Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 126  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Harnos György

Hozzászólás 2012 feb. 25, 9:23 
Szia Gyuri!
Szívem szerint a kis kolóniákban tartás áll a legközelebb de ketreces vagy kalitkás tartásnál tudatosan tudsz párositani, úgymond színekkel játszani míg a kolóniás tartásnál maguktól választanak pártén így gondolom. Druszám amugy neked mekkora az állományod? Nagyon szépek a gerléid, régóta tartasz gerléket?

Hozzászólás 2012 feb. 24, 22:59 
Szia druszám!
Ezek jó kérdések, és már ezt a témát kiveséztük, hogy kinek mi a véleménye erről vagy éppen mi a szimpatikus, vagy eredményesebb, esetleg a galamboknak mi felel meg jobban. Ezekre is választ kapsz ha olvasgatod a korábbi oldalakat ebben atopikoban, no meg a képek is beszélnek. Egyébként neked kell eldöntened, hogy mit is akarsz velük kezdeni, vagy hogyan akarsz nekik kedvezni, csak valósítsd meg és menni fog. :wink:

Hozzászólás 2012 feb. 24, 19:56 
Értem! hogy ajánlatos tartani páronként vagy kisebb kolóniákban? meg 1 párnak mekkora az ideállis ketrec vagy kalitka méret ?

Valódi név: N.Tamas

Hozzászólás 2012 feb. 24, 19:17 
Badr Hari írta:
Akkor lehet neki durrantani :D. Amugy ha zárt és szél védett helyen vannak kibírják a telet pl mint amien hideg most is volt? Nézegetem régebbi hozzászólásokat meg képeket sokatoknak nagyon szép gerléitek vannak nagyon szép kis állatok

Nekem a Gerlék meg a hullámosok fűtetlen helyen vannak...Pedig voltak nagy mínuszok...jó kaja kell nekik,meg nálam le voltak takarva éjszaka.

Hozzászólás 2012 feb. 24, 18:39 
Akkor lehet neki durrantani :D. Amugy ha zárt és szél védett helyen vannak kibírják a telet pl mint amien hideg most is volt? Nézegetem régebbi hozzászólásokat meg képeket sokatoknak nagyon szép gerléitek vannak nagyon szép kis állatok

Valódi név: N.Tamas

Hozzászólás 2012 feb. 24, 18:00 
Hello!

En adok nekik de Röpte a neve...Galamboknak való!! Enyémek csak úgy habzsolják Mindig van elöltük....!

Hozzászólás 2012 feb. 24, 17:02 
Szia Tomi
Nincs még fészek nekik de most hétvégén felszerelem nekik!Am nem bántja a hím nem agresszív vele. Amikor el mentem értük a tenyésztőhöz ő ugy vizsgálta meg hogy megtapogatta a hasa alját közel a vastagbélnyíláshoz ahol a két csont van a tojónál nagyobb a távolság a hímnél szinte hogy összeér ő így vizsgálta.
Majd csinálok tisztább képeket! Meg gondolom lehet nekik adni reszelt répát meg ilyesmit, gritet lehet neki adni ? mert nekem van mert kell a birminghami pergőknek gondolom gerléknek is lehet adni? amugy köszi a választ Tomi

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 24, 13:11 
Szia Gyuri barátom!

Furcsa lesz mostantól a megszólítás, hiszen már így ketten vagytok!

Az álltalad feltett gyémánt gerle hím színei nagyon különlegesek. Talán a fahéj mutáció egy világos vörössel bevont színárnyalatú színként írnám én le!
Minden esetre nagyon pofás, szerintem nem igen sok van a hozza hasonlóból :( !
(idén próbálok kutyulni fahéjat brillianttal, ilyesmi szín is kijöhet, ráadásul a te öreg fahéj hímed lenne az egyik alkotó fél ezen a vonalon :D )

Csáó és szombat délelőtt várlak!

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2012 feb. 24, 13:06 
Szia Gyuri!

Még a nem túl jó fényviszonyú képeken(főleg a 2. képen) is nekem úgy tűnik, hogy valóban párnak néz ki a két fehérhátú kék gyémánt gerléd!
A harmadik képen egyértelműen egy érett hím madár látható, a test zömöksége és persze a szemgyűrű vastagsága alapján! A szemgyűrű vastagságának különbségét a 2. kép is jól szemlélteti, de a két egyforma színű madár között is van színtónus különbség, a hím madár sötétebb tónusú!
A tojók is adnak hívó/búgó hangot, de ezek rövidebb hanghosszú és finomabb hangzású hangok, mint a hímeké és valóban a tojók nem nyitogatják a farktollaikat, nem hajtanak, ahogy helyesen használtad a megfelelő szakszót!
Lenne egy tippem neked: mivel a hím már nagyon úgy fest és úgy viselkedik a leírtak alapján, hogy "be van indulva", de ha a tojó nincs szinkronban vele, akkor még nem várható a párzás!
Amit tenni lehet ilyenkor, hogy figyeljük a madarainakat és várakozunk! A táplálékuk változtatásával is tudjuk felkészíteni a madarainkat! Itt főleg a fehérje és vitamin bevitel fokozását emelném ki, de ha jó pár oldalt visszalapozol, akkor több lehetséges jó tippet olvashatsz, amelyek közül bőven variálhatsz! Ha nagyon agresszív lenne a hím, akkor egy-két hétig külön is lehet tenni a két madarat egymástól, a legjobb, ha nem is látják egymást, de szerintem a napfény erősödő jótékony hatása és egy kis reszelt főtt tojás vagy tojótáp együttes adagolása, meghozza a tojó párzási és fészkelési kedvét! Fészek van elhelyezve nekik?

