem fel kell emelni a kallantyút középig, de pont addig, mert ha feljebb megy akkor sem lehet, ha lejjebb akkor sem lehet kinyitni. Ráadásul az enyém olyan, hogy először hátra kell egy kicsit nyomni, hogy fel lehessen fordítani, mert van egy kis horony ott, és a képen lévőnél sokkal passzentosabb, precízebb.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 feb. 11, 23:52 
Igen, ők pennantok és ha minden igaz akkor kék tarkának hívják.

Valódi név: Ákos

Hozzászólás 2012 feb. 11, 20:57 
Kanike írta:
Valahol már láttam ezt a fotót,azt hiszem a Pennantnak egy tarka színváltozata.

Én is pennantra tippeltem,de nem láttam még az eredeti színtől ennyire eltérő színváltozatot :D

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2012 feb. 11, 20:54 
Valahol már láttam ezt a fotót,azt hiszem a Pennantnak egy tarka színváltozata.

Valódi név: Ákos

Hozzászólás 2012 feb. 11, 20:38 
Kép

Sziasztok. Megkérdezhetem,hogy ezek milyen papagájok? Van tippem,de nem nagyon értek hozzá.

Hozzászólás 2012 feb. 8, 22:15 
SzBSanyi írta:
Endroo írta:
Sziasztok!
80.000-100.000Ft körül mekkora röpdét lehetne használtan venni vagy csinálni papagájoknak?

:( , attól függ hogy mekkora a tehetséged :wink: itt arra gondolok hogy te személyesen csinálod vagy csináltatod? :mrgreen:

de azért ekkora összegből én saját kezűleg egy hatalmas röpdét tudnék összedobni, itt van egy pár kép az enyémekről, hátha látsz valami ötleteset 8)
http://papagajok.hu/keptar/11/
üdv. Sanyi

Hát apukám kicsit ilyen "ezermester" vele csinálnánk igény esetén még pár ember. :) Leginkább olyan lenne jó amiben bent is tudnak telelni a madarak. Amit küldött linket azon az 1. és 2. képen látható volierben kint is telelnek a madarak?:O Nekem Nimfa papagáj biztos lenne bent meg amin még gondolkozok,hogy milyen faj legyen bent az a : Hullámos,Énekes,Kecske,Katalin,Törpe esetleg Rozella de ez a mérettől függ leginkább :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 8, 21:52 
Endroo írta:
Sziasztok!
80.000-100.000Ft körül mekkora röpdét lehetne használtan venni vagy csinálni papagájoknak?

:( , attól függ hogy mekkora a tehetséged :wink: itt arra gondolok hogy te személyesen csinálod vagy csináltatod? :mrgreen:

de azért ekkora összegből én saját kezűleg egy hatalmas röpdét tudnék összedobni, itt van egy pár kép az enyémekről, hátha látsz valami ötleteset 8)
http://papagajok.hu/keptar/11/
üdv. Sanyi

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 100  Következő