Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 21, 17:37 
A 2. párod kicsinyei nagyon szépek... :D
Merre is laksz?? Lehet 1re benevezek... :D

Hozzászólás 2012 máj. 21, 17:32 
Sziasztok !!
kezdenek tollasodni a kismadaraim ,, látszik már a szinük is szépen !!

1 párnál (Szürke/butterkopf X Zöld butterkopf ) az egyik kicsi szürke-zöld butterkopf lett a másik pedig zöld/butterkopf
http://kepfeltoltes.hu/view/120521/DSC00402_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A 2. párnál (Szürke-zöld pallid X Kék pallid ) lett 1 szürke-zöld pallid , 1 kék pallid és 1 szürke vagy ezüst pallid !!
http://kepfeltoltes.hu/view/120521/DSC00404_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Vasárnap néztem a szilva párom és 4 kismadár volt alattuk !!!! :lol:

Valódi név: László

Hozzászólás 2012 máj. 21, 15:32 
Szia 2,5 évesen látszani kell a gallérnak, utána már csak kontrasztosabbá válik az idő múlásával.

Más.. A két kissanyi fiókáimat tegnap gyűrűztem meg, alig ment a lábukra fel a gyűrű, rengeteget nőttek.

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2012 máj. 21, 10:19 
adam92 írta:
2,5 évesen pedig már látszania kellene a gallérnak elméletileg, ha nem is teljesen, de egy bizonyos fokig.

Sajnos egyenlőre semmi nem látszik még,csak ennyit lehet látni amit leírtam,hogy kezd feketedni a csőre alatt,de egyértelműen nem megállapítható a dolog.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 máj. 20, 9:58 
2,5 évesen pedig már látszania kellene a gallérnak elméletileg, ha nem is teljesen, de egy bizonyos fokig.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 19, 21:21 
adam92 írta:
Türelem. Mást nagyon nem tudsz csinálni. Nálam galléros kezdett el odúzni aztán szépen vedlik most, szóval lőttek a költésnek. Hímed egyébként milyen idős?

Türelmes vagyok,csak gondoltam rá lehet valami gond,hogy nem engedi közelebb magához a hímet.
Hivatalból papiron olyan bő 2,5 éves kék,de még mindig nincs neki gallérja,nade türelmesen kivárok,bár eddig még hímre utaló jeleket sem mutatott,ugyanis eddig lapúlt,mint aki párzani akar,legalábbis ezt csak én gondolom így papagájban nem nagyon vagyok még otthon,ez nem nagy titok.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 máj. 19, 20:01 
Türelem. Mást nagyon nem tudsz csinálni. Nálam galléros kezdett el odúzni aztán szépen vedlik most, szóval lőttek a költésnek. Hímed egyébként milyen idős?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 19, 14:30 
Sziasztok!

Ha minden jól megy akkor van 1 pár Kissándorom,ezt a minden jól megyet arra írtam,mert a kékről még mindig nem tudtam eldönteni,hogy tojó vagy hím,bár most vedlik és a csőre alatt feketedik be neki,ebből gondolom,hogy hím.
Eteti a hím a tojót,kihuzza magát mellette,vagánykodik,de párzani még sosem láttam őket.1-2-szer már lestem őket,hogy nem jön-e valami folytatás az udvarlás után,de semmi nem követte,ugyanis a tojó nem hagyja magát,állandóan elrepűl,amint a hím egy kicsit közeledne hozzá.Együtt vannak már csak párban 1 éve.
Az oduba már láttam bemenni a tojót ezelőtt 3-4 héttel,2-szer is,de azóta sem volt bent vagy csak én nem láttam.
Volt már olyan elképzelésem is,hogy lehet leselejtezték pont ezért a tojót,de ez csak saját elképzelés,mert tavaly vettem Monoron akkor volt "papiron" 3 éves.
Volt már valakinek hasonló problémája vagy észrevétele?
Segítségeteket előre is köszönöm!

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 máj. 18, 15:29 
Sziasztok!

Keresek Ercsi 20 max 30 km-es körzetében olyan tenyésztőt aki kissándort tenyészt és van eladó madara.
Kérem aki a közelben lakik és megfelel a leírtaknak az pü-ben jelezzen már nekem. :wink:
Köszi.

Valódi név: Pintér Gáborné

Hozzászólás 2012 máj. 15, 20:02 
Idézet:
Nem rossz, sőt... (bár így a karanténnak lőttek). Viszont ha mint "kicsi" ismeri meg, simán lehet még etetni is akarja majd (volt hasonlókra példa). De azért kell és érdemes folyamatosan felügyelni őket. Szóval ez a viselkedés elég biztató, de majd meglátjuk.

Az tök jó lenne nagyon örülnék neki persze nagyon figyelek rájuk.
És természetesen majd beszámolok az eseményekről talán azzal tudok majd segíteni azoknak akik hasonló helyzetben vannak mint én most.

Valódi név: N.Tamas

Hozzászólás 2012 máj. 15, 19:50 
Sziasztok!

Akinek kell kisándor papagáj? Nézze meg...
http://www.jofogas.hu/bekes/Kissandor_p ... 678397.htm

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 15, 19:30 
Pintér Gáborné írta:
Azt szoktam csinálni hogy amikor a kicsi Kiwit etetem akkor odateszem a Riót is Ő is kap a tápból amit a pici eszik. Így elég jól elvannak, sőt még le is szokta nyalogatni a pici csőréről a tápot.

Nem rossz, sőt... (bár így a karanténnak lőttek). Viszont ha mint "kicsi" ismeri meg, simán lehet még etetni is akarja majd (volt hasonlókra példa). De azért kell és érdemes folyamatosan felügyelni őket. Szóval ez a viselkedés elég biztató, de majd meglátjuk.

