Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2012 jún. 22, 15:58 
madaras86 írta:

Jársz Debrecenbe? Ha behozod a madarat fél perc alatt megoldjuk, következőnek pedig már te is meg tudod csinálni, ha kellene.

Szoktam járni, de sikerült, vágtam le belőle. Azért köszi hogy segítettél volna. :)
Viszont majd később teszek fel képet róla, a nemét jó lenne megtudni.

Hozzászólás 2012 jún. 22, 13:37 
pityuka1981 írta:
Kanike írta:
Ne félj levágni neki mert így sokkal rosszabb a madárnak. Fogsz egy köröm csipeszt,a fény felé tartod a madár lábát 100% látni fogod meddig van a karmában élet,ráhagysz 2-3milit és ott lecsíped. Nem fog senki elvérezni. :wink:

Rendben, megpróbálom, mégiscsak jobb lenne neki ha tudna normálisan menni. :D

Jársz Debrecenbe? Ha behozod a madarat fél perc alatt megoldjuk, következőnek pedig már te is meg tudod csinálni, ha kellene.

Hozzászólás 2012 jún. 22, 13:17 
Kanike írta:
Ne félj levágni neki mert így sokkal rosszabb a madárnak. Fogsz egy köröm csipeszt,a fény felé tartod a madár lábát 100% látni fogod meddig van a karmában élet,ráhagysz 2-3milit és ott lecsíped. Nem fog senki elvérezni. :wink:

Rendben, megpróbálom, mégiscsak jobb lenne neki ha tudna normálisan menni. :D

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2012 jún. 22, 13:03 
pityuka1981 írta:
madaras86 írta:
Vegyél elő egy vonalzót, vagy mérőszalagot, elhiszem, hogy rossz állapotban van a madár, de ez a 10cm 'enyhe' túlzás volt:) Ha valóban nagyon nagy, akkor nem ártana levágni neki!

Azért írtam hogy majdcsak 10cm.:-) De valóban nagyon hosszúak, sík felületen nem nagyon tud menni vele.
Levágni nem merem, mert félek hogy belevágnék a körömágyba ami akár elvérzést is okoz. Jól tudom?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 22, 13:01 
pityuka1981 írta:
Levágni nem merem, mert félek hogy belevágnék a körömágyba ami akár elvérzést is okoz. Jól tudom?

Tegyél fel fényképet, hogy lássuk mekkora az a "10cm" ... a túlzott vágás valóban komoly vérzést okozhat, de az sem tekinthető normális jelenségnek, hogy az egészséges méret többszöröse esetleg a karmuk mérete. Tehát vagy el kell vinni állatorvoshoz aki levágja a megfelelő méretre (és övé a felelősség) vagy megpróbálod te (és nagyon óvatos leszel).

De előbb jó lenne egy kép azért. ;)

Kép

Hozzászólás 2012 jún. 22, 12:05 
madaras86 írta:
Vegyél elő egy vonalzót, vagy mérőszalagot, elhiszem, hogy rossz állapotban van a madár, de ez a 10cm 'enyhe' túlzás volt:) Ha valóban nagyon nagy, akkor nem ártana levágni neki!

Azért írtam hogy majdcsak 10cm.:-) De valóban nagyon hosszúak, sík felületen nem nagyon tud menni vele.

Hozzászólás 2012 jún. 22, 11:46 
pityuka1981 írta:
madaras86 írta:

Szia! Szerintem pont a napraforgó lesz kevés benne, főleg ha télire kint vannak, akkor katasztrófálisan kevés.

Köszi! Gondoltam hogy kell a szotyi bőven, mert a nimfáim is kint vannak télen is. Csak gondoltam rákérdezek, biztos ami biztos. :)

Ezt a papit tegnap hoztam el, mert elég viharvert állapotban van, és megsajnáltam. Valami brutális helyen lehetett, mert a karmai is majdcsak 10!cm hosszúak.

Hozzászólás 2012 jún. 22, 7:45 
madaras86 írta:

Szia! Szerintem pont a napraforgó lesz kevés benne, főleg ha télire kint vannak, akkor katasztrófálisan kevés.

Köszi! Gondoltam hogy kell a szotyi bőven, mert a nimfáim is kint vannak télen is. Csak gondoltam rákérdezek, biztos ami biztos. :)

Ezt a papit tegnap hoztam el, mert elég viharvert állapotban van, és megsajnáltam. Valami brutális helyen lehetett, mert a karmai is majdcsak 10!cm hosszúak.

Hozzászólás 2012 jún. 22, 7:16 
gaborka írta:
Szia!

