Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 3963 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 199  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 márc. 1, 21:20 
Maris! A hullámosok sokkal hangosabbak, mint a katalinok! :D :lol:

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 márc. 1, 19:06 
Monoron márc. 11-én... Vagy itt majd, ha valamelyikőnknél lesz eladó...nálam kb 1,5 hónap múlva lesz. :D

Hozzászólás 2012 márc. 1, 18:24 
Sziasztok!

Lutino hullámos papgáj párt (fiatalt) hol tudnék beszerezni?

Köszi

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 feb. 23, 23:25 
Nincsmit és bocsi, hogy kicsit kusza lett. :)

Hozzászólás 2012 feb. 23, 23:05 
adam92 írta:
maya írta:
És még egy elcsépelt kérdés... Elfelejtettem tegnap :) Milyen színváltozatú utódok várhatóak az ivarérett páromtól? Annyit tudok, hogy valószínűleg zöldek, de ha a zöldnek volt a felmenői közt kék akkor lehetnek fele arányban kékek. Meg hogy mind opalin lesz a hím miatt. Mondjuk ők mindketten opalinok, de ha csak a tojó lenne az, akkor nem is örökítheti? :roll: Valahol olvastam, és ezt nem értem...
Valamint a tojó örökítheti a fahéj színt és ezt a világos testszínt?

Az opalin az nemhez kötötten öröklődik (tojó nem lehet hordozó), tehát ha csak a tojód lenne opalin akkor a fiatal hímjeid opalin hordozók lennének, de opalin fiókád nem lenne. Így hogy mindkettő szülő opalin így csak opalin fiókáid lesznek. Ha csak a hím lenne opalin akkor a tojó fiókák lennének opalinok és a hím fiókák opalin hordozók. Ha pedig a tojó opalin lenne és a hím opalin hordozó akkor a tojók fele opalin lenne, a hímek fele szintén opalin lenne, míg a hímek másik fele opalin hordozó. Ha pedig a tojó nem lenne opalin, de a hím opalin hordozó lenne akkor a tojók fele opalin lenne, a hímek fele pedig opalin hordozó.
A fehéj szintén nemhez kötötten öröklődik, tehát ugyanaz a helyzet, mint az opalinnál. Tehát neked opalin fiókáid lesznek és a hímek fahéj hordozók lesznek. Az alapszínek pedig attól változhatnak, hogy mit örökítenek a madaraid.

Húhh... ezt elolvastam vagy háromszor, mire megértettem... :wink:
Köszi szépen, hogy ilyen alaposan leírtad. :)

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 feb. 23, 16:27 
maya írta:
És még egy elcsépelt kérdés... Elfelejtettem tegnap :) Milyen színváltozatú utódok várhatóak az ivarérett páromtól? Annyit tudok, hogy valószínűleg zöldek, de ha a zöldnek volt a felmenői közt kék akkor lehetnek fele arányban kékek. Meg hogy mind opalin lesz a hím miatt. Mondjuk ők mindketten opalinok, de ha csak a tojó lenne az, akkor nem is örökítheti? :roll: Valahol olvastam, és ezt nem értem...

Az opalin az nemhez kötötten öröklődik (tojó nem lehet hordozó), tehát ha csak a tojód lenne opalin akkor a fiatal hímjeid opalin hordozók lennének, de opalin fiókád nem lenne. Így hogy mindkettő szülő opalin így csak opalin fiókáid lesznek. Ha csak a hím lenne opalin akkor a tojó fiókák lennének opalinok és a hím fiókák opalin hordozók. Ha pedig a tojó opalin lenne és a hím opalin hordozó akkor a tojók fele opalin lenne, a hímek fele szintén opalin lenne, míg a hímek másik fele opalin hordozó. Ha pedig a tojó nem lenne opalin, de a hím opalin hordozó lenne akkor a tojók fele opalin lenne, a hímek fele pedig opalin hordozó.
A fehéj szintén nemhez kötötten öröklődik, tehát ugyanaz a helyzet, mint az opalinnál. Tehát neked opalin fiókáid lesznek és a hímek fahéj hordozók lesznek. Az alapszínek pedig attól változhatnak, hogy mit örökítenek a madaraid.

