Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 8, 23:26 
Figyelj oda, hogy az, amit megveszel megfelelő legyen...
A megfelelő hely, körülmény biztosítása pedig a Te felelősséged, ha kezdő vagy, ha nem... :D

Hozzászólás 2012 máj. 8, 23:21 
Cingiii írta:
A madarak az első, s hogy nekik minden jót, s megfelelőt meg tudj adni, bizony sokszor a zsebedbe kell nyúlni,de sejthetted, hogy mennyibe fog kerülni...
Addig nyújtózkodj, míg a takaród ér...
Nem kell minden megvenni, csak azért, hogy legyen, meg hogy szaporító legyél...Mert így az leszel. Ennyi hibával szerintem magát valamire is tartó tenyésztő nem vesz meg madarat...

Jelzem totálisan kezdő vagyok. A legnagyobb bajom az volt,hogy nem tudtam szerezni közeleben főleg nem ivarérettet. Amúgy "bizony sokszor a zsebedbe kell nyúlni,de sejthetted, hogy mennyibe fog kerülni" ha a lemezre célzol ,hogy miért lemez.. Azért mert 20x20mm-es a zárt szelvény amire kötözni lehetne és az kevés lenne nekik szerintem meg amúgy is majdnem többe kerülne a drót mint a pyrrhura.. Amúgy nagyon jó helyen voltak a Kissándorok csak idő hiány miatt totálisan fel számolt a tenyésztő.Vagy is nem totálisan,mert egy kis Kanárit emlékbe meg hagyott :mrgreen: :D :lol: Jaa meg tudom ,hogy pyrrhurákkal én voltam a béna ,mert nem eléggé tudakoztam körbe :oops:

Hozzászólás 2012 máj. 8, 22:57 
A madarak az első, s hogy nekik minden jót, s megfelelőt meg tudj adni, bizony sokszor a zsebedbe kell nyúlni,de sejthetted, hogy mennyibe fog kerülni...
Addig nyújtózkodj, míg a takaród ér...
Nem kell minden megvenni, csak azért, hogy legyen, meg hogy szaporító legyél...Mert így az leszel. Ennyi hibával szerintem magát valamire is tartó tenyésztő nem vesz meg madarat...

Hozzászólás 2012 máj. 8, 22:30 
Soós Ádám írta:
Szia!
Szerintem ez egy kicsit karcos(sok) értük. Főleg , hogy a Sanyiknak ennyi hibájuk van.. :roll:

Hát kicsit sokaltuk de tenyészteni kellenek azokra meg tökéletesek és nem nagyon lehetett másikat kapni közelbe szóval ..:) Jaa meg szemét pyrrhurák kicsesztek velünk :evil: Balról van sárga kissándor pár jobbról meg nimfa pár + énekes és nincs dupla drót és át csipkednek a dróton ha már látják,hogy közeledik a másik készülnek . Nem nagyon képzeltem ,hogy ilyen kis szemetek .. Már csak abból,hogy Sziklák elég nagyok aztán ha Kecskék oda repülnek a drótra akkor nem bántják őket. De lehet,hogy csak félnek még.. erre valami gyógy mód? kb 1 méter magasságtól tetőig lemezeni vagy az egészet kell akkor már? drót elég drágácska ..

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2012 máj. 8, 22:17 
Szia!
Szerintem ez egy kicsit karcos(sok) értük. Főleg , hogy a Sanyiknak ennyi hibájuk van.. :roll:

Hozzászólás 2012 máj. 8, 22:13 
Na elhoztuk őket. Hát lehet azt fogjátok mondani sok lett érte de leírom: 80.000ft lett fizetve úgy,hogy egy pár sárga kecske papagáj,1pár sárga kissándor (ülnek tojáson itthon vannak jaa meg köröm hiba van eléggé, mert télen oda fagytak dróthoz :? jaa meg hímnek a balós szeme nem jó,mert meg szúrta egy drót ) , 1pár kék kissándor papagáj(köröm hibával), elvileg grátisz:1db énekes papagáj ,1db törpe fürj,mert felszámolás van .. Illetve Kecske meg a kék kissándor pár még nem tojt le idén.

Hozzászólás 2012 máj. 8, 15:44 
Köszi a segítséget majd később jelzek mi van illetve papagájos csevegőbe majd teszek fel képeket az összes madárról ami van/lesz ! :)

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 máj. 8, 15:27 
Endroo írta:
adam92 írta:
Endroo írta:
Hali! Ajánlottak egy kék és egy sárga kissándor papagájt éppen tojáson ülnek nem biztos,hogy mind kettő de ivarérettek. A kérdés : szerintetek mennyit érhet 1pár ? Illetve zöld nagysándor bébiket 20.000Ft-ér még bent vannak az odúban :) Szerintetek?:)

Ha nagy sanyikat majd önállóvá válás után hozod el akkor nyugottan. Ha most kellene akkor hagyd, mert gondolom még nem neveltél kézzel.
Kék és sárga kis sanyikat meg csak akkor hozd el ha nem baj a zöld fióka (valószínűleg azok lesznek). Egyébként olyan 30 körül fizetnék értük.

Úgy értem,hogy van 1pár sárga kissándor (mind kettő sárga) és van egy pár kék kissándor (mind kettő kék) és valamelyikük alatt van 3 tojás de lehet,hogy mind kettő alatt azokat is hozhatnánk még. Illetve a Nagysándorokat önállóság után lehet elhozni :) A kissándorok ára így is 30.000/pár? Vagy így is gondoltad és így is zöldek lesznek a fiókák ?

