Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 28, 10:23 
Szerintem senki sem "kóstolgat" senkit. A hozzászólások (visszanézve) szerintem segítő szándékkal íródtak. Nem kell azonnal a bántást keresni bennük. De ez az én magánvéleményem.

Viszont legyünk ismét "on topic": ki mennyi gyümölcsöt/zöldeleséget szokott adni a katijainak?

Hozzászólás 2012 feb. 28, 8:43 
Igazad van. Már Pulipinty is ki lett kezdve. (elnézést, hogy így érzem)

Ma letojt a lutínóm (Bajó Ottótól) is. Első költésük, miattuk izgulok igazán.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 feb. 27, 23:21 
Én csak reagáltam a kóstolgatásra.
Kb olyan volt mint valaki az egzótás fórumon(nevet nem írok),ő is kiosztja a kezdő madarászokat.
(Biztos van aki úgy születik,hogy mindent tud,jó nekik :shock: )
Részemről a téma lezárva :eye:

Hozzászólás 2012 feb. 27, 22:35 
Töröltem. Remélem közös nevezőre juttok.

Hozzászólás 2012 feb. 27, 22:34 
conure írta:
Attila69 írta:
conure írta:
A páratartalom mérése nélkül felelőtlenség lenne a tojásokat permetezni.

Nem is azt mondtam,hogy a tojásra!!!!!!!!

Attila igazad van, rosszul fogalmaztam, te az odúba akartál permeteztetni!

Helyesen így hangzik: Az felelőtlen, ki a páratartalom nagyságának ismerete nélkül tesz javaslatot az odú párásításáról-- vagyis a páratartalom növeléséről--, még ha azt jóhiszeműségből is teszi! :wink:

Szia!
Így már jobban hangzik!Én elismerem a hozzá értésedet olvastam már pár hozzászólásodat,de ha beszárad a tojás az általában a kevés páratartalomtól van(mondjuk,hogy repedt is akkor még nem tudtam)
Én már alkalmaztam nem 1 madaramnál amit leírtam és utána minden kötött tojás kikelt,másképpen nem mondtam volna!!!!!

Hozzászólás 2012 feb. 27, 22:03 
Attila69 írta:
conure írta:
A páratartalom mérése nélkül felelőtlenség lenne a tojásokat permetezni.

Attila igazad van, rosszul fogalmaztam, te az odúba akartál permeteztetni!

Helyesen így hangzik: Az felelőtlen, ki a páratartalom nagyságának ismerete nélkül tesz javaslatot az odú párásításáról-- vagyis a páratartalom növeléséről--, még ha azt jóhiszeműségből is teszi! :wink:

Hozzászólás 2012 feb. 27, 21:21 
Hali!
jobb ha előbb kiveszed mert ha össze törik ráragad a többi tojásra esetleg a madárra is.
conure írta:
Szerintem ne zargasd őket. Valószínű, hogy ha száraz lenne a levegő, akkor megfürödtek volna.
A páratartalom mérése nélkül felelőtlenség lenne a tojásokat permetezni. Inkább ha jobb idő van tárd ki az ablakot, és minél többet szellőztess!!

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 feb. 27, 20:38 
Ma este érthetetlen okokból a kotlós-anyu tombolt a kalitkában, nekiesett a talajnak, tépte szaggatta a papírt, meg minden. Később lehiggadt, visszaült. A tombolási idejét felhasználtam és meglámpáztam a tojásokat. Az 5ből 4 véreres, 1 a nagy légbuborékos pedig tönkre ment szerintem, és most úgy volt fordulva, hogy láttam, be van repesztve! :( Nem távolítottam el, mert nem tartottam jó ötletnek, nehogy megsértődjön a kotlós. Arra gondoltam, hogy majd ha kikelt a többi akkor kiveszem. A légbuboréknál van a törés, abban reménykedek, hogy beszárad és nem fog összetörni és megfertőzni a romlott beltartalmával a fészekaljat. Mit gondoltok, jó lenne így?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 27, 17:23 
Köszi dino, ezt az oldalt még nem ismertem, még többször át kell olvasnom amit írtál, hogy jól megértsem. :D Valamelyik nap természetes fénynél készítek majd képet a hímről, kicsinek majdnem egyformák voltak alapszínre, csak az egyikük sötét rajzos volt, a másik meg szürke rajzos, mármint ezek a csíkok, tudod. Na aztán most így 1 évesen a szürke rajzúnak világosabb lett a "kékje" is, de nem olyan, mint egy igazi türkiz, a tojó pedig maradt a klasszikus kobalt színű, fekete mintázattal.
Üdv!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 feb. 27, 17:12 
Pulipinty írta:
Szia Dinó!
Persze, inkább itt, mint a hullámos papagájoknál! :)
A papeszkáim szülei: "Anyja szürkehátú türkiz, a him kobaltkék volt. Az első eresztésben két kobalt, a másodikban egy sötétszürke és egy kobalt fióka "termett"" ezt az infót kaptam a tenyésztőtől. A párom a "két kobalt". A kalkulátorban a szürkeszárnyúak nincsenek betáplálva, így azzal nem tudok számolni. Mit gondolsz a leendő színekről? A párom egy kobalt tojó és egy hááát nem türkiz de nem is kobalt, világoskék papi szürke mintázattal, nem olyan erős fekete csíkokkal, mint a tojónak.

