Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 109  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 feb. 20, 15:21 
Szia conure!Hát akkor várok hátha mégiscsak alakul valami mert nagyon jól kotlik a zöld tojó.Ki se jön az oduból mindig a hím eteti.Tojásokat is alig bírtam kiszedni alóla.Így hogy mondod náluk tavaly november óta fentvan az odu mert abban alszanak.Köszi a segítséget!

Hozzászólás 2012 feb. 20, 15:10 
Mokos Richárd írta:
.Ma van az 5. napja hogy letojta az első tojást a tojóm és szépen üli is.Most jelenleg 4 van alatta de egyik se köt.

Azért várd ki a végét. Még nagyon kora az 5 nap, lehet csak később kezdett ülni. Olyan is előfordul, hogy csak az első tojások nem termékenyek.
Ha egyik sem lesz termékeny, akkor sem biztos még a hím hibája, általában a tojók előbb beindulnak, ez olyankor fordul elő gyakrabban, ha állandóan fent van az odú.

Hozzászólás 2012 feb. 20, 14:22 
Nálam is csak gond van sajnos. Levágtam a tojó körmeit, mielőtt nekiállna tojást rakni, mert tavaly nagyon megnőttek neki kotlás alatt. Sajnos az egyik picit vérzett, de tényleg éppencsak.Még egy csepp se jött ki, csak a körme vége picit véres volt.Nem gyanítottam semmi rosszat.De sajnos fáj az a lába, néha rá sem lép, bénázik ahogy mászkál.Nincs neki kívülről láthatóan semmi baja, nem pirosabb vagy dagadtabb az a lábaujja mint a többi.Nem tudom, így tudnak-e rendesen szexelni egyáltalán.Bejárnak az odúba, sőt már tottyosodik a feneke is.
Mit gondoltok, mit tegyek? Adjak vmi antibiotikumot a vizükbe esetleg?

Hozzászólás 2012 feb. 20, 13:50 
Sziasztok!Hát megint csalódnom kell a lutinoXzöld párosomba.Ma van az 5. napja hogy letojta az első tojást a tojóm és szépen üli is.Most jelenleg 4 van alatta de egyik se köt.A vérereket se látom a tojásokba pedig már az elsőbe látni kellene.Nagy valószínűséggel a hímmel(lutinóval) van valami mert a zöld tojóm tavaly költött és nevelt fel fiókákat.Tavaly ősszel amikor próbálkoztak akkor meg elkezdtek kötni a tojások és abból se lett semmi.Első ellenőrzésnél minden rendben volt a másodikat 15 napon tartottam a tojik kiszáradtak.Szóval csak a hímre gyanakszom hogy valami nemstim vele.Tipp? :roll:

Hozzászólás 2012 feb. 17, 18:50 
Az biztos, hogy a rokon tenyésztés, de legfőképp a testvér tenyésztés az nem kívánatos. De azért hozzá kell tenni, hogy a természetben is elég gyakran előfordúl, és mégsem okoz nagy problémát.
Ráadásul a mutációk rögzítésénél elkerülhetetlen.
Komoly problémát akkor okoz, ha kicsi egy bizonyos faj genetikai sokszínűsége, vagy ha már több generáció óta rokoni párosítás folyik.

Egyébként nem sértődőset kellett volna játszani. hanem visszaolvasni, és belátónak lenni.

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 feb. 17, 14:28 
Hát igen, ebben igazad van, mivel nincs kötelező egyedi azonosítás így bármi megeshet. Pl x városi tenyésztő elad y és z városba is fiókát, majd azok kölykeiből veszel pl Monoron mondván, hogy ezek a városok (y és z) többszáz kmre vannak egymástól, aztán jóóól belenyúlsz! :) És nem tudod, mert nem is tudhatod, hogy mi van...? Na hát reménykedünk.
Az viszont még plusz infóként kiderült, hogy egy másik költésben volt szürke testvérük. Most már még kíváncsibban várom a fejleményeket.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 17, 13:51 
Pulipinty írta:
Azt viszont sikerült kiderítenem a tenyésztőtől, hogy a szüleik nem testvérek.

Nem sokkal vagyunk előrébb, mert a nagyszülők, dédszülők szintjén soha az életben ne fogjuk tudni kideríteni, hogy volt-e rokonság. Mindegy, reménykedjünk a legjobbakban, aztán úgyis párcserés támadás lesz :)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 17, 12:32 
Ma reggel elég komolyan esett a hó! :)

Igen, egyelőre 2 tojás van, talán mára jön a 3. lehet, hogy most 2 nap különbséggel érkezik, nem tudom, ez az első, hogy papagájom tojást tojt. A tenyésznaplóba serényen jegyzetelek. :) Úgy tűnt nekem, hogy talán elkezdte a kotlást a tojó, mert az odútető kinyitására nem menekült ki, hanem így "szétterülve hasalt", mondjuk így, és a tojások nem az odú szélében voltak, hanem nem látszódtak, tehát alatta középen valószínűleg. Megsimogattam a buksiját, nem reagált rá semmit. Azért gondolom, hogy belemélyedt a kotlásba, mert ilyenkor a japi tyúkokkal is bármit meg lehet csinálni, ami elől amúgy kitérnének. Azt viszont sikerült kiderítenem a tenyésztőtől, hogy a szüleik nem testvérek.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 16, 22:21 
Oké, szerintem kezdjünk el beszélgetni az időjárásról... :lol:

jut eszembe... kettőnél akkor megálltak a katik (tojásilag)?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 16, 22:02 
Na ez az a szavakon lovaglós-belemagyarázós-kiforgatós-"szerintem azt gondoltad hogy" témakör, amibe én nem vagyok hajlandó belemélyedni.

