Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 303 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: László

Hozzászólás 2012 máj. 21, 16:16 
Sziasztok

A második fischer párom 3 tojást rakott,itt mind 3 kikelt kis csipaszok. Fotó egyenlőre nincs, első költésük.

Hozzászólás 2012 máj. 17, 21:35 
Sziasztok.
Egy kis érdekesség rózsás fejű törpékről: Van egy párom, most nevelnek 4 kis fiókát a legidősebb 4 hetes lesz és mit látok előbb? A hím! szorgalmasan darabolja a nemrég kapott fűzfát és tűzdeli szépen be a faroktollai közé mint egy tojó. Még soha nem láttam tőle ilyen viselkedést eddig gondoltam elmesélem mert sokszor olvastam olyan kérdést hogy a hím tűzdeli-e a fát.. (erre azt válaszolnám hogy nem, soha) Ha nem lennének fiókáik azt hinném most hogy 2 tojó :D Darabolni a hím is szokott mindig de ezúttal szépen a tollai közé is tűzte őket és be is vitte az odúba. Nem tudom ez honnét jött neki másra nem tudok gondolni mint hogy látta és eltanulta a tojótól mert ez már a 2. fészkük de az első eset hogy ilyet látok tőle.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 máj. 12, 21:26 
Megpróbálom majd az össze engedést mindenképpen, hisz az előző helyükön is voltak mellettük ilyen fekete fejük törpik. Majd kiderül mit szólnak egymáshoz :9
Köszi.

Hozzászólás 2012 máj. 12, 15:01 
Köszönöm a madarak nevében is mindenkinek.

Betty ha összerakod figyelned kell őket mert lehet harc is. Egyébként én is össze ereszteném őket.

Valódi név: Viktor

Hozzászólás 2012 máj. 12, 10:48 
Betty írta:
Segítsetek már az alábbi dologban!
Van egy feketefejű testvérpár ahol az egyik kicsinek a lábfeje deformálódott. Szerencsére ügyesen használja, életrevaló. A másik fióka tökéletes és őt holnap viszem monorra az új gazdihoz.
A másik kicsi egyedül fog maradni, bár hozok holnap egy fiatal lutino fisher párt és arra gondoltam, hogy nem rakhatnám őket hárman egybe addig míg nem találok ki valamit ennek a lábsérült kicsinek?
Sajnálnám ha búslakodna és egyedül érezné magát. 2-3 hónapról lenne csak szó. Mit javasoltok?

Szia Betty

Helyedben én karantén után összetenném őket hisz még fiatalok ezért úgysem alakulna ki közöttük semmi, ha pedig kezdenek ivarérettek lenni akkor különválasztanám őket... De ez az én véleményem :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 12, 10:01 
Segítsetek már az alábbi dologban!
Van egy feketefejű testvérpár ahol az egyik kicsinek a lábfeje deformálódott. Szerencsére ügyesen használja, életrevaló. A másik fióka tökéletes és őt holnap viszem monorra az új gazdihoz.
A másik kicsi egyedül fog maradni, bár hozok holnap egy fiatal lutino fisher párt és arra gondoltam, hogy nem rakhatnám őket hárman egybe addig míg nem találok ki valamit ennek a lábsérült kicsinek?
Sajnálnám ha búslakodna és egyedül érezné magát. 2-3 hónapról lenne csak szó. Mit javasoltok?

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2012 máj. 11, 21:49 
Nállam is a 6 tojásból 5 (kifejlett) fióka fulladt bele.(Jó költő pár)
A másik párnál (ugyan akkor keltek) 6 tojásból 5 pici lett

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 11, 21:33 
Laci, gratulálok a két kicsihez :) Nálam valószínű a rózsásak mind a 4 tojása befulladt :? Nem értem én ezt. Ugyanebben a szobában vannak még más madarak is és egy foltnélküli nimfa páromnak tegnap kelt ki fiókája.

Valódi név: Szabi

Hozzászólás 2012 máj. 11, 21:10 
hát kössz pulipinty meg srácok de azok az expresszen nem nagyon nyerték el a tetszésem!!!!!

Valódi név: Viktor

Hozzászólás 2012 máj. 10, 7:59 
Tompe73 Gratula a kicsikehez :)

Nálam is első költésre a rózsás törpék alatt 4 tojás volt mind a 4-ben fióka volt és csak egy bírt kikelni, de azt szépen nevelik :)

Hozzászólás 2012 máj. 9, 23:47 
Sziasztok nálam megérkeztek az első fiókák. Sajnos az első költésből 5 tojásból 1 fiatlan a többi beszáradt, nem tudom miért mert a páratartalom jónak mondható. A második költésnél 7 tojásból 2 kelt ki. tavaj ugyen ez a pár 5-4 , 6-5 arányban költött,beszáradás nem volt.

Kép

egy lutínó egy vad színű.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 9, 17:10 
Akkor nem csak én vagyok vele így... :D Nem akartam írni, nehogy gond legyen, de feketefejűek is vannak rendesen a képen...

