Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Kövecses Betti

Hozzászólás 2012 márc. 11, 22:27 
szia!

Köszi,nézegetem őket.De nem igazán szimpatizálnak :( Mintha a sárga is kakas lenne,nem tudom a tojónak egyébként milyen hangja kell legyen?

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2012 márc. 11, 15:04 
bettike2007 írta:
sziasztok!

Kérdésem lenne.Ma vettem 2kanárit,elvileg egy tojót és egy kakast.a sárga tojó a hím zöld.mindkettő ad ki csipogó hangot,de a hímet nem hallom énekelni.A tojó viszont kicsit csacsog,mint a sirályka időnként.most átvertek,vagy idővel kiderül hím-e a hím és a tojó valóban az e?Kicsit kezdő vagyok,bocsánat :oops:

Szia, Bettike!
Egyelőre hallgasd őket, figyeld viselkedésüket. Megnyilvánul majd időben a hím is. Ha ketten vannak egy kalitban és ivarérettek, akkor párzani is fognak, mert most van a legfőbb ideje a fészekrakásnak. Gondolom, a tenyésztő, akitől vásároltad őket, ellátott mindenféle jó tanáccsal, de ha van időd, nézz itt szét, olvasgass utána dolgoknak, mi érdekel. Ajánlom ezt az olvasnivalót is, de ha még van kérdésed, nyugodtan gyere!
Üdv, és jó böngészést!
Gabesz

Valódi név: Kövecses Betti

Hozzászólás 2012 márc. 11, 14:30 
sziasztok!

Kérdésem lenne.Ma vettem 2kanárit,elvileg egy tojót és egy kakast.a sárga tojó a hím zöld.mindkettő ad ki csipogó hangot,de a hímet nem hallom énekelni.A tojó viszont kicsit csacsog,mint a sirályka időnként.most átvertek,vagy idővel kiderül hím-e a hím és a tojó valóban az e?Kicsit kezdő vagyok,bocsánat :oops:

Hozzászólás 2012 feb. 19, 12:45 
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Vettünk egy kanárit és észre vettük, hogy a lába kicsit rücskös és néha eléggé gubbaszt. Utána néztem és úgy gondolom rüh okozza ezt a problémát.Elég csúnya a lába.Szeretném ha segítenétek mit tegyek hogy elmúljon szegénynek.Bár nem értem hogy a tenyésztő miért nem vette ezt észre. Előre is köszönöm.

Hozzászólás 2012 feb. 5, 21:00 
betti írta:
gutiz írta:
betti írta:
Kinek mi a véleménye arról, hogy a tollciszta mitől alakul ki a madaraknál ?

Elsősorban a fehér és a lipochrom mozaik madarakra jellemző betegség. A hosszabb tollszerkezetű madaraknál fordul elő. Fokozza az előfordulását a vedléskori nem kielégítő táplálóanyag, vitamin bevitel és a fürdetés hiánya....

Több helyen is olvastam, hogy beltenyészet eredménye is lehet ....

A beltenyésztés során egyértelműen fokozódhatnak számos betegségek, reprodukciós problémák előtérbe kerülése.
Elsősorban a hibás párosítások okozzák, amikor pl sárga madarak esetében sokszor egymás után nem intenzív madarakat teszünk párba, de ugyanez érvényes a fehér és mozaik madarakra is....

Valódi név: kóré beatrix

Hozzászólás 2012 feb. 5, 20:31 
gutiz írta:
betti írta:

Elsősorban a fehér és a lipochrom mozaik madarakra jellemző betegség. A hosszabb tollszerkezetű madaraknál fordul elő. Fokozza az előfordulását a vedléskori nem kielégítő táplálóanyag, vitamin bevitel és a fürdetés hiánya....

Több helyen is olvastam, hogy beltenyészet eredménye is lehet ....

Hozzászólás 2012 feb. 5, 17:47 
betti írta:

Hozzászólás 2012 feb. 5, 16:44 

Hozzászólás 2012 feb. 2, 13:01 
betti írta:
Miután a kicsiket elválasztottam az anyukájuktól, a tojót mennyi idő után érdemes újra párba raknoi ? A segítséget előre is köszönöm mindenkinek ! :)

Kedves Betti!

A kicsik kb. 3 hetesen lesznek önállóak. Körültekintően kell leválasztani a szülőktől. Mindig legyen előttük normál magkeverék, kevés lágyeleség és lehetőleg csíráztatott mag is.
Azt már látni lehet, hogy mikor indul be ismét a tojó. Kevésbé törődik a fiókákkal, kiszedi a régi fészekanyagot, rumlit csinál, homorít, érdeklődést tanusít a hím irányába. Ezt azért jó egy kicsit késleltetni, míg valóban önállóak lesznek a fiókák.
Ajánlom figyelmedbe ezt az olvasmányt. Nem hosszú és téged körülbelül fentről a harmadik bejegyzéstől fog érinteni, vagy ki tudja? :wink:

Ha még mindig lenne kérdésed, nyugodtan kérdezz. Biztosan lesz, aki majd megfelelő választ tud adni. Akár színkanáris témában is!