Hozzászólás 2012 feb. 16, 18:32 
Pulipinty írta:
Ez tényleg valami komoly rendszer, amit összehordtak a holland katik!
Pulipinty írta:
Bármi előfordulhat!

Igaz! Tényleg én olvastam félre. Neked eszedbe sem jutott, hogy ezt a katik építették :wink:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 16, 16:18 
Nem hinném, hogy ilyen fészket építenének, de én nem is írtam ilyesmit.

Hozzászólás 2012 feb. 16, 15:39 
Én igazság szerint kókuszrostnak vagy valami vékonyszálú fűfélének nézem az oduban lévő anyagot.Vékony szálú anyagot nemigen hord a törpepapagáj.
Az 100% hogy nem a katalin hordta ahogy conure is említi.Én azon csodálkozok inkább hogy nemszedte szét.Szerintem valamilyen egzóta csinálta ezt a fészket.Én csak azt nemértem miért kapta ezt az odut.Vagy csak ebbe tojt le.Szóval fogalmam sincs de nem gyakori látvány az biztos.Én nemraknák nekik ilyen fészekanyagot mert nálam tuti szétszednék félórán belül.

Hozzászólás 2012 feb. 16, 15:11 
Szinte minden papagáj takarítja vagy rágcsálja az odú alján lévő forgácsot, fadarabkákat, vagy a te esetedben újságot.
A fészek építés az már egy másik fogalom. Ide is tartozik egy-két papagájfaj, pl. törpe és barát, de a katalin az nem. Igen meglepődnék ha a te katiid is ilyen fészket építenének mind amilyen a képen van. :idea:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 16, 12:37 
Bármi előfordulhat! :) Én csak annyiról tudok beszámolni, hogy amikor nagyon elkezdett (így utólag mindent értek) rájuk jönni a szaporodhatnék, akkoriban kezdték el brutális módon széttépni a papírjaikat. A kalitka alján több rétegben nálam újságpapír van, ami felszívja amit fel kell, kivéve, ha a kalitka oldalára nyomják. :) Általában nagyon ritkán mennek le a talajra, a kiszórt magokért is lusták lemászni. Most napokon át az újságpapír rétegek közé bemászva módszeresen újságpapír forgáccsá változtatták azt. Teljesen kirojtozták, széttépkedték. A belső járatrendszerben voltak naphosszat. Itt találtam meg az első tojást is, szerintem (de nyilván tévedek) Kispapi nem tudta, hogy hová tojta, de simán lehet, hogy az ő ízlése (ösztöne) szerint megépített fészek volt. Amikor megkapták az odút és kialmoltam alóluk minden további nélkül elfoglalták az odút és ott tanyáznak. Egy következő költésnél majd esetleg kipróbálom, hogy teszek be száraz fűszálakat, hogy behordanák-e? Most igen nehéz lenne száraz fűszálakat gyűjteni! :)

Hozzászólás 2012 feb. 16, 12:23 
Szerintem ti most a szemeteknek hisztek.

Szerintem azt egy törpe pár építette nem a katik. Ők csak megkapták a már beépített odút. szvsz.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 16, 11:51 
Szia Ricsi! Ez tényleg valami komoly rendszer, amit összehordtak a holland katik! :D Ez valami kókuszrost féleség lehet, ha jól tippelem? Sajna ilyesmim nincsen.
Most már 1,5 cm vastag egyöntetű régegben van benne az odúban a kuk.cső granulátum. Az ismerősömnek, akitől kaptam, nagyon bevált hullámos papagájoknál ez az aljzat, kevésbé ragad a tollukra, nem hordják ki, mint a forgácsot. Meglátjuk a katiknál hogy válik be? A páratartalmat kell valahogy biztosítani, vagy azt önmaguk megoldják?

Hozzászólás 2012 feb. 16, 11:28 
Sziasztok!Köszönöm hogy szurkoltok kíváncsi leszek én is mit alkotnak majd.
Pulipinty!Én is fenyőforgácsot használok úgy mint Attila.Én kb 2cm vastagon szoktam nekik megteríteni az odu alját.Az szerintem elég nekik.Nemguringatja szét a tojásokat se meg a kicsiket se kaparják el.Én mindenképp ajánlom hogy rakjál az oduba forgácsot mert így én nem hagynám.

Múltkor nézegettem a képeket egy holland honlapon és csodákozva néztem mi van az oduba.Ezt kapd ki:
Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 15, 23:43 
Okés, rendben, készítek egy aprócska vulkáni krátert! :D Most is ugyanott a szélén volt a 2 tojás, nem tudom, lehet, hogy inkább holnap avatkozom be újra, mert mára biztos elegük van már a tapogatózásból meg odúnyitogatásból?

(Ti látjátok az én "Madaraim" menüpontba feltöltött madaraimat, vagy mindenki csak a sajátját láthatja?)

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 feb. 15, 23:27 
Attól is lehet, de ha nincs alattuk elég forgács nem tud kapaszkodni a picúr ettől is lehet.
Ha a tojó nem csinál egy mélyedést a tojiknak akkor az őklőddel nyomkodd meg a fészek anyagot(képezz egy mélyedést az odúban)és oda ted a tojásokat.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 109  Következő