columba írta:
Lorba írta:
Frici, ezt értem, de honnan tudom, hogy melyik szürke és melyik mályva?
Ez nekem is gondot okoz.
A középső talán mályva (túl kék szürkének)!?

Sziasztok!
Ahogy maya is írta, az arcukon a folt a szürkéknél szürke, a mályváknál lilás színű. Ezen kívül még a fő faroktoll a szürkéknél fekete, a mályváknál sötét lila.
maya írta:
Ez pedig egy szürke hulámos. Neki fekete a foltja.

Ez nem szürke hullámos, ez az antracit, ez egy sötét szürke mutáció de nem azonos a szürkével.
Vikemi írta:
[
A könyv 1991-es kiadású, írók: Kovács Antal - Traub Péter : A hullámos papagáj.
Itt (is) az van, hogy "kobalt .... kobalttal .... legjobb esetben szép mályvákat eredményez", vagy kobalt mályvával. Aztán kicsit később van az a mondat, hogy: "a mályvaszínűt (nevezik lilának is)...." igaz, itt arról van szó, hogy akkor nem volt közkedvelt.
És a szürke is kékből lesz? Vagy az valahogy bonyolultan alakul ki?
Ha az én kobalt hímem tollai bizonyos fényesésnél szürkés lilás kékes, akkor a felmenőiben lehet akár mályva is?
Kobalt kobalttal párosításból lesz égszínkék, kobalt és mályva is. Kobalt és mályva párosításból kobaltok és mályvák lesznek. A szürke nem kékből lesz, önálló mutáció, olyan szerkezeti változást okoz a tollban, hogy a megtört fény szürke színű lesz. A kobalt hímed felmenői között természetesen lehet mályva, de ez nem látszik meg rajta, csak ha máshogy éri a fény más árnyalatot látsz.