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 máj. 9, 16:49 
Pulipinty írta:
Egy ilyen hirdetést találtam az expressen, nem tudom milyen színekben van neki és hoyg adja-e külön is őket?

http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -31308542/

Mondjuk a képen nem mindegyik fischer.

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 máj. 9, 12:00 
Egy ilyen hirdetést találtam az expressen, nem tudom milyen színekben van neki és hoyg adja-e külön is őket?

http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -31308542/

Valódi név: Szabi

Hozzászólás 2012 máj. 9, 11:52 
sziasztok!
feketefejű törpe hímet keresem lehetöleg lilát vagy ibolyakék szinűt?
Győr moson sopron megyében ,budapesti átvételel vagy csongrád megyében
ha bárki tudna bene segidteni
elérhetöségem:06204141123

Hozzászólás 2012 márc. 26, 21:49 
Petermadarai írta:
Szia Ildi!
Neked van két szép madarad, amik külön fajták,de egy pár.És ezek bizony szaporodnak is.Amiből szép színes fióka cseperedik. Tovább nem szaporodik,kiállításon nem bírálják.De hobbimadárnak szép lehet. Szerintem egy agyontépett sándornál mindenképpen jobb.....
Persze ezeknek a madaraknak a termelése nem lehet komoly ember célja,de ha te ezzel senkit nem vágsz át,miért lenne bűn azt a fiókát életben hagyni?..
A normál hullámost se bírálják,sőt autómatikusan kizárják a bírálat alól
Ilyen erővel normál hullámost se szaporítsunk,mert a standardot kell,annak van értelme,az a szabályos? Ugyan....

(Nekem csak azokkal a szaporítókkal van bajom,akik becsapják a hozzá nem értőket!)

Szia Péter!

Köszönöm,hogy írtál,nagyon aranyos vagy,jól esik,hogy te így látod :) Mi a kicsiket nem szánjuk eladásra,olyan embereknek ajándékozzuk akik szeretik őket.Nagyon szeretjük ezt a 2 kis rosszcsontot,ők a család részei.Mi csak azt akarjuk,hogy boldogok legyenek.Tanácstalan voltam,ezelőtt nem volt még papagájunk,ezért is írtam ide be a fórumra.Mialatt választ kaptam,ki is kelt a kicsi :) Valószínű több már nem kel ki,de mi neki is nagyon örülünk. :))

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2012 márc. 26, 20:05 
"Petermadarai"
ez így van ahogy mondod!!
A börzénis árult egy nő törpéket.
Oda megyek hozzá megkérdezem nagy dudatlanul , hogy milyen fajták?? :?
Azt modja Rózsásfejű törpék már költenek!
A tojó rózsás volt a hím rózsás/feketefejű keverék.
Így már a vásárlót azzal át b***ta ,hogy költenek ,ráadásul keverék is volt a hím! :|

Valódi név: Tóth Péter

Hozzászólás 2012 márc. 26, 17:06 
Szia Ildi!
Neked van két szép madarad, amik külön fajták,de egy pár.És ezek bizony szaporodnak is.Amiből szép színes fióka cseperedik. Tovább nem szaporodik,kiállításon nem bírálják.De hobbimadárnak szép lehet. Szerintem egy agyontépett sándornál mindenképpen jobb.....
Persze ezeknek a madaraknak a termelése nem lehet komoly ember célja,de ha te ezzel senkit nem vágsz át,miért lenne bűn azt a fiókát életben hagyni?..
A normál hullámost se bírálják,sőt autómatikusan kizárják a bírálat alól
Ilyen erővel normál hullámost se szaporítsunk,mert a standardot kell,annak van értelme,az a szabályos? Ugyan....

(Nekem csak azokkal a szaporítókkal van bajom,akik becsapják a hozzá nem értőket!)

http://www.facebook.com/Petermadarai

Hozzászólás 2012 márc. 26, 16:02 
A 26. napon kikelt egy kicsi :) Saját hibánkból vettünk véletlen másfajtát a fischer mellé.Nekünk nem a szaporítás volt a célunk,hanem az hogy legyen egy párja a papagájunknak.Nagyon szeretik egymást,és mind a ketten óvják a kicsit.Tisztában vagyunk és voltunk is vele,hogy hibrid lesz az utód,aki nemzőképtelen.Ahova kerülni fog a kicsi,ott így is nagyon fogják szeretni.Köszönöm a válaszokat.
Szép napot mindenkinek!

Valódi név: Tóth Péter

Hozzászólás 2012 márc. 25, 22:27 
Az,hogy azt a tényt leírtam,nem azt jelenti,hogy egyet is értek vele. A gond az,ha ezekkel a keverékekkel a még hozzá nem értőket,kezdőket át is verik.
Törpék mellett a másik gyakran előforduló a rozella x pennant hibrid amit előszeretettel árulnak pennantnak...
De ez a helyzet gyakran előfordul galamboknál,fácánoknál,baromfiaknál.....is.

http://www.facebook.com/Petermadarai

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 303 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Következő