Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 márc. 31, 18:51 
Na hát ez az,mondtam én hogy nem kell megvénülni!!!! :22: Épp az előbb kerestem,hogy vajhhhh??? hova tűnt????? de hát én idreeee akartam!!!!!!Gyerekek,ez már a vééééééég!!!!!!Akkor áthozom ,most,azzzzooonnnnnal!!!!!!!! :41:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 31, 18:05 
raina írta:
Gabesz, üdv a Magyar Táncműv. Főiskoláról, most olvastunk a fejleményeket, mindenki drukkol. Reméljünk, eddig minden a menetrend szerint megy, hajra Erdély! :wink:

:65:
Köszönöm szépen, édes vagy :wink: , csakhogy itt az első felvonásban a nagyokról lesz szó, és majd, esetleg az utolsó körbe egy külhoni is belefér, ha tényleg benevezhetnék... ! De előtte lesz az itthoni, ahová elvárnak (mert megelőzött a hírem...), de ahová tényleg csak reszkető gatyával mennék el, ha... Egy csomó ha! Azért köszi a bíztatást Neked és az egész tanárseregnek ott mögötted :D ! SZÜKSÉGEM LESZ MÉG RÁ!!! 8)

Hozzászólás 2008 márc. 31, 17:50 
eszterolajos írta:
azért az egy madár még nem Hawai, bár ez lesz a legjobb doromboló....

:57: ...

Nnna, meglámpiztam a tojásokat, és hogy nehogy "túlságosan" elbízzam magam konstatáltam a következő dolgokat: Icám alatt a négy tojásból, melyek már 6. naposak kettőben laknak, másik kettőben pedig a sárrrrrrrgája úszkál. :evil: Ilusnak a három tojásai 4 napja melegszenek, ott még nem hiszem, hogy látnék valami érdemlegeset :? , de írtóra félek... Ő volt aki odahagyta előző fészkét és most is több esetben rajtakaptam, hogy kint kóricál a drága. Úgyhogy Illést szépen betettem hozzá és láss csudát, a csaj iszkolt a fészekbe!!! Azóta fegyelmezetten üli a tojásokat. :shock:

Amaryl, drága, méttes nem ide hoztad azt gyönyörűséget roller bébit??? Nagyon aranyos a kis antennáival :D Nagyon szép madár!

Hozzászólás 2008 márc. 31, 17:37 
Gabesz, üdv a Magyar Táncműv. Főiskoláról, most olvastunk a fejleményeket, mindenki drukkol. Reméljünk, eddig minden a menetrend szerint megy, hajra Erdély! :wink:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 31, 16:54 
Gabeszka !

azért az egy madár még nem Hawai, bár ez lesz a legjobb doromboló....

Hozzászólás 2008 márc. 31, 15:46 
doromboló írta:
Gabesz ! Te vagy az első aki nevezni biztosan tud e versenyre mert ugyan egy fiókád van, de az tuti hogy hím hisz már düdörgött is ! Ilyent még senki nem írt ! Hiába van már valakinek 6 fiája ha azok mind tojók ?!...

:09:

Hozzászólás 2008 márc. 31, 12:37 
Üdv Mindenkinek!

Ha a szemem nem csalatkozik akkor sikerült a pároztatás az egyik tojómnál... Hát majd kiderül olyan régen láttam fias kanári tojást hogy elbizonytalanodok... :oops:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 31, 12:31 
Lehet, hogy nem voltam elég világos ..?! Nem arról van szó hogy a vegyes kollekciók beleszólhatnak a tenyésztők versenyébe, hanem azok akik nem tudnak 4 hímet kiállítani mert nem KELT (csak írom, hogy szokjuk meg, a madaraknál nem születik hanem kel és nem madárszaporító van hanem tenyésztő!...jó értelemben persze..) csak 2-3 fiatal és abból is csak egyetlen hím lett azok is tudjanak nevezni EGYÉNIBEN (eizel vogel) ! Hogy összesorsolnak négyet az csak azért van mert a bírónak könnyebb ha 4 madarat bírál el mint egyesével, meg az is lehet hogy egyedül meg sem szólalna a madár ?!..Tehát csak a felhordás és a lehallgatás miatt vannak összetéve az egyébként idegen madarak de az értékelésük külön van ! Az ilyen vegyes kollekciónál nem is számítanak összpontszámok csak a madarakat egyenként minősítik...
Sőt a nagy tenyésztők is szoktak egyéniben is nevezni, ha van olyan madaruk amelyikek már nem férnek bele a kollekciókba mert már csak ketten maradtak, akkor azokat egyéniben nevezik, csak nálunk sok sok éve elfelejtettük ezt a versenyszámot...Talán tudod, hogy így kerültem a VB-n az egyik madarammal az elejébe mert véletlenül itthon maradt a kollekcióm 4. madara és ott átneveztem a hármat egyénibe....
Gabesz ! Te vagy az első aki nevezni biztosan tud e versenyre mert ugyan egy fiókád van, de az tuti hogy hím hisz már düdörgött is ! Ilyent még senki nem írt ! Hiába van már valakinek 6 fiája ha azok mind tojók ?!...

