Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 122  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 ápr. 25, 10:46 
Üdv! Légyszi mondjátok meg, hogy milyen hangja éneke van a hím és a tojó fischeri papagájnak? Videót is készítettem, de majd csak este lesz lehetőségem feltenni. Meg kéne tudnom, hogy milyen nemű az egyik madaram???

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 ápr. 25, 9:57 
Tamás, az a baj, hogy a törpe pont az a madár, aki nem viselné el a lábán az idegen tárgyat. Nem akarom stresszelni még jobban, pedig könnyebb dolgom lenne vele ha lenne valamilyen rögzítő a lábán. Maradok egyelőre a tornánál, aztán majd meglátjuk.
Azért örülök, hogy nagyon élelmes kis madár. Így "csámpázva" is ügyesen meg tud állni az ülőrúdon :)

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 25, 9:49 
Betty, jó olvasni, hogy mennyi mindent megteszel érte. :)
Nem lenne lehetséges valamilyen sínt készíteni, s azzal próbálni a ujját a helyes módba állítani??

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 25, 9:37 
A jobb lábán lévő újját szépen ki tudom hajtani és tornáztatni, viszont a bal lábán lévő biztos fáj neki mert elkezdte csípkedni a kezem mikor tornáztattam neki. Azzal óvatosabb vagyok mert nem akrok neki fájdalmat okozni. Egyébként olyan aranyosan tűri ahogy masszírozom neki. A kisújjamat már át tudja fogni a jobb lábával, viszont visszaugrik rögtön az úja ahogy elveszem a kezem. Tudom, hogy hosszú folyamata lesz, de én pont az a madárbarát vagyok, aki mindent meg fog tenni érte és természetesen jövök majd az eredménnyel. :)

Hozzászólás 2012 ápr. 25, 8:43 
Betty írta:
gagi, köszi az ötletet. Ma a kezembe vettem és kihajtottam a lábúját, illetve kicsit tornáztattam. Ha legalább az egyik lábával sikerülne neki rendesen kapaszkodni, már nagyon örülnék. Nem fogom én sem veszni hagyni, hisz nagyon életerős kis madárka. Max. lesz még egy kis kedvencem :) Minden nap fogom neki kicsit nyújtani az odatapadt izmokat....gyógytornázunk :)
Nos ilyen a lábúja :? Látszik, hogy mindkét lábán a legnagyobb új, keresztbe fordul a talp alatt. Nálam annyival nehezebb a helyzet, hogy ők már két hete kirepültek és lassan le kell választani őket, tehát nagyon szépen repül már. Nem fog megülni az újamon, így marad a tornáztatás.
Kép

Szia! Örülök, hogy megpróbálod! :lol: Hidd el eredményes lesz még ebben a korban is! Valóban a letapadt izmokat kell tornáztatni, és biztos fáj is szegénykének, de óvatosan elkezdve napról-napra jobb lesz! Kitartás! Szurkolok! Majd kérlek írd meg, hogy milyen eredményt értetek el! Jó munkát! Üdv: Ági

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 24, 19:29 
gagi, köszi az ötletet. Ma a kezembe vettem és kihajtottam a lábúját, illetve kicsit tornáztattam. Ha legalább az egyik lábával sikerülne neki rendesen kapaszkodni, már nagyon örülnék. Nem fogom én sem veszni hagyni, hisz nagyon életerős kis madárka. Max. lesz még egy kis kedvencem :) Minden nap fogom neki kicsit nyújtani az odatapadt izmokat....gyógytornázunk :)
Nos ilyen a lábúja :? Látszik, hogy mindkét lábán a legnagyobb új, keresztbe fordul a talp alatt. Nálam annyival nehezebb a helyzet, hogy ők már két hete kirepültek és lassan le kell választani őket, tehát nagyon szépen repül már. Nem fog megülni az újamon, így marad a tornáztatás.
Kép

Hozzászólás 2012 ápr. 24, 8:58 
Betty írta:
Jajjj képzeljétek a két kis feketefejű törpi fiókáim kirepültek már egy hete. Szépen esznek, aranyosak. Ma vettem észre, hogy az egyik kicsi lábujja valamiért eldeformálódott, vagyis a hátsó úja átfordul a talpa alatt :( Ráadásul mindkét lábán. :( Mintha fióka korában elnyomódott volna. Szegény kissé nehezen tud megkapaszkodni a rúdon.
A másik kicsi teljesen rendben van, de ezt nagyon sajnálom.

Szia Betty!
Én pintyeztem 18 évig, csak most két éve vannak törpéim! Nekem is született egyszer egy ilyen kis "kacska" lábú madárkám! ( A pintyeknek 3 újjuk előre, 1 hátra néz, és Neki a hátra néző is előre hajlott szintén mind a két kis lábán. Ami nem túl nyerő, mert úgy egyáltalán nem tud kapaszkodni.) Szóval kb. két hetes korában vettem észre, hogy nincs rendben, és onnantól kezdve minden nap több alkalommal tornáztattam a kis lábait. Arra kényszerítettem, hogy kapaszkodjon, először az újjamon ültettem, és mindig beállítottam a lábát, hogy jól álljon, utána egy vékonyabb ágon próbáltam meg ültetni, amit a végén már forgattam is, hogy kénytelen legyen ráfogni, és mindezt kb. három hétig csináltuk, amíg nem tanult meg rendesen repülni! De a kitartó munkánk eredményes lett, mert tökéletes kismadár lett Belőle, és meg nem mondták volna Róla, hogy nem teljesen annak született!
Így szerintem, ha a kis feketefejűddel is megpróbálod ezeket a gyakorlatokat, sikerülni fog! Én szurkolok Nektek! :)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 22, 16:43 
Jajjj képzeljétek a két kis feketefejű törpi fiókáim kirepültek már egy hete. Szépen esznek, aranyosak. Ma vettem észre, hogy az egyik kicsi lábujja valamiért eldeformálódott, vagyis a hátsó úja átfordul a talpa alatt :( Ráadásul mindkét lábán. :( Mintha fióka korában elnyomódott volna. Szegény kissé nehezen tud megkapaszkodni a rúdon.
A másik kicsi teljesen rendben van, de ezt nagyon sajnálom.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 22:55 
Most, áthelyeztem a kalitkát a sarokba, itt védettebb, kapott egy hátfalat kartonpapírból, kívülről, de ha faragni fogja az sem baj, és kapott egy kis karton sátracskát is, amit szinte azonnal el is foglalt.