Hozzászólás 2012 feb. 23, 11:40 
A fiataloknál még nem aktuális a kérdés, de ők meg csak kék színváltozatok és azzal még nem vagyok tisztában, hogy van-e egyáltalán esély rá hogy lesz tőlük zöld utód? :) Előre bocsánatot kérek, ha hülyeséget kérdeztem... :lol:

Hozzászólás 2012 feb. 22, 23:47 
Sziasztok!

Hoztam pár képet a kis hulijaimról... :) Kalikónak köszönhetően immáron 4 fiatal van, a hétvégén hoztuk el tőle a kis égszínkék opalin tojót. :)
Ők most együtt vannak ebben a kisebb kalitkában, mert a ketrecüket javítani kell.

Kép

Kép

Kép

Kép

Ők pedig az ivarérett pár, akiknél nagy a szerelem, már fent van az odu és kapják a tojást rendületlenül. :) Remélem hamarosan lesz eredmény is... :D Még ez lesz nekik az első.

Kép

Kép

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2012 feb. 22, 23:32 
molnarl.g írta:
Cingiii írta:
Laci, nagyon grat. :D
Bárcsak nálam is már lenne valami, de nem türelmetlenkedek, hiszena tojó, már járkál az odúba. :D

Frici, azért csak sikerült a hímnek. :D

Igazából ami a szenzációs, hogy nem volt semmi fűtés a madaraimnál...volt, hogy befagyott a vizük, pedig szoktam bele tenni Omni-Vit-et...
Szerintem jó erős, szívós, egészséges madárkák lesznek.

Nálam -20 fokban is vígan elvoltak. :shock:

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 feb. 22, 18:54 
nagy0118 írta:
A két tarka eleve párba van.
A zöld opalon tojó szerinted annak ellenére, hogy kék is van a csőrében?
Mert jelenleg az van párban a simával. És szépen eteti is öt.
Az albínóhoz milyen pár kéne?
És a másik sárga arcúhoz?
A felajánlást köszönöm, de sajna nem tudom megoldania szállítást.
Eléggé messze vagy.

Szia!
Lehet tojó az a zöld, néha a tojók viaszhártyája is kékes.
A tarka pár utódainak fele domináns tarka lesz, a másik fele normál mintájú, mindannyian rec. tarka hordozók. Az albínó tojóhoz ha akarsz albínó utódokat, akkor albínó hímet vagy albínó hordozó hímet vegyél, ha mindegy akkor mindegy mivel teszed párba. :lol: A másik sárgaarcúhoz én mindenképp opalin hímet vennék, spanglét vagy normált, kéket vagy lilát, hogy szép opalin spangle utódok legyenek. Zöld is jó, de szerintem a kék spangle opalinok elég szépek, bár zöld hímtől is születhetnek, ha kék hordozó. De párba teheted őket bármivel.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2012 feb. 22, 17:51 
Cingiii írta:
Laci, nagyon grat. :D
Bárcsak nálam is már lenne valami, de nem türelmetlenkedek, hiszena tojó, már járkál az odúba. :D

Frici, azért csak sikerült a hímnek. :D

Igazából ami a szenzációs, hogy nem volt semmi fűtés a madaraimnál...volt, hogy befagyott a vizük, pedig szoktam bele tenni Omni-Vit-et...
Szerintem jó erős, szívós, egészséges madárkák lesznek.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 feb. 22, 13:48 
Szia Andi, írtam neked privát üzenetet! :)

IDRE tag
Valódi név: Nagy Andrea

Hozzászólás 2012 feb. 22, 13:30 
A két tarka eleve párba van.
A zöld opalon tojó szerinted annak ellenére, hogy kék is van a csőrében?
Mert jelenleg az van párban a simával. És szépen eteti is öt.
Az albínóhoz milyen pár kéne?
És a másik sárga arcúhoz?
A felajánlást köszönöm, de sajna nem tudom megoldania szállítást.
Eléggé messze vagy.