Hozzászólás 2008 márc. 31, 12:19 
Doromboló írta:
"Ha tényleg nem fog sikerülni az idei költési szezon,"

nana,csak lassan,azért még lesz 1 eresztés,nem kell ördögöt falra festeni!!! ha belehúznak madárkáink,még akár túltengés is lehet!!!! viszont azért amit írtok,az sem rossz ötlet!!!!:08:
az meg 1 dolog,hogy már idézni sem tudok!!!! :D
Viszont az énekszekrényem már megvan!!!! :05: belefér akár 2-3 kollekció is!!!!! csak nem szúrnak ki vlem annyira,hogy üres marad???????? :?

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 31, 7:13 
Szia Béla !

Nincs akadálya a vegyes kollekcióknak sem, sőt így még többen megtutathatják, hogy mit tudnak a madaraik.
Talán így még azt is kiviláglik majd, hogy a rollerosok tudnak csapatban is versenyezni...
Szükségszerű, de jó ötlet, szerintem ez is növelni fogja a rolleres tábort....

Volt - e már ilyen szervezésre példa más országokban, vagy ez is Magyar unikum lesz ???
A 2oo8 - as Magyar bajnokságon résztvevő 358 pont feletti kollekciók eséllyel indulhatnak a 2oo9 január végi Olaszországi világbajnokságon is.
Erre a versenyre készülők és majdani résztvevők útját egyengetni fogom...
Hát szaporodjatok már végre......

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 31, 5:16 
doromboló írta:
..... hogy a tenyésztők kollekciói versenye mellett lehet az OB-n egyéni nevezést is tenni ! ..... Mit szóltok ?...

Természetesen OKÉ! Hiszen mindenkinek ott a helye!

De azért remélem még nem katasztrofális a helyzet....messze még a június....Nagygabe remekel, és a mi is javíthatunk még az idei "eredményeinken"!

Iker Feri barátunkkal vajon mi lehet :?: :idea: Sejtelmesen hallgat.... :!: Lehet hogy Gabeval ketten több fiat fognak mint mi hatan-heten?! :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 márc. 30, 22:23 
Gyerekek, akkor én ezek szerint prímán jól állok a két tojóm után 1 darab gyűrűzött madárkával :lol: ...

És itt már a versenyre készültök... Hm!
:24:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 30, 21:47 
Ha tényleg nem fog sikerülni az idei költési szezon, akkor ünnepélyesen bejelentem - mivel nemzetközi rendezési alapjogról van szó - hogy a tenyésztők kollekciói versenye mellett lehet az OB-n egyéni nevezést is tenni ! Tehát az azt jelenti hogy a nevezett egyéni madarakból egy sorsolás alapján fogják ösze állítani a kollekciót melyet a bíró külön-külön lepontoz és az nyer akinek a legtöbb pontot énekelte a madara. Pontegyenlőség esetén a jobbik holl dönt, ha ez is egyrorma akkor a jobb knorr és így tovább !.... Tehát az idei versenyt így már valószínű senki sem fogja megúszni....Na ?! Mit szóltok ?...
Lajos ?...Akadály ?...

