Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Netling Kinga

Hozzászólás 2012 jún. 4, 11:46 
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!Két hete nevelek 3 árva zebrapintyet, a legidősebb 4 napos volt, amikor
elárvultak. 3-5 óránként etetem őket (főtt tojás, salátalevél,keksz keverékével), eddig rendben is volt minden,
a legidősebbnek 3 napja, a középsőnek 2 napja nyílt ki a szeme, a legkisebbnek még nem nyílt ki, de nem is ez a baj, hanem, hogy a legkisebbnek felfújódott a begye ( van benne étel, de sok a levegő benne) és mindháromnak csökkent az étvágya.Van valakinek tapasztalata fióka nevelésben? Kérlek segítsetek, ha tudtok.
További kérdések: mikor kell magot keverni a lágyeleségbe?
hogyan segítsek nekik repülni tanulni?
hogyan segítsek nekik "beszélni" tanulni?
Van egy nagy madárröpdénk kb. 30 pinttyel, 3 sirálykával, 2 kanárival, ők miben, hogy tudnak nekem-nekünk segíteni.
Várom a mielőbbi válaszokat, ötleteket.
Köszönettel: Kinga

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 jún. 4, 9:10 
Zendys írta:
Üdv!

Ma egy nyíregyházi tenyésztőtől megvettem az első zebra páromat, Zebulont és Ypszilont.
Bátran ajánlom Tomasovszki Tamást, nagyon segítőkész és sokféle madara van.
Remélem, jól érzik majd magukat nálam!

Szia Réka,

szépek a madaraid, leld bennük örömödet.
A hímről tudnál felrakni még képeket?

Halkan megjegyzem, a barna és a szürke párosításokat lehetőleg kerüljük, az utódok igencsak felemásak lesznek. Versenyre való tenyésztésnél ezek nem kedvezőek.
De mivel gondolom neked nem ez a célod, nem kritikának írtam, csak megjegyzésnek és talán azok a tenyésztők akiknek komolyabb ambícióik vannak, hasznos infónak tartják.

Üdv:
Csaba

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 4, 8:28 
Nelson:
ha ilyen fiatalok, akkor nem meglepő a viselkedésük. A környezet változás és a stressz megzavarja őket. (ezért is célszerű már kiszínesedet, erős fiatalokat eladni/venni). Remélhetőleg azóta már elkezdett enni a hímed is, az élelmesebb tojó megmutatta neki mi hol van.
Ha a tenyésztő nem adott nekik fürtös kölest, akkor időbe telik mire rájönnek arra is hogy mire való, nem csak dísz, de enni is lehet. Ha ledobsz belőle a földre, vagy könnyebben elérhető helyre rakod (mondjuk hogy „útjában” legyen, akkor hamarabb rákapnak.

Bip-Bip:
a zebrák társas lények. Ha komolyan aggaszt/foglalkoztat a tojód lelki állapota, akkor ajánlatos beszerezni mellé egy társat. A nagy korkülönbség nem probléma, de ne „fiókát” rakj mellé, hanem ivarérett egyedet. Ha hímre esik a választásod, és nem szeretnél szaporulatot, ne rakj be fészkelő alkalmatosságot, fészekanyagot. Meglátod teljesen más lesz a viselkedése a madaraidnak.
A farktollak csíkozottsága nem függ össze az korra, az a színváltozat miatt változó.

Gaborka:
igen egy tojó és egy hímed van. :)

tothdaniel:
nekem igen gyanús ez a madárka, hogy nem e valamilyen atkás a csőre. A felső csőrkáva töve miért annyira világos? Nem egyértelmű számomra a képen, hogy ott mi van. Az alsó csőrkáva hosszából egy nagyon picit, óvatosan vágjál le (körömcsipesszel például), hogy könnyebben tudjon enni.
A madárkáid színét nehéz megmondani, igencsak tarkabarkák. Az első képen lévő tojók álarcos barnának néznek ki, a hím világoshátú szürke némi barna beütéssel. A második képen egy fekete pofafoltos fiatal, majd ha kiszínesedik jobban látszik az alapszín is és az egyéb faktorok. (első nekifutásra világoshátú szürke)

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 jún. 3, 20:06 
Sziasztok!

Igaz hogy inkább a papagájok állnak hozzám közel, de ezeknek a kedves kis zebrapintyeknek, akik állandóan le fel ugrálnak és be nem áll a csőrük, nem tudtam ellenállni. Szóval ők költöztek be hozzám:

A tojó
Kép
Mivel nem értek hozzájuk, szeretnlm ha valaki megerősitene benne, hogy tényleg tojó :)

Itt pedig együt a pár, a tojó és napozik, a hím pedig készül bekapni a fényképezőgépet :D
Kép

A terv az, hogy csinálok nekik egy dupla ládakalitot, veszek még egy párat és párcserével összerakom öket, hogy ne az egy helyről valól legyenk párban, még ha nem is testvérek.

