Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 491 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 márc. 21, 22:10 
Jó, jó, csak tetettem a hülyét, ismerem őket.1.- Struthio krameri,2.-Giraffa psittacus,3.-Loxodonta perlata. :75:

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 márc. 21, 21:47 
jojo írta:
Modik kérek egy törlést mert kétszer ment el a hsz.

Tényleg ezt érzed a legnagyobb problémának csak? Miközben mégcsak ezeket a népszerű papagáj fajokat sem ismered... :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 21, 21:33 
Ha Te leszel a szponzorom! :lol:

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2012 márc. 21, 21:23 
jojo írta:
Tudtam, hogy képeznem kéne magam, ezeket a papagájfajokat nem ismerem. :oops: :oops: De a "fiókákból " vennék majd.. :)

Szerintem Tomival lezsírozhatod egy kis foglaló segítségével :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 21, 21:20 
Tudtam, hogy képeznem kéne magam, ezeket a papagájfajokat nem ismerem. :oops: :oops: De a "fiókákból " vennék majd.. :)

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2012 márc. 21, 20:58 
jojo írta:
Hali!

"mert későn érek haza" kifogás nem elfogadható, olyan lámpákat adok Neked, hogy éjjel is dolgozhatsz, a Grippenek jelzőfénynek hiszik majd, ott szállnak le, tehát ez nem indok.. :mrgreen:

Alulemez a hátulja? Csak a "betörök el ne vigyék" nálam elvitték.(volna- ha a szomszéd el nem kapta -volna)

"Mik" lesznek benne?

Strucc és elefánt a harmadikban pedig zsiráf :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 21, 20:52 
Hali!

"mert későn érek haza" kifogás nem elfogadható, olyan lámpákat adok Neked, hogy éjjel is dolgozhatsz, a Grippenek jelzőfénynek hiszik majd, ott szállnak le, tehát ez nem indok.. :mrgreen:

Alulemez a hátulja? Csak a "betörök el ne vigyék" nálam elvitték.(volna- ha a szomszéd el nem kapta -volna)

"Mik" lesznek benne?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2012 márc. 21, 19:43 
Sziasztok!

Két kép a készülő kerti röpdémről. Nagyon le vagyok maradva, a tervhez képest már egy hetet kések vele... Sajnos munka után nem tudok foglalkozni vele, mert későn érek haza. De talán, már most vasárnap készen lesz.
A teteje,hátulja(NY--i oldal), és az Északi öldala alumínium hullám lemez lesz. Amit majd nádszövettel fogok borítani, hogy ne tűzze annyira a nap.
3 fakkos, minden fakkhoz egy-egy forgó-etető ajtó és egy nagyobb 64x100cm-es bejáró ajtó tartozik. Egy fakk mérete 65x200cmx200cm. 19x19x1,5 mm -es pont hegesztett dróttal van borítva. A tetején és a dupla drótos részén 12x25mmx1-es pont hegesztett drót van. Az alja egy vas keret, ami 10db 20cm-es talpon áll. A vas kereten 2,5cm-es fenyő deszka van, azon pedig linóleum, hogy könnyebb legyen takarítani.

Íme, két nemrég készült kép:

Kép

Kép

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 márc. 1, 21:48 
Odú-ból van elég úgyhogy igazad van teszek ide is oda is azt választanak amit akarnak.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 1, 18:33 
Én tettem ide is, oda is, a kintit választották...Ha fúj, ha esik, márpedig ők kint lesznek...mondták. :D

Hozzászólás 2012 márc. 1, 17:59 
Rendben akkor a felét le fedem, azért szeretném ha lenen nyitott rész, hogy ha esetleg egy nyári zápor közepette fürödni támadna kedvük azt nyugodtan megtehessék. Még egy kérdés az odúkat tegyem a védőházba, vagy a kint rész fedett részére?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 1, 17:28 
Sztem is kell fedett rész mert a házba nem feltétlen fognak bemenni, hiába van árnyék a védőházban.
Az enyémek se mennek be a házba, inkább a kinti résznél húzódnak a fedett rész alá.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2012 márc. 1, 17:24 
A lefedés azért is indokolt, mert a vadmadarak pottyantásával terjedő fertőzési lehetőséget is csökkenti.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 márc. 1, 17:16 
Nálam a külső röpdéknek nincs fedett része, de fák alatt vannak, így van árnyék. Viszont mikor kirepülnek az agyatlan fiókák és jön egy eső vagy vihar, nincs annyi eszük, hogy bemenjenek, így én is javaslom, hogy ha megoldható legyen legalább részben fedett.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 márc. 1, 16:53 
Egy kis részt azért én lefednék. Dél és 2 óra között eléggé tud tűzni a Nap nyáron.

