Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 máj. 6, 17:08 
adam92 írta:
Csináltam pár képet a kecskéimről. Eddig biztos voltam a nemeket illetően, de most már bátyámék kezdenek elbizonytalanítani. Szerintetek milyen neműek?

Szia!
Szerintem pár, méghozzá úgy hogy a "zöld-könnyű" madár a tojó.
De legkönnyebben és biztosan a viselkedésükből állapítható meg. Nálam pl. jól látszik hogy ki-kicsoda. A hím szokott néha üvöltözni, és ő az úr a ketrecben. A tojó viszont csak halkan motyog és kéri a himet hogy etesse meg hívja magára, na arra is külön hangja van.

Hozzászólás 2012 máj. 6, 16:56 
Sajnos nem a legjobb szögből készült képek , az alsó szerint talán hím és tojó,de nem vagyok benne biztos.A hím feje nagyobb,kerekebb,felülről figyelve a tojóé szinte folytatása a nyakának.A test nagysága nem mindig meghatározó,mert vannak igen nagy testű tojók is.
A hangjukat nem figyelted meg,a hím mindig többet hangoskodik,kerreg?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 máj. 6, 16:39 
Csináltam pár képet a kecskéimről. Eddig biztos voltam a nemeket illetően, de most már bátyámék kezdenek elbizonytalanítani. Szerintetek milyen neműek?
Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2012 máj. 6, 11:08 
imihb írta:
Jelenleg egy nagyobb röpdében vannak a madarak.Szándékozom nekik venni vagy csinálni egy olyan helyet ahol páronként külön lehetnek.
Ha az új helyre átteszem őket van rá esély még,hogy az idén költsenek?
Bőven van még esély rá..

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2012 máj. 6, 10:57 
[
Vagy bele kapott valamelyik, esetleg vhol megsértette. Huzatot kapott. Kamilla teával próbáld meg neki kezelni, ha nem múlik.[/quote]

Rendben van,köszönöm a segítséget!

Jelenleg egy nagyobb röpdében vannak a madarak.Szándékozom nekik venni vagy csinálni egy olyan helyet ahol páronként külön lehetnek.
Ha az új helyre átteszem őket van rá esély még,hogy az idén költsenek?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 6, 10:43 
imihb írta:
Sziasztok!

Adódott nálam tegnap egy kis probléma.
A kecskéim együtt vannak a nimfákkal egy nagyobbacska röpdében,és tegnap az egyik hím kecske olyat produkált,hogy csak résnyire nyitotta ki a szemét és valószínű ebből kifolyólag nem is volt olyan aktív.Gondoltam,lehet valamelyikkel összeverekedett,bár soha nem láttam még ilyet náluk,és belekaphatott a szemébe a másik fél.Ma reggelre viszont már alig tudja kinyitni a szemét,váladékozást vagy hasonló külsérelmi nyomot nem látok rajta,annyit maximum,hogy a pofa foltjánál kicsit kopottabb a tollazat.
Kérdezném,hogy van-e valami javaslatotok arra,hogy mivel tudnék neki segíteni vagy mi okozhatja ezt a problémát?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Vagy bele kapott valamelyik, esetleg vhol megsértette. Huzatot kapott. Kamilla teával próbáld meg neki kezelni, ha nem múlik.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 6, 10:42 
robi83 írta:
Sziasztok .
A kecskéim a téli sikerteln fióka nevelés után most ismét szaporodtak.
4 kölyök kelt ki fejlődtek is kb 3 hetes korukig szépen ekkor kettő elhúzott nagyon .
azoknak már kezdenek tollai lenni szépnagyok .
kettő viszont nagyon lemaradt , az egyik el is pusztult tegnap kaja semmi nem volt benne elég sovány is volt , a mésik kicsi nem annyira sovány de lényegesen kevesebb kaja szokott benne lenni mint a másik kettőben .
A szülők magot, firss zöldet, répát, almát , főttojást kapnak .
Mi lehet a hiba ?

A szülők tapasztalatlansága, esetleg nem kapnak elég kaját (bár gondolom erre azért figyelsz).

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2012 máj. 6, 10:22 
Sziasztok!

Adódott nálam tegnap egy kis probléma.
A kecskéim együtt vannak a nimfákkal egy nagyobbacska röpdében,és tegnap az egyik hím kecske olyat produkált,hogy csak résnyire nyitotta ki a szemét és valószínű ebből kifolyólag nem is volt olyan aktív.Gondoltam,lehet valamelyikkel összeverekedett,bár soha nem láttam még ilyet náluk,és belekaphatott a szemébe a másik fél.Ma reggelre viszont már alig tudja kinyitni a szemét,váladékozást vagy hasonló külsérelmi nyomot nem látok rajta,annyit maximum,hogy a pofa foltjánál kicsit kopottabb a tollazat.
Kérdezném,hogy van-e valami javaslatotok arra,hogy mivel tudnék neki segíteni vagy mi okozhatja ezt a problémát?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Hozzászólás 2012 máj. 5, 10:11 
Sziasztok .
A kecskéim a téli sikerteln fióka nevelés után most ismét szaporodtak.
4 kölyök kelt ki fejlődtek is kb 3 hetes korukig szépen ekkor kettő elhúzott nagyon .
azoknak már kezdenek tollai lenni szépnagyok .
kettő viszont nagyon lemaradt , az egyik el is pusztult tegnap kaja semmi nem volt benne elég sovány is volt , a mésik kicsi nem annyira sovány de lényegesen kevesebb kaja szokott benne lenni mint a másik kettőben .
A szülők magot, firss zöldet, répát, almát , főttojást kapnak .
Mi lehet a hiba ?

