Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 275 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2013 feb. 4, 10:48 
Warhawk írta:
tasi írta:
6. napja vannak bent, már látszik, ahogy dobog a szívük... :alien:

Ezt kellene valahogy videóra rögzíteni (de félek ahhoz már elég profi kamera kellene). :roll:

Nem biztos, majd próbálkozom... 8)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 feb. 4, 10:07 
tasi írta:

Ezt kellene valahogy videóra rögzíteni (de félek ahhoz már elég profi kamera kellene). :roll:

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2013 feb. 3, 23:36 
Kép

Pyrrhura perlata lepida tojás a keltetőgépben.
A tojó nem kotlott el a tojásokon... :?

Hozzászólás 2013 feb. 2, 21:16 
Értem, köszi a válaszokat. Egy 5 méter hosszú röpdében lettek volna együtt, de akkor nem kockáztatok szerintem.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2013 feb. 2, 20:57 
Én nem tenném be.
Bár láttam már nagyobb létszámú pyrrhurákat, barátokkal együtt, de nem is kicsi röpde volt.

Ha kiengedem a kezelőfolyosóra a 2 x ekkora madaramat és az elkísér a pyrrhurák boxához akkor mindig rámászik az ajtójukra, de ezt látván Gyökér --a pyrrhura hímem-- azonnal igyekszik lecsípni a nagyobb madár ujját.

Az elválasztó drótháló is dupla drótháló, 3 cm-es tvolságra van egymástól, de ha nem az lenne akkor sztem a kis verébpapimat már simán áthúzta volna a rácson.
Szóval én nem bíznék meg bennük.

Hozzászólás 2013 feb. 1, 22:56 
gaborka írta:
Gabee95 írta:
Helló! :54:
Barnafülű papagájt(1 hím, 1 tojó) és zöldarcú-vörösfarkú papagájt(1 hím, 1 tojó) lehet együtt tartani vagy nem ajánlott?

Inkább ne:
1. A két pár madár közül a dominánsabb hajtani fogja a gyengébbet. A pyrhurrák meg elég karakán madarak, ha valakinek neki gondolnak menni, annak naki is mennek, mindegy mekkora.
2. Nagyon hasonló fajok, még az is megtörténhet, hogy párt cserélnek és lesz egy rakás hibrided...

Tenyészidőszakon kívül esetleg, bár az enyéimhez akkor sem tennék be senkit, ahogy ismerem őket...

Régebben egy kis időre, amikor hozzánk kerültek együtt voltak, de rövidesen külön helyet kaptak. Tavasszal mennek ki a röpdébe és gondoltam hátha... :D Esetleg nimfákkal lehet együtt tartani vagy azzal sem ajánlatos?

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2013 feb. 1, 22:16 
Gabee95 írta:
Barnafülű papagájt(1 hím, 1 tojó) és zöldarcú-vörösfarkú papagájt(1 hím, 1 tojó) lehet együtt tartani vagy nem ajánlott?

Inkább ne:
1. A két pár madár közül a dominánsabb hajtani fogja a gyengébbet. A pyrhurrák meg elég karakán madarak, ha valakinek neki gondolnak menni, annak naki is mennek, mindegy mekkora.
2. Nagyon hasonló fajok, még az is megtörténhet, hogy párt cserélnek és lesz egy rakás hibrided...

Tenyészidőszakon kívül esetleg, bár az enyéimhez akkor sem tennék be senkit, ahogy ismerem őket...

Hozzászólás 2013 feb. 1, 21:43 

Valódi név: Ajkay Ádám

Hozzászólás 2012 okt. 20, 10:10 
Köszönöm a válaszokat !
jojo és conure, ha úgy nézzük, akkor ti már tapasztaltabbak vagytok mint én :D

Hozzászólás 2012 okt. 19, 13:29 
adamsen írta:
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a tapasztalt pyrrhura tenyésztőkhöz :D

Ezek szerint a kérdés nem nekem szólt :lol:

Azért kéretlenül is belekotyogok. Szerintem a nagyobb alapterületűben elvesznek a madarak, ha hideg van felfűteni sem igazán bírják (mármint a testhővel)
A másik egy kicsit szűkös is meg talán magas is, úgy hogy itt a hosszú hétvégén állj neki barkácsolni, és építs egy 25x25x50- eset.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 okt. 18, 21:36 
Bár sokan egy nimfaméretűt használnak, de a cruentata az egyik legnagyobb pyrrhura, én ezért a nagyobb odút raknám fel.(mondjuk az is igaz, hogy a kérdés nem nekem szólt, mert nem vagyok tapasztalt tenyésztő :) )

Nekem rönkodú van olyan 30 cm átmérőjű, de sztem nem kell nekik olyan magas mint amiket írtál.Persze az nem baj ha már kész az odú.