Hozzászólás 2012 márc. 1, 0:17 
Új kinti röpdét építek, Tégla védőház meg van elé kerülne a dróthálós rész, de nem szeretnék tetőt húzni erre a részre, ez jó ötlet e? Így a felső dróthálót esetleg kell e cserélni bizonyos időként, jobban megviseli e az idő? A nap olyan 2 órátol már a védőház felöl süt szóval az ad elég árnyékot, meg persze be is tudnak menni. Mit szóltok, minden véleményt és tanácsot szivesen olvasok.

Hozzászólás 2012 feb. 11, 17:45 
adam92 írta:
Azért lenne jó az elválasztás, mert például törpe is elég komolyan össze tud akaszkodni a dróton keresztül. Ha meg úgy gondoltad, hogy egy nagy légtér lesz az egész akkor a madarak összeválogatásánál mégjobban figyelj oda.

Egy nagy légtér lesz az egész elvileg. Hát majd ebbe is segítséget fogok kérni csak előbb a hely legyen meg :)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 11, 17:22 
Azért lenne jó az elválasztás, mert például törpe is elég komolyan össze tud akaszkodni a dróton keresztül. Ha meg úgy gondoltad, hogy egy nagy légtér lesz az egész akkor a madarak összeválogatásánál mégjobban figyelj oda.

Hozzászólás 2012 feb. 11, 17:10 
tasi írta:
Endroo írta:
A betonitot (ck lap stb..) hogyan rögzítsem? Beton acélra azt is ? :o Illetve a tetőt hogyan és mire lehet rögzíteni ? ( egylejtésű hullámpala+alatt lemez)

Nálam a "ház" 40x40-es és 40x20-as zártszelvényből van, betontuskókban, az alja betonozva.
A madárházban 12 röpde van kialakítva, azok vannak 10-es betonacélból összehegesztve.
A röpdék között dupla rácsozás.
A zártszelvényekre, illetve cseréplécre van csavarozva a betonit, (ajánlatos előfúrni), önmetsző lemez ill. facsavarral.
A palát a szokásos módon tudjátok rögzíteni a tetőhöz, attól függően, hogy fa, vagy fém a tető váza... :!:

Vasanyagot olcsón lehet találni esetleg az interneten...(nekem sikerült, 3-4m-es szálakban olcsón betonacélt találni, de tegyük hozzá, mákom volt :mrgreen: )
Még egy tipp: ha nem kérsz számlát, van ahol engednek az árból... :roll:

Én a betonitot tavaszra még behúzom dryvit hálóval és leglettelem, így a az illesztési hajszálrések is megszűnnek, aztán festve illetve szeletelt téglával lesz burkolva... :wink:

Nekem nem lenne belül elválasztás :) Oldalt lenne egy ajtó ( elötte még lenne ilyen kis belépős rész még egy ajtóval madár szökés miatt nem tudom mi ennek a neve :mrgreen: )
Köszi a válaszokat!:) Amúgy nyáron akarok neki állni csak előre meg tervezem milyen is legyen:)

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2012 feb. 11, 15:59 
Endroo írta:
A betonitot (ck lap stb..) hogyan rögzítsem? Beton acélra azt is ? :o Illetve a tetőt hogyan és mire lehet rögzíteni ? ( egylejtésű hullámpala+alatt lemez)

Nálam a "ház" 40x40-es és 40x20-as zártszelvényből van, betontuskókban, az alja betonozva.
A madárházban 12 röpde van kialakítva, azok vannak 10-es betonacélból összehegesztve.
A röpdék között dupla rácsozás.
A zártszelvényekre, illetve cseréplécre van csavarozva a betonit, (ajánlatos előfúrni), önmetsző lemez ill. facsavarral.
A palát a szokásos módon tudjátok rögzíteni a tetőhöz, attól függően, hogy fa, vagy fém a tető váza... :!:

Vasanyagot olcsón lehet találni esetleg az interneten...(nekem sikerült, 3-4m-es szálakban olcsón betonacélt találni, de tegyük hozzá, mákom volt :mrgreen: )
Még egy tipp: ha nem kérsz számlát, van ahol engednek az árból... :roll:

Én a betonitot tavaszra még behúzom dryvit hálóval és leglettelem, így a az illesztési hajszálrések is megszűnnek, aztán festve illetve szeletelt téglával lesz burkolva... :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 491 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Következő