Hát ha odaadja 30 körül őket akkor hozd el sztem. Így természetesen nem zöldek lesznek a fiókák. Nagy sanyik meg teljesen jók 20-t. Lenne helyem már foglalóznám is le őket. :D

Hozzászólás 2012 máj. 8, 15:18 
adam92 írta:
Endroo írta:
Hali! Ajánlottak egy kék és egy sárga kissándor papagájt éppen tojáson ülnek nem biztos,hogy mind kettő de ivarérettek. A kérdés : szerintetek mennyit érhet 1pár ? Illetve zöld nagysándor bébiket 20.000Ft-ér még bent vannak az odúban :) Szerintetek?:)

Ha nagy sanyikat majd önállóvá válás után hozod el akkor nyugottan. Ha most kellene akkor hagyd, mert gondolom még nem neveltél kézzel.
Kék és sárga kis sanyikat meg csak akkor hozd el ha nem baj a zöld fióka (valószínűleg azok lesznek). Egyébként olyan 30 körül fizetnék értük.

Úgy értem,hogy van 1pár sárga kissándor (mind kettő sárga) és van egy pár kék kissándor (mind kettő kék) és valamelyikük alatt van 3 tojás de lehet,hogy mind kettő alatt azokat is hozhatnánk még. Illetve a Nagysándorokat önállóság után lehet elhozni :) A kissándorok ára így is 30.000/pár? Vagy így is gondoltad és így is zöldek lesznek a fiókák ?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 máj. 8, 15:07 
Endroo írta:

Valódi név: László

Hozzászólás 2012 máj. 7, 23:06 
Köszönöm a válaszokat.

Több gyűrűméretekről író Excelben ez volt írva, sajnos már nincs időm beszerezni a 7 gyűrűt.
Egyébként nem gondoltam ,hogy elsőre sikerül nekik kikelteni és szépen nevelni is.

Hozzászólás 2012 máj. 7, 22:09 

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2012 máj. 7, 17:29 
jojo írta:
Tompe73 írta:
Sziasztok!

A kissanyi párom 3 tojásából amit raktak , 2 kelt ki immáron 6 naposak, szépen etetve vannak.

Mennyi idősen kell őket gyűrűzni? 7,5 gyűrűm van rájuk.

Hello
A kissándornak elég a 7mm, a nagysanyik kapják a 7,5mm gyűrűt!
Ha még van annyi időd hogy szerezzél gyorsan 7mm gyűrűt akkor tedd meg, mert nagyon durván fog kinézni a 7,5mm gyűrű a lábán, ennél a méretnél nem csak a belső méret nagyobb hanem már a falvastagsága is erősebb.
Üdv. Sanyi

Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2012 máj. 7, 13:29 
Sziasztok.
itt van pár új kép a kis sándoromról szépen növöget. és zöld lesz!
ilyen volt (1 napos):
Kép
ilyen lett (30 napos):
Kép
Kép

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2012 máj. 7, 13:21 
Tompe73 írta:
Sziasztok!

A kissanyi párom 3 tojásából amit raktak , 2 kelt ki immáron 6 naposak, szépen etetve vannak.

Hali!

Gratula!

A gyűrűzés függhet a fejlettségi foktól de 16-17 napot mondanak rá.http://kissandor-papagaj.x3.hu/faj%20_eiras.html

Hozzászólás 2012 máj. 7, 10:26 
Grat. :08: Csak így tovább!! :D

Valódi név: László

Hozzászólás 2012 máj. 7, 0:00 
Sziasztok!

Valódi név: Bábel Attila

Hozzászólás 2012 máj. 2, 19:39 
Helló Sanyi!

Valóban tőled van a hím. Sajnos kék tojó sehol nem akadt mellé.
Köszönöm az információt!

Hozzászólás 2012 máj. 2, 16:44 
Szia Sanyii !!
jahh tudom .. köszi ! Az egyik Butterkopf lett szerencsére !!

http://kepfeltoltes.hu/120502/K_p_132_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szülők:
http://kepfeltoltes.hu/120502/K_p_120_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

SzBSanyi írta:
márkó írta:
persze érdemes velük várnii ,, mert lehet hogy esetleg megfáztak a tojások , aztán azért lettek üressek ... !
Nálam :
Szürke Butterkopf him X türkiz tojó párnál 4 db üres tojás volt ,, szerintem a himbe lehet a hiba csak 2. éves !! A 2. éves Szürke-zöld pallid him X kék pallid tojó párnál 3 db kikelt holnap megnézem mekkorák lehet le lehet őket gyürüznii !! A Szürke /butterkopf him X zöld butterkopf párnál 2 db kismadár kelt , vasárnap azokat sikerült legyürüznom , de holnap megnézem őket hogy butterkopf-ok lesznek-e !! Szerencsére 3 párból 2 alatt lettek fiókák !!!!!! :lol: :lol:

Hello

csak infóként írom le:
A fiókáknál már keléskor lehet látni hogy butterkopf vagy sem, 8) ha gyűrűzéskor nem volt közöttük butterkopf akkor azok közül már egy sem lesz sajnos :(
Nálam az idén csak egy db. butterkopf kelt ki, el is vettem a szülőktől és átraktam a színesfarkúakhoz, azóta a butterkopf párom ismét kezdett tojni, remélem ott már sikeresebbek lesznek :wink:

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2012 máj. 1, 21:24 
babel írta:
Szia Márkó!

Most állítottam össze egy pár butterkopfot. 2011-es zöld hím / 2010-es szürke tojó.
Milyen színű szaporulatra számíthatok illetve nálad milyenek voltak?

Szia Attila,
Jól emlékszem hogy tőlem van a butterkopf hímed?
ezzel az összeállítással sajnos csak zöldek és szürkék jöhetnek ki, fele fióka hordozza még a kéket, de ezt sajnos nem lehet látni hogy melyik fele :(
Üdv. Sanyi

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 71  Következő