Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 33  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 jún. 22, 8:04 
mizo írta:
Bobe írta:
:lol: pusziszkodnak....és egymás mellett ülnek :01: akkor csak ellesznek.... :wink:

De azért ugye nem akarod 1 kalitban tartani őket?

nem csak a kintibe.bent külőn vannak

Hozzászólás 2012 jún. 22, 5:31 
Bobe írta:
:lol: pusziszkodnak....és egymás mellett ülnek :01: akkor csak ellesznek.... :wink:

De azért ugye nem akarod 1 kalitban tartani őket?

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 21, 21:06 
Bobe írta:

Eddig ez jól alakult... :)

PS: A bogarakat szedd le, mert ki tudja milyen bogarak....

Hozzászólás 2012 jún. 21, 16:28 

Hozzászólás 2012 jún. 21, 15:58 
Sziasztok,picike és rőpcsicsőr kezdenek haverkodni,picike az amazon egy kicsit durva vele,rőpcsi egy kicsit fél tőle meg acsarognak egymásra,hogyha kőzel vannak egymáshoz.viszont eljőtt az ideje,hogy ősszeszokjanak,ezért kiraktuk őket a kinti kalitkába az elején vitáztak,de egész jól elvannak egymás mellett,remélem nem fogják bántani egymást,beraktam nekik egy egész megyfaágat levelekkel és meggyel elbirkoznak rajta.a megyfa ágat nemrég tőrtem le.Kefével lesikáltam róla a mohát és beraktam nekik/nem permetezett/de most látom hogy a levelein maradt egy pár bogár...szerintetek bajuk lehet tőle?kicsit őreg a fa is az nem baj,de az ág nem.

Hozzászólás 2012 jún. 20, 14:01 
mizo írta:
Azért tegyük még hozzá az igazság kedvéért, hogyakkor lesz ilyen szelíd, ha valóban kézhez van szoktatva az a fióka, nem csak megetetve és vissza téve az inkubátorba.

hát igen, sajnos, hogy oda kell írni ezt lábjegyegyzetbe :( De Mazsola a lehető legjobb nevelést kapta :) (bár az étkezése még hagy némi kívánnivalót maga után :mrgreen:... bezzeg a barátnője rendben tartja a kabátkáját!)
Csináltam egy regisztrációt a gazdinak, majd biztos fog írni :)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 20, 12:24 
Annak idején valaki az Airwolf-ot favorizálta, de bármi más is szóba jöhet (szerintem a vizes szűrő a jobb).

Hozzászólás 2012 jún. 20, 9:25 
zorka76 írta:
Hogy ONtopic is legyek: aki nemes fiúcska beszerzésén gondolkodik, és gyereke is van, ne habozzon, pont olyan, mint a híre, egy végtelen türelmes, békés, gyerekszerető jószág :)

Azért tegyük még hozzá az igazság kedvéért, hogyakkor lesz ilyen szelíd, ha valóban kézhez van szoktatva az a fióka, nem csak megetetve és vissza téve az inkubátorba.

Megnézem este a márkát, de vateráról vettem.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2012 jún. 20, 6:25 
mizo írta:
Én nem régen vettem egy légtisztítót, mert a két jákó tollpora brutális!!!! :evil:

Tényleg, most hogy mondod, télen terveztem én is, csak aztán elmaradt valahogy. De most akkor nekilátok az ügynek, mert ugye már ketten porlanak itt :wink: . Írsz nekem pontos márkát?

Hogy ONtopic is legyek: aki nemes fiúcska beszerzésén gondolkodik, és gyereke is van, ne habozzon, pont olyan, mint a híre, egy végtelen türelmes, békés, gyerekszerető jószág :)

Hozzászólás 2012 jún. 19, 22:39 
zorka76 írta:
Warhawk írta:
Az amazonoknak a tollpora ingerelheti, attól is tüsszöghet. Nem nagyon lehet mit csinálni ezzel.

Igen, sajnos tényleg nem lehet mit tenni, a rendszeres fürdetés kicsit segít, de nem hoz látványos változást.
Az én Lajosomból, mikor a nap bizonyos szögben megsüti, néha úgy dől a por, mintha füstölne :(. Pedig minden nap fürdetem, illetve fürdik magától is a táljában.

Én nem régen vettem egy légtisztítót, mert a két jákó tollpora brutális!!!! :evil:
De akkor is imádom őket! :mrgreen: Szerencsére a nemesnek nincsen tollpora!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2012 jún. 19, 22:33 
Warhawk írta:
Az amazonoknak a tollpora ingerelheti, attól is tüsszöghet. Nem nagyon lehet mit csinálni ezzel.