Üdv, Gabesz

Hozzászólás 2012 feb. 1, 18:45 
Miután a kicsiket elválasztottam az anyukájuktól, a tojót mennyi idő után érdemes újra párba raknoi ? A segítséget előre is köszönöm mindenkinek ! :)

Valódi név: Niki

Hozzászólás 2012 jan. 29, 12:49 
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!
A madaram lakásban van tartva, nincs teleltetve hűvösebb helyen.(ahogy utánaolvastam, hogy így szokták)A fészek építést nem tudtam megakadályozni, mert az etető edényt választotta és elkezdte bele hordani a zöld eleségét fészekanyagnak.Amikor kivettük az edényt nyugtalan lett így visszaadtuk neki.Végül nem lett valami komfortos, mert kidobált mindent és az üres edénybe rakta a tojásokat.Azt hogy mitől indult be nála a fészekrakási ösztön nem tudom, nem volt még párja, de most, hogy kiderült , hogy lány, szeretnénk neki párt.
Még egyszer köszönöm a segítségeteket! Niki

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 jan. 29, 12:18 
Szia Niki,

igen kevese írtál arról hogy milyen körülmények közt tartod madárkádat. Arra csak következtetni tudunk.
Ahogy Gabesz is írta, az sem gond ha hagyod kotlani 2 hétig, de az sem ha elveszed.
Viszont igen fontos lenne az, hogy ha egyedül van, akkor miért kezdet el fészket építeni!
Ha megtudta akkor van fészekanyag is valamilyen szinten nála, illetve fészkelési alkalmatosság is.
Ezeket vedd el, vagy szüntesd meg, mert csak fészekrakásra ösztönzi. Ha nem szeretnél fiókákat, akkor egy kis tartási igazítással mehet tovább úgy ahogy szoktad.

Üdv
Csaba

Hozzászólás 2012 jan. 29, 11:35 
CATNET írta:
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek!Nem vagyok tenyésztő, csak van a családnak egy magányos kanária.2 évig titok övezte a nemét, de 2 hete gondolt egyet, fészket rakott és tojt 4 tojást.Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mit tegyek?Nagyon lelkiismeretesen üli a tojásokat, de mivel nincs párja nem lesz belőle semmi.Meddig haggyam alatta a tojásokat?Olyan aranyos, nem szeretnék neki rosszat, ha valakinek van ilyen tapasztalata esetleg segítene?! Köszönettel: Niki

Szia!
Mivel tudod, hogy terméketlenek a tojások, el is veheted a tojásokat fészkestől, de akár hagyhatod is, hogy kiülje. Így nem zavarod meg a madarad bioritmusát. Kotlástól kezdve két hétig hagyd és csak normális magkeveréket adj neki meg vizet. Aztán vagy magától odahagyja, vagy elveszed. És ne tégy be újabb fészket.
Szerintem :alien:

Üdv, Gabesz

Valódi név: Niki

Hozzászólás 2012 jan. 29, 10:52 
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek!Nem vagyok tenyésztő, csak van a családnak egy magányos kanária.2 évig titok övezte a nemét, de 2 hete gondolt egyet, fészket rakott és tojt 4 tojást.Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mit tegyek?Nagyon lelkiismeretesen üli a tojásokat, de mivel nincs párja nem lesz belőle semmi.Meddig haggyam alatta a tojásokat?Olyan aranyos, nem szeretnék neki rosszat, ha valakinek van ilyen tapasztalata esetleg segítene?! Köszönettel: Niki

Hozzászólás 2012 jan. 19, 18:08 
Gabesz írta:
Kedves Betti!
A fiókát 6-7. napos korában szoktuk meggyűrűzni. Ekkor még fel lehet húzni rá és nem esik le a lábáról, (ha odafigyelünk). A fióka fejlettsége a fontos tényező.
http://www.youtube.com/watch?v=GI2MWwYZJpA&NR=1

Köszönöm szépen a gyors segítséget!!! A videó is nagyon szuper !!!!
:D :D :D :D :D :D

Hozzászólás 2012 jan. 19, 17:30 
Kedves Betti!
A fiókát 6-7. napos korában szoktuk meggyűrűzni. Ekkor még fel lehet húzni rá és nem esik le a lábáról, (ha odafigyelünk). A fióka fejlettsége a fontos tényező.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2012 jan. 19, 18:10-kor.
Videó beágyazása a hozzászólásba.

Hozzászólás 2012 jan. 19, 16:54 
Hello Mindenkinek !

A pici madárkákra ki hány napos korában rakja rá a gyűrűt?

ÜDV.: Betti

Hozzászólás 2011 dec. 15, 22:06 
Szeretnék segítséget kérni a kanári madaraimmal kapcsolatban. Van egy bronz, három zöld és két sárga madaram. Mikor vettem őket, akkor mind fütyült. Most a kettő sárga valamiért nem énekel. Mit tudnék csinálni, hogy ismét hallhatóak legyenek. Egyébként egészségesek, aktívak, jó táplálékot kapnak.
Előre is köszönöm.
Dasi

Hozzászólás 2011 nov. 23, 19:50 
Szerintem a lehető leggyorsabban mutasd meg egy dokinak!!!
Egy rosszul növekedő toll is okozhatja a duzzanatot...

Hozzászólás 2011 nov. 23, 17:51 
A mai napon észrevettem egy rendellenességet az egyik hímemnél. Fogalmam sincs, hogy mitől lehet, de a kitüremkedés kb. borsónyi nagyságú vagy az is lehet, hogy nagyobb. Azt szeretném kérdezni, hogy mi okozhatta a problémát és hogyan tudnám megoldani ? A segítséget előre is köszönöm mindenkinek !!!!

http://kepfeltoltes.hu/111123/IMG_2637_ ... es.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/111123/IMG_2657_ ... es.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/111123/IMG_2662_ ... es.hu_.jpg

ÜDV.: Betti

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 76  Következő