SzBSanyi írta:
madaras86 írta:
Buher írta:
Helló!!!!
Nagy a csend!!!

Ki hogy áll gyémántok terén,Kicsik,új madarak ilyesmi?????.....

Rémes évkezdés........Eddig 10 kölyök van leválasztva. Jöhetne már egy kis jóidő. Viszont van 4 vöröstarka kölyköm már most, ennyire egész évben nem számítottam:) Szerencsére a hordozó párjaimból az egyik hozta amit vártam, a másik párom még most tojt le először, a vöröstarkám is újra tojáson ül és egy szlovák hímemtől is totál váratlanul ilyenek keltek. Brillantokból is van már pár kölyök, a fehérek csúsznak de most eléggé beindultak ők is. Közben tervezgetem, hogy milyen helyet alakítsak ki nekik, mert jövőre új helyre kerülnek. Egy polikarbonátlemezes röpdét fontolgatok, csak brutál drága anyag.

Jancsi a vörös tarkákhoz, hordozókkal sikerült hozni vagy vörös tarkával? csak azért kérdezem mert most nálam is van két kicsi (tarka hím és vörös tojótól), nem tudom hogy tőlük lehet-e jövőre vörös tarkákat kapni.
Felvetted a némettel a kapcsolatot, kinek elküldtem az elérhetőségét?
üdv. Sanyi
Tavaly volt több vöröstarka tojóm, de hímem csak vadastarka volt. Őket összepakoltam és kizárólag vadastarka kölykök keltek, illetve fahéjtarka is. Én hülye, a vöröstarka tojóim eladtam, egy maradt meg. Ehhez év végén sikerült hozzátennem egy azévi vadastarka, de vöröstarka hordozó hímet, lett is tőlük két vörös kölyök, de sajnos nem tarkultak ki. Na most ugyanehhez a vöröstarka tojóhoz tettem egy másik hímet, egy fahéjtarka, vöröstarka hordozó hímet. Ezektől kelt elsőre egy vörös kölyök, már leválasztottam, remélhetőleg ez már kitarkul. Ismét két kötött tojáson ül. Illetve van egy vöröstarka hordozó vörös tojóm, tarka hímmel, de tőlük mindig csak alap színek jönnek ki:( Be se tarkulnak. Aztán van egy párom ahol mindkét madár vadas tarka de mindkettő vöröstarka hordozó. Náluk kelt most 2 vörös kölyök, még csak pár naposak. Van egy szintén saját vadastarka,de vöröstarka hordozó hímem, ez egy másik tenyésztőtől származó vöröstarka hordozó vadastarka tojóval van, most tojt le először, két kötött tojáson ül, remélem összejön nekik. Illetve van egy saját tenyésztésű vadastarka tojóm, aminek semmi köze a vörös vérvonalhoz, ez kapott egy szlovák vadastarka hímet, amiről semmit nem tudtam. Na nekik most jött ki a két kölyke, bár még nem választottam őket le és már megint fészken ülnek. Mindkét kölyök vörös, a szülők világos tarkák így remélem ők is kitarkulnak. Ők nagy meglepetés voltak, nem számítottam ettől a pártól vöröstarka kölykökre.
A némettel még nem vettem fel a kapcsolatot, mert jelenleg még nem tudnék vele üzletelni, azt hiszem erre ráérek majd nyár végén is. Van olyan német, aki engem keresett meg más ügyben és nehezen tudja elfogadni, hogy nem tudok egyből ugrani és várni kell őszig. Márpedig csere madaram is csak akkor lesz, vagy ha vásárolni akarok az is akkor oldható meg, addig tuti nem megyek arra.