Hozzászólás 2012 jún. 3, 11:52 
Sziasztok!

Írták több fórúmon is hogy a zebrapinytekket párba kell tartani.
Nekünk régen két nöstény volt együtt egy ketrecben csak hogy az egyik elkezdte
a másiknak a nyakánál a tollait kiszedni egész kopasz lett a nyaka és akkor
külön kalitkaába tettük őket mert nem tudtuk hogy miért csinálja ezt...
Kb. két éve meghalt a másik nőstény(nem tudjuk miért, lehet hogy idősebb
lehetett) és már több mint kb. 2 éve egyedül van.(szerintünk a fiatalabbik)

És hogy kéne-e neki venni egy párt(nőstényt) vagy már késő és nem kell?
(ez a madár nálunk 5 éve van és 5 éves is lehet kb. szerintünk mert a másik
amikor elhoztuk idősebbnek tünt nem is tojt;és aki most a (szerintünk
fiatalabbik) madár , akkor még nem is volt annyi kereszt csík a farkán mint
most,meg ő tojt is) (vagy ezeknek semmiköze a korukhoz?)
De azért mi úgy látjuk hogy vidám madár mert mikor kiszoktuk tenni az a
levegőre csípogni kezd de nem az a normál csipogássa hanem más meg ha
kitisztítjuk,ha enni kap, ha a fiam oda viszi maga mellé.
Vagy azért ne vegyünk mert lehet, hogy nagy lenne korkülönbség?

Valódi név: Péter

Hozzászólás 2012 jún. 2, 20:35 
Sziasztok!

még új vagyok, tegnap vettem két zebrát, régen is voltak már zebráim, csak azt nemtudom hogy a hím mért nem akar enni, még fiatalok( a csőrük végén még van egy kicsi fekete rész) a tojóval nincs is semmi gond ugrál, eszik, iszik, de a hím nem akar... betegségre utaló jel nincs, a tenyésztőnél is legalább egy negyedórát nézegettem őket, hogy biztos egészséges, életerős madarakat válasszak... fürtös kölest is akasztottam be nekik, úgy tudom h fiatalabb madaraknak az könyebb táplálék, de még hozzá se nyúltak... arra gondolok h még a vásárlási stressz miatt nem evett a hím, a tojó valószínüleg jobban dolgozza fel. a hím kissé nagyobbnak tűnik, bár kétlem hogy standart lenne, esetleg félstandart, így talán érthetőbb lehet a lustasága... majd rakok fel róluk képet:D

a segítséget előre is nagyon köszönöm:)

IDRE tag
Valódi név: Tóth Dániel

Hozzászólás 2012 máj. 21, 10:50 
ckuzmos írta:
tothdaniel:
nem tudom mennyire hosszabb vagy deformáltabb az alsó csőrkáva, ha tudsz rakj fel képet.

Ma sikerült csinálnom egy képet. Egyébként ahogy nézegettem, inkább a felső a rövidebb, vagyis ha a többiekhez viszonyítom, a felső lényegesen kisebb.
Kép
Zebrapinty színekben nagyon nem vagyok otthon, tudna nekem valaki segíteni?
Kép
Kép
Az első képen a világosabbak nevére lennék kíváncsi, a másodikon igazából csak egy madár látszik. :)

Valódi név: Réka

Hozzászólás 2012 máj. 20, 22:14 
Üdv!

Ma egy nyíregyházi tenyésztőtől megvettem az első zebra páromat, Zebulont és Ypszilont.
Bátran ajánlom Tomasovszki Tamást, nagyon segítőkész és sokféle madara van.
Remélem, jól érzik majd magukat nálam!

Csatolmányok:
Magyarázat: Kicsit még meg vannak illetődve a végleges kalitkájukba helyezés után.
fórumra.jpg
fórumra.jpg [ 39.15 KiB | Megtekintve 5337 alkalommal. ]

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 18, 11:37 
tothdaniel:
nem tudom mennyire hosszabb vagy deformáltabb az alsó csőrkáva, ha tudsz rakj fel képet.

Danonino:
a „kirepülés” időszaka kritikus, ilyenkor még nem tudnak igazából repülni, csak vergődnek, fejjel nekimennek mindennek. Nem igazán tudják még irányítani a reptüket, ügyetlenül mozognak stb. Figyelni kell ilyenkor milyen veszélyforrás lehet a kalitkában, azokat eltávolítani.
Nem tudom hol tartod őket, de a kihűlés is igen sokszor szóba jöhet. Ilyenkor még visszajárnak az odúba. Ha reggelre kint találtad őket, akkor nagy valószínűséggel nem mentek vissza. (Nem találtak vissza)
Én ilyenkor szépen visszatessékelem őket :)

Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2012 máj. 18, 8:06 
sziasztok!

egy érdekesség... hosszú idő után tanácsra 3 oldalról védve lett a pintyeim helye végre nem dúlták szét a fészket és raktak tojást 3 ki is kelt. szépen meg is nőttek. tegnap estefelé repültek ki a fészekből és repkedtek a ketrecbe, ma reggel a két kisebbik halott volt. mi történt???? a szülök csipkedték a hullákat.