Hozzászólás 2012 ápr. 28, 19:59 
madaras86 írta:
jojo írta:
És hol vannak róla a képek? :oops:

Nem voltam elég felkészült :oops: De ha következőnek megyek, viszek gépet és megkérdezem lefotózhatom-e :mrgreen:
Arra a tojóra én is kiváncsi lennék. :)

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 ápr. 28, 19:11 
Na igen, először azt hittem titok, aztán meg a másik gondolatom az volt, hogy téves.Aztán láttam itt a topikban a magyarázatot.

Hozzászólás 2012 ápr. 28, 18:59 
jojo írta:

Nem voltam elég felkészült :oops: De ha következőnek megyek, viszek gépet és megkérdezem lefotózhatom-e :mrgreen:

Bocs, az előbb véletlen a privát üzenetre kattintottam!

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 ápr. 28, 18:51 

Hozzászólás 2012 ápr. 28, 18:31 
Szerdán megnézhettem egyik ismerősömnél a legszebb kecskepapagájt, amit eddig láttam. Nagytestű fahéjtarka tojó, aminek sárga mindene, csak a háta fahéj színű, valami meseszép volt. Egy sötét zöldtarka hímet tett mellé a srác, szóltam is, hogy az első csapat lefoglalva:)

Hozzászólás 2012 ápr. 28, 18:28 
Kanike írta:
Szia, szerintem max 1 pár.

Na meg kérdés, hogy terveznek-e odút feltenni, vagy sem?

Hozzászólás 2012 ápr. 28, 18:26 
DRVGETH írta:
Üdv.!
3/4 éve van kecskepapagájunk egy hullámos mellett, egy jó ideig nem volt semmi probléma vele, majd az utóbbi időben hétről hétre egyre több tollát hullajtja. A farktollai visszanőttek pl., de a nyakán (s lassan a feje nagy részén), a háta egy részén, és a hastájékán egy egyre nagyobb foltban egyre ritkább, nem nő vissza. Mi az amit meg lehet próbálni? Egyre kevésbé röpképes, s a "mekegő" hangját felváltotta olykor károgásra jellemző hang. :/ A hullámost elválasztottuk tőle, alapból nem jöttek ki rosszul, de amit lehet, azt megpróbálom.

Szia!

A madarad valószínűleg tojó, a hang alapján valószínűleg költeni akar, a kopaszodás is többnyire ekkor jellemző, mármint inkább költés alatt kopaszodnak le. Az tuti,hogy nem a hullámosod ártott neki. Változatos étrend kéne neki, sok zöldséggel, gyümölccsel, lágykajával, illetve kiegészítőkkel. Ezt nagyon tudom ajánlani:

http://www.galambaszkucko.hu/images/nyu ... vitsol.jpg
http://www.hajduvet.hu/index.php?view=a ... Itemid=116

Na meg napfény.

Hozzászólás 2012 ápr. 28, 10:28 
Szia, szerintem max 1 pár.

Hozzászólás 2012 ápr. 28, 9:41 
Egy 55cm széles,2m magas és 3m hosszú ( ebből 1m zárt helység) röpdében hány pár Kecske papagájt lehet tartani úgy,hogy velük lenne még 1pár Nimfa papagáj ?? :)

Hozzászólás 2012 ápr. 24, 19:11 
Üdv.!
3/4 éve van kecskepapagájunk egy hullámos mellett, egy jó ideig nem volt semmi probléma vele, majd az utóbbi időben hétről hétre egyre több tollát hullajtja. A farktollai visszanőttek pl., de a nyakán (s lassan a feje nagy részén), a háta egy részén, és a hastájékán egy egyre nagyobb foltban egyre ritkább, nem nő vissza. Mi az amit meg lehet próbálni? Egyre kevésbé röpképes, s a "mekegő" hangját felváltotta olykor károgásra jellemző hang. :/ A hullámost elválasztottuk tőle, alapból nem jöttek ki rosszul, de amit lehet, azt megpróbálom.

Hozzászólás 2012 ápr. 18, 8:03 
madaras86 írta:

Hátul vettem a hímet, a rövid sorokon nem is nagyon láttam kecskét, pedig sasoltam :(
Egy sárga hím volt aminél nem kötöttek a tojások.
Akkor valszeg én is azt a hímet láttam.
Nem csak kecskéböl volt kevés. Én összeségében is úgy éreztem hogy ez volt a leg gyengébb börze amin voltam eddig.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 143  Következő