Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 21:59 
Hú, na most jól megijesztettetek! Mit tegyek? El tudom vinni valahová őket, hogy megnézze egy szakértő? Vagy van itt a közelben (Újpest) szerintetek valaki, aki meg tudja nézni őket?

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 21:56 
Brigi_ írta:
Igen, mindkettő gyűrűs. Pároztatni viszont nem sikerült őket, a tojó nem fogadta el a hímet. Mostmár nem is szeretném, mert egyik sem fiatal.
A hím nem cisztás, neki kopasz a feje. A tojónak vannak csomói. Pedig szegénykémnek annyira gyönyörű dús tollazata van, sajnálom nagyon. Repülni sem tud rendesen és miután gátolja a mozgását, így szerintem picit el is hízott, a levegőt is szaporábban veszi, mint a hím.

Akkor van baj bőven,rendben lehetne öket szedni ha még nem túl késő csak így láthatalanba nem egyszerű diagnosztizálni.

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 21:51 
Igen, mindkettő gyűrűs. Pároztatni viszont nem sikerült őket, a tojó nem fogadta el a hímet. Mostmár nem is szeretném, mert egyik sem fiatal.
A hím nem cisztás, neki kopasz a feje. A tojónak vannak csomói. Pedig szegénykémnek annyira gyönyörű dús tollazata van, sajnálom nagyon. Repülni sem tud rendesen és miután gátolja a mozgását, így szerintem picit el is hízott, a levegőt is szaporábban veszi, mint a hím.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 21:51 
Sziasztok! Szia, Brigi!

Ha az állatorvos állapította meg a tollcisztát, és az tényleg az, amit én innen kiolvasok a könyvből: csomók a bőrben, állatorvosok által "sörétkiütésnek"nevezett elváltozás, szívesen becopyzom ide neked, ha gondolod (bár túl sok jóval nem kecsegtet...). Hacsak itt a nagyok egy-kettőre meg nem válaszolják neked. Szerintem Doromboló a hímed tünetére, betegségére reagált. De ha egyik madár atkás, nem lehet, hogy a másik is elkapja??? Úgyhogy itt összetettebb is lehet a baj :shock: !

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 21:47 
Brigi_ írta:
Kedves Fric32!

Legjobb tudomásom szerint színkanárik. A tojó nem intenzív sárga, a hím pedig piros (élénk narancssárga).

Csak azért kérdeztem,hogy legalább tudjuk milyen kanáriról van szó,de ezek a színcsoportok nem nagyon szoktad císztásodni,csak ha huzamosan B-B van párosítva,minketőbben csomók vannak?
Gyűrűzve vannak a madarak?

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 21:43 
Kedves Fric32!

Legjobb tudomásom szerint színkanárik. A tojó nem intenzív sárga, a hím pedig piros (élénk narancssárga).

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 21:43 
Brigi_ írta:
Kedves Gabesz!

Most látom csak, hogy az utóiratodban nekem is címeztél pár sort. Köszönöm a jótanácsot, utánanézek a könyvnek. A tollkitépős módszert több helyen is olvastam, és azért azt gondolom, kevésbé fáj neki, mint mikor a legelső csomóval állatorvoshoz vittem és ő cérnával elkötötte a daganatot. Akkor nagyon sírt szegény madárka és biztosan borzasztóan fájt és lüktetett neki, mert ugye az tele lett vérrel és kb. 1 hét alatt száradt le.
Utána pár hónapig nem volt kinövése, de aztán megint előjött. Én egyébként, mikor kiszedek egy-egy rosszul nőtt tokot (nagyon finoman), utána higított Betadine-os oldattal leecsetelem, hogy fertőtlenítsem és szárítsam. Ezt is egy állatorvos ajánlotta.
De nagyon örülnék, ha lenne olyan gyógymód, ami nem fáj nekik és maradandó gyógyulást is hoz.

Szia,Brigi!

Nem raknál fel képet a madarakról?

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 21:38 
Kedves Gabesz!

Most látom csak, hogy az utóiratodban nekem is címeztél pár sort. Köszönöm a jótanácsot, utánanézek a könyvnek. A tollkitépős módszert több helyen is olvastam, és azért azt gondolom, kevésbé fáj neki, mint mikor a legelső csomóval állatorvoshoz vittem és ő cérnával elkötötte a daganatot. Akkor nagyon sírt szegény madárka és biztosan borzasztóan fájt és lüktetett neki, mert ugye az tele lett vérrel és kb. 1 hét alatt száradt le.
Utána pár hónapig nem volt kinövése, de aztán megint előjött. Én egyébként, mikor kiszedek egy-egy rosszul nőtt tokot (nagyon finoman), utána higított Betadine-os oldattal leecsetelem, hogy fertőtlenítsem és szárítsam. Ezt is egy állatorvos ajánlotta.
De nagyon örülnék, ha lenne olyan gyógymód, ami nem fáj nekik és maradandó gyógyulást is hoz.