A nimfakeverék jó nekik, esetleg ha túl sok benne a napraforgó, akkor hullamos-keverékkel "hígitsd" kicsit. Ez mellett gyümölcs és zöld mehet nekik, mivel nagyon kíváncsiak, majdnem mindent hajlandóak megkostolni. Persze csak olyat adj, amit a papagajoknak lehet, az meg jó néhány helyen le van írva. :D

pityuka1981 írta:
Üdv itt is! :-)

Máma birtokomba került egy kecskepapi.
A nimfáknak való eledel jó neki is? Vagy esetleg más magkeveréket esznek?

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 jún. 22, 0:36 
Szia!

A nimfakeverék jó nekik, esetleg ha túl sok benne a napraforgó, akkor hullamos-keverékkel "hígitsd" kicsit. Ez mellett gyümölcs és zöld mehet nekik, mivel nagyon kíváncsiak, majdnem mindent hajlandóak megkostolni. Persze csak olyat adj, amit a papagajoknak lehet, az meg jó néhány helyen le van írva. :D

pityuka1981 írta:

Hozzászólás 2012 jún. 21, 23:08 

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 7, 8:38 
madaras86 írta:
Köszi! Közben megtaláltam a csíráztatott változatról is a képet.

madaras86, itt vannak az ígért képek:

Kb. 15 óra áztatás után:
Kép

Még kb. 24 óra csíráztatás után:
Kép

Különben a kecsékéim, akik nagyon ügyesen tudnak válogatni, mind egy szemig eltüntették az adagjukat :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 6, 8:28 
Attila69 írta:
Szia!
Hát elég erős a csőre,de a fej formája inkább tojó :roll:
Majd kiderül!

Köszi a saccolást, bár képről tudom elég nehéz megítélni..
Különben nem valami nagy szám madarak, kicsik is, kb. mint egy énekes :oops:
Azon kívül lehetnek testvérek is, de hogy elég közeli rokonok, az biztos :(
De hát ez van, elsődlegesen szobamadárnak indultak, de sajnálom őket, mert a tojó szépen tojik meg kotlik, a hím meg lelkiismertesen eteti, rendezi..
Na, de hagy próbálkozzanak csak, hátha...
Meg ötleteim is vannak, pl. veszek valahol messzebb egy szép nagy párt és párcserével összerakom öket. Kint a szabad levegőn, csak helyem nincs...

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 jún. 5, 22:30 
gaborka írta:
madaras86 írta:
Szia! Sok dolgot meg lehet rendelni neten is és ha mást nem, legalább egy kis jolovitot vegyél a tápostól. A vedlés egy jó oka lehet az üres tojásoknak. Én idén hagynám még őket próbálkozni akár többször is....

Köszi madaras86, de szerbiában élek és igy a netes rendelés ugrott. Mármint Mo.-rol. mert itt is lehet venni kiegészítőket, de egy dolog az amit a papiron ír, és egész más az amit az üvegbe beleraknak :(
A vitamint azt nyomom beléjük, grittel együt kapnak egy olyat hogy PAN-KOST-VIT, aminek a tartalma:
Vitaminok: A, D3, E, aztán van még benne Cink, Réz, Mangán, Jód, Szelén, Kobalt és Kálcium.
Nem direkt papagájoknak csinálják, hanem általános állategészségügyi használatra van.
Különben Szeged-szőregen szoktam vásárolni, de a vitaminokkal az volt a bajom, hogy annyiféle van, hogy nem tudtam választani. Az OMNIVIT-et ajánlotta egy tenyésztő ismerősöm. Az is jó? Bár majd csak majd egy hónap műlva megyek arrafelé :(
És pont ezért kérdeztem a házi praktikákat, mert az könyebben megoldható..
Felőlem próbálkozhatnának, csak nem akarom őket túlhajtani, sajnálom őket, olyan szakadtan néznek ki :?

Attila69 írta:
Szia!
Nem lehet,hogy 2 tojód van?
Ha ők vannak az avatar képeden,nem vennék rá mérget,hogy hím a hímed
Tudsz feltenni képet róluk?

Erre még nem is gondoltam :(
Élőben elég nagy különbség van köztük és mindig a hímnek vett madár "játsza" a hím szerepét. Szépen eteti a tojót, ha kell, hívja enni, aztán meg zavarja vissza az oduba. És taposni is láttam. A tojó nyöszörögve hívta, neki meg nem kellett sok.. A viselkedése és a hangja is más egy kicsit. Bár lehet hogy csak a nadrágot viseli? :84:
Igen, ők vannak a képen, a tojó az biztos tojó, a hímről meg itt van két kép:
Kép

Kép

Szóval, mi az ítélet? :D

Szia!
Hát elég erős a csőre,de a fej formája inkább tojó :roll:
Majd kiderül!

Hozzászólás 2012 jún. 4, 23:01 
Köszi! Közben megtaláltam a csíráztatott változatról is a képet.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 4, 22:45 
madaras86 írta:
Ó, ha ez most nála valóban vedlés, nem is olyan vészes állapot ez! És úgy tűnik megkap mindent. Erről a mungóbabról tudnál majd feltenni képet?