Hozzászólás 2008 márc. 30, 20:55 
Hú neco,már kezdtem sárgulni...azt hittem az idei termésed 50-ig....aztán leesett,hogy csak visszaszámlálsz!!! ))))akkor nálunk még jobb az arány!!! :D azért 4 tojótól már 1 gyűrűt felhúztam,hogy monáról ne is szóljak!!!! :01: Ha ez így megy,akkor a kollekciót közösen adjuk össze,talán úgy összejön a 4!!!!!apááááám!!!!! :(

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 30, 18:58 
Helyzetjelentés : felhúztam a 48; 49; 50; számú gyűrűt.....mert a tároló szívószál másik végéről szedtem le az első hármat :D !

Szóval katasztrófa.....három fióka eddíg... vagy 20 terméketlen tojás.....néhány tojó ami szarik a fészekre.....és sok-sok degenerált hím és tojó akik gyepálják egymást.

Három napra elutaztam, hazaérkezve az egyik féltve őrzött "Röder" tojóm teljesen véresen találtam a kalitban, de hál'istennek élve.....A fészek kihülve, fogalmam sincs mi a francal sebezhette fel magát.

Egyik tojóm otthagyta a fészkét mikor kiszedtem a hímet. Miután visszatettem sikeresen kikeltett két fiókát, mostanáig közösen nevelték a csöppségeket tökéletes harmóniában, erre ma úgy elverte a hímet a mama, hogy a kalit alján a sarokból szedtem ki szegényt, persze először a tojót kellett leszednem róla?! De úgy látom a fiakkal most már önállóan is törődik....

Öröm az ürömben, hogy a tavalyi 10-es madaram szülei végre fészkeltek....persze itt sem megy minden simán, hiszen -talán már említettem valamikor- a hím egy baleset folytán elveszítette egyik lábujját teljesen, egy másikat félig....Szóval nem túl sok reményem van kötött tojásokra, de ez -a remény- hal meg utoljára...

Egyszóval a helyzetjelentés nálam : SZÍVOK!

Amivel vígasztalom magam : ami kikel az q..a jó madár lesz! :wink:
(legalábbis remélem :roll: )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 márc. 30, 17:56 
Sziasztok!

Képzeljétek, elsőszülött madaraim ma reggel óta kint üldögélnek a fészek szélén! :D És édesen antennások :wink: , csak nem tudom őket lefényképezni így, mert amint közeledek feléjük, már húzódzkodnak is vissza a fészek biztonságába.

Hozzászólás 2008 márc. 30, 10:07 
Kedves Raina, még Amaryl az, aki a családját kényezteti!!!!! Őrá legfennebb mi ha vigyázunk :wink: , úgyhogy kedves Amaryl, fogadd meg a tanácsokat, és ha még megvan Anti, tudod... :lol:

Hozzászólás 2008 márc. 30, 7:25 
Szegény Amaryl, kakkukfűtea, gőzölés, nózít a napsütésbe tartani! Friss levegő és sok folyadék! Na, még pihenés és kényesztetés a család által!! De a repülő állomány rendben van... :wink:

Hozzászólás 2008 márc. 29, 23:14 
Mona!!! sajna,nem amiatt lettem deficites!!!! :26:

Hozzászólás 2008 márc. 29, 21:28 
Sziasztok!

Kati, jobbulást kívánok neked, igyál sok folyadékot, meg pihenj, amennyit bírsz! És olvasgass minket, az már fél gyógyulás!
Ja, és mivel a múlt héten nekem is volt pár problémám, ma utaltam a pénzt, hétfőn vagy kedden megkapod, és nagyon szépen köszönöm a türelmedet!

Srácok, én nem féltelek benneteket, a ti tapasztalatotokkal menni fog az idei év is! :wink:
Nekem már az siker, hogy van 4 gyűrűs madaram. Egy tojóm és egy hímem még nekem is pihen, semmi hajlandóságot nem mutat a költésre, de a 2 tojó és 1 hím bőven elég lesz ahhoz, hogy egyáltalán megtanuljam a szaporítást, a madarakkal való bánásmódot, és ha lesz 4 kicsi hímem, akkor elkezdem velük a versenyre való felkészülést is majd. De ez még a jövő zenéje, én örülök annak, hogy vannak ezek a csoda kis madárkáim, nagyon szeretem őket, szeretek velük törődni, és öröm látni azt a 4 kis porontyot, büszke vagyok rá, hogy rajtuk már az én gyűrűim vannak! :D

Mindenkinek fel a fejjel!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 261  Következő