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 21:36 
Kedves Brigi,elárulnád milyen kanáriid vannak,színkanári,roller,alakanárik közül melyik?

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 21:18 
Kedves doromboló!

Köszönöm szépen a gyors választ! Beszerzem mindkét dolgot, amit írtál.
Szóval azt mondod, hogy mindkét madár problémáját az a bizonyos atka okozza?
És mitől lesznek atkásak?

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 21:00 
Ivermecti-spoton ! Minden állatpatikában megkapod... Kedves Brigi !
800 és 1800 Ft közötti áron lehet megkapni...Ez a legkisebb kiszerelés...Olyan mint a szemcsepp az embereknél, kis műanyag falakon, de itt nem a szembe kell cseppenteni mert rögtön megvakul, hanem egy csepp a kopasz fejre egy pedig a hát bőrfelületére de ha a szárny végekre cseppentesz az is jó...Nem kell félni mert csak egy cseppet ír a kismadarakra, de nem lesz semmi baja ha kettőt esetleg hármat kap a gyengébb, olcsóbb változatból...Ki van próbálva !.....És ha kapsz humán gyógyszertárba polivitaplex B-t...egy felet összetörsz és az itatójába keverd...! kb. 4 - 5 óra szomjaztatás után add oda és igyon belőle bőven... Ez a bőrbe beívódva kiüldöz mindent, az előbbi viszont meg is öli a parazitákat...Mert szerintem az elsődleges fertőzést szőrtüsző atkának hívják !....Madarakban nem annyira gyakori de az elmondás szerint arra gyanaxom !...

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 15:47 
Sziasztok!

Most találtam erre a fórumra. Két egészségügyi kérdésem lenne a két kanárimmal kapcsolatban.
Egy párom van, már nem fiatalok. A tojónak sajnos tollcisztái nőttek. Kaptam már máshol olyan tanácsot, hogy próbáljam meg kitépkedni a rosszul növő tollakat. Néha kiveszem és "megkínzom" szegényt, de sajnos egyrészt ugyanúgy nő vissza a toll, másrészt a szívem majd megszakad minden ilyen beavatkozás közben. Nem tudtok esetleg valami más, kevésbé kínzó gyógymódot?

A másik kérdésem a hímmel kapcsolatos. Ő már "öregfiú" és egy-két éve időszakosan megkopaszodik a feje. Tavaly visszanőtt neki tavasszal, de idén még nem látom a jelét, hogy visszanőne a toll. Van egy madártenyésztő ismerősöm, ő megnézte és azt mondta, az biztos, hogy vitaminhiánytól nem lehet, mert sokféle táplálékot kapnak a lágyeleséget kivéve.
Szegényke jelen pillanatban úgy néz ki, mint egy mini-keselyű. A fütyülésével szerencsére nincs gond, gyönyörűen énekel, ha épp kedve van hozzá.
Van esetleg ötletetek, hogy mitől van a kopaszodása vagy, hogy mit adjak neki, amitől elmúlna?

A segítségeteket előre is köszönöm!

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 10:19 
Szia Druszám !
Az illető madárka rendesen eszik, viselkedésben seemiben sem különbözik a többiektől, a legnagyobb a fészekaljban. Négy tojásból három kelt ki.
Torzszülött, de nem első nap vettem észre, csak gyűrűzés után, kb. két hetes korában. Arra tippelek, hogy a szülei rokonok voltak és abból lett a rendellenesség ...
Fertőzésről, idegen anyagról nem tudok. Azt sajnos nem tudom, hogy gyűrűzés előtt is olyan volt-e, nem ő próbálta-e lefeszegetni a lábáról és amiatt görbült/csavarodott-e el a csőre :?:
Az ilyen madarat érdemes tovább tartani vagy nem ?
Milyen jövője lehet? Fog enni rendesen? Etetni tud-e majd felnőttként? Szaporitani szabad-e vagy kizárt? Örökiti-e a hibát vagy sem?