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 21:31 
2010es madárnak mondták.

Valódi név: Zsuzsa

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 21:19 
Sziasztok!
3 év körüli megözvegyült kék Fischeri törpepapinak keresnek új gazdit. Lehetőleg szingli tojó mellé adnák, kizárólag jó helyre.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 20:32 
pedke4, nagyon aranyos a kis törpid :)

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 20:03 
Pulipinty
Mit mondtak mennyi idős a madár? .
Természetes, hogy még fél,bizalmatlan veled, minden új neki, hozzá kell szoknia a környezethez. Ha fiatal, sok türelemmel meg tudod szelídíteni, de idő kell hozzá.
Ha tenyészteni vetted, akkor se árt ha a bizalmába férkőzöl. Nálam a fürtös köles volt a csábítási eszköz, nem tudott neki ellenállni, elég hamar rászállt a kezemre, ha meglátta a kölest.

Kép

Valódi név: Tóth Péter

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 16:29 
Az lesz a legjobb madaradnak.Az összeengedésre azért figyelj,nehogy gond legyen.Ha odút is kapnak,majd akkor érzik igazán jól magukat.Hamar birtokba veszik,abban is alszanak.És bár ha megijednek egyből bespuriznak majd,de ha már megszoknak kis távolságból gyönyörködhetsz bennük.

http://www.facebook.com/Petermadarai

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 16:18 
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. Vasárnap tudunk hozzá venni egy párt, de még nem tudjuk, hogy tényleg tojó-e, mert annak adták.

Valódi név: Tóth Péter

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 15:46 
Szia!
Nem az ideális kezesmadár a törpe,persze vannak kivételek.
Ez egy olyan fajta papagáj,akit nem jó magányosan tartani,inkább párban.Úgy jobban érzik magukat.Nagyon ragaszkodnak egymáshoz.Ezért is a német,vagy az angol nevük.
A másik "nyugtató" az odú lenne. Igaz akkor meg ha közel mész hozzájuk mindjárt bebújnak. De hát ezek tipikusan odúlakó madarak is.

http://www.facebook.com/Petermadarai

Valódi név: Bajó Ottó

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 14:45 
Nekem 90x50x50cm kalitkákban vannak a fiserek és fekete fejűek külön páronként az idősebb párokhoz nyugodtan be lehet nyúlni nem kapnak idegrohamot,de egy törpe soha nem lesz olyan szelíd nyugodt mint egy katalin.Eleve más viselkedésű madár.A fiókákat nyugodtan meglehet nézni nem zavarja a szülőket.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 13:56 
Ideiglenesen hatalmas menhelyet tudok neki biztosítani.. :)

De ne csüggedj, majd megnyugszik.Nálam eleinte a verebek infarktust kaptak mikor közelítettem hozzájuk.Már ott tartunk a barátsággal, hogy csak minden 10. találkozásnál kapnak epilepsziás rohamot, van olyan amikor előttük állok, és olyan bátrak, hogy esznek is.

De nálam is vadak voltak a fischerik és feketefejűek is de ennek ellenére szépen költöttek, igaz kint a nagy röpdében.Azért mert félnek, még költhetnek.Még a fészek kontrolnál sem sértődtek meg, tovább nevelték a kölyköket.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 13:55 
Ha röpdés madár, akkor nagyon lassan, de meg fog szelídülni (jó eséllyel). Apránként kellene közeledni hozzá, és lehetőleg minél többet foglalkozni vele, de ne menj túl közel vagy ne "támadd le" mindeközben. Apránként, lépésről lépésre haladva meg lehet szelídíteni.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 19, 10:47 
Pedke 4 gyönyörű a madarad!

Nálam viszont gond van... :(

Fischer asszony aki vasárnap óta lakik nálam sajnálatos módon rettenetesen félénk. Nem vettem figyelembe, hogy valószínűleg röpdés madár, és nincs hozzászokva az ember közelségéhez. Megőrül, amikor enni adok neki, ide oda repked-vergődik a kalitkában és rettentően csipog. Ezen kívül a kalitka drótját is szét akarja faragni, hiába tettem be neki fűzfaágat meg egy zsenge "salátát" pásztortáska-pitypang-tyúkhúr levelekből. Milyen esély van rá, hogy megnyugszik? Vagy próbáljam meg elcserélni valakivel, aki röpdében tartja őket? Ha valakit érdekel esetleg, akkor szóljatok. Nagyon tetszik ez a madárfaj, de azt hiszem, hogy fiókákkal kellene kezdeni, akik már hozzám és a körülményeimhez szokva nőnek fel.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 122  Következő