Igen, sajnos tényleg nem lehet mit tenni, a rendszeres fürdetés kicsit segít, de nem hoz látványos változást.
Az én Lajosomból, mikor a nap bizonyos szögben megsüti, néha úgy dől a por, mintha füstölne :(. Pedig minden nap fürdetem, illetve fürdik magától is a táljában.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 19, 21:08 
Bobe írta:
egyébként az amazon mellett tartjuk,nem kellene?

Hozzászólás 2012 jún. 19, 17:30 
zorka76 írta:
Bobe írta:
Hello,szerintem megfázhatott a papagájom,mert gyakran tüsszőg?mit csináljak hogy elmúljon neki?

Az amazon közelében tartod? Mert tőle simán tüsszöghet.

sziasztok,úgy látom szerencsére nincs megfázva,csak ugye tollat cserél és pont a csőre melletti részt vakarja és szerintem attól tüsszőgőtt szegényke,egyébként az amazon mellett tartjuk,nem kellene?

Hozzászólás 2012 jún. 18, 21:43 
Bobe írta:
Hello,szerintem megfázhatott a papagájom,mert gyakran tüsszőg?mit csináljak hogy elmúljon neki?

Az amazon közelében tartod? Mert tőle simán tüsszöghet.

Hozzászólás 2012 jún. 18, 20:30 
Bobe írta:

Látod, hogy vizes az orra mellett?? Mért gondolod, hogy megfázott??

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 18, 18:21 
Bobe írta:

Van váladék (nedvesség) az orrluknál vagy "csak" tüsszög?

Bobe írta:
sziasztok, a kinti kalitkába szeretnék a madárkáknak betenni olyan meggyfa ágat amin van meggy és levél is,berakhatom vagy nem,az nem baj ha a meggybe benne van a mag? :roll:

Nyugodtan beteheted nekik, de még véletlen se legyen permetezett vagy hasonló...

Hozzászólás 2012 jún. 18, 17:03 

Hozzászólás 2012 jún. 15, 14:59 
sziasztok, a kinti kalitkába szeretnék a madárkáknak betenni olyan meggyfa ágat amin van meggy és levél is,berakhatom vagy nem,az nem baj ha a meggybe benne van a mag? :roll:

Hozzászólás 2012 jún. 14, 13:45 
Bobe írta:

köszi szépen a segítséget,nagyon :wink: sok helyen olvastam már papagájokról fórumokban és a te neved mindig szerepel valahol,és mindig jó véleménnyel vannak rólad,te aztán igazi anyjuk vagy a kis papijaidnak :20:

Aranyos vagy, de én nem akarok az anyjuk lenni, ők inkább a tollas társaim.
Igyekszem felelősen tartani őket, végül is én vállaltam, hogy együtt élek velük. :) Itt az évek alatt jó kis csapat lett belőlük, befogadnak bármilyen papagájt, nem öldöklik egymást, szépen mindegyik elvan a maga fajtársával és ez így normális. Sosem unatkoznak, mert állandóan egymást mozizzák. Nálunk nincs étvágytalan papagáj, mert ha egy eszik azonnal mind elrohan enni és így van a fürdéssel és a játékkal is. Az egyke madár bizony magányos madár.

Még az jutott az eszembe, hogy adhatsz nekik csirkemellet is időnként fehérje gyanánt. Csak vigyázz vele, hogy ne egyenek túl gyakran, mert idős korban köszvényt okoz náluk és az fájdalmas.
Ha lesz időm, küldöm a recepteket, de talán itt is megtalálod a "Finomságok" topikban. :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2012 jún. 14, 8:53 
Bobe írta:
mizo írta:
Bobe írta:
Egyébként lenne még más is,szeretnék egy hetes táplálkozási rendet kialakítani a madaraknak vitaminokkal gyümikkel magokkal lágy eleséggel kapcsolatban,ha nektek ez nem okozna gondot aki esetleg vállalkozna arra,hogy ősszeállítana nekem egyet annak nagyon őrülnék neki,és nagy segítség lenne nekem.Nemesem van és egy amazonom.ez rá érne a kőzeljővőbe majd ha van egy kis szabad időtők :roll: ?

Az amazon kajákhoz nem nagyon értek, annak Zorka a szakértője (meg Lajos).
Annyit tudok csak róluk, hogy a májuk hajlamos a zsírosodásra, ezért kerülendő a mogyoró pl és általában a diófélékből is kevesebbet kapnak. A Versele Laga amazon keverékében alig van napraforgó, pont ezért.

