Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 feb. 24, 9:36 
3 véreres 2 üres! :) Ez megnyugtató és örömteli! :) Azt jelenti, hogy van egy hímem és egy tojóm tutira, akik működnek is. :) A többit aztán majd meglátjuk. Az egyik kis tojásnak egy picit túl nagynak láttam a légkamráját, remélem ez semmi rosszat nem jelez?
A képek nem tudom, hogy hogyan jelennek meg ez az első próbálkozásom ezzel a módszerrel.
Csatolmány:
tojas1.jpg
tojas1.jpg [ 75.42 KiB | Megtekintve 3347 alkalommal. ]

Csatolmány:
tojas2.jpg
tojas2.jpg [ 68.56 KiB | Megtekintve 3347 alkalommal. ]

Csatolmány:
tojas3.jpg
tojas3.jpg [ 59.53 KiB | Megtekintve 3347 alkalommal. ]

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 23, 21:10 
Kotlóshang (a tojó a hátsó) és az 5 tojás, a film amit ígértem.

Lámpázni sajnos nem tudok, mert nem hajlandó leszállni a tojásokról. Annyira meg nem akarom megzavarni, hogy lelökdösöm! Talán holnap reggel leszállnak mindketten enni, és akkor! :)

Hozzászólás 2012 feb. 23, 15:57 
Nálam sem ül a tojásokra a hím, csak "aludni" jár be.

Hozzászólás 2012 feb. 23, 15:12 
Soma 09 amit meghagytam szerintem tojó lesz mert elég szűk a szeméremcsontja bár még nemannyira idős.A másik nemtudom milyen nemű volt mert igazából kedvencnek vitték egy másik madár mellé hogy ne legyen egyedül.Saját madaruknak akartak egy társat.Igazából tenyésztési szándékuk nemvolt.
Bízom benne hogy az én creminóm ami tőled való is örökölte anyuci jó tulajdonságát.

Pulipinty:Nálam a hímek nem kotlanak csak a tojó etetésében vesznek részt.Nálam a zöld hímet költési időben még az oduba se láttam.A tojó mindig kidugta a fejét az oduból és a hím megetette.A lutino is csak nagy ritkán jár be.
Egyedül este ülnek be a hímek a tojók mellé.Másnál nemtudom mi a helyzet -e téren.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 23, 14:56 
Szia Soma, akkor ez egy nagyon megbízható páros! :)

Ricsi: én ma este próbálok lámpázni, kíváncsi vagyok, hogy mit fogok látni.

Kérdés: a hím katalinok is szoktak ülni a tojásokon? Félek, nehogy 2 tojó legyen...

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 23, 14:56 
Szia Soma, akkor ez egy nagyon megbízható páros! :)

Ricsi: én ma este próbálok lámpázni, kíváncsi vagyok, hogy mit fogok látni.

Kérdés: a hím katalinok is szoktak ülni a tojásokon? Félek, nehogy 2 tojó legyen...

Hozzászólás 2012 feb. 23, 13:57 
Mokos Richárd írta:
Soma 09 neked meg szurkolok.Nagy szépek lettek a creminók amiket hoztál.Igaz már csak az egyik van meg mert a másikat eladtam.
Köszi. Hímek lettek vagy tojók?
Remélem nálad is a következő sikeres lesz!

Hozzászólás 2012 feb. 23, 13:42 
Sziasztok!Nálam azóta sincs semmi változás.Annyi hogy lett egy 5. tojás de egyik tojás se köt.Első költésük nem sikert az idén.Még egy próbát kapnak aztán szerintem szétszedem őket.

Soma 09 neked meg szurkolok.Nagy szépek lettek a creminók amiket hoztál.Igaz már csak az egyik van meg mert a másikat eladtam.

Hozzászólás 2012 feb. 23, 13:08 
soma09 írta:
A múlt évben hat fiókát neveltek fel, idén az első fészekalj 3fióka. A másodikból is három kelt és itt az első aki a tojóra "üt".
Kép
Egy tavalyi hozzászólásom.

A tűkön ülés egy picit erős, egészséges izgalom az van. 3.évük lesz ez. minden fészekaljban 5tojás van és mindig 3 szokott kelni. Apa, kék.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 23, 12:21 
Hű Soma, nagyon édi ez az anyuka! :) Akkor már tűkön ülsz, gondolom! :) Milyen színű a párja? Hány tojásuk van? Első költés?

Hozzászólás 2012 feb. 23, 12:16 
Kép

Nálam ez a helyzet, kb 5nap múlva kéne kelni az első kicsiknek.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 23, 12:01 
5 nap után már halványan látni kell benne az ereket. Lámpázd meg (óvatosan). :)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 23, 11:31 
5 tojás!!! :D Az első már 1 hete keltetődik, szerintetek meglámpázzam, vagy hagyjam, lesz ami lesz? Van egy apró videóm Kispapi kotlóstyúk hangjáról, este hozom! :D

Navy: hogy van a papesz lába?

Ricsi: nálad mi a helyzet?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 21, 22:30 
Mai odúellenőrzés eredménye: 4 tojás! :) Épp a hím kotlott rajtuk, jogos ez? Remélem nem két tojó.......... mondjuk csak az egyikük kotyog mint a kotlóstyúk.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 20, 21:13 
Különféle vastagságú gyümölcsfa ágak vannak bent. Almafa, ha jól rémlik. Lehet, hogy más ágakat használnak fő tartózkodási helynek, és azért nem egyformán kopnak. A szépiát még soha nem láttam, hogy egyikük is megérintette volna. :)

Ja igen, és immáRON 3 kis tojás van! :)

Csak azt nem tudom, hogy a hím miért nem ücsörög vele az odúban, mint eddig? Vajon a másik papagájt nézi, akit kivettem tőlük?