Hozzászólás 2012 máj. 15, 19:22 
Warhawk írta:
Pintér Gáborné írta:
Mégpedig hogyan szoktathatom őket minél könnyebben össze?

Először csak lássák egymást. Ha össze is akarod később engedni őket, akkor csak "semleges" helyen tegyed (azaz nehogy betedd a másik kalitjába, mert a területvédelmi ösztönök miatt annak meglehetősen rossz vége lenne). Közel legyél, folyamatosan figyeld mi történik, hogy ha gond van közbe tudj lépni. A viselkedésükből látszik majd, hogy mi várható (fél, nem fél, támad, érdeklődik, stb). Legyen kéznél esetleg egy rongy, hogy ha baj van gyorsan szét tudd őket választani. Ha az idősebb féltékeny lesz, akkor nem lesz egyszerű dolgod. Ha viszont a kicsit látva esetleg beindul az ösztöne, akkor még az is lehet, hogy könnyen el fogja fogadni. Mint minden ez is madaranként változó - elvégre mindegyik önálló egyéniség. :)

Köszönöm a tanácsot.
Azt semmiképpen nem akartam hogy be rakom a picit a Rióhoz mert az az Ő birtoka és oda még engem sem enged benyúlni néha.
Azt szoktam csinálni hogy amikor a kicsi Kiwit etetem akkor odateszem a Riót is Ő is kap a tápból amit a pici eszik.
Így elég jól elvannak, sőt még le is szokta nyalogatni a pici csőréről a tápot.
De ha ezt rosszul csinálom akkor azt is jó lenne tudni.

Hozzászólás 2012 máj. 15, 19:14 
Attila69 írta:
Kép

Szia!
Hol vannak Rió evező tollai :?: :shock:

Mivel állandóan mellettem akart lenni és nem szeret a ketrecben tartózkodni és hát ugye nem vagyunk mindig a házba ezért a biztonság érdekében vissza van vágva.
Tudom hogy sokan nem nézik ezt jó szemmel de mi biztos nem leszünk az "elveszett,talált" fórumban.
Próbáltuk már a hámot is ez előtt de nem viseli el.
De Kiwit már most picinek elkezdtem hozzá szoktatni így vele remélem nem lesz ilyen.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 máj. 15, 18:11 
Kép

Szia!
Hol vannak Rió evező tollai :?: :shock:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 15, 16:00 
Pintér Gáborné írta:

Először csak lássák egymást. Ha össze is akarod később engedni őket, akkor csak "semleges" helyen tegyed (azaz nehogy betedd a másik kalitjába, mert a területvédelmi ösztönök miatt annak meglehetősen rossz vége lenne). Közel legyél, folyamatosan figyeld mi történik, hogy ha gond van közbe tudj lépni. A viselkedésükből látszik majd, hogy mi várható (fél, nem fél, támad, érdeklődik, stb). Legyen kéznél esetleg egy rongy, hogy ha baj van gyorsan szét tudd őket választani. Ha az idősebb féltékeny lesz, akkor nem lesz egyszerű dolgod. Ha viszont a kicsit látva esetleg beindul az ösztöne, akkor még az is lehet, hogy könnyen el fogja fogadni. Mint minden ez is madaranként változó - elvégre mindegyik önálló egyéniség. :)

Hozzászólás 2012 máj. 15, 14:46 
Küldök pár képet róluk hogy most milyenek és aztán majd mindig teszek fel a későbbiekben hogy hogyan fejlődik a kicsi Kiwi babánk.
Rió (ő a nagyobbik) most nagyon szép lett vedlés után.

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2012 máj. 15, 14:26 
Warhawk írta:
Pintér Gáborné írta:
...csak nem tudom hogy mikortól adhatok neki mást a tápon kívül.

Ha már teljesen tollas, akkor nyugodtan tehetsz neki egy tálban magokat, hogy ismerkedhessen vele. Fürtös kölest pl. Majd kíváncsiságból csipegetni fogja. Amikor "kirepülne" akkor már mindent meg fog kóstolni, még ha nem is eszik belőle sokat, de érdeklődik majd minden iránt. Később a tápot úgyis el kell hagynod, apránként egyre kevesebbet kell adni neki és egyre kevesebb alkalommal...

Köszönöm szépen a gyors választ.
Még lenne valami amit szeretnék megtudni ill. ötleteket kérni.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 15, 13:42 
Pintér Gáborné írta:
...csak nem tudom hogy mikortól adhatok neki mást a tápon kívül.

Ha már teljesen tollas, akkor nyugodtan tehetsz neki egy tálban magokat, hogy ismerkedhessen vele. Fürtös kölest pl. Majd kíváncsiságból csipegetni fogja. Amikor "kirepülne" akkor már mindent meg fog kóstolni, még ha nem is eszik belőle sokat, de érdeklődik majd minden iránt. Később a tápot úgyis el kell hagynod, apránként egyre kevesebbet kell adni neki és egyre kevesebb alkalommal...

Hozzászólás 2012 máj. 15, 12:38 
Sziasztok!
Most nevelek először kézzel papagáj van egy nagysanyim aki most volt 1 éves de őt már akkor vettük mikor önállóan evett.
Most viszont kaptunk egy fiókát aki most 6 hetes minden rendben van szépen eszik fecskendőből.
Egyetlen egy dolog érdekelne,hogy mennyi idős korában kell vagy lehet neki magokat ill. gyümölcsöt adni?
Ebben a kérdésben szeretném ha segítenétek.
Hogy félreértés ne essék nem szeretném leszoktatni a tápról mert nagyon szereti és imádom etetni és rá is érek mert egész nap vele vagyok csak nem tudom hogy mikortól adhatok neki mást a tápon kívül.
Előre is köszönöm a válaszokat. :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 71  Következő