Hozzászólás 2012 feb. 23, 17:40 
Nem valami jól sikerültek de remélem ki vehető belőle valami! A második képen a bal oldali galamb a tojó ezt mondta akitől vettem
Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2012 feb. 22, 20:57 
Hali!
Ma nosztalgiáztam egy kicsit, a régi képeket nézegettem és úgy döntöttem, hogy idén is fogok hasonló fotókat csinálni!
Az alsó képen látható gyémánthoz hasonló színű madara van-e valakinek?
Kép
Kép

Hozzászólás 2012 feb. 22, 16:35 
sziasztok köszi Tamás a választ akkor ha verekednének akkor 2 hím! Még anyit hogy ma reggel látam hogy a tojónak mondot galamb ad ki hangot, nem hajt ! Tojók is szoktak addni ki hangot?
Börzére valaki visz gyémántot?
A képekkel kések mert nem találom a fényképezőgép adat kábeljét de addig ugyse nyukszom míg fel nem teszem a képeket :D

Hozzászólás 2012 feb. 21, 22:59 
Szia Gyuri!

Üdvözöllek az Idre fórumán és a gyémánt gerlések csapatában :D !

Az hogy a hím hajt az azt jelenti, hogy ivarérett és hogy párzási szándéka van, amikor a tojó kitér a hím elől, az még nem a világ, lehet, hogy ő még nincs felkészülve a tojásrakásra, nameg persze kéreti is magát :) !
A napsütés, nyugodt körülmények és a tavasz illata majd meghozza a kedvét!
Addig amíg nem látsz a hím részéről agresszív viselkedést(pl. a tojót totál űzi, a tojó fejét csipkedné, skalpolná), addig szerintem nálad nincsen semmi gond!

Had jöjjenek azok a képek!

Majd a srácok is nyilatkoznak!

Hozzászólás 2012 feb. 21, 21:16 
Sziasztok ujj vagyok itt a fórumon! Régóta tetszik a gyémántgalamb ma végre tudtam szerezni 1párat elvileg 1 pár majd teszek föl képet róluk ma hajtott a hím a tojó félt tőle szaladgált körbe körbe mitől lehet ez? Lehet hogy hülye kérdés, de nem volt még gyémántgalambom szóval nem sok mindent tudok gondozásról tenyésztésről!

Valódi név: Molnár József

Hozzászólás 2012 feb. 12, 18:38 
Tőled is akartam venni tarkákat Tomi, csak neked pont elfogyott, én meg nyár óta nem jártam arrafelé :D

Hozzászólás 2012 feb. 12, 14:56 
monyo írta:
Köszönöm Ilona. Sokáig tartott mire be tudtam őket szerezni mivel Fejér megyében alig találni. Csak a vadast meg az ezüstöt ismerik. Így a vöröset Siófokról a sárgát Tápiószecsőről Mokos Ricsitől és a brillantokat pedig szintén Tápiószecsőről Gigor Gyuritól szereztem, mivel arrafelé dolgoztam. De vigyázok is rájuk nagyon.

Jó helyről sikerült mutációkat vásárolnod :D ! :08:

Hozzászólás 2012 feb. 11, 19:32 
Köszönöm Ilona. Sokáig tartott mire be tudtam őket szerezni mivel Fejér megyében alig találni. Csak a vadast meg az ezüstöt ismerik. Így a vöröset Siófokról a sárgát Tápiószecsőről Mokos Ricsitől és a brillantokat pedig szintén Tápiószecsőről Gigor Gyuritól szereztem, mivel arrafelé dolgoztam. De vigyázok is rájuk nagyon.

Hozzászólás 2012 feb. 11, 16:44 
Gratulálok!
Mindegyik szép,de nekem a vörösek különösen tetszenek.

Hozzászólás 2012 feb. 9, 15:01 
Üdv mindenkinek! Pár kép a pihenő gyémántokról
Kép

Kép

Kép

Kép

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2012 jan. 29, 20:34 
madaras86 írta:
Privátban máris mennek a válaszok.

Köszi :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 126  Következő