Valódi név: Ajkay Ádám

Hozzászólás 2012 okt. 18, 20:09 
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a tapasztalt pyrrhura tenyésztőkhöz :D
Most akarom felrakni cruentátáim számára az odút, na és az lenne a kérdés, hogy melyiket rakjam fel, van egy 20×20×70 cm-es vagy inkább a másikat, az egy 30×35×60-as? Vagy ti mekkora odúban szoktátok költetni őket?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 okt. 12, 20:29 
Eléggé mozgékony madár, én kényszerből télen egy madárvitrinben tartottam őket kb.80x80x50-es helyen, de láttam, hogy ez szadizmus...amit azóta is szánok bánok, de a nagyfőnök nem engedett nagyobbat.(gondolom sejthető, hogy ki az.. :) )

Én minimum 150x150 x 50-60 cm-be javaslom őket-

Nálam egy kb 12 m3-es röpdébe vannak tavasztól késő őszig, itt igazán látványosak.Most készült el a téli helyük ami kb. 180 hosszú 90 cm. széles és 200 cm magas és már most sajnálom őket, hogy ott fognak nyomorogni egész tavaszig...pedig amúgy úri lakosztály.Szóval ha teheted minél nagyobba rakd őket.
Iszonyú látni amikor szűk helyen ülőrúdról ülőrúdra ugrálnak, és nem tudnak igazán kibontakozni a szűk hely miatt.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 okt. 12, 17:34 
Mekkora hely kell egy párnak minimum? Molinea ha minden igaz.

Hozzászólás 2012 szept. 12, 11:45 
Sziasztok!

Keresek fiatal pyrrhura molinae lehetőleg fahéj, vagy esetleg hypoxantha madárkát. Neme mindegy. Elsősorban kedvencnek kellene, ezért tényleg fiatal, vagy kézzel nevelt madarat szeretnék.
Akinek van ilyen madara kérem, hogy pü-ben jelezze.

Köszi: Éva

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2012 máj. 17, 13:03 
Kanike írta:
pityuka1981 írta:
Üdv!

Annyi kérdésem lenne hozzátok, hogy a Pyrrhura ugyanúgy áttelelthető-e kinti röpdében, mint mondjuk a hullámos vagy a nimfa?
Védőházikós röpdében igen, +odú fönt egész télen.!!

Köszi! :-)

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2012 máj. 17, 12:11 
pityuka1981 írta:
Üdv!

Annyi kérdésem lenne hozzátok, hogy a Pyrrhura ugyanúgy áttelelthető-e kinti röpdében, mint mondjuk a hullámos vagy a nimfa?
Védőházikós röpdében igen, +odú fönt egész télen.!!

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2012 máj. 17, 10:58 
Üdv!

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2012 márc. 28, 14:37 
csibaat írta:
Na ma elneveztem a molinea hímemet beszarinak :mrgreen: . Ilyet még nem láttatok, nálam a ház alatt a garázs van tobbek kozott átalakítva madaras helységgé. Na valahogy bekeveredett egy ragadozómadár (általában, ha otthol tartózkodom nyitva az ajtó). Az hagyján, hogy minden madár ideges lett, de amit a pyrcsike lerendezett az már rohej. Jóval az eset után lementem megnézni oket, hát mindenki ok, csak ezt az életmuvészt nem találtam. Egyszer csak kikandikált a ronkfa oduból, de csak úgy fél szemmel, mikor meglátta, hogy én vagyok ovatosan elomászott. Mikor jottem ki ezerrel suvickolt vissza :mrgreen:. Amúgy ma már vígan feszített.

A hős bátor. :mrgreen:

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2012 márc. 27, 22:21 
Na ma elneveztem a molinea hímemet beszarinak :mrgreen: . Ilyet még nem láttatok, nálam a ház alatt a garázs van tobbek kozott átalakítva madaras helységgé. Na valahogy bekeveredett egy ragadozómadár (általában, ha otthol tartózkodom nyitva az ajtó). Az hagyján, hogy minden madár ideges lett, de amit a pyrcsike lerendezett az már rohej. Jóval az eset után lementem megnézni oket, hát mindenki ok, csak ezt az életmuvészt nem találtam. Egyszer csak kikandikált a ronkfa oduból, de csak úgy fél szemmel, mikor meglátta, hogy én vagyok ovatosan elomászott. Mikor jottem ki ezerrel suvickolt vissza :mrgreen:. Amúgy ma már vígan feszített.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 275 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Következő