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 9:38 
Szia Druszám !
Több oka lehet a kampós csőrnek !...Egy azonban biztos hogy nem a hűtlenség egy eddig még nem tapasztalt válfajával állunk szembe ! :lol:
Nem tudom hány kicsi kelt és abból hány az ilyen ?!...Azt is írjad meg hogy elég erőszakos e a kicsi, szóval kér e úgy mint a másik (többi)? ..
Lehet genetikai ok is természetesen de lehet valami régi, vagy romlott, toxiku anyag szervezetbe kerülése is, gombafertőzés, de lehet egyszerű tojásbani szorult állapot....Kicsit többet írjál és akkor a végire tudunk járni !?.... :idea:

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 20:40 
Sziasztok !
Lenne egy nagy kérdésem ... Egy görbe csőrű kanári fiókának mi legyen a sorsa? Mit gondoltok, mi lehet az oka? Megjegyzem, előfordulhat, hogy a szülei rokonok vagy testvérek, egy tenyésztőtől származnak ...
Küldök egy képet is, de nem telég éles, majd ha érdekel valakit, készitek jobbat is, hátha azon majd jobban fog látszani ...
Kép

Hozzászólás 2008 márc. 30, 22:19 
Timba, jó hogy mondod... Jesszusom! Elfelejtettem lámpázni! Na még ilyen se fordult elő :? Dehát a fióka ha eddig benne volt a tojásban, akkor eztán is benne ül, mert 8-án kell keljenek az Ica fiókái (4 toji van alatta)... Aztán Ilusom is 3 tojáson kotol rendesen. Őket 10-ére várom, ha jól számolok. No majd holnap röntgen alá teszem :wink: . Roland pedig édesen danolász, pedig csak egy egyhónapos kismadár! 8)

Én is nagyon várom már a jó időt, hogy kitehessem őket!

Hozzászólás 2008 márc. 30, 22:08 
Szia,Timba akkor nagyon jól sikerültek a dolgok,megkérdezhetem hány tojótól van a 30 fiatal és hányadik fészekajnál tartanak?
Timba írta:
Szia Gabesz!

Igen, ez a röpde kint van, még régen raktam fel képet róla, biztosan emlékszel, 3 emeletes... Szóval nem kicsi.
A nád a szelet is fogja és a tűző nap ellen is véd. Bár 2 oldalról teljesen védett. Nagyon élvezik végre a jóidőt, ma meg is fürödtek. Csak úgy pacsáltak a vízben! Nagyon édesek voltak.
Hogy van a roli-tojás? Lesz tesó?
Én az előbbnéztem meg 4 tojást a piros-mozaik alatt, mindben van kismadár, ha mindenki úgy akarja, kedden kelnek.
Olvastam a rolleres oldalon, hogy sokan elég vacakul állnak kismadárilag. Én nem vagyok egy nagy tenyésztő, de azt hiszem egy szavam se lehet, az eddigi 30 db meggyűrűzött madárkámmal. Talán csak szerencsém volt, de ki tudja meddig...
No azért kívánom, hogy mindenkinek meinduljon a gépezet!
Hajrá!
:08:

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 márc. 30, 21:11 
Szia Gabesz!

Igen, ez a röpde kint van, még régen raktam fel képet róla, biztosan emlékszel, 3 emeletes... Szóval nem kicsi.
A nád a szelet is fogja és a tűző nap ellen is véd. Bár 2 oldalról teljesen védett. Nagyon élvezik végre a jóidőt, ma meg is fürödtek. Csak úgy pacsáltak a vízben! Nagyon édesek voltak.
Hogy van a roli-tojás? Lesz tesó?
Én az előbbnéztem meg 4 tojást a piros-mozaik alatt, mindben van kismadár, ha mindenki úgy akarja, kedden kelnek.
Olvastam a rolleres oldalon, hogy sokan elég vacakul állnak kismadárilag. Én nem vagyok egy nagy tenyésztő, de azt hiszem egy szavam se lehet, az eddigi 30 db meggyűrűzött madárkámmal. Talán csak szerencsém volt, de ki tudja meddig...
No azért kívánom, hogy mindenkinek meinduljon a gépezet!
Hajrá!
:08:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 márc. 30, 20:49 
Nahát Timba!

Igazán jó dolguk van a gyönyörűséges madárkáidnak!!! Ez a röpde valahol kint van gondolom, hogy ilyen jól süti a nap :D . A nádfonatot az árnyékolás végett tetted? vagy hogy kicsit a huzatot is kifogja?? Nem is rossz ötlet... Az én röpdém is nagylyukú (1x1 cm) hálóval van körbevonva, oldalt sehol sem zárt... csak az udvarnak az a része védettebb egy kicsit...

Na pussz!

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 márc. 30, 18:11 
Sziasztok!

Hála ennek a napsütötte mai napnak, elvégeztem a tavaszi nagytakarítást.
Egyenlőre csak a madárkáknál, a lakás még várat magára! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 76  Következő