Nem tudom hogy mi van vele, de majd kialakul :)
Amúgy valószínűleg hogy vedlés, csak lassan csinálja, mert a szobai tartás miatt nem tudja hogy milyen évszak is van... A fején a pirosban láttam pici fehér tokot, azért gondolom. Meg a farktollai töröttek, azt nem tudom, hogy, de még az előző helyén csinálta...

Mungóbab:
Kép
Remélem látszik a lényeg. Meg hogy a reklámért nem kapok a fejemre:)
Ha kicsírázott és nem felejtem el, arról is teszek fel képet.

Hozzászólás 2012 jún. 4, 22:25 
Ó, ha ez most nála valóban vedlés, nem is olyan vészes állapot ez! És úgy tűnik megkap mindent. Erről a mungóbabról tudnál majd feltenni képet?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 4, 22:18 
Kanike, köszi a megerősítést :)
Szoktam nekik adni csíráztatott napraforgót, igaz csíkosat, nem feketét, meg búzát is. szeretik, csak nem megenni, hanem inkább jól szétdobálni. :38: Kecske-népség... De most van olyanom hogy mungóbab vagy mongolbab, megpróbálkozok azzal.. De gyümölcsöt, főleg almát, azt kapnak, meg zöldet is.
Azt a kiegészítőt meg fölírom és ha legközelebb megyek Mo.-ra, megpróbálom beszerezni.
kapni fognak még egy esélyt az idén, de mennek ki az udvarra, hátha a friss levegő és a napsütés jó hatással lesz rájuk...

Kanike írta:
Szerintem hím a madarad. A vedléshez csak annyit hogy minél változatosabb étrend és nincs gond velük,én ebben az időszakban (költés,vedlés) szinte mindennap adok nekik pl csíráztatott magokat is. A vizükbe kiegészítőként ebben az évben már csak ezt adom nekik időnként:http://www.galamb.hu/index.php?l=hu&p=termekek&s=termekleiras&category_id=3&brand_id=21&product_id=375 nekem bevált,csak ajánlani tudom ha be tudod szerezni. A legtöbb vitaminos kiegészítőtől amit próbáltam hamar büdösödött,nyákosodott, a vizük és ez nem volt túl szimpi.
Ha befejeződött a vedlés szerintem is költhetnek újra. Amikor sikeresek és nevelnek is,olyankor én is csak kettőt engedek nekik.

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2012 jún. 4, 16:05 
Szia!

Köszönöm itt is az infót.
Mindenképpen meglátom a dolgot,mert vettem most pár új ketrecet amelyben el tudom helyezni őket páronként,csak munka mellett sokkal hosszasabb idő összerakni,odút rá stb,mint a nagy röpdébe felfogatni jópár odút,bár lehet azért külön pakolom őket páronként,és váron még a "különköltözéssel" a többiektől.

madaras86 írta:
Szia!

A madár számára a legpraktikusabb, ha páronként külön vannak. A gazda számára viszont lehet praktikusabb, ha csapatban vannak. A kérdés az,hogy mely tényezők dominálnak: a látvány, a kezelésükre szánt idő rövidítése? Ezek inkább a csapatban tartás felé húzzák a mérleg nyelvét. Ha a kölykök számát nézed, az inkább a párban tartás felé.
Persze sokat számít a hely mérete, a berendezés és a röpde alakja, illetve az odúk száma, elhelyezése.

imihb írta:
Sziasztok!

Van 3 pár kecske papagájom,akik együtt nevelkedtek a nimfákkal egy nagy röpdében.
Nem tudom mi lenne a praktikusabb megoldás,ha együtt hagynám őket és úgy pakolnám fel az odúkat,vagy ha páronként külön szedegetném őket?Van még velük 1 pár énekes,de ők mindenképpen külön lesznek véve mert agresszívak.
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Hozzászólás 2012 jún. 4, 15:59 
Szia!

A madár számára a legpraktikusabb, ha páronként külön vannak. A gazda számára viszont lehet praktikusabb, ha csapatban vannak. A kérdés az,hogy mely tényezők dominálnak: a látvány, a kezelésükre szánt idő rövidítése? Ezek inkább a csapatban tartás felé húzzák a mérleg nyelvét. Ha a kölykök számát nézed, az inkább a párban tartás felé.
Persze sokat számít a hely mérete, a berendezés és a röpde alakja, illetve az odúk száma, elhelyezése.

imihb írta:
Sziasztok!

Van 3 pár kecske papagájom,akik együtt nevelkedtek a nimfákkal egy nagy röpdében.
Nem tudom mi lenne a praktikusabb megoldás,ha együtt hagynám őket és úgy pakolnám fel az odúkat,vagy ha páronként külön szedegetném őket?Van még velük 1 pár énekes,de ők mindenképpen külön lesznek véve mert agresszívak.
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 143  Következő