Ja, amúgy ezerrel megy a kotlás, nincs esélyem meglesni a benti történéseket, de majd valamelyik este lámpázok megint, mondjuk csütörtökön.

A szürkeszárnyú egy kicsit félrevezető elnevezés. Két változata ismert, az egyik a részlegesen nemhez kötődően öröklődő domináns dilute (egy és dupla faktoros változata létezik, ha minden igaz akkor dupla faktoros csak a hímek között fordul elő) és a recesszív dilute. Ezeknek semmi közük a szürke színhez. Az anyjuk ezek szerint szürkeszárnyú D (egy sütétfaktotos, vagyis kobalt) türkiz, az apjuk pedig D türkiz. Két kobalttól lesznek DD türkizek (mályvák), de ha az egyik sima türkiz akkor csak türkiz és kobalt fiókákra számíthatsz.
Ebben a kalkulátorban fel van tüntetve a szürkeszárnyú (dilute) mindét változata.
http://www.gencalc.com/gen/eng_genc.php?sp=0Lineo

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 27, 16:42 
Szia Dinó!
Persze, inkább itt, mint a hullámos papagájoknál! :)
A papeszkáim szülei: "Anyja szürkehátú türkiz, a him kobaltkék volt. Az első eresztésben két kobalt, a másodikban egy sötétszürke és egy kobalt fióka "termett"" ezt az infót kaptam a tenyésztőtől. A párom a "két kobalt". A kalkulátorban a szürkeszárnyúak nincsenek betáplálva, így azzal nem tudok számolni. Mit gondolsz a leendő színekről? A párom egy kobalt tojó és egy hááát nem türkiz de nem is kobalt, világoskék papi szürke mintázattal, nem olyan erős fekete csíkokkal, mint a tojónak.

Ja, amúgy ezerrel megy a kotlás, nincs esélyem meglesni a benti történéseket, de majd valamelyik este lámpázok megint, mondjuk csütörtökön.

Valódi név: Szabó Boglárka

Hozzászólás 2012 feb. 26, 17:29 
Nekem is hasonló ivarérett tojót keresek Hajdú-Bihar megyében.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 25, 21:23 
Nekem ugyanez csak pepitában, kék sárga vagy vajszínű hím katalint keresek. :)

Valódi név: Nagy Zoltán

Hozzászólás 2012 feb. 25, 20:12 
Keresek facér madárkám mellé egy kedves, aranyos, ivarérett katalin kislányt, lehetőleg Budapestről. :)

Hozzászólás 2012 feb. 24, 15:34 
Szerintem ne zargasd őket. Valószínű, hogy ha száraz lenne a levegő, akkor megfürödtek volna.
A páratartalom mérése nélkül felelőtlenség lenne a tojásokat permetezni. Inkább ha jobb idő van tárd ki az ablakot, és minél többet szellőztess!!

Hozzászólás 2012 feb. 24, 11:54 
:31: ez már tényleg pár !
Szerintem az 1.képen a toji már kuka.
2.kép az jó. 3.kép határeset(még jó lehet)és amiket később tojt még az is jó lehet szerintem az a két utolsó tojás :mrgreen:
A fürdető jó ötlet,már mikor tojt akkor kellett volna,ha nem fürdenek spriccelhetsz egy kis vizet az oduba csak ne a tojásokra.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 24, 10:56 
Igen, igen, most amikor kimentek enni akkor lámpáztam, mire visszatért a tojó már rég befejeztem. Az a baj, hogy amikor az ember nagyon igyekszik jól csinálni valamit, rendszerint az torkollik katasztrófába. Megpróbálom a szokásos szintre minimalizálni a zavarást. Épp most olvastam el végig a hullámos papagáj tenyésztés topikot, ott is volt szó erről.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 24, 10:44 
Óvatosan "bolygasd" őket, nem lehet tudni miként reagálnak rá a költés alatt. Mindenesetre most már "csak" ki kell várni az eredményt.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 24, 10:41 
Igen, nekem is megfordult a fejemben, de nem jelöltem meg a tojásokat, így nem tudom, hogy melyik melyik. De ha pár nap múlva újra lámpázok, akkor biztosan ki fog derülni. Tettem fel fürdőt nekik, mert a légkamra nagysága miatt a kiszáradásra gondolok, bár egyáltalán nem biztos. A szobalevegő 17 fokos, de a páratartalmat nem tudom, lényeg az, hogy nem egy száraz levegőjű távfűtéses lakásban vagyunk, de nincs párologtatónk. Lehet, hogy megsérült a tojás, csak nem látszik rajta. Ja, a fürdőbe nem mentek be. Nyár óta lehet h elfelejtették. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 24, 10:35 
Ha az a 2 az üres amit nemrég tojtak, akkor még az is lehet, hogy nem üres, csak nem látszik. Az első képen látható az a hatalmas légkamra? Elég... fura.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 109  Következő