Hozzászólás 2012 feb. 22, 12:40 
Én a 2 tarkát raknám párba. :D
A normál zöldhöz azt rakod,amelyiket akarod, bár szerintem az albinó vagy az opalon közül válassz. :D
A sárgaarcúhoz érdemes lenne egy fiatalabb hímet találni...

((Ha gondolod, nekem van eladó hímem, csupán a szállítást kellene megoldanunk...))

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 22, 9:23 
lefényképezni nem siketült de leírom, hogy néz ki a szaruhártya és a szem.
zöld opalin: szaruhártya két oldala világos kék középen szaru szinű, szeme sötét. ez engem bezavar. Hím???
sima zöld: szaruhártya nagyon sötét kék, majdnem fekete, szeme sötét. Tehát biztos hím.
fehér: a szeme világos piros, a szaruhártya szaruszínü. Albínó tojó.
II típusú sárgaarcú kék opalín-spangle: szarú kék az orlyukak körül szaru színű. Akkor tojó csak fiatal?
kobaltkék rec tarka spangle: szaru szaruszínű, szem sötét. Tojó.
II típusú dom tarka kobaltkék: szarú nagy része kék kisebb szaruszín foltokkal. Hím.

tehát a 2 II típusút érdemes párba tenni. Jól sejtem?
A többihez milyen párt javasoltok?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 22, 7:54 
Köszönöm!

Majd ma még csinálok fejükről külön képet, hogy jobban látszon.
Utána viszont kéne segítség, hogy milyen párok kellenének nekik.
A lényeg egyenlőre, hogy ne nagyon legyenek tarkák.

Üdv Andi

Hozzászólás 2012 feb. 21, 23:00 
Frici színmeghatározásához nincs hozzáfűznivalóm, szerintem rendben van. :D
A nem meghatározáshoz annyit, hogy szerintem: az opalin tojó, a normál hím, az albinó tojóm a sárgaarcú kék opalin-spangle tojó, a kék tarka tojó, a sárgaarcú dom. tarka hím...

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 feb. 21, 20:02 
nagy0118 írta:
A madarak

Ha esetleg.még azt is meg tudnátok mondani, hogyan érdemes párba rakni őket, vagy milyen párt kéne hozzájuk keresni megköszönném.

Jó madarászást mindenkinek

Szia Andi!
Megpróbálok segíteni neked a színek meghatározásában. A nemekkel bajban vagyok, jobb és élesebb képek kellenének a viaszhártyájukról közelről. Te is meg tudod állapítani, nem olyan nehéz, a tojóké barna, a hímeké kék, kivéve az inó és recesszív tarka hímeket, nekik rózsaszínes marad. Fiataloknál néha nehéz, mert elég átmeneti színek is vannak, nem tudom ezek mennyi idősek.
Az 1. madár világoszöld opalin, a második világoszöld, szerintem mindkettő tojó.
3. és 4. A fehérnek nem látom jól a szemét, ha pioros akkor albínó, ha nem akkor valószínűleg dupla faktoros spangle, szerintem az is tojó. A másik kettes típusú sárgaarcú spangle opalin, a viaszhártyáját nem jól látni, de tojónak tűnik nekem.
5. és 6. A felső kobaltkék recesszív tarka spangle tojó, a másik kettes típusú sárgaarcú dominánstarka kobaltkék, talán hím.
Hát így elég sok a tojó, de nem jól látni úgyhogy nem biztos, majd még mások segítenek talán. A párosításoknál először döntsd el, hogy milyen utódokat szeretnél, azután meg lehet mondani, hogy ahhoz milyen szülők kellenek, milyen összeállításban.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 21, 15:23 
A madarak
Kép
Kép
1.
Kép
Kép
2.
Kép
2 együtt
Kép
Kép
Kép
Kép
3-4.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
5-6.

Ha esetleg.még azt is meg tudnátok mondani, hogyan érdemes párba rakni őket, vagy milyen párt kéne hozzájuk keresni megköszönném.

Jó madarászást mindenkinek

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 21, 15:07 
Sziasztok!
Én is csatlakoztam a hullámos tartok táborához.
Kapásból 6 madárkával.
A segítségeteket szeretném kérni a színek és a nemek megállapításához.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 3963 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 199  Következő