A nemesek bélrendszere hosszabb mint a többi papagájé. Náluk fokozottan érvényesül az "Étele az élete" elv. Ők gyakorlatilag nem magevő papagájok (szemben pl. a jákóval vagy a kakaduval, akik szinte a földről eszik a magokat) a nemesek 20-30 méter magasan élnek a fák koronájában. Nemcsak gyümölcsöt és zöldséget szeretnek, hanem hajtásokat is "legelnek". Ők ilyenek, ha sok magon tartod őket az a májukat tönkre teszi szép csendben. Lehet hogy nem lesz beteg csak éppen az élete rövidül meg a helytelen táplálkozás miatt.
A nemesek kevés napraforgót kell hogy kapjanak, kb. naponta max. 1 evőkanálnyit (májzsírosodás miatt) viszont a fehér és vörös köles keveréke nagyon fontos a számukra. Én Versele jákó keverékkel etetek, abból kapnak egy kanállal és hozzá hullámos és kanári keveréket. Az enyémek nagyon szeretik még a hántolatlan rizst is. Szoktam venni nekik a piacon paradiót, pekándiót, abból is kapnak heti rendszerességgel, meg persze normál diót is. Az enyémek valamiért a kesudiót nem szeretik.
A gyümölcsök és zöldségek közül az erős színűek (pl. brokkoli,mángold, sárgarépa, kanadai sütőtök,cékla, paprika de avokádót tilos adni nekik) jók, de gyakorlatilag mindent megesznek. Nagyon szeretik és fontos a számukra a bogyós gyümölcs (szeder, áfonya, ribizli, de lehet venni a Lidlben erdei gyümökcs keveréket az a sláger, egy 70 deka körüli zacskó 800 ft-ba kerül, de nagyon sokáig elég), alapkaja még a kukorica. Amikor már van a piacon tejes kukorica akkor abból felkarikázva fagyaszthatsz télire is, szerintem az amazon sem köpi ki. :mrgreen: Szeretik a bodza virágját és később az érett bogyókat is.
A kása készítést már Zorka leírta. Én a kását általában vegyesen készítem, van benne barnarizs, köles, bulgur, quinoa, csicseriborsó (ezt be kell áztatni egy éjszakára). Kétszer annyi vízben teszem fel főni mint az alapanyag. Hamar megfő, nem kell vele sokat vacakolni.. Ha van a fagyóban vagy frissen otthon sütőtök vagy édesburgonya, akkor azt is belefőzöm. Amikor kész és kihült jégkockatartóban lefagyasztom és fejenként egy kocka a vacsi feljavítva még egy kis mézzel, még valami gyümölccsel (pl. az erdei gyümölcs keverékkel) sovány kefirrel, kis olívaolajjal. Időnként kapnak bele sajtot vagy egy kis túrót is. Nagyon finom, a maradékot én eszem meg. :D Mikor kiteszem a táljukba jó bőven megszórom máriatövismaggal, az a legjobb májregeneráló!
A Verselének van egy "Dinner mix" nevű főznivaló keveréke. Egy éjszakára be kell áztatni, aztán jól megfőzni. Teli van babbal-borsóval, olyan magokkal, ami szintén fontos a számukra. Abból is főzhetsz egy nagyobb mennyiséget, utána jól le kell öblíteni, le tudod fagyasztani laposra és akkor csak leütsz belőle hetente 1-2x amenyni kell. Felolvasztod a mikróban, újra jól leöblíted és mehet az őrizeteseknek.
A nemesek kalcium igénye magasabb az átlag papagájénál. Úgy tudod ezt kielégíteni, ha veszel calcium sandostent és minden hónapban 10 napon keresztül teszel egy felet a vizébe. Megvárod, míg elpezseg és jól kikevered belőle a szénsavat. Akkor sosem lesz gondod a kalcium hiánnyal.
Hát most ennyi jutott hirtelen az eszembe, de sajnos arra nincs időm, hogy táplálkozási rendet csináljak neked. :) Attól is függ sokszor, hogy mi van otthon frissen, mi van a fagyóban készen, meg az idénygyümölcs-zöldségtől is.
Van egy pár fordításom, olyan papagáj sütik, de ember is eheti, ha akarod azt még felteszem.
Ez most így kicsit bonyolultan hangzik, de nem az, mert ha már vannak előre elkészített cuccok, akkor megy simán, mint a karikacsapás! :D

Ja, én főtt tojást nem adok nekik, sőt semmi búgatót, mert mint láthatod két hímem van. A fehérje bevitelt a kásával-kásában oldom meg.

köszi szépen a segítséget,nagyon :wink: sok helyen olvastam már papagájokról fórumokban és a te neved mindig szerepel valahol,és mindig jó véleménnyel vannak rólad,te aztán igazi anyjuk vagy a kis papijaidnak :20:
jöhetnek sütik is :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 33  Következő