IDRE tag
Valódi név: Tóth Dániel

Hozzászólás 2012 máj. 17, 14:27 
Sziasztok!
Az egyik fiatal zebrapintyemnek az alsó csőrkávája hosszabb, mint a felső. Őt láthatólag nem zavarja, eszik, el van a többiekkel. Ugye ez nem hátráltatja semmiben sem? És mi miatt ilyen a csőre szerintetek? Tapasztaltatok már hasonlót? Már tavaly óta meg vannak a szülei, tehát már nem az első költésük és ilyen még nem volt egyszer sem, eddig mindegyik madaramnak normális volt a csőre...

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 17, 7:29 
Majdnem jó volt a név, de mégsem egészen.... :lol:

Galambász Kuckó, 1098, Budapest Napfény u.6 Tel: 06/1 378-48-96 , 06/30 245-89-70

Hozzászólás 2012 máj. 16, 22:44 
Attila írta:
robbee írta:
hello!
honnan tudok egyszerű jelzőgyűrűt beszerezni zebrapintyekhez? semmi infó nélkül két féle színben hogy tudjam melyik fióka melyik pártól van.

Madarászkuckó. Napfény utca.

pontosabb címet is tudnál mondani? új vagyok bp-n és nem nagyon ismerem a terepet.

Hozzászólás 2012 máj. 14, 20:45 
Üdv!
Érdeklődnék, hogy a május 20-án megrendezésre kerülő nyíregyházi kisállat börzén (örökösföldi piac) fog-e valaki zebrapintyet árulni?
Ha igen, kérem, jelentkezzen!
Köszönöm!

Hozzászólás 2012 máj. 14, 17:56 
Kedves Mindenki!
Fiatal zebrapintyet vennék, egy tojót és egy hímet Nyíregyházán, megbízható helyről, tenyésztőtől, de nem méregdrágán! Fekete pofafoltosat vagy pingvin, fekete mellű színváltozatot. Elnézést, ha nem pontos a színmeghatározás!
Köszönöm!

IDRE tag
Valódi név: Törőcsik  Jánosné

Hozzászólás 2012 máj. 10, 14:37 
Ágnes66 írta:
eszterolajos írta:
Szia Ágnes !

A kotláskor a tojás nem olyan könnyen hűl le. A mostani időjárási viszonyok mellett (1o - 12 C fok körűl) kell neki legalább egy óra, hogy 1 - 2 C fokot hűljön és ez sem árt az embriónak, tapasztalataim szerint már a hidegnek érzett tojásból ( kb 35 C fok) is kikelt a fióka. Persze rövid ideig volt ilyen alacsony hőfokon.
Ha a kezedben langyosnak érezted a tojást, akkor az kb, 4o C fok körűl volt tehát szerintem nincs vész, ha egy kicsit szellőznek a tojások, Ez az embrió fejlődéséhez amúgy is alapvető feltétel, de ezt sokkal jobban tudják a madaraid, úgyhogy ne féltsd őket.... tudják a dolgukat.

Tisztelt Lajos!
Letakartam őkelmüket,majd megírom mi lett a vége, azért örülnék ha lenne kicsi :wink:
Köszönöm mégegyszer:Ágnes

Sajnos egy tojásból sem kelt ki pintyecske :cry: ,most hagyom őket,lehet,hogy fiatalok még nagyon ( őróluk sem tudtak mondani semmit amikor hozták őket).
Köszönöm a jó tanácsokat, jövő tavasszal hasznosíthatom...
Üdv: Ágnes

Valódi név: Botta Attila

Hozzászólás 2012 máj. 8, 7:21 
robbee írta:
hello!
honnan tudok egyszerű jelzőgyűrűt beszerezni zebrapintyekhez? semmi infó nélkül két féle színben hogy tudjam melyik fióka melyik pártól van.

Madarászkuckó. Napfény utca.

Hozzászólás 2012 máj. 7, 21:55 
hello!

Valódi név: Takács Róbert

Hozzászólás 2012 máj. 3, 21:00 
Szia Endroo
Ha a költő pár nem üldözi a fiókát, akkor maradhat velük is. Kirepülés után 2 héttel már önálló, tehát le is választhatod.
Szia Danonino
Én nem próbálnám meg, ha kijönnek és bármitől megrémülnek, világgá röpülhetnek. Arról nem beszélve, hogy hívatlan látogató is berepülhet hozzájuk.

Facebook: Zebron Zebrafinches Hungary

H99 0039

Hozzászólás 2012 ápr. 30, 10:06 
Segítsetek! kb. 1,5 hete repült ki az egyetlen fióka és most belenéztem az odúba és láttam, hogy van megint kb. 4 tojás a hím foglalkozik a fiókával a tojó meg kotyul mit csináljak? Hagyjam őket majd megoldják?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 205  Következő