Hozzászólás 2012 feb. 20, 20:45 
conure írta:
Húú!!! Nem tudom nevesek vagy sírjak? Egy gyors kérdés. Hány hónapig kotlott az a madár?
Szerintem lehetséges hogy sikerült elbaltáznod azt a madarat. Ne akard antibiotikummal még tetézni a bajt.
Biztos, hogy olyan hosszú volt a körme? Ha csak keveset vágtál le belőle, akkor nem volt hosszú! Különben nem vérezne.
Minél gyakrabban vágod annál gyorsabban nő. Valószínüleg el sem kellett volna kezdeni a vagdalózást.
Attól még tud szerintem párosodni, hiszen nem kissándor, hogy egy ágon rámásszon a tojó hátára. Ezeknél másképp zajlik a dolog, amennyire én tudom.
A lábfájás nem direkt a körmétől fájhat, hanem mikor vágtad, akkor történhetett valami ficam v. húzódás.

Teeeee! :D ne idegesíts már, nem kotlott hónapokig :D de ha hiszed, ha nem, nagyon megnőttek a körmei amíg üldögélt.Sajnos akkor az lehet, hogy a megfogáskor valahogy meghúzódott szegénynek a lába .Remélem, megjavul neki.Tettem be a kalitkába most egy csomó gallyat, hogy könnyebben tudjon mászkálni, olyan most a ketrecük, mint egy sűrű bokor.Úgy látom, tetszik nekik.Persze rágják is, mogyoróról tördeltem.

Valódi név: Bajó Ottó

Hozzászólás 2012 feb. 20, 20:28 
Szia Pulipinty!
Mint tudod van nekem is néhány katalinom.
Vannak 5-6 éves madaraim is és soha nem kellet vágni a körmüket,csőrüket.
Én természetes különböző vastagságú ülőrudakat raktam nekik.
Főleg valami gyümölcsfa ágakra gondolok alma,cseresznye,meggyfa ágakra.
Mindig van előttük szépia és persze ásványi anyag keverék. Heti 4-5 alkalommal kapnak vékony fűzfa gallyakat nagyon szeretik rágcsálni.

Hozzászólás 2012 feb. 20, 19:00 
Az idősebb madaraknak általában nagyobb a csőrük és karmuk. Azon egyszerű oknál fogva, hogy több ideje volt nőni. Ezen kívül biztos, hogy vannak olyan egyedek amelyeknek jobban nőnek. Sajnos egy -két sima ülőrúd nem elég a karom és csőr kopásához. Az érdes kövek és a vakolat ami igazán koptatja.
Mint írtam, ha már egyszer el van kezdve a vágás, akkor utána nincs megállás, és minél többször van vágva, annál jobban nő.
Vagyis amíg lehet, addig várni kell a vágással, csak ha már muszáj akkor rövidítsük, de akkor is nagyon óvatosan, nehogy az érbe belevágjunk.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 20, 16:27 
Nálam is valami hasonló lehet, nem egyformán nő minden egyed csőre és körme. A 2 kék tesónak normál méretű csőre és körme van, míg ugyan abban a kalitkában lakó zöld madaramnak a csőre is hosszabb és csúcsosabb, valamint elérkezettnek látom az időt az első körömvágásra, ugyan az a kalitka volt eddig, ugyanaz a szépia és ugyan azok a faágak, amiken mászkálnak. A zöldnek mégis hatalmas kampós körmei vannak. :(

Hozzászólás 2012 feb. 20, 15:24 
Navy írta:
Levágtam a tojó körmeit, mielőtt nekiállna tojást rakni, mert tavaly nagyon megnőttek neki kotlás alatt. Sajnos az egyik picit vérzett, de tényleg éppencsak.De sajnos fáj az a lába, néha rá sem lép, bénázik ahogy mászkál.Nincs neki kívülről láthatóan semmi baja, nem pirosabb vagy dagadtabb az a lábaujja mint a többi.Nem tudom, így tudnak-e rendesen szexelni egyáltalán.Bejárnak az odúba, sőt már tottyosodik a feneke is. Adjak vmi antibiotikumot a vizükbe esetleg?

Húú!!! Nem tudom nevesek vagy sírjak? Egy gyors kérdés. Hány hónapig kotlott az a madár?
Szerintem lehetséges hogy sikerült elbaltáznod azt a madarat. Ne akard antibiotikummal még tetézni a bajt.
Biztos, hogy olyan hosszú volt a körme? Ha csak keveset vágtál le belőle, akkor nem volt hosszú! Különben nem vérezne.
Minél gyakrabban vágod annál gyorsabban nő. Valószínüleg el sem kellett volna kezdeni a vagdalózást.
Attól még tud szerintem párosodni, hiszen nem kissándor, hogy egy ágon rámásszon a tojó hátára. Ezeknél másképp zajlik a dolog, amennyire én tudom.
A lábfájás nem direkt a körmétől fájhat, hanem mikor vágtad, akkor történhetett valami ficam v. húzódás.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 109  Következő