Díszmadár Magazin írta:
... Lehet próbálkozni akármennyi új lap indításával, de inkább kérdezem: akik kritizálják a Díszmadár Magazin tartalmát, színvonalát vajon mit tesznek azért, hogy az még jobb legyen?
Nem tudom, hogy milyen írásokkal szerettek volna hozzájárulni ahhoz, hogy például a márciusi szám tartalma a megjelentnél még színvonalasabb lett volna? ...
Nem tudom, hogy milyen írásokkal szerettek volna hozzájárulni ahhoz, hogy például a márciusi szám tartalma a megjelentnél még színvonalasabb lett volna? ...
Üdvözlök mindenkit!
Soxor megfogadtam, hogy maradok rolleréknél, de mielőtt mennybe menne a DM szerkesztősége, az idézett gondolathoz hozzátenném: hogy jártam a DM- be tervezett-megjelent "cikksorozatommal"?
Szeptemberben jeleztem Kovács úrnak, hogy egy sorozatot tervezek írni a rolleresekről, a r. énekversenyről a fajtát népszerűsítő szándékkal. Ebben az e-mailben el is küldtem az első írást, amely R.G. -ről, a kanárizás egyik vitathatatlanul meghatározó alakjáról szólt. Említettem levelemben a következőket is: a második részben M.B.-t, a harmadikban I.F.-et szeretném bemutatni, majd ezután a december végi versenyről küldenék egy beszámolót. Tehát- és ezt is konkrétan kértem- a november, december, január, februári számban szerettem volna ha megjelennek írásaim. Válaszában Kovács úr megköszönte az elküldött anyagot, és megígérte, hogy lapzárta előtt visszaküldi a nyomdakész anyagot átnézésre. Tehát ezt nem kértem, önként felajánlotta!
Meglepetésemre az R.G.-ről szóló cikket már a októberi számban olvashattam.....Nem kaptam nyomdakész anyagot, ( nem is hiányoltam, hiszen nem kellet volna még megjelennie!!!) de azt láttam a lap hasábjain amit elküldtem, és R.G.-nek hál'istennek már elküldtem az anyagot "lektorálásra", tetszett neki, tehát gond nem volt ezzel.
Elküldtem a 2.-3. részt is ahogy elkészültem képekkel együtt. A két főszereplő a szerkesztőségbe küldés előtt természetesen elolvashatta-megnézhette az anyagot, és nagyon megtisztelőnek érezték, hogy velük kapcsolatban szeretném népszerűsíteni e kanárifajtát. Meglepetésemre november elején felhívott M.B., hogy láttam -é a magazint, mert legszívesebben felrobbanna.... A róla készült cikkben I.F.-ről készült képek szerepeltek....?!
(És itt most szeretnék megjegyezni néhány dolgot... Tulajdonképpen az egész sorozatot elsősorban M.B., azaz Maróti Béla iránt érzett tiszteletből készítettem. Meggyőződésem, hogy önzetlen munkája nélkül ez a műfaj -kvázi a rollerek minőségi tenyésztése, versenyre való színvonalas felkészítése és a hagyományos év végi énekversenyek megrendezése- teljes egészében már nem létezne "kishazánkban"! Miután előzetesen átolvasta a róla írt cikket elérzékenyülve köszönte meg, hogy ily módon nagy nyilvánosság előtt is elismerték eddigi munkáját. Megemlítette, hogy több példányt rendelt a magazinból a helyi postásnál azzal a szándékkal, hogy barátainak, kollégáinak küldjön belőle egy-egy példányt, és a születendő unokájának is eltesz a családi komódba egyet......)
A tényszerűséghez tartozik: a két cikket külön-külön is több e-mailben küldtem el, mert a képek terjedelme(?) meghaladta a "nemtudomhánymegabájtot". De.... kétszer 3-4 e-mailben két hét különbséggel a két különböző tartalmú levélcsomag közt! Az M. B.-ról készült képeknek még a fájl neve is maroti-xx.jpg volt!
Gondolom nem kell ecsetelnem mennyire égett a pofám mindkét általam igen nagyra becsült tenyésztő társam előtt. Szerencsére nem feltételezték (legalábbis nagyon remélem!), hogy én kutyultam össze mindent, de elég kínos volt a szituáció....Ha nem ismernénk egymást régóta nem biztos, hogy ezek után visszaköszönnének...
Szóval régen éreztem már azt, hogy ennyire leszarják a munkámat...
Ezek után írtam egy elég epés helyreigazítási kérelmet. Lehet hogy trágárra sikerült... bár a legdurvább mondat " Géza bátyám ez jól el lett cseszve." ha jól emléxem ... Ezért elnézést kérek....de választ nem kaptam... I.F. jóval kulturáltabban kért helyreigazítást..... de Ő sem kapott választ....
Maróti Béla telefonjára a választ nem írom le, szó szerint idézni nem tudom, nem is akarom, elég vérlázító az eddig leírt trehányság is.
Három hónappal később megjelent a cikk a jó képekkel igaz hogy fekete-fehérben.
Természetesen ezekre lehet azt válaszolni, hogy csak néhány semmitmondó, nívótlan írás volt tenyésztőkről, és hogy csak az nem hibázik aki nem csinál semmit...meg hát megjelent a helyreigazítás, de egy egészen pici odafigyeléssel meg lehetett volna előzni a kellemetlenségeket... főleg hogy ezek a kellemetlenségek úgy érzem leginkább engem érintettek!
Szóval a rollerekről szóló írásaim (igaz, megkérdőjelezhető szakmai tartalommal!?)ezek után inkább ezt a honlapot, illetve a saját honlapomat gazdagítják ( vagy éppen züllesztik lejjebb!?).
Mert nem szeretném ha a 2007 évi champion roller képe egy keselyűkről szóló írásban szerepeljen (és ezzel a mondatommal nem a keselyűket szeretném leszólni!).
Lehet, hogy nem csak én gondolom ezt így...?
Arra meg nem kaptam ígéretet a szerkesztő úrtól, hogy a továbbiakban törexik arra, hogy ehhez hasonló eset ne forduljon elő....
